Cum să cresti cainii

Câinii de reproducție nu sunt o întreprindere ocazională. Poate fi foarte împlinit și minunat dacă înțelegeți responsabilitățile. Înainte de a vă decide să începeți să creșteți cățelușii, există unele decizii pe care trebuie să le luați. De asemenea, trebuie să luați în considerare responsabilitățile și pregătirile.

Cap 1
Decizia de a rasa

 1. Cercetați-vă.
  1
  Cercetați-vă. Înainte de a putea decide dacă sunteți gata și potrivită pentru rasă, trebuie să faceți cercetare. Acest lucru vă va ajuta să aflați ce înseamnă procesul și ce va trebui să faceți. Citiți cărți de către crescătorii de animale de renume sau de medicii veterinari. Discutați cu medicul veterinar despre argumentele pro și contra. Discutați cu alți crescători de renume despre realitățile reproducerii. Căutați cărți scrise de medicii veterinari. Luați în considerare titluri precum Canine Reproduction: Un ghid al crescătorilor, ediția a 3-a de Dr. Phyllis A. Holst sau Cartea completă a creșterii câinilor de către Dr. Dan Rice.
 2. Aveți motive corecte.
  2
  Aveți motive corecte. Singurul motiv responsabil pentru rasă se bazează pe experiența și cercetarea anterioară. Dacă ați petrecut ultimii doi ani sau mai mulți ani de formare, lucrați și competiționați câinele dvs., sunteți un bun candidat pentru câini de reproducție. Aducerea în lume a catelusilor sănătoși și sănătoși necesită muncă și cercetare. Nu ar trebui să-i crești câinii să-i vândă ca animale de companie. Aceasta nu este o modalitate profitabilă sau responsabilă de reproducere. Acest motiv creează o piață care, din nefericire, conduce numeroasele ferme de catelus găsite în Statele Unite. Fiți responsabili și nu fiți cineva care contribuie la problema suprapopulării animalelor de companie. Creșterea câinilor în mod corespunzător și responsabil necesită mult timp și investiții.
 3. Examinează-ți situația.
  3
  Examinează-ți situația. Asigurați-vă că ați stabilit că aveți un exemplu excepțional de rasă. Faceți acest lucru cu ajutorul experților. Doriți să îmbunătățiți rasa, deci trebuie să aveți dovada că câinele dvs. se află în top 10% din rasa specifică. Doriți ca câinele dvs. să contribuie pozitiv la fondul genetic. Câinele dvs. ar trebui să fie sănătos și talentat. Câinele dvs. ar trebui să aibă, de asemenea, un aspect fizic simetric care să corespundă standardelor rasei. Câinele dvs. ar trebui să aibă, de asemenea, un temperament excepțional. [1] Trebuie să fii pregătit să trăiești cu catelusii timp de cel puțin 8 săptămâni înainte de a-ți părăsi casa pentru case noi. Trebuie să știți în ce moment al anului se poate întâmpla reproducerea. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama cum vă va afecta pe dvs. și pe familia dvs. Fiți pregătiți să păstrați toate cățelele. Sunteți responsabili pentru sănătatea și fericirea lor. Dacă dintr-un motiv oarecare nu le puteți obține toate casele, va trebui să le păstrați pe toate. [2]
 4. Aflați ce câini sunt buni de ras.
  4
  Aflați ce câini sunt buni de ras. Există câteva tipuri de câini care sunt candidați buni pentru reproducere. Există, de asemenea, trăsături ereditare care pot fi valoroase pentru a trece și la noi pui. Poți să crești câini de lucru. Talentele lor se bazeaza pe capacitatea cainelui de a recupera si de a creste efectivele de animale sau de a trage prada. Puteți, de asemenea, să reproduceți câini de spectacol, care sunt judecați în funcție de aspectul și comportamentul lor fizic. La câinii de lucru, tendința unui câine de a fi bună la acele locuri de muncă poate fi ereditară. Cainii barbatilor si barbatilor trebuie sa aiba inregistrari in teren. Există competiții pentru a dovedi că un câine este capabil să facă. Câinii dvs. de prezentare trebuie să respecte conformația. Acesta este standardul aspectului fizic pentru fiecare rasă de câini. Fiecare rasă are un standard de rasă stabilit de American Kennel Club pentru Statele Unite. Câinii crescuți pentru a îndeplini aceste standarde sunt judecați într-un inel de spectacol împotriva altora pentru a determina ce câine reprezintă cel mai bine standardele rasei. [3] Alte țări au propriile standarde de reproducere. Dacă intenționați să arătați alte țări, căutați standardele de conformație din zonă.

