Cum să construiește o placă lungă

Construirea unei plase lungi este, de obicei, mai ieftină decât cumpărarea unei singure și poate fi foarte distractiv să vă creați un tablou unic. Veți avea nevoie de puțină abilitate de tăiere a lemnului, de acces la unelte de prelucrare a lemnului, de o creativitate și de o multitudine de motivații pentru a vă construi propriul panou. Dacă aveți nevoie de ajutor, adresați-vă unui prieten, unui părinte sau personalului dintr-un magazin de skate local.

Cap 1
Alegerea pieselor tale

 1. Strângeți materialele pentru pachet.
  1
  Strângeți materialele pentru pachet. Veti avea nevoie de: placaj sau foioase pentru a va construi puntea; 2-3 Adeziv din lemn sau alt adeziv puternic Adeziv gros și fin 8 șuruburi mici pentru a atașa camioanele la punte - patru pentru fiecare camion. Șuruburile trebuie să fie suficient de lungi pentru a fixa camioanele în siguranță pe placă, dar nu suficient de lungă pentru a le împiedica. Potriviți lățimea la dimensiunile găurilor din camioane. Șuruburi sau un pistol de capsă pentru a ajuta la etanșarea plăcii atunci când modelați curba. Cantitatea de șuruburi / capse va varia foarte mult în funcție de dimensiunea plăcii dvs. și de calitatea mecanismului dvs. de presare - șuruburile nu pot fi necesare dacă utilizați o presă de bord, dar ele vă vor face puntea mult mai strânsă dacă îl modelați cu greutăți sau cleme de bază. Un burghiu de greutăți O jig a văzut să taie de pe punte Lacul poliuretanic sau rășină din fibră de sticlă, întăritor și pânză O bucată mare de hârtie și un creion pentru desenarea design-ului tău. Grip bandă (pentru a vă ușura picioarele să se lipi de partea superioară a plăcii)
 2. Alege-ti lemnul.
  2
  Alege-ti lemnul. Pentru o placă ieftină, folosiți folii de placaj de 2-3 1/4-inch sau plăci de 4-6 x 1/8-inch. Alternativ, utilizați 7-9 straturi, fiecare având o grosime de aproximativ 1 mm. Veți folosi șuruburi sau cleiuri pentru a îmbina aceste bucăți de lemn într-o punte lungă. Cantitatea de coli pe care o utilizați depinde de cât de mult doriți: cu cât sunt mai multe straturi de lemn, cu atât mai rigidă va fi bordul. De asemenea, puteți cumpăra o punte pre-presată și puteți construi placa lungă de acolo. [1] Dacă aveți timp sau bani pentru a face acest lucru, încercați să găsiți lemn de înaltă calitate. Bamboo, Birch, White Ash și Maple sunt alegeri populare, fiecare oferind o plimbare diferită. Bamboo va fi cel mai puternic dintre cei trei. Fiecare bucată de lemn ar trebui să fie de 10 cm lățime de 40 cm lungime, sau mai mult, dacă doriți o bord mai lung. Ar trebui să aveți o idee de bază despre forma plăcii pe care o doriți înainte de a începe să construiți una. Amintiți-vă, totuși, că puteți tăia întotdeauna o bucată de lemn la dimensiune. Nu mergeți la cherestea la un magazin de hardware sau de uz casnic și de grădină: acest lemn este de obicei uscat și, prin urmare, mai bine pentru construcții decât călăritul. O reședință reală ar funcționa cel mai bine. Realist, puteți folosi aproape orice lemn de esență tare - chiar și piese de parchet salvate. [2]
 3. Alegeți adezivul.
  3
  Alegeți adezivul. Găsiți un adeziv bun din lemn, flexibil sau rășină epoxidică. Puteți găsi aceste produse la majoritatea magazinelor de construcții sau hardware. Adezivul funcționează pentru a păstra straturile de placaj împreună, așa că dacă aveți lipici ieftin din lemn, veți avea o placă ieftină.
 4. Alegeți camioanele.
  4
  Alegeți camioanele. Camioanele sunt biții de metal care atașează roțile la bord și permit lungimii să se întoarcă atunci când vă aplecați. Camioanele potrivite sunt importante pentru simțul unei lungi plase. Cel mai probabil, veți dori Reverse Kingpin Trucks, cu excepția cazului în care bordul are o coadă și intenționați să ollie. Standard Kingpin oferă un pop mai bun, în timp ce Reverse obține stabilitate mai bună și răsfoiți răspunsul. Unele camioane cu platformă lungă au dublu Kingpins, care permit o tăiere mai strânsă, dar sacrifică o anumită stabilitate.
 5. Alegeți roțile.
  5
  Alegeți roțile. Cu cât roata este mai tare, cu atât mai mult va aluneca. Dacă doriți să mergeți lateral, obțineți unul cu un durometru mai mare (mai greu). O roată bună de alunecare va fi, de obicei, deasupra unui durometru de 80a. Ramele mai sofisticate vor fi mult mai clare, și mai bine pentru lipirea strâmtorărilor.
 6. Alegeți rulmenții.
  6
  Alegeți rulmenții. Lagărele se potrivesc în interiorul roților și le permit să se rotească ușor. Acestea variază destul de mult în preț, în funcție de calitatea pe care o căutați. Rulmenții din ceramică sunt drăguți, dar de obicei costă bine peste o sută de dolari. Un set adecvat de rulmenți de oțel poate costa doar 20 de dolari. De exemplu, verificați roșii osoși sau tectoni seismici pentru o bună lagăr la intrare.

