Cum să te desparți de prietenul tău

Mulți oameni au trecut printr-o destrămare cu un altul semnificativ, dar ruperea cu un prieten poate fi și mai dificilă. Când aveți o luptă, știți că nu puteți rezolva sau că nu mai aveți atâtea în comun, este timpul să scoateți fișa. Puteți lăsa prietenia să se estompeze natural, să se confrunte cu prietenul tău sau să taie lucrurile de pe curcanul rece. Indiferent de ce, vă ajută să fiți pregătit să vă ocupați de sentimentele pe care le veți experimenta când va fi terminat în cele din urmă.

Cap 1
Confruntarea cu persoana

 1. Aranjați un timp și un loc pentru a vă întâlni.
  1
  Aranjați un timp și un loc pentru a vă întâlni. Atunci când nu doriți să păstrați persoana ghicind despre motivul pentru care nu doriți să fiți prieteni, este posibil ca o conversație față în față să fie în ordine. Parcurile și cafenelele sunt opriri bune pentru întreruperi, deoarece sunt neutre, locații publice. Chiar dacă lucrurile ar putea deveni emoționale în timpul conversației dvs., ambele vor fi susceptibile de a păstra lucrurile conținute dacă vă aflați într-un loc public. Evitați să organizați o masă lungă împreună, deoarece ați putea fi gata să mergeți înainte ca mâncarea să sosească. Dacă nu doriți să vă întâlniți personal, este bine să vă despărțiți de prietenul dvs. prin telefon. Evitați să o faceți peste text, deoarece este mai greu să vă exprimați pe deplin și să aveți o conversație reală. Nu te desparți de prietenul tău în fața oamenilor pe care îi cunoști. Acest lucru poate fi profund jenant și rănit.
 2. Spune-i prietenului de ce termini.
  2
  Spune-i prietenului de ce termini. Fii direct despre motivul pentru care nu vrei să fii prieten. Prietenul tau a cheat cu prietenul tau? Te-a tăiat constant? Oricare ar fi motivul, acum este momentul să-l spunem. Spunând prietenului dvs. exact ce se întâmplă este un lucru curajos de făcut și, în final, persoana va fi probabil bucuroasă să știe ce sa întâmplat. Există o situație în care simplul fapt nu este cel mai bun mod de a încheia o prietenie. Dacă nu-ți mai place persoana, fără vina proprie, nu există niciun motiv să-l spui cu voce tare. În acest caz, reveniți la metoda 1 și lăsați-o să se estompeze natural.
 3. Dă-i prietenului șansa de a vorbi.
  3
  Dă-i prietenului șansa de a vorbi. Prietenul tău va fi fie defensiv, își va cere scuze, fie va face un amestec de ambele după confruntare. S-ar putea să doriți să-l auziți afară, doar în cazul în care există cea mai mică șansă că doriți să rămâneți prieteni, la urma urmei. Dacă este posibil, a existat un fel de neînțelegere, veți dori să știți. Dacă acest lucru nu este posibil, continuați procesul de despărțire.
 4. Setați limitele.
  4
  Setați limitele. Poate vrei să-ți taie lucrurile bine aici și acum, sau poate e bine să-i vezi pe cineva din când în când într-un grup. Indiferent de situație, fiți foarte clar că acest lucru este un punct de rupere, și de acum înainte lucrurile vor fi diferite. Așezați marginile în față, astfel încât să nu fiți tentați să vă retrageți mai târziu. Dacă nu vreți să mai vorbiți niciodată, spuneți persoanei pe care nu o veți avea în legătură după aceasta și că nu vreți să le mai auziți nici pe el. Dacă totuși sunteți bine să vă petreceți într-un grup, dar nu doriți să aveți discuții unu-la-unu, este bine să spuneți asta. De asemenea, este bine să spuneți că ați putea fi mai deschisă să vă reînnoiți prietenia mai târziu, dar numai dacă o înțelegeți. În caz contrar, persoana ar putea continua să încerce să intre în contact când doriți să rămâneți singur. Doar fiți clar de așteptările voastre, astfel încât fostul dvs. prieten să nu se confunde.
 5. Țineți-vă limitele.
  5
  Țineți-vă limitele. Dacă persoana încearcă să vă atingă sau să câștige înapoi, nu răspundeți. Ți-ai spus piesa, ai auzit-o pe persoana și acum obligația ta ca prieten sa terminat. La fel ca atunci când vă despărțiți de un altul semnificativ, ruperea cu un prieten înseamnă că nu mai trebuie să răspundeți pentru persoana respectivă. Acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut. Dacă fostul tău prieten este într-adevăr supărat, ar fi extrem de greu să ignori apelurile și textele lui. Dacă sunteți serios în legătură cu ruperea acestei prietenii, nu lăsați persoana să vă depășească granițele. Îi vei da impresia greșită și vei face lucruri mai grele în viitor.

