Cum să a bloca un site pe mac

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului de lucru în fața calculatorului, știți deja cât de dificilă este gestionarea timpului dvs.: atât de multe opțiuni de distracție la doar un clic distanță! Dar nu disperați. Blocarea anumitor site-uri pe web este un proces rapid și gratuit care vă poate ajuta să fii mai productiv. Puteți bloca site-urile web utilizând terminalul din OS X, ajustând setările de pe router, instalând un program de blocare sau ajustând setările browserului Safari. Deci, obțineți un control înapoi și aflați modalități diferite de a bloca un site pe Mac.

Cap 1
Blocarea unui site prin mac osx

 1. Porniți computerul.
  1
  Porniți computerul. Porniți calculatorul și așteptați ca acesta să fie complet pregătit pentru funcționare. Acest lucru poate dura de la câteva secunde până la câteva minute. Rețineți că, pentru a bloca site-urile de pe Mac, trebuie să modificați fișierul hosts al computerului. Un fișier gazdă este un fișier de calculator care hărțuiește site-urile pe care le vizitați și care permite identificarea computerului prin diferite metode de comunicare electronică, cum ar fi Internetul. Ceea ce încercați să faceți este, în esență, să spuneți fișierului gazdei să redirecționeze o anumită adresă web astfel încât să nu mai ajungă pe ecran. Rețineți că această metodă este puțin tehnică [1]. Accesați dosarul Principalele aplicații. Faceți clic pe Utilitare. Selectați programul Terminal din listă. De asemenea, puteți căuta terminalul accesând lumina reflectoarelor și efectuând o căutare prin ea.
 2. Salvați o copie a fișierului gazdă.
  2
  Salvați o copie a fișierului gazdă. Lucrurile pot merge prost atunci când vă așteptați cel mai puțin, așa că a face o copie este întotdeauna o idee bună [2]. Pentru a face o copie, urmați acești pași: Tastați următoarele pe linia terminal: "sudo nano / etc / hosts". Apăsați Enter pe linia de comandă a terminalului. Acest lucru vă permite să deschideți fișierul hosts într-o cutie nano. Introduceți parola de administrator când vi se solicită. Ar putea părea că scrisorile și simbolurile pe care le tastați nu sunt înregistrate, deoarece cursorul nu se va mișca. Dar, de fapt, ele sunt înregistrate corect.
 3. Începeți să blocați site-urile.
  3
  Începeți să blocați site-urile. Acum, dacă fișierul hosts este deschis, vor apărea mai multe linii de text utilizate pentru cartografiere. Introduceți "127.0.0.1" sub ultima linie de text. Apăsați bara de spațiu. Introduceți adresa IP specifică a site-ului pe care doriți să îl blocați. De exemplu, "127.0.0.1 www.facebook.com".
 4. Continuați să adăugați site-uri care trebuie blocate.
  4
  Continuați să adăugați site-uri care trebuie blocate. Multe alte adrese web pot fi blocate în acest mod exact. Nu uitați: evitați utilizarea "http" și începeți direct cu "www".
 5. Finalizați procesul de blocare.
  5
  Finalizați procesul de blocare. După ce ați terminat adăugarea adreselor web pentru a fi blocate, urmați pașii următori pentru a finaliza procesul. Apăsați și țineți apăsată tasta de control și apăsați "O" pentru a salva fișierul. Apăsați și țineți apăsată tasta de control și apăsați "X" pentru a ieși din fișierul gazdă.
 6. Goliți memoria cache existentă.
  6
  Goliți memoria cache existentă. Cache-ul dvs. este locul în care computerul dvs. salvează informații recente, astfel încât să poată accesa cu ușurință la o dată ulterioară. S-ar putea să nu fiți conștienți niciodată de cache-ul dvs. deoarece funcționează în fundal și, prin urmare, nu vă este vizibil. Deci, pentru a pune modificările pe care le-ați făcut în acțiune, trebuie să vă spălați memoria cache pentru a scăpa de trecutul istoric salvat. Tastați "sudo dscacheutil -flushcache".
 7. Testați-vă browserul.
  7
  Testați-vă browserul. Și Ta-da! Acum este momentul să vă testați rezultatele. Pur și simplu deschideți Safari și introduceți un site pe care doriți să îl blocați. Ecranul ar trebui să revină ca necompletat sau cu un mesaj de eroare.

Cap 2
Blocarea site-urilor web prin routerul dvs.