Cap 2
Etanșarea și modelarea punții

 1. Tăiați placajul (sau lemn de esență tare) la dimensiune.
  1
  Tăiați placajul (sau lemn de esență tare) la dimensiune. Tăiați lemnul în benzi care sunt aproximativ 10 centimetri lățime de 40 centimetri lungi - puțin mai mult decât doriți ca bordul dvs. să fie. Lăsați benzi mai lungi pentru o placă mai lungă sau benzi mai scurte pentru o placă mai scurtă. Nu vă faceți griji cu privire la modelarea plăcii: pentru moment, aveți nevoie de benzi dreptunghiulare de placaj. Veți scoate forma plăcii dvs. odată ce ați apăsat piesele împreună într-o punte solidă. [3]
 2. Desenați forma plăcii dvs.
  2
  Desenați forma plăcii dvs. Pe hârtie, trageți o linie dreaptă, atât timp cât doriți ca bordul dvs. să fie. Această linie va fi centrul consiliului dvs. Acum trageți forma plăcii dvs., deoarece aceasta va izbucni din această linie. Dacă doriți ca placa dvs. să fie simetrică, trageți doar o jumătate din pachet, apoi utilizați aceeași contură pentru a vă sculpta ambele părți. Luați în considerare modul în care doriți să utilizați placa lungă: placile mai lungi (40-60 + inci) au tendința de a fi mai bune pentru a construi viteza pe distanțe lungi; plăcile mai scurte sunt mai portabile și pot fi mai bune pentru turele rapide și ascuțite; placile de croazieră tind să fie mai largi, iar plăcile de sculptură tind să fie mai raționalizate. Dacă aceasta este prima dvs. bord, păstrați lucrurile simple. Desenați o ușoară curbă în față și încercați să o păstrați frumos și larg, deoarece veți fi direcționat în acest scop. Partea cea mai largă a plăcii ar trebui să fie de aproximativ 1/3 din calea în jos de la nas.
 3. Utilizați un creion pentru a urmări forma plăcii dvs. pe lemn.
  3
  Utilizați un creion pentru a urmări forma plăcii dvs. pe lemn. Veți apăsa lemnul împreună cu presiune și adeziv, lăsați lemnul presat să se usuce și apoi scos această formă. Urmăriți cu atenție și asigurați-vă că ați desenat puntea exact așa cum doriți. Căutați imperfecțiunile din lemn și asigurați-vă că fiecare jumătate a plăcii este simetrică, dacă nu doriți altfel. [4]
 4. Perforați găurile în jurul conturului plăcii.
  4
  Perforați găurile în jurul conturului plăcii. Veți fora șuruburi prin aceste găuri pentru a ajuta la strângerea lemnului împreună, așa că încercați să faceți găurile puțin mai mici decât șuruburile. Din nou, cantitatea de șuruburi (și, prin urmare, găuri) va varia foarte mult în funcție de dimensiunea plăcii dvs., deci nu există un număr setat pe care trebuie să-l utilizați. Încercați să distingeți în mod uniform punctele de șurub în jurul formei de bord și să vă gândiți care puncte ale designului dvs. ar putea necesita un suport suplimentar pentru a etanșa piesele de pe placă, de exemplu, sau care se scufundă brusc spre centru. Țineți bucățile de placaj sau lemn de esență tare, așezate uniform, și țineți-le în poziție, astfel încât să nu se schimbe. Găuriți găuri drepte prin lemn și asigurați-vă că nu vă perforați prin zona care va deveni puntea. Trageți găurile la aproximativ un centimetru de conturul plăcii. Luați în considerare așteptarea pentru găurirea găurilor până când lemnul este fixat. Strângeți șuruburile direct în lemn și aveți grijă să nu forați forma de punte.
 5. Lipiți bucățile de lemn împreună.
  5