Cap 2
Lăsând-o să se estompeze natural

 1. Dacă vă înmulțiți, nu vă luptați.
  1
  Dacă vă înmulțiți, nu vă luptați. Metoda de estompare este cea mai bună pentru o situație în care tu și prietenul tău pur și simplu se dezvoltă. Poate că nu există niciun motiv concret că nu-i mai plăceți; esti interesat de alte lucruri si de alte persoane. Începeți să vă petreceți timpul cum doriți să-l cheltuiți, să vă petreceți cu oamenii și să faceți activități pe care le bucurați. Șansele sunt, prietenul tău va face același lucru și vei începe să te desparți fără să trebuiască să faci mare lucru în legătură cu asta.
 2. Opriți apelarea și trimiterea textului prietenului dvs.
  2
  Opriți apelarea și trimiterea textului prietenului dvs. Pentru a rupe o prietenie, trebuie să încetinești comunicarea. Nu mai lua legătura cu prietenul tău pentru a face planuri sau doar pentru a vorbi. Opriți inițierea chat-urilor online, conversațiilor de tip text și a oricărui alt contact. Puteți continua să discutați atunci când îl vedeți în persoană, ca și cum ați ieși împreună cu același grup de prieteni, dar evitați contactul inutil. Atunci când doi prieteni sunt în mod natural gata să împartă căile, nu este dificil să fii în contact mai rar. Probabil ar fi mai degrabă să faci alte lucruri, oricum, așa că nu va simți ca un sacrificiu mare să nu vorbești mult mai mult decât trebuie. Pe de altă parte, dacă prietenul tău nu se simte în același mod în care ești în legătură cu prietenia, dacă ai mai multă legătura cu el, poți să-i rănești sentimentele. Din păcate, este foarte greu să eviți sentimentele rănite când termini o prietenie. Va trebui să decideți dacă vreți să o terminați în vreun fel.
 3. Păstrați conversațiile luminoase.
  3
  Păstrați conversațiile luminoase. Prietenii se apropie prin discuții profunde și dezvăluitoare, în timpul cărora se cunosc foarte bine. Pentru a vă îndepărta de la un prieten, opriți-vă de inimile mari. Când vorbiți, rămâneți la subiecți de suprafață superficiali, la fel cum ați face cu o cunoștință. Dacă continuați să vorbiți ca prieteni, va fi mai greu pentru prietenie să se estompeze. Dacă prietenul tău tinde să vorbească despre chestiuni private, cum ar fi relația cu prietenul ei, conduce conversația într-o direcție mai sigură. Modificați subiectul astfel încât să nu aibă șansa de a vă spune sentimentele sale cele mai adânci. În cele din urmă, prietenul tău va începe să observe că nu vorbești așa cum obișnuiai. El sau ea vă poate chema sau puteți să vă retrageți. Fiți pregătiți pentru orice reacție.
 4. Politice declinarea invitațiilor.
  4
  Politice declinarea invitațiilor. Ar putea dura ceva timp pentru prietenul tău să se prindă la faptul că nu mai ești în prietenie. O modalitate sigură de a crea o anumită distanță este să refuzi invitațiile politicos, dar ferm. Dacă invitația este pentru o activitate de grup, poate doriți să participați, dar evitați excursii individuale. Trebuie doar să conduceți cealaltă persoană. Din nou, dacă cealaltă persoană nu este gata să se termine acest lucru, respingerea invitațiilor sale va cauza o rănire. Depinde de dvs. să decideți dacă cel mai frumos lucru pe care trebuie să-l faceți este să fiți mai clar despre motivul pentru care continuați să spuneți "nu" de fiecare dată când el sau ea vă invită să faceți ceva.
 5. Faceți scuze dacă aveți nevoie.
  5
  Faceți scuze dacă aveți nevoie. Dacă într-adevăr nu vrei să-i spui adevărului, deflectă invitațiile cu scuze. Spuneți că sunteți ocupați, aveți rude în oraș, aveți prea multă temă și așa mai departe. Acest lucru ar putea fi văzut ca o cale ușoară de ieșire, deoarece nu este un mod foarte onest să se comporte față de cineva care a fost prieten. Cu toate acestea, dacă aveți un motiv bun pentru a pune capăt prieteniei și într-adevăr nu doriți să faceți față unei confruntări, scuzele sunt destul de eficiente.
 6. Treceți treptat prietenia să se oprească.
  6
  Treceți treptat prietenia să se oprească. Cel mai bun scenariu de caz, persoana captează pe care le-ați mutat de la prietenie și decide să meargă pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă vechiul prieten vă întreabă ce se întâmplă, poate doriți să îi dați o explicație. Fiți gata pentru această reacție, deoarece ar putea fi cazul în care veți vorbi mai mult pentru fostul dvs. prieten decât pentru el sau pentru tine.
 7. Luați în considerare tratamentul tăcut pentru o prietenie abuzivă.
  7
  Luați în considerare tratamentul tăcut pentru o prietenie abuzivă. Dacă persoana cu care doriți să vă despărțiți a fost abuzivă sau manipulativă din punct de vedere fizic sau emoțional, nu îi datorezi nimic; chiar politicos. Opriți orice contact, dezactivați persoana respectivă pe conturile dvs. de social media și evitați să vedeți persoana când nu trebuie. Dacă încercați să aveți o conversație cu persoana despre el, el sau ea ar putea să vă facă să vă simțiți ca și cum ați fi făcut ceea ce a greșit. Nu te înfășura în dramă. Dacă știți că persoana va face lucruri grele pentru dvs., tocmai ai tăiat curcana rece.