Cap 2
Alegerea care dintre câinii dvs. de rasă

 1. Alege câinele tău.
  1
  Alege câinele tău. Trebuie să alegeți câinii dvs. pe care îi veți crește. Trebuie să alegeți un baraj, care este un câine de sex feminin capabil să aibă pui. Aveți nevoie, de asemenea, de un bolț, care este un câine de sex masculin pe care doriți să-l reproduceți cu un baraj. Trebuie să vă asigurați că au caracteristicile discutate. Puteți obține, de asemenea, un stud de la un alt ameliorator dacă nu aveți unul. Angajarea unui stud sau achiziționarea materialului seminal costă bani. Uneori aranjamentul permite proprietarului sirelui să aleagă așternutul. Asigurați-vă că toate acordurile sunt scrise și semnate, astfel încât să existe un contract între toate părțile implicate în gunoi.
 2. Determină genetica lor.
  2
  Determină genetica lor. Ar trebui să te uiți în mediile genetice ale câinilor. Examinați linia de sânge a câinilor dvs. pentru a vă asigura că au calități bune în linia lor de sânge. Pentru câinii de rasă pură, puteți obține linii de sânge de la American Kennel Club sau de la o altă autoritate de înregistrare. De asemenea, trebuie să vă asigurați că perechea nu este direct legată de prevenirea defectelor genetice ale încrucișării. Ar trebui să aveți câinele dvs. și câinele pe care doriți să-l reproduceți cu testat pentru probleme genetice asociate cu rasa lor. Fundatia Ortopedica a Americii (OFA) administreaza o baza de date a cainilor si rezultatele testelor lor pentru probleme genetice, cum ar fi displazia soldului si cotului, conditiile oculare, luxatia patelara si probleme cardiace. Nu doriți să reproduceți câini cu condiții de sănătate care pot fi transmise generației următoare. [4]
 3. Observă temperamentul lor.
  3
  Observă temperamentul lor. Urmăriți câinii pe care doriți să îi reproduceți pentru a le examina comportamentul. Acest lucru ar trebui să fie unul cu celălalt, precum și cu alți câini. Sporirea câinilor prietenoși și bine echilibrați tinde să crească șansele ca puii să aibă temperament similar. Câinii agresivi și prea fricoși nu ar trebui să fie crescuți. Sunt periculoase. [5]
 4. Verificați vârstele câinilor.
  4
  Verificați vârstele câinilor. Trebuie să fii sigur că câinii tăi au vârsta de reproducere. Majoritatea câinilor au nevoie de aproximativ 2 ani. Multe probleme genetice vor apărea până la vârsta de 24 de luni. Puteți să le testați în anumite teste. De exemplu, OFA nu va accepta razele X ale câinilor până la 24 de luni pentru evaluarea și clasificarea displaziei șoldului. Pentru a reproduce cu succes, câinii dvs. vor avea nevoie de identificare permanentă sub forma unui microcip sau a unui tatuaj pentru a putea trimite datele de testare pentru evaluare de către OFA și alte entități. Ei doresc să se asigure că nu există nici o modalitate de a falsifica rezultatele. [6] Barajele încep ciclul de încălzire sau ciclul de estrus, între 6 și 9 luni. Ei intră în căldură la fiecare 5-11 luni după primul lor ciclu. Majoritatea crescătorilor nu cresc un baraj până când are 2 ani și are 3 sau 4 cicluri. Acesta este punctul în care ea este pe deplin matură. De asemenea, este fizic capabilă să suporte stresul de a purta și livra puii.

Cap 3
Examinarea câinilor

 1. Luați câinii la veterinar.
  1
  Luați câinii la veterinar. Înainte de a-ți înmulți câinele, trebuie să ai câinele verificat de medicul tău veterinar. Asigurați-vă că câinele dvs. este la curent cu vaccinările. Anticorpii ei vor fi transmise puiilor prin laptele ei. Acești anticorpi protejează cățelele de a se îmbolnăvi.
 2. Cunoașteți istoricul medical al câinelui dvs.
  2
  Cunoașteți istoricul medical al câinelui dvs. Dacă câinele dvs. are probleme medicale necunoscute, acesta poate schimba planurile de reproducere. Câinii mici de rasă pot avea condiții genetice pe care doriți să le înțelegeți înainte de reproducere. Puii pot avea aceleași probleme sau chiar mai rău. Problemele pot include probleme dentare, cum ar fi malocluziile, o afecțiune în care fălcile superioare și inferioare nu se întâlnesc împreună. Ele pot fi predispuse la dislocarea în genunchi, displazie de șold sau coală și probleme de coloană vertebrală, cum ar fi ruptura discului. Acestea pot avea, de asemenea, alergii care duc la infecții ale pielii și ale urechii, afecțiuni ale inimii, probleme oculare sau probleme de comportament [7]. Asigurați-vă că câinele dvs. este pe un program de deparazitare. Viermii rotunzi, viermi de cârnați și viermi de inimă pot fi transmiși de la câinele mamei la catelusii [8].
 3. Aveți un examen de sănătate la reproducere.
  3
  Aveți un examen de sănătate la reproducere. Trebuie să verificați animalele pentru a vă asigura că sunt capabili să se reproducă. Aceasta poate include o analiză a materialului seminal pentru câinele dvs. de sex masculin. De exemplu, aceste teste pot găsi probleme genetice, precum și boli contagioase precum bruceloza. Înainte de a reproduce o trupă sau baraj, se recomandă testarea brucelozei pentru a vă asigura că niciunul câine nu este un purtător și că ar putea să îl transmită celuilalt.