  Lipiți bucățile de lemn împreună. Amestecați adezivul, apoi utilizați o pensulă pentru a răspândi un strat gros de adeziv pe partea interioară a fiecărei bucăți de lemn. Apoi, puneți-le cu atenție împreună. [5] Asigurați-vă că găurile dvs. pre-găurite sunt încă în partea de sus. Asigurați-vă că protejați podeaua. Presiunea va împinge adezivul din găurile pre-găurite și marginile lemnului și nu doriți să vărsați adeziv pe podea.
 6. Formați tabla.
  6
  Formați tabla. Plasați-vă piesele de placaj astfel încât o parte curată, netedă a unei bucăți (care va deveni în cele din urmă suprafața superioară a longboard-ului) să fie în partea de jos. Așezați lemnul astfel încât capetele plăcii să se sprijine pe ceva, iar mijlocul să fie suspendat. [6]
 7. Puneți greutățile pe placă.
  7
  Puneți greutățile pe placă. Așezați greutăți pe teancul de lemn, chiar în jurul celei mai extinse părți a plăcii. Vrei ca bordul tău eventual să se îndoaie ușor în sus în mijloc, așa că atunci când stai pe el, el se lovi. Această procedură este mai mult o artă decât orice altceva, așa că puneți greutate pe ea până când vă place rezultatul. Faceți o curbă de lumină pentru rezultate optime. Lăsați bordul sub greutăți până când curba este bine fixată în lemn. [7] Luați în considerare utilizarea clemelor puternice în loc de greutăți. Strângeți centrul plăcii astfel încât să se scufunde sub vârfurile din față și din spate ale punții.
 8. Puneți un șurub printr-o gaură din apropierea nasului plăcii.
  8
  Puneți un șurub printr-o gaură din apropierea nasului plăcii. Apoi puneți greutățile înapoi sau fixați din nou puntea. dacă sunteți mulțumiți de curbă, puneți șuruburi în jurul plăcii. Țineți piesa între liniile fără adeziv.
 9. Verificați din nou curba pentru a vă asigura că sunteți mulțumit.
  9
  Verificați din nou curba pentru a vă asigura că sunteți mulțumit. Când sunteți sigur, așteptați ca adezivul să se fixeze, urmând instrucțiunile de pe flacon.
 10. Scoateți șuruburile.
  10
  Scoateți șuruburile.
 11. Luați în considerare utilizarea unei prese de bord pentru a vă modela puntea.
  11
  Luați în considerare utilizarea unei prese de bord pentru a vă modela puntea. Presa este mult mai scumpă decât adezivul simplu, dar poate fi o investiție înțeleaptă dacă intenționați să faceți plăci multiple. Cele două tipuri principale de presă de bord sunt presa de sicriu și presa de vacuum. [8] Presă de coșciug: O presă de sicrie este de două ori pe două capete de-a lungul marginilor unei foi de placaj, împreună cu un alt 2x4 care rulează de-a lungul unei alte foi de placaj. Plăcile de placaj sunt apoi conectate prin șuruburi și piulițe cu cele 2x4 îndreptate spre interior. Placa (toate straturile lipite împreună) este așezată pe cele două 2x4-uri. Apoi puneți partea superioară a presei de sicrie pe partea superioară a plăcii, înșurubați-o până la cantitatea de concavă pe care o doriți, așteptați aproximativ 24 de ore pentru ca adezivul să se usuce, decupați forma și aveți o punte! Presă de vid: Când puneți straturile, acestea sunt deja tăiate în formă și lipite. Presa de aspirație aspiră tot aerul în timp ce apăsați straturile într-o matriță pe care o puteți utiliza. Așteptați 24 de ore cu straturile dvs. în presă și aveți o punte. Puteți cumpăra o presă de vid online.