 1. Accesați interfața routerului.
  1
  Accesați interfața routerului. Router-ul este dispozitivul necesar pentru conectarea computerului (lor) la internet. În interiorul unei case, se numește, de obicei, un router Wifi, ceea ce înseamnă că permite computerului să fie wireless și, prin urmare, mai portabil și accesibil. Deși router-urile diferite necesită adrese diferite pentru a fi deschise, majoritatea routerelor pot fi accesate cu aceeași adresă. Ca și în cazul metodei anterioare, aceasta este, de asemenea, puțin tehnică [3]. Introduceți 192.168.1.1 în browserul dvs. Dacă această adresă nu funcționează pentru router, încercați două dintre următoarele [4]: ​​192.168.0.1 sau 192.168.2.1. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor pentru găsirea routerului, consultați unul sau ambele site-uri: www.routerpasswords.com și www.cirt.net [5]. Odată ce vi se solicită, introduceți numele de utilizator și parola.
 2. Du-te la panoul de securitate al routerului.
  2
  Du-te la panoul de securitate al routerului. Ar putea fi numit panou de securitate sau ar putea fi ceva diferit. În orice caz, navigați la fila care afișează controalele de blocare. În mod normal, acestea pot fi accesate sub "Filtrarea conținutului" sau "Restricții de acces".
 3. Începeți să blocați site-urile web.
  3
  Începeți să blocați site-urile web. Acum că ați găsit locația corectă, puteți începe să introduceți adresele web pe care doriți să le blocați sau să le eliminați. Apăsați Salvare și aplicați când ați terminat.

Cap 3
Blocarea site-urilor web cu o aplicație

 1. Descărcați Selfcontrol.
  1
  Descărcați Selfcontrol. Veți găsi că există multe aplicații care facilitează blocarea site-urilor Web. Selfcontrol este un program special conceput pentru MAC OSX, și probabil unul dintre cele mai ușor de utilizat. Aplicația oferă o listă neagră în care puteți introduce cât mai multe site-uri pe care le doriți [6].
 2. Deschideți aplicația.
  2
  Deschideți aplicația. Pur și simplu lansați-l ca pe orice altă aplicație [7]. Va apărea o fereastră minimalistă cu 3 elemente esențiale.
 3. Începeți să blocați site-urile web.
  3
  Începeți să blocați site-urile web. Dați clic pe editați lista neagră. Faceți clic pe semnul + și adăugați orice site pe care doriți să îl blocați. Setați cronometrul la intervalul de timp în care doriți să vă concentrați și să nu accesați site-urile blocate. Faceți clic pe Start și așteptați ca temporizatorul să dispară.

Cap 4
Blocarea site-urilor web prin intermediul safari

 1. Utilizați controalele parentale de la Mac.
  1
  Utilizați controalele parentale de la Mac. Aceste controale sunt deja integrate în sistemul de operare al computerului (software-ul care rulează în mod esențial calculatorul dvs.). Această metodă ar putea fi cea mai ușoară, dar este la fel de eficace ca și celelalte. Și necesită mult mai puțin know-how tehnic [8]. Din meniul computerului Apple, accesați Preferințe sistem. Accesați Control parental. Faceți clic pe simbolul de blocare din partea stângă jos. Introduceți parola de administrator. Faceți clic pe contul de oaspeți din bara laterală din stânga. Rețineți că nu veți avea opțiunea de a configura blocarea controalelor pentru administrator (probabil pentru dvs.). Prin urmare, contul administratorului nu va apărea în partea stângă.
 2. Determinați site-urile pe care doriți să le blocați.
  2
  Determinați site-urile pe care doriți să le blocați. După ce vă aflați în Control parental, veți observa câteva file opționale în partea de sus a ferestrei dvs.: Aplicații, Web, Oameni, Timpuri limitate și Altele. Faceți clic pe opțiunea Web. Veți observa alte trei opțiuni: Permiteți acces nelimitat la site-uri web, Încercați să limitați automat accesul la site-urile pentru adulți și Permiteți accesul numai la aceste site-uri web. Ultima opțiune are un buton Particularizare de mai jos. Aceasta este opțiunea cu cel mai mare interval de blocare și probabil cea mai potrivită pentru această sarcină. Faceți clic pe butonul Personalizați. O nouă fereastră va apărea împărțită în două secțiuni: permiteți întotdeauna aceste site-uri web și niciodată nu permiteți aceste site-uri web. Accesați Niciodată nu permiteți aceste site-uri web și faceți clic pe butonul + din partea stângă jos. Acum, introduceți pur și simplu site-urile pe care doriți să le blocați. Exemplu: www.facebook.com. De asemenea, ați putea să Permiteți accesul numai la aceste site-uri web. S-ar putea să fie un pic prea restrictiv, dar în acest fel, veți bloca orice nu este aprobat în mod specific de dvs. Faceți clic pe OK în partea dreaptă jos a ferestrei.
 3. Testați site-urile pe care le-ați introdus pentru a fi blocate.
  3
  Testați site-urile pe care le-ați introdus pentru a fi blocate. Acum, introduceți o adresă pe care doriți să o eliminați în Safari. Pagina va reveni ca necompletată sau cu o notificare privind accesul restricționat.