Cap 4
Pornirea procesului de reproducere

 1. Așteptați ca barajul să intre în căldură.
  1
  Așteptați ca barajul să intre în căldură. Barajul tău trebuie să fie în căldură înainte ca ea să poată fi crescută. Timpul nu este setat în piatră, așa că priviți să știți când se întâmplă acest lucru. Zona genitală a barajului va începe să se umfle și poate să apară o descărcare sângeroasă. Dacă aveți studul într-un stilou din apropiere, el va deveni mai entuziasmat și interesat de femela. Barajul nu va accepta studul până când nu este gata să se înmulțească. Ea poate chiar să-l lovească să-l țină departe până când va fi gata. Nu lăsați câinii să se rănească. Monitorizați-le atent când sunt împreună. În mod obișnuit, femela va fi receptivă în jur de 9-11 zile în ciclul de încălzire și va permite sirelui să se monteze și să o conecteze. Dacă întâmpinați dificultăți în a vă crește barajul, medicul dumneavoastră veterinar poate efectua testarea progesteronului. Acest lucru vă ajută să aflați când este în estrus și corpul ei este gata să accepte materialul seminal. Nivelurile de progesteron vor crește cu 1-2 zile înainte de ovulație. Unele baraje vor avea cicluri de căldură silențioase, ceea ce face ca estrul să fie dificil de detectat, iar testarea prin progesteron va contribui la stabilirea timpului de ovulație. [9]
 2. Luați în considerare inseminarea artificială.
  2
  Luați în considerare inseminarea artificială. Inseminarea artificială vă poate ajuta să vă reproduceți câinele dacă nu aveți un șurub. Conservele de spermă de câini congelate pot fi expediate în întreaga lume depozitate în azot lichid. Se iau pași specifici pentru dezghețarea și inseminarea câinelui. Este posibil să aveți în vedere acest lucru dacă perechea pe care ați ales-o nu poate părea să se reproducă în mod natural. Acest lucru poate fi problematic deoarece ridică întrebări cu privire la posibilele probleme pentru sănătatea reproducerii următoarei generații. În cazuri foarte speciale, sperma poate fi implantată chirurgical în uter de către un medic veterinar cu barajul sub anestezie. Desigur, aceste proceduri suplimentare măresc costul fiecărei sarcini și fiecărui catel în litieră. [10]
 3. Ține-ți barajul sănătos.
  3
  Ține-ți barajul sănătos. Când sunteți sigur că barajul a fost crescut, puteți să o despărțiți de stud. Trebuie să-i hrăniți cu o dietă echilibrată. Puteți, de asemenea, să îi oferiți vitamine suplimentare, cum ar fi calciu. Acestea sunt de obicei recomandate de medicul veterinar. Acest lucru trebuie să se întâmple pe parcursul sarcinii. Perioada de gestație pentru câini este de 58-68 zile. Păstrați canisa barajului fără infestații, cum ar fi purici. Curățați-l în mod regulat și asigurați o mulțime de apă proaspătă și lenjerie curată.
 4. Observați schimbările la barajul dvs.
  4
  Observați schimbările la barajul dvs. Sfarcurile si glandele mamare sufera modificari in timpul sarcinii. Spre sfârșitul sarcinii, glandele mamare vor începe să se umple cu lapte. În timpul ultimelor trei săptămâni de sarcină, va necesita o alimentație suplimentară. Discutați despre nutriția corectă cu medicul veterinar. În mod tipic, femelele însărcinate sunt hrănite cu hrană pentru catel în timpul ultimelor trei săptămâni de sarcină. Acest lucru îi oferă o cantitate adecvată de calorii și nutriție pentru fetușii în creștere și ajută la pregătirea ei pentru lactație.

