Cum să cresti peștele betta

Reproducerea peștelui sauamez, sau bettas, este un hobby minunat. Cu toate acestea, nu este ceva de luat ușor. Dacă aveți timpul, resursele, cunoștințele și angajamentul abundent, pe care Bettas le oferă, poate fi o experiență plină de satisfacții.

Cap 1
Configurarea și alegerea bettas la rasă

 1. Aflați cât mai mult posibil.
  1
  Aflați cât mai mult posibil. Când încercați să reproduceți orice animal, este important să știți cât de mult puteți despre această specie. Cercetare betta îngrijire și reproducere. Există multe site-uri și cărți excelente. Mai mult de 600 de ouă pot proveni dintr-un singur hambar, ceea ce înseamnă că ați putea ajunge la îngrijirea a peste 500 de pește betta! Trebuie să știți în prealabil ce doriți să ieșiți din această experiență. Sunteți interesat de genetică, reproducere pentru spectacol sau furnizarea unui magazin local de animale de companie? Sau sunteți pur și simplu în dragoste cu bettas și doriți să luați hobby-ul dvs. la nivelul următor? Reproducerea pentru spectacol sau pentru ofertă este o întreprindere mare care va necesita o investiție mare de timp, spațiu și bani. Datorită costurilor ridicate de pornire și de aprovizionare, este foarte dificil să faci o bettas de creștere a profitului, deci acest lucru nu ar trebui să fie scopul tău de ceva timp.
 2. Crează-ți rezervoarele permanente.
  2
  Crează-ți rezervoarele permanente. Când sunteți gata să încercați o reproducere, trebuie să vă pregătiți mai întâi să vă aduceți perechea de reproducere acasă. Creați două rezervoare, după cum se arată în Set Up a Betta Tank. Asigurați-vă că ciclului de apă în ambele rezervoare înainte de a aduce acasă orice pește.
 3. Obțineți o pereche de reproducere.
  3
  Obțineți o pereche de reproducere. Bettas cresc cel mai bine atunci când sunt tineri, astfel încât veți avea cel mai mare succes dacă veți găsi un crescător de reputație fie online, fie în zona dvs. pentru a cumpăra o pereche. Dacă sunteți în măsură să găsiți un ameliorator în zona dvs., acestea pot fi, de asemenea, o sursă neprețuită de informații. Asigurați-vă că bărbații și femeile au aproximativ aceeași dimensiune și luați în considerare obținerea a două perechi în cazul în care prima asociere nu funcționează. Majoritatea bettas-urilor din magazinul de animale de companie sunt prea vechi pentru a fi crescute, iar fundalul lor genetic este de obicei necunoscut, dar acestea pot fi un mod mai ieftin de a începe reproducerea și sunt mai ușor disponibile decât peștii de crescători. Dacă alegeți să reproduceți peștele pentru animale de companie, fiți conștient de faptul că este posibil să nu puteți găsi cumpărători sau case pentru prăjit, deoarece cele mai multe magazine de animale de companie nu le vor cumpăra. Pentru că nu știți care sunt trăsăturile genetice pe care le amestecați, s-ar putea să ajungeți cu o prăjitură bolnavă sau nedorită.