Cap 3
Finalizarea punții

 1. Împărțiți forma în tablă.
  1
  Împărțiți forma în tablă. Luați una dintre piesele dvs. de placaj și găsiți partea cea mai fină și cea mai bună. Acesta va fi partea de jos a consiliului.
  Măsurați din laturi pentru a găsi centrul exact al plăcii. Desenați o linie longitudinală în josul centrului plăcii - din față în spate. Urmăriți de-a lungul marginilor șablonului. Țineți șablonul în poziție cu mâna, cu o clemă sau cu o greutate. Răsturnați tabla și repetați pentru cealaltă parte. Design-ul dvs. se află acum la bord. Scoateți șablonul de pe placaj și asigurați-vă că vă place forma.
 2. Sapa totul jos.
  2
  Sapa totul jos. Asigurați-vă că placa este netedă și fără zgârieturi.
 3. Acoperiți placa cu un strat de lac de poliuretan sau rășină din fibră de sticlă.
  3
  Acoperiți placa cu un strat de lac de poliuretan sau rășină din fibră de sticlă. Fie stratul de acoperire vă va proteja vopseaua de zgârieturi. Uită-te în jur la magazinele de hardware și magazinele de skate pentru a compara prețurile și a vedea ce este disponibil în zona ta. Dacă utilizați rășină din fibră de sticlă: Mai întâi, amestecați rășina din fibră de sticlă cu întăritorul la proporția corectă. Apoi, așezați țesătura din fibră de sticlă pe partea pictată; folosind o pensulă, împrăștiați rășina în mod uniform pe placă. Asigurați-vă că lucrați rapid și eficient, deoarece fibra de sticlă începe să se întărească în aproximativ 15 minute. După ce este aplicat, lăsați-l să se vindece timp de aproximativ 3-4 ore. Dacă utilizați un lac de poliuretan: Răsturnați lacul în mod uniform pe toată suprafața plăcii cu o pensulă. Asigurați-vă că stratul este neted. Când ați terminat, lăsați să se usuce timp de 3-4 ore înainte de a continua construcția de bord.

