Cum să construiești o rachetă din sticlă de plastic

O rachetă de sticlă este distractivă și ușor de făcut. Puteți construi și lansa o rachetă simplă de sticlă prin reciclarea materialelor pe care le găsiți situate la domiciliu.

Cap 1
Efectuarea unei rachete cu o sticlă cu un lansator

 1. Rolați o bucată de hârtie într-un con.
  1
  Rolați o bucată de hârtie într-un con. Acesta va fi conul nas al rachetei. Simțiți-vă liber să utilizați hârtie colorată sau modelată pentru a proiecta racheta. [1] Hârtia colorată de construcție este atât durabilă, cât și frumoasă!
 2. Înfășurați conul cu bandă.
  2
  Înfășurați conul cu bandă. Acest lucru va avea o rezistență mai puternică și mai rezistentă la apă. Dacă doriți să adăugați un pic de culoare rachetei dvs., puteți utiliza banda colorată pentru a înfășura conul nasului. var img = document.getElementById ('img_3c818477c1'); defer.add (img);
 3. Atașați conul nas în partea de jos a sticlei.
  3
  Atașați conul nas în partea de jos a sticlei. Puteți să-l lipiți sau să utilizați bandă de conducte. Încercați să puneți-l pe o priză cât se poate de pe sticlă și asigurați-vă că este sigură. [2]
 4. Luați carton subțire și tăiați 3-4 triunghiuri.
  4
  Luați carton subțire și tăiați 3-4 triunghiuri. Deoarece acestea vor fi aripioarele rachetei dvs., încercați să le tăiați într-un unghi perfect, astfel încât acestea să poată ajuta racheta să stea drept. Folosiți folii de carton, de hârtie de construcție sau de manilă ca material pentru aripioare. Plăcile de semnătură, cum ar fi cele care spun "pentru rent" sau "pentru vânzări" sunt, de asemenea, materiale foarte bune fin. Așezați aripioarele pe partea inferioară a rachetei. Îndoiți-vă "în tălpi" ale aripioarelor astfel încât să se poată atașa mai ușor la corpul rachetei. Apoi banda sau lipiti-le. Dacă vă aliniați fundul aripilor cu partea inferioară a rachetei, ar trebui să poată sta singur.
 5. Adăugați balast pentru a da greutatea rachetei.
  5
  Adăugați balast pentru a da greutatea rachetei. Balastul poate fi orice material care asigură greutatea rachetei și asigură că racheta se poate lovi de îndată ce este lansată. Utilizați jocul Doh sau lut ca balast, deoarece este moale, maleabil și, spre deosebire de pietricele sau marmură, nu va cădea sau se va împrăștia când racheta se va lansa. var img = document.getElementById ('img_fab05559bc'); defer.add (img);
 6. Umpleți flaconul cu apă.
  6
  Umpleți flaconul cu apă. Se toarnă 1 litru de apă în sticlă. [4]
 7. Faceți o gaură foarte mică prin plută.
  7
  Faceți o gaură foarte mică prin plută. Asigurați-vă că orificiul are aceeași dimensiune cu supapa ventilului pompei pentru biciclete.
 8. Umpleți dopul în deschiderea flaconului.
  8
  Umpleți dopul în deschiderea flaconului. Puteți, de asemenea, să o fixați cu clești pentru o strângere mai strânsă. A
 9. Așezați supapa asemănătoare acului a unei pompe de bicicletă în deschiderea plută.
  9
  Așezați supapa asemănătoare acului a unei pompe de bicicletă în deschiderea plută. Asigurați-vă că se potrivește perfect în dop.
 10. Răsuciți racheta cu mâna dreaptă în sus.
  10
  Răsuciți racheta cu mâna dreaptă în sus. Țineți-l lângă gâtul flaconului pe supapa pompei de bicicletă și împingeți-l departe de față.
 11. Lansați racheta de sticlă.
  11
  Lansați racheta de sticlă. Asigurați-vă că vă aflați într-o zonă deschisă, în aer liber. Racheta va trage în sus destul de repede și înalt, pentru a elimina orice obstacole și a avertiza pe cineva din jurul tău înainte să îl lansezi. Pentru a lansa racheta: [5] Țineți racheta lângă gâtul sticlei și pompați aerul în ea. Racheta se va opri când plută nu mai poate suporta presiunea care se formează în sticlă. [6] Dați drumul sticlei. Apa va fi împinsă peste tot când racheta de sticlă se va desprinde, așa că fii pregătit să te ud puțin. Nu vă apropiați de rachetă după ce începeți să pompați, chiar dacă se pare că nu se întâmplă nimic cu lansarea, deoarece acest lucru poate duce la rănire. [7]