Cap 2
Crearea condițiilor de reproducere

 1. Lăsați-i să se stabilească.
  1
  Lăsați-i să se stabilească. Cel mai bine este să aveți bettas-ul dvs. câteva luni înainte de a începe reproducerea pentru a le permite să se adapteze la mediul lor. Amintiți-vă, totuși, că bărbații cresc cel mai bine când nu au mai mult de 14 luni. Planificați să le reproduceți atunci când aveți o perioadă lungă, neîntreruptă de timp liber. Odată ce introduci bărbații și femeile, va trebui să le dedici cel puțin câteva ore în fiecare zi pentru mai mult de 2 luni pentru a se îngriji de pereche și de tinerii lor. Asigurați-vă că nu aveți vacanțe, călătorii de afaceri sau evenimente de stres ridicat.
 2. Înființați rezervorul de reproducere.
  2
  Înființați rezervorul de reproducere. Tancul de reproducere ar trebui să fie de 5 - 10 galoane (18,9 - 37,9 L) și să fie echipat cu un separator detașabil, câteva locuri ascunse, un filtru reglabil (cum ar fi un filtru de burete cu o supapă banda) și un încălzitor setat la aproximativ 80 ° F (27 ° C). Nu adăugați niciodată pietriș sau alt substrat în rezervorul de reproducere, deoarece ouăle se vor pierde atunci când coboară până la fund. Umpleți acest rezervor numai cu 5 "-6" de apă și puneți-l acolo unde există puține distrageri, cum ar fi alte pești, culori strălucitoare și activitatea umană.
 3. Începeți să hrăniți alimentele vii atunci când sunteți gata să le reproduceți.
  3
  Începeți să hrăniți alimentele vii atunci când sunteți gata să le reproduceți. Crevetele salbatice vii sau viermii de sânge sunt cel mai bun pariu, dar și alți viermi, greieri, gândaci și alte insecte (tăiate) vor funcționa, de asemenea. Este o idee bună să le ridicați sau să le cumpărați de la un magazin sau crescător de animale de companie pentru a evita bacteriile, murdăria și substanțele chimice pe care insectele sălbatice le pot purta. În cazul în care alimentele vii nu sunt disponibile, puteți încerca, de asemenea, creveți salvie congelate sau liofilizate și viermi de sânge.
 4. Începe să crești mâncarea.
  4
  Începe să crești mâncarea. Betta Fry sunt foarte mici și mănâncă alimente vii, deci veți avea nevoie de o cantitate foarte mică de hrană vii pentru a le hrăni când sunt gata. Începeți acum pentru a vă asigura că aveți o bună ofertă în câteva săptămâni atunci când aveți nevoie de ea. Microwormi sunt probabil cele mai bune alimente, dar unii crescători preferă infusoria sau oile de oțet. Sarpele de saramură poate fi, de asemenea, hrănit, dar numai în mod moderat alături de o altă sursă de hrană, deoarece prea mult poate provoca tulburări ale vezicii urinare.
 5. Introduceți perechea.
  5
  Introduceți perechea. Când culturile de mâncare vii devin puternice și perechea de reproduceri mănâncă alimente vii timp de o săptămână sau două, sunteți gata să vă prezentați bettas. Mutați bărbatul și femelele astfel încât să se poată vedea unul pe altul în mod clar, dar sunt separate. Puteți fie să puneți rezervoarele unul lângă celălalt, fie să le introduceți pe laturile opuse ale separatorului rezervorului din rezervorul de reproducere. Este esențial ca aceștia să se poată vedea unul pe celălalt înainte de a se reuni, pentru a minimiza riscul de vătămare gravă. Unii crescători eliberează masculii într-un tanc de reproducere nedivizat și folosesc o ceașcă de plastic transparentă sau un cos de lampă pentru a introduce femelele. Atunci când se folosește această metodă, femela trebuie introdusă doar câteva ore în fiecare zi, deoarece ea se află într-un spațiu foarte mic. Lăsați-i să se privească unul pe altul pentru câteva zile. Unii crescători separă perechea pentru câteva zile înainte de a le introduce pentru câteva zile, apoi treceți la pasul următor.
 6. Observați comportamentul lor.
  6
  Observați comportamentul lor. Uita-te la Bettas pentru a vedea dacă acestea par interesate unul de altul. Barbatul va inota in jur, aratandu-si aripioarele, aruncand in aer si aratandu-se in general. Femela va afișa bare verticale pe corpul ei și își va înclina capul în jos. Unele afișări agresive sunt normale, dar dacă acestea sunt în flăcări și încercarea de a ataca unul pe altul prin divizor, nu le pune împreună. În schimb, ar fi mai bine să le separați și să încercați din nou mai târziu sau să încercați o altă pereche de betta. Uneori lupta cu peștele betta ar fi mai bine dacă ai puțin timp să te uiți și să aștepți.

