Cum să spala dintii fara pasta de dinti

Indiferent dacă sperăți să evitați o călătorie în magazin sau încercați să eliminați aditivii industriali din regimul dvs. de igienă, veți fi încântați să aflați că există multe alternative sigure și ușoare pentru pasta de dinți comerciale. Efectuarea de pastă de dinți de casă nu este complicată; un număr de opțiuni cu un singur ingredient sunt de asemenea modalități viabile de a vă curăța dinții. În plus, puteți încerca să utilizați produse naturale sau de înaltă tehnologie care elimină total necesitatea de pastă de dinți.

Cap 1
Efectuarea de pasta de dinti de casa

 1. Înțelegerea componentelor de pastă de dinți de casă.
  1
  Înțelegerea componentelor de pastă de dinți de casă. Pasta de dinți de casă poate fi adaptată la nevoile și gusturile dvs. specifice, dar vă asigură că includeți următoarele tipuri de ingrediente: o substanță de curățat. Un abraziv pentru a desface placa. Un emulgator pentru a ajuta diferitele ingrediente să se amestece bine. Un agent de îndulcire pentru a face pasta de dinți gustoasă. Un agent de aromatizare (opțional, dar util atât pentru gust, cât și pentru refacerea respirației).
 2. Încearcă o rețetă de bază.
  2
  Încearcă o rețetă de bază. Începeți cu o metodă dovedită și experimentați de acolo pentru a vă determina gusturile și preferințele. O reteta comuna include urmatoarele ingrediente: 1/2 lingurita de glicerina (1 indulcitor) 1/8 lingurita praf de sapun usor neutru (un remediu de curatare) 1 lingura de carbonat de calciu, adesea vandut ca creta de Paris White (abraziv) 1/2 linguriță gumă arabică, vândute în mod obișnuit la magazinele de sănătate (un emulgator) O pereche de picături de ulei de mentă (un agent de aromatizare) 1/8 cană de apă
 3. Gatiti ingredientele pentru a forma o pasta.
  3
  Gatiti ingredientele pentru a forma o pasta. Combinați toate ingredientele, apoi încălziți-le și agitați timp de cinci minute pe căldură medie sau până când amestecul dvs. a atins un aspect asemănător pastei. Puteți face o livrare de un an de pastă de dinți de casă pentru o zecime din prețul de cumpărare a unui brand de piață. [1] Experimentați cu arome diferite. Efectuarea unei paste de dinti proprii poate fi o solutie deosebit de folositoare daca aveti o disperare puternica fata de aroma de menta folosita in majoritatea pastelor de dinti comerciale. Deoarece pasta de dinți de casă nu are toate ingredientele găsite în pastă de dinți comerciale (pentru mai bine și pentru mai rău), luați în considerare alternanța dintre pasta de dinți de casă și o pastă de dinți comercială la fiecare două săptămâni. Atunci când utilizați o pastă de dinți de casă, luați în considerare urmărirea cu o apă de gură.

Cap 2
Efectuarea de pudră de dinți de casă

 1. Recunoașteți beneficiile ingredientelor din pulbere dentară.
  1
  Recunoașteți beneficiile ingredientelor din pulbere dentară. Ca și în cazul pastă de dinți de casă, pulberea de dinți poate fi făcută folosind o varietate de rețete. Adesea aceste produse naturale pot suna un pic enervant - zgură pe dinți? - înțelegerea atât a raționamentului din spatele ingredientelor într-o rețetă de probă pentru pulbere dentară este importantă: argila bentonită: această argilă naturală se poate lega de toxinele din organism - inclusiv mercurul care se găsește în umpluturile dentare. Este, de asemenea, bogat în materiale care pot hrăni dinți și gingii. Soda de copt: bicarbonatul de sodiu este un abraziv natural minunat, iar calitățile sale alcaline neutralizează acidul dăunător. Sage: salvie este un albirea naturală a dinților și astringent. Xilitol: acest îndulcitor natural este un important neutralizator al pH-ului și vă va ajuta să faceți praf de dinți de casă mai gustos. Fiți conștienți de faptul că xilitolul este toxic pentru pisici și pisici, așa că păstrați-l departe de animalul de companie. Sare de mare: sarea de mare conține minerale de întărire a dinților și poate atenua inflamația gingiilor. Nu utilizați prea multă sare deoarece cantitățile mari pot duce la gingii umflate. Menta: mentă are proprietăți antibacteriene, antiseptice și de ameliorare a durerii, pe lângă calitățile sale de împrospătare a respirației.
 2. Combinați ingredientele și amestecați bine.
  2
  Combinați ingredientele și amestecați bine. Utilizați o lingură nemetalică deoarece unele metale pot reacționa cu ingredientele. Se amestecă 2 linguri de lut bentonit, 2 linguri de sodă de copt, 1 lingură uscată, frunză de salvie fin măcinată, 1 lingură de xilitol și 1/2 linguriță de sare de mare. Puneți 15 până la 20 de picături de ulei esențial de mentă în amestec și amestecați bine pentru a le combina. Așezați-l într-un recipient sau borcan cu un capac bine fixat sau luați în considerare introducerea acestuia într-un recipient cu vârf de extracție (bobul amestecului dvs. va fi suficient de fin pentru a "împroșca"). Evitați recipientele metalice. Depozitați într-o locație uscată.
 3. Aplicați amestecul uscat pe periuța de dinți.
  3
  Aplicați amestecul uscat pe periuța de dinți. Îndepărați periuța de dinți în pulbere sau împingeți-o din sticla de top pe umerii umedi. Utilizați la fel ca și pasta de dinți comerciale. [2]