Cap 2
Efectuarea unei rachete cu două sticle cu un lansator

 1. Tăiați capătul capăt al unei sticle.
  1
  Tăiați capătul capăt al unei sticle. Folosiți foarfece sau un cuțit. Vreți o tăietură frumoasă și curată, astfel încât sticlele să poată fi lipite împreună și curată. [8] Tăierea capătului capacului flaconului va face racheta mai aerodinamică și durabilă. Un capăt rotunjit este de asemenea mai moale, astfel încât acesta va face mai puține daune oricăror obiecte în cazul în care racheta lovește ceva atunci când se aterizează.
 2. Țineți cealaltă sticlă intactă.
  2
  Țineți cealaltă sticlă intactă. Acesta va acționa ca o cameră de ardere care va menține apa și aerul sub presiune. Acesta va fi, de asemenea, atașat la lansator sau altă sticlă.
 3. Adăugați vopseaua decorativă sau desenele.
  3
  Adăugați vopseaua decorativă sau desenele. Simțiți-vă liber să personalizați cele două rachete de sticlă cu orice logo-uri sau modele. Fii creativ!
 4. Puneți balastul în sticla tăiată.
  4
  Puneți balastul în sticla tăiată. Puteți folosi Play Doh, similar cu procedura pentru racheta cu o sticlă sau pentru așternut de pisici. Pisica de gheață este ieftină, grea și, atunci când este umedă, va rămâne în poziție bună. [9] Pentru a pune așternutul pisicilor, sfărâmați sticla tăiată și turnați-o în jurul a 1,5 cm de așternut de pisici. Apoi, adăugați suficientă apă pentru a umezi complet așternutul pisicilor. Adăugați un alt ¼ inch de așternut de pisică și o înmuiați din nou. Evitați depozitarea în prea multă pisică, deoarece acest lucru poate crea un strat uscat de așternut de pisici, decât ar putea să se prăbușească și să se împrăștie în momentul lansării rachetei. Prea multă așternut de pisică, sau greutate, în rachetă, poate provoca, de asemenea, racheta să lovească din greu atunci când coboară. Uscați pereții interiori ai sticlei și utilizați o bandă pentru a vă ajuta să țineți așternutul pisicilor în poziție.
 5. Legați împreună cele două sticle.
  5
  Legați împreună cele două sticle. Îndreptați-le astfel încât sticla tăiată să se afle pe fundul sticlei intacte. Apăsați sticlele împreună, astfel încât marginea vasului de jos, tăiat, să treacă peste sticla intactă și să le legați împreună cu bandă de conducte. [10]
 6. Luați carton subțire și tăiați 3-4 triunghiuri.
  6
  Luați carton subțire și tăiați 3-4 triunghiuri. Acestea vor fi aripioarele rachetei tale, așa că încercați să le tăiați într-un unghi perfect. În acest fel, ei vor ține drepte cele două rachete de sticlă și se vor asigura că se înmoaie ușor. Așezați aripioarele pe partea inferioară a sticlei tăiate. Îndoiți-vă "în tălpi" ale aripioarelor astfel încât să se poată atașa mai ușor la corpul rachetei. Apoi banda sau lipiti-le.
 7. Faceți o gaură foarte mică în plută.
  7
  Faceți o gaură foarte mică în plută. Asigurați-vă că orificiul are aceeași dimensiune cu supapa ventilului pompei pentru biciclete.
 8. Umpleți dopul în deschiderea flaconului intact.
  8
  Umpleți dopul în deschiderea flaconului intact. Puteți, de asemenea, să-l pini în cu clești pentru o potrivire mai strânsă.
 9. Așezați supapa asemănătoare acului a unei pompe de bicicletă în deschiderea plută.
  9
  Așezați supapa asemănătoare acului a unei pompe de bicicletă în deschiderea plută. Asigurați-vă că se potrivește perfect în dop.
 10. Răsuciți racheta cu mâna dreaptă în sus.
  10
  Răsuciți racheta cu mâna dreaptă în sus. Țineți-l lângă gâtul flaconului și puneți-l pe supapa de pompare a bicicletei.
 11. Lansați racheta de sticlă.
  11
  Lansați racheta de sticlă. Asigurați-vă că vă aflați într-o zonă deschisă, în aer liber. Racheta va trage în sus destul de repede și înalt, pentru a elimina orice obstacole și a avertiza pe cineva din jurul tău înainte să îl lansezi. Pentru a lansa racheta: [11] Puneți aerul în sticlă. Racheta va dispărea atunci când plută nu mai poate rezista presiunii ridicate în sticlă. [12] Aceasta este de obicei la aproximativ 80 psi. [13] Eliberați sticla. Apa va fi împinsă peste tot când racheta de sticlă se va desprinde, așa că fii pregătit să te ud puțin. Fiți precauți odată ce începeți să pompați și nu vă apropiați de rachetă, chiar dacă se pare că nu se întâmplă nimic cu lansarea, deoarece acest lucru poate duce la rănire. [14]