Cap 3
Creșterea bettas

 1. Scoateți separatorul.
  1
  Scoateți separatorul. Odată ce bărbatul tău este gata să se înmulțească, el va construi un cuibul mare de bule, care va dura 2-3 zile. Când se întâmplă acest lucru, opriți filtrul și eliberați femelele în rezervor, dar asigurați-vă că aveți grijă de pereche. Bărbatul o va bate, probabil, pe niște, aruncând-o pe aripioare și urmărindu-i în jur. Acest lucru este ok, atâta timp cât nici viața peștilor nu este în pericol. Această curte poate dura câteva ore sau chiar câteva zile. Asigurați-vă că există o mulțime de locuri de ascundere pentru ca femelele să scape de agresiune și să verifice regulat perechea pentru a preveni rănile grave.
 2. Lăsați natura să-și urmeze cursul.
  2
  Lăsați natura să-și urmeze cursul. Barbatul va primi in cele din urma femela sub cuibul sau si vor imbratisa. Poate necesita câteva îmbrățișări pentru a produce ouă. Atunci femela va intra într-o stare "zombie-like" în timp ce ouăle albe cad la pământ de la micul ei ovipositor alb. Bărbatul va înota și le va scoate, așezându-le unul câte unul în cuib. Unele femele vor ajuta cu acest lucru odată ce se vor recupera, dar alții vor mânca ouăle, așa că urmăriți cu atenție și eliminați-o dacă le mănâncă. Ele se pot îmbrățișa mai multe ori, dar în cele din urmă femeia se va opri eliberând ouăle.
 3. Eliminați betta de sex feminin.
  3
  Eliminați betta de sex feminin. Odată ce femelele sunt eliberate de ouă, bărbatul o va bomba din nou, iar ea se va ascunde. Scoateți-o ușor și puneți-o în rezervorul ei. Trateaza-i tancul cu Maroxy pentru a ajuta la vindecarea aripilor. Este o idee bună să tratați rezervorul de reproducere și cu Maroxy, pentru a împiedica ciupercile să ucidă ouăle.
 4. Lăsați bărbatul în rezervor până când prajitura poate înota.
  4
  Lăsați bărbatul în rezervor până când prajitura poate înota. Aceasta va fi de aproximativ trei zile de la incubație. Unii crescători nu vor alimenta deloc masculul în această perioadă. Acest lucru ar trebui să reducă riscul ca bărbații să mănânce ouăle și să se prăjească. Alți crescători îi vor alimenta o cantitate mică de alimente în fiecare a doua zi. Dacă alegeți să-l hrăniți, nu fiți alarmat dacă nu mănâncă imediat, ci continuați să oferiți mâncarea și îndepărtați cu ușurință alimentele necompletate cu un bulion de curcan. Păstrați filtrul oprit pentru a împiedica orice curent să deranjeze prăjitura, dar lăsați rezervorul luminos zi și noapte.