Cap 5
Confruntarea cu livrarea

 1. Pregătiți o cutie de păr.
  1
  Pregătiți o cutie de păr. O cutie de porumbei este ceea ce va fi folosit pentru livrarea căței. Această cutie ar trebui să fie de aproximativ 6 cm (15,2 cm) mai lungă decât cea feminină atunci când ea este mincinoasă, cu un picior sau mai mare. Ar trebui să aibă o cărămidă care să nu-i împiedice să se așeze pe pui după naștere. Așezați straturi alternative de foi de plastic și ziare în partea inferioară a cutiei. Acest lucru vă ajută să îl păstrați mai curat când fundul devine murdar. Puteți să glisați dintr-un strat de hârtie și o foaie de plastic, lăsând unul curat în locul său. Includeți prosoape curate sau alte așternuturi care pot fi ușor spălate.
 2. Fii atent.
  2
  Fii atent. Trebuie să știți când este aproape timpul de livrare. Educați-vă pe etapele muncii. Odată ce începe să livreze cățeluși, monitorizați-o pentru contracții puternice mai lungi de 30-45 de minute care nu produc un cățeluș. Acest lucru poate semnala complicații în timpul livrării. Având raze X efectuate la 45 de zile de gestație, medicul veterinar va putea să conteze câte schelete fetale sunt prezente. Acest lucru arată, de asemenea, dacă există în interiorul câinilor anormal de mari care pot provoca probleme. Această informație vă va pregăti pe dvs. și pe medicul veterinar pentru posibilitatea unei secțiuni c și vă va da o idee despre numărul de pui care se așteaptă.
 3. Păstrați puii calzi.
  3
  Păstrați puii calzi. Când se nasc cățelele, trebuie să le păstrați cald. De asemenea, trebuie să vă asigurați că toți sunt capabili să asiste. Examinați-le pentru malformații congenitale ca un palat alungit. Acoperișul gurii catelului ar trebui să fie complet, fără nici o dovadă de separare a țesutului oral. Barajul va curăța puii și va ajuta puii să ajungă în situația de a îngriji. Dacă există un palat alungit, laptele va trece din gură în pasajele nazale. Dacă este o situație destul de gravă, cățelușul ar trebui să fie eutanasiat deoarece nu va supraviețui.
 4. Înregistrați nașterea.
  4
  Înregistrați nașterea. Notați data nașterii, numărul total de pui și numărul fiecărui sex. Dacă intenționați să înregistrați așternutul cu organizații precum AKC, puteți face acest lucru online. Veți avea nevoie de numerele de înregistrare ale barajului și sirenei la completarea formularului.

Cap 6
Îngrijirea puiilor

 1. Monitorizează cățelele.
  1
  Monitorizează cățelele. Urmăriți cu atenție catelusii în primele câteva săptămâni, asigurându-vă că rămân curați și calzi. De asemenea, asigurați-vă că primesc suficient lapte. Se cântăresc câinele pe o scară gramă zilnic pentru a se asigura că câștigă în greutate. Catelusii sănătoși ar trebui să fie absolut curați, activi și cu burtă plină. Puii ar trebui să câștige aproximativ 10% din greutatea corporală pe zi în primele 2 săptămâni de viață. La aproximativ 4 săptămâni, vor începe să devină foarte activi. Caseta de zăpadă nu va mai fi suficient de mare. Dați-le o incintă mai mare și mai sigură de explorat. Barajul probabil le va lăsa singuri pe perioade mai lungi de timp. Puteți începe să înțărcați catelusii în cârligul de catelus înmuiat în acest moment. [11]
 2. Luați-le la veterinar.
  2
  Luați-le la veterinar. Luați catelusii la veterinar când au vîrsta între 7 și 8 săptămâni. Medicul veterinar îi va da primele vaccinări. Acestea includ: Distemper, Hepatitis, Parvo și Para influenza sau DHPP. Ele sunt, de asemenea, tratate pentru viermi. Ar trebui discutată prevenirea inflamației și prevenirea inimii. Verificați-vă medicul veterinar și pentru alte probleme de sănătate sau ereditare. Un crescător responsabil va furniza aceste informații noilor proprietari ai căței, astfel încât noua familie să poată completa seria de vaccinare a căței în perioada recomandată.
 3. Ștergeți noi proprietari de cățel.
  3
  Ștergeți noi proprietari de cățel. Acest proces trebuie făcut cu atenție. Vreți să vă asigurați că trimiteți catelul la o casă minunată. Noua familie ar trebui să fie responsabilă și pregătită să aloce timp, energie și resurse noului câine. Luați în considerare o inspecție acasă. Fiți pregătiți să vă întoarceți la o familie dacă nu sunt potriviți pentru unul dintre puii dumneavoastră. [12]
 4. Creați un contract.
  4
  Creați un contract. Când găsiți proprietarii potriviți, trebuie să încheiați un contract cu ei. Asigurați-vă că includeți toate garanțiile de sănătate pe care le furnizați și care sunt limitele acestora. Includeți faptul că familia trebuie să vă trimită cățelușul dacă nu este în măsură să o păstreze pentru orice moment în timpul vieții animalului. De asemenea, ar trebui să indicați dacă catelul a fost vândut ca animal de casă sau într-o perspectivă de reproducere și dacă există cerințe de spaying / sterilizare la o anumită vârstă. [13] [14]