Cap 3
Manipularea urmelor

 1. Faceți-vă cu emoțiile fostului dvs. prieten.
  1
  Faceți-vă cu emoțiile fostului dvs. prieten. Faptul de a fi eliminat nu este ușor, indiferent dacă meritați sau nu. Fii pregatit pentru ca prietenul tau sa planga, implora sa fii din nou prieten, sau chiar sa fii extrem de furios. Erați suficient de puternică pentru a vă despărți de prietenul dvs. și sunteți destul de puternici pentru a vă ocupa de consecințele care au urmat. Încercați să nu vă lăsați să vă înfășurați în emoțiile persoanei. Nu uitați să vă lipiți de granițele dvs. și să întrerupeți orice contact, dacă este necesar.
 2. Feriți-vă de comportamentul pasiv-agresiv.
  2
  Feriți-vă de comportamentul pasiv-agresiv. Uneori, un fost prieten va încerca să vă facă viața mai greu în căi mici, pasive agresive. Acest lucru este valabil mai ales dacă mergeți la școală împreună sau lucrați în același loc și trebuie să vă vedeți frecvent. Persoana ar putea încerca să întoarcă alții împotriva ta, să răspândească bârfe despre tine sau să te facă să arăți cumva rău. Rămâneți tare și dați seama că, dacă cineva se comportă atât de oribil, decizia dvs. de a pune capăt prieteniei a fost chiar înainte. Dacă comportamentul se escaladează de la pasiv-agresiv la simplu agresiv, va trebui să luați măsuri suplimentare. Discutați cu profesorii sau supraveghetorii dvs. dacă se întâmplă la locul de muncă sau la școală. Vedeți dacă puteți furniza dovezi că sunteți vizat. Puteți avea și opțiuni legale. Dacă persoana nu vă va lăsa singură și comportamentul său constituie hărțuire, vă recomandăm să depuneți un ordin de restricționare.
 3. Realizați acest lucru ar putea afecta și alte prietenii.
  3
  Realizați acest lucru ar putea afecta și alte prietenii. Ruperea cu un prieten afectează adesea oamenii pe care îi cunoșteați. Dacă ați fost ambele părți ale aceluiași grup mai mare de prieteni, lucrurile ar putea fi destul de ciudate pentru o vreme. Sperăm că ceilalți dvs. prieteni nu vor lua parte, dar dacă o fac, știi cine sunt adevărații tăi prieteni.
 4. Ai grijă de tine.
  4
  Ai grijă de tine. Probabil că veți simți un sentiment de libertate după ce vă despărțiți de un prieten rău. Chiar și așa, despărțirile sunt adesea dure. Este dificil din punct de vedere emoțional să lași pe cineva în jos și consecințele pot dura mult mai mult decât se așteptau. După ce prietenia este încheiată oficial, faceți un punct de petrecere a timpului cu oameni care vă fac să vă simțiți bine. Înconjurați-vă cu cei dragi și încercați să scoateți vechea prietenie din mintea voastră. De asemenea, s-ar putea simți surprinzător de trist să pierdeți părțile bune ale prieteniei cu persoana cu care v-ați despărțit. Până la urmă, ați fost prieteni pentru un motiv, chiar dacă relația dvs. sa transformat în cele din urmă rău. Tristețea este total normală în această situație.