Cap 4
Îngrijirea pisicilor

 1. Așteptați să se prăjească.
  1
  Așteptați să se prăjească. Atunci când prăjina inițială trapa vor atârna de cuibul cu bule și masculul va înlocui orice cădere. După câteva zile, puiul va începe "înotul liber", înotând orizontal și renunțând la cuib. Înainte de aceasta, prăjina va fi hrănită cu ceea ce a mai rămas din gălbenușul de ou și nu poate mânca singur.
 2. Îndepărtați masculul din rezervor, fiind foarte atenți să nu se curăță nici o prăjitură.
  2
  Îndepărtați masculul din rezervor, fiind foarte atenți să nu se curăță nici o prăjitură. Se poate întoarce la programul său obișnuit de rutină și hrană. Dacă încă se uită de la curte, adaugă unii Maroxy care să-l ajute să se vindece.
 3. Hrăniți prăjitura.
  3
  Hrăniți prăjitura. De îndată ce scoateți masculul, hrăniți o mică porție de micronormi vii. Hrăniți de două ori pe zi, și urmăriți îndeaproape pentru a vedea cât de mult este mâncat. Dacă microfoanele vii sunt încă prezente atunci când este timpul pentru următoarea hrănire, puteți să le aliniați din moment ce prăjiturile au încă alimente. Dacă observați multe microfoane moarte, supraîncărcați, deci tăiați porțiunile. Fry trebuie să fie hrănite cu alimente foarte mici, cum ar fi: Infusoria: Acestea vor hrăni prăjiturile în prima săptămână de viață; Microwormi: va trebui să cumpărați o cultură inițială, după care nu trebuie să le cumpărați din nou. Bun pentru prăjit în vârstă de 3-40 de zile; Baby Crevete de saramură: acestea sunt ușor de recoltat și sunt cele mai ușor de controlat cât de mult să se hrănească, dar hrănirea prea mult va duce la tulburarea vezicii urinare;
 4. Dați timpului de prăjit să crească.
  4
  Dați timpului de prăjit să crească. Țineți prăjiturelele caldă la 80 ° F (27 ° C) și acoperiți rezervorul pentru a preveni curgerea și evaporarea. Continuați să alimentați cantități crescânde de alimente. Când puiul va ieși din rezervorul de reproducere, va trebui să fie mutat într-un rezervor mai mare. Nu toată puiul va supraviețui în primele câteva săptămâni, dar dacă vedeți un număr mare de morți în fiecare zi, probabil că aveți o problemă. Verificați temperatura, nivelurile chimice și luați în considerare posibilitatea tratării infecțiilor. Când prăjiturile sunt vechi de o săptămână, activați filtrul, dar restricționați debitul cu o supapă de bordaj, astfel că este abia vizibil. Când prăjiturile au o vârstă de două săptămâni, începeți să efectuați mici schimbări de apă la fiecare câteva zile, pentru a menține rezervorul curat și fără hrană moartă, dar utilizați un sifon delicat sau un bazin de curcan pentru a preveni rănirea prăjiturii și adăugați apă curată foarte încet. Puteți începe să opriți lumina rezervorului pe timp de noapte. În următoarele câteva săptămâni, creșteți treptat fluxul filtrului, urmărindu-vă cu grijă pentru a vă asigura că sunt suficient de puternice pentru a înota împotriva curentului.
 5. Așezați prăjina în tancurile de creștere.
  5
  Așezați prăjina în tancurile de creștere. În timp ce prăjiturile sunt două săptămâni, ar trebui să le mutați în cel puțin un rezervor de 20 galoane (75,7 L). Asigurați-vă că temperatura și cantitatea de apă din rezervor sunt aceleași cu cele la care se folosesc prajiturile. Fry sunt delicate - o alunecare ar putea duce la moartea lor. Dacă ați folosit un rezervor de 5 sau 10 galoane (37,9 L) pe jumătate, puteți umple rezervorul și mutați-l când are 4-5 săptămâni.

Cap 5
Nursing fry la adulthood

 1. Scoateți alimentele vii.
  1
  Scoateți alimentele vii. În cazul în care prăjiturile au o vechime de aproximativ o lună, puteți porni treptat comutarea prăjiturilor la alimente congelate, apoi liofilizate și alimente sub formă de fulgi sau pelete. Asigurați-vă că mâncarea este zdrobită suficient de mic pentru gurile mici. Oferiți cantități mici și le înlăturați încet din mâncarea vie. Îndepărtați întotdeauna produsele alimentare nedeteriorate. Aducerea peștelui guppy în rezervor poate ajuta pe măsură ce vor consuma peleții. Apoi, Betta va începe să le mănânce și ei.
 2. Bărbați separați.
  2
  Bărbați separați.
 3. Decideți-vă viitorul.
  3
  Decideți-vă viitorul. Dacă vă vindeți prajitura, veți dori să începeți să contactați potențialii cumpărători. Cele mai multe prăjituri vor începe să afișeze trăsăturile lor adulte cu 10-11 săptămâni și puteți începe să selectați cel mai bun pește pentru reproducerea viitoare sau să faceți fotografii pentru a le trimite cumpărătorilor. Dacă încercați să creați o linie genetică, veți dori doar să selectați cei mai buni câțiva pești din fiecare mișcare pentru a continua reproducerea și să le vindeți sau să le dați altora, sau veți găsi rapid mai multe bette decât puteți avea grijă de.
 4. Sexul tinerelor Bettas.
  4
  Sexul tinerelor Bettas.