Cap 4
Decorarea consiliului

 1. Îndepărtați bordul cu o singură dată cu un șmirghel foarte fin.
  1
  Îndepărtați bordul cu o singură dată cu un șmirghel foarte fin. Acum, puteți adăuga orice fel de design vă place, cu vopsea sau marcaje impermeabile.
 2. Luați în considerare pictura pe tablă.
  2
  Luați în considerare pictura pe tablă. Puteți lăsa puntea dvs. simplu cu lemn natural, dar pictura sau decorarea în alt mod a plăcii este o modalitate foarte bună de ao face unică. Utilizați o bandă electrică sau un șablon pentru a marca designul. Pictați partea de jos a punții. Utilizați vopsea cu spray. Tăiați un șablon din hârtie sau carton, alegeți culorile și pictați designul pe partea inferioară a plăcii. Permiteți timpului de vopsea să se usuce înainte să atingeți sau să mergeți la bord. Utilizați vopsea acrilică regulată. Schiță un design și vopsea între linii; vopsiți orice doriți. Permiteți 20-60 de minute pentru ca vopseaua să se usuce după decorarea plăcii. Utilizați pete de lemn pentru a picta. Pentru a crea un model cu câteva nuanțe diferite, utilizați trei straturi pentru părțile întunecate și un strat pentru părțile mai ușoare. După ce pata se usucă, scoateți banda. Utilizați marcaje permanente. Designul dvs. poate fi mai puțin colorat și mai fragil decât în ​​cazul în care ați folosit vopsea, dar puteți observa că marcatorii vă oferă un control mai mare atunci când vă desenați pe bord.
 3. Adăugați un strat final de lac de poliuretan sau rășină din fibră de sticlă.
  3
  Adăugați un strat final de lac de poliuretan sau rășină din fibră de sticlă. Aceasta va sigila design-ul pe fundul panoului. Lacul sau rășina trebuie să fie limpede, astfel încât designul dvs. să fie vizibil în continuare prin stratul de protecție.
 4. Acoperiți partea superioară a plăcii cu bandă de prindere.
  4
  Acoperiți partea superioară a plăcii cu bandă de prindere. Cumpărați o bucată de bandă de prindere în masă care va acoperi întregul panou. Banda va ajuta picioarele să rămână la bord la viteze mari. Aplicați-l cu grijă pe punte, la fel ca o autocolantă mare. Îndepărtați excesul de bandă cu o lamă de ras sau cuțit. Designul depinde de dvs.:
  Acoperiți întreaga suprafață cu bandă de prindere. Aceasta este metoda cea mai simplă, și va arăta ca un top standard de bord. Taie bucăți și creează modele din bandă de prindere. Asigurați-vă că acoperiți suficient suprafața plăcii, încât picioarele dvs. se pot prinde cu ușurință. În general, modelul dvs. ar trebui să conțină mai multă bandă de prindere decât spațiul gol din lemn. Vopsiți-vă bordul și aplicați bandă de prindere clară peste partea superioară pentru a afișa designul. Banda de prindere clară poate fi oarecum opacă, dar culorile și ideea generală a designului dvs. ar trebui să strălucească.
 5. Luați în considerare folosirea ceară de bord în loc de bandă de prindere pentru călăritul desculț.
  5
  Luați în considerare folosirea ceară de bord în loc de bandă de prindere pentru călăritul desculț. Utilizați ceara de surf pe suprafața plasei lungi, dacă aveți de gând să o călcați desculț în cea mai mare parte a timpului. Rețineți că veți avea nevoie de ceară din nou, pe măsură ce se îndepărtează din uz.

Cap 5
Atașarea camioanelor, a roților și a rulmenților

 1. Așezați lagărele în interiorul roților.
  1
  Așezați lagărele în interiorul roților. Pentru a face acest lucru, luați-vă un rol și împingeți-l în jos în fiecare roată. Nu puteți împinge prea departe; va exista o barieră mică pentru ca aceasta să stea împotrivă. Puneți un rulment în fiecare din cele patru roți.
 2. Atașați roțile la camioane.
  2
  Atașați roțile la camioane. Glisați doar ansamblul roată / lagăr pe utilajul de transport uzinal, cu porțiunea concavă a roților (dacă acestea sunt concave) orientate spre exterior. Asigurați-le pe camioane cu piulițele furnizate. Piulițele ar trebui să fie suficient de strânse încât să permită rotirea ușoară și liberă a roților, dar nu atât de strânse încât să dispară în timpul patinajului.
 3. Forați găurile pentru camioane.
  3
  Forați găurile pentru camioane. Asigurați-vă că sunt drepte sau că nu se aliniază corect camioanele.
 4. Atașați camioanele și roțile la punte.
  4
  Atașați camioanele și roțile la punte. Veți avea nevoie de distanțierele pentru camioane și camioanele pentru a face acest lucru. Așezați distanțierul între camion și punte. Când orientați camioanele, asigurați-vă că șurubul de strângere este îndreptat spre nasul plăcii din față și că șurubul de slăbire se îndreaptă spre coada plăcii din spate. Aranjarea acestora pentru a face față direcțiilor opuse vă asigură că vă puteți întoarce în direcția corectă când vă aplecați. Strângeți utilajul de transport uzinal și distanțierele pe punte cu 4 șuruburi la fiecare ansamblu.
 5. Examinați noua placă.
  5
  Examinați noua placă. Când ai atașat la punte rulmenții, roțile și camioanele, bordul tău ar trebui să fie gata să facă skate. Stați pe masă pentru a vă asigura că țineți greutatea. Dacă nu se rupe de greutatea dvs., încercați să-l călătoriți pe trotuar. Asigurați-vă că ați verificat de două ori integritatea fiecărei bucăți de lagăr, roți, camioane, punte "înainte de a vă plimba pe străzi sau pe căile de acces ocupate.