Cap 3
Utilizarea alternativelor pentru un singur ingredient

 1. Scrub cu sare de mare.
  1
  Scrub cu sare de mare. Sarea de mare conține minerale precum calciu, magneziu, siliciu, fosfor, sodiu, nichel și fier, care vă pot întări gingiile, pot lupta împotriva tartrului, vă pot împrospăta respirația și, eventual, vă vor albi dinții în timp. Iodul din sarea marină are proprietăți antibacteriene și poate neutraliza acizii care cauzează deteriorarea dinților. Țineți minte, totuși, că sarea poate să rețină apă, care poate provoca durere în gingiile dumneavoastră. Este, de asemenea, abraziv și poate purta smaltul dacă este folosit în mod regulat. Îndepărtați o periuță de dinți umedă în 1/2 linguriță de sare de mare și periați foarte ușor. Încercați să evitați gingiile, deoarece sarea marină poate provoca inflamarea și durerea gingiilor dvs. - mai ales dacă nu sunteți obișnuiți cu această metodă. Utilizați o atenție deosebită la prima încercare a acestei metode. Alternativ, încercați să clătiți gura cu o soluție de apă sărată. Se dizolvă 1/2 linguriță de sare de mare în 4 uncii de apă caldă, apoi se răstoarnă timp de 30 de secunde. Îndepărtați soluția când ați terminat. Această clătire cu apă sărată poate ajuta la vindecarea gingiilor umflate sau inflamate și la spălarea bacteriilor [3].
 2. Pensulă cu bicarbonat de sodiu.
  2
  Pensulă cu bicarbonat de sodiu. Soda de coacere sau bicarbonat de sodiu a fost recunoscută de mult ca o modalitate naturală de curățare și albire a dinților. Deoarece bicarbonatul de sodiu este foarte alcalin, acesta neutralizează acizii care pot cauza cariile dentare. De asemenea, ucide bacteriile și împrospătează respirația. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă până când ajunge la o consistență asemănătoare cu pasta, apoi folosiți-o pentru a peria ca în mod normal. Puteți lua în considerare, de asemenea, combinarea sifonului cu sare de mare pentru a face o variantă de pastă de dinți de casă.
 3. Utilizați un săpun natural.
  3
  Utilizați un săpun natural. Deși nu suntem de obicei obișnuiți cu gustul săpunului din gură, săpunurile naturale sunt un efect eficient de curățare a dinților. Încercați un produs ușor, cum ar fi săpun de ulei de măsline nescris. [5]
 4. Încearcă uleiul de cocos.
  4
  Încearcă uleiul de cocos. Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice - și are, desigur, gustul de nucă de cocos. De asemenea, puteți lua în considerare combinarea cu ingrediente cum ar fi bicarbonatul de sodiu. [6]

Cap 4
Urmărirea alternativelor la perierea tradițională a dinților

 1. Folosiți un becuțor
  1
  Folosiți un becuțor Oamenii au folosit bastoanele copacului Salvadora persica pentru a-si curata dintii de peste 4.000 de ani. Fibrele acestui arbore conțin bicarbonat de sodiu și silice - atât de abrazive suficient pentru a elimina petele. Aceste crengi conțin, de asemenea, antiseptice naturale, rășină care poate forma o barieră protectoare peste dinți și uleiuri esențiale pentru a vă împrospăta respirația. Pentru a utiliza un baston, utilizați molarii din spate pentru a mesteca coaja de la sfârșitul unuia dintre bate și se separă "firele" fibroase prin mestecarea pe pastă. Utilizați părul rezultat pentru a vă curăța dinții. Niciodată nu mutați lucrurile grele cu dinții din față, deoarece nu sunt capabili să susțină forțe de înaltă presiune și pot ușor să se rupă sau să se rupă.
 2. Irigeți-vă gura cu o gură de apă.
  2
  Irigeți-vă gura cu o gură de apă. Un pick-up de apa este un fel de spalator de presiune pentru dinti, recomandat de ortodontiști pentru a suplimenta periajul pentru pacientii cu bretele. Oricine, cu toate acestea, poate beneficia de utilizarea unui pick-water. Irigarea orală curăță sub suprafața gingiilor pentru a reduce bacteriile dăunătoare și pentru a elimina placa liberă. [8] Un pick-up de apă mărește gingiile, ceea ce crește fluxul de sânge. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejați gingiile de bacterii - urmăriți-vă cu apă de gură.
 3. Încercați să trageți ulei.
  3
  Încercați să trageți ulei. Tăierea uleiului este o tehnică veche de wellness pentru detoxifierea și curățarea dinților și a gingiilor. Uleiul vegetal, cum ar fi uleiul de măsline sau de cocos, vă poate albi dinții, poate reduce sensibilitatea și poate reduce respirația urâtă. Aceștia poartă și unele proprietăți antibacteriene. Îndepărtați cu o linguriță de ulei timp de aproximativ 20 de minute, apoi scuipați într-o coș de gunoi pentru a evita obturarea scurgerilor cu ulei.
 4. Cumpărați o periuță de dinți Misoka.
  4
  Cumpărați o periuță de dinți Misoka. Periuța de dinți Misoka utilizează nanotehnologia pentru a vă curăța dinții. Aceste perii sunt fabricate din fire extrem de fine acoperite cu ioni minerali. Atunci când umeziți peria și o treceți peste dinți, ionii elimină petele și formează un strat de protecție peste smaltul dinților. [10]