Cum să cresti bulldogii englezi

Buldogele de reproducere nu este ceva de făcut pentru un capriciu. Producerea unei pui de pui pune o presiune considerabilă pe cățea (buldog de sex feminin) și posedă, de asemenea, riscuri potențial periculoase pentru viață. În plus, rasa bulldog este asociată cu o rată ridicată a complicațiilor, în special la rumenire. Într-adevăr, mulți buldogi au nevoie de o secțiune caesariană (secțiunea C) pentru a produce cățelușii, deci dacă nu aveți mijloace financiare pentru a acoperi toate eventualele evenimente, nu ia în considerare reproducerea.

Cap 1
Alegerea bulldog-uri engleze potrivite pentru rasa

 1. Înțelegeți responsabilitatea reproducerii.
  1
  Înțelegeți responsabilitatea reproducerii. Nu cresc decât dacă aveți planuri care să includă angajamentul adecvat pe termen lung pentru rasă, sănătatea și siguranța cărnii și căței și dorința de a înțelege complet buldogul și nevoile acestuia. Există prea mulți crescători de grădină care încearcă să sară și să cânte câini fără aproape nici o experiență sau înțelegere a acestei rase unice. Ei văd prețurile pe care le vând și încearcă să intre și să-și umple buzunarele cu bani. Partea tristă despre acest lucru este rezultatul final nu este bun pentru buldog.
 2. Nu cresc câini cu probleme de sănătate subiacente.
  2
  Nu cresc câini cu probleme de sănătate subiacente. Mulți buldoci suferă de dificultăți de respirație din cauza unei combinații de fețe plate, limbi mari și mici surse de tren. Dacă vreunul dintre perechea de perechi de buldogi a trebuit să facă o intervenție chirurgicală pentru a-și deschide nările, pentru a-și îndepărta părțile din palatele moale sau pentru a-și îndepărta amigdalele, nu-i reproduceți. Genetica pentru un gât aglomerat va fi trecută asupra puilor și va perpetua aceste probleme dificile. Chiar dacă buldogii tăi nu au nevoie de o intervenție chirurgicală, ar trebui să eviți totuși reproducerea lor, dacă ei încearcă să respire. În special, nu creșteți femela în timpul lunilor de vară dacă are probleme de respirație. Vremea fierbinte va compune problema în timpul sarcinii și va provoca o cădere necinstită.
 3. Luați în considerare temperamentul femininului.
  3
  Luați în considerare temperamentul femininului. Dovezile sugerează că caracterul mamei este transmis pe cățea ei. Dacă ea este excesiv de nervoasă sau este agresivă, puii ei ar putea avea modele similare de comportament non-ideale. Cea mai bună cățelușă de a se reproduce este un câine calm, prietenos și blând. O femeie mai caldă va face, de asemenea, o mamă mai bună, care este mai puțin probabil să fie fermecatoare sau nesigură când vine vorba de puii ei.
 4. Verifică-o pentru acarieni.
  4
  Verifică-o pentru acarieni. Este vital să se asigure că are o piele sănătoasă și că nu prezintă paraziți ai pielii. O forma de mango cauzata de acarianul demodex poate fi mult mai agresata de stresul sarcinii si ea ar putea sa-si piarda blana si sa dezvolte o piele asemanatoare cu rinocerul. În plus, acarienii demodex pot fi transferați la puii la vârtej, ceea ce înseamnă că s-au născut cu acarianul și că vor purta haine și piele sărace. Nu numai că acest lucru este nedorit, dar poate face ca puii să fie mai greu de vândut, astfel încât este mai probabil să rămâneți cu ei pe mâini.
 5. Au un medic veterinar să facă un fizic.
  5
  Au un medic veterinar să facă un fizic. O lună întreagă înainte de a-ți vrea să-ți cresc buldogii englezi, ar trebui ca medicul veterinar să efectueze o examinare fizică completă a femelei. Asigurați-vă că ea este la curent cu toate vaccinările, că nu are viermi și că nu testează pozitiv pentru bruceloză, o boală bacteriană care poate provoca avort spontan. [4] De asemenea, o examinare genetică. Chiar și buldogele sănătoase pot transmite în continuare trăsături genetice nedorite. Reproducerea responsabilă ar trebui întotdeauna să urmărească eliminarea trasaturilor care pot duce la complicații de sănătate asociate rasei [5]. Studul (buldog masculin) pe care îl alegeți ar trebui, de asemenea, să fie testat pentru bruceloză [6].
 6. Nu-l cresc înaintea celui de-al doilea ciclu.
  6
  Nu-l cresc înaintea celui de-al doilea ciclu. Buldogul tău va avea o primă căldură cândva după șase luni, dar nu trebuie să-ți faci niciodată o cățea înainte de a doua căldură, pe care o va avea la fiecare șase luni după prima ei.

Cap 2
Împerecherea buldogeștilor la momentul potrivit în ciclul reproductiv al femeii

 1. Cunoaște-ți buldogul.
  1
  Cunoaște-ți buldogul. Ciclul de căldură poate varia în funcție de durată și de lungime între cicluri. În general, vă puteți aștepta ca cățea ta să se încălzească o dată la șase luni și să dureze aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți timpul ideal pentru a împerechea câinii în timp ce este în căldură.
 2. Recunoaște când intră în căldură.
  2
  Recunoaște când intră în căldură. Porțiunea inițială a ciclului căldurii se numește proestrus. În această perioadă, vulva ei va apărea umflată și veți observa descărcarea vaginală sângeroasă. Cu toate acestea, ea nu va permite studului să se împerecheze cu ea în această perioadă, astfel încât să nu încercați. [8] Tratați acest lucru pur și simplu ca un semnal pentru a fi gata să reproduceți în următoarele săptămâni. În medie, această parte a ciclului de încălzire va dura aproximativ nouă zile [9].
 3. Test pentru ovulație.
  3
  Test pentru ovulație. Dacă preferați să identificați când femeia ovulează mai exact, puteți vedea medicul veterinar pentru câteva opțiuni de testare diferite. Aceste opțiuni includ: [10] Citologia diapozitivelor - Aceasta este o procedură fără durere în care medicul veterinar recoltează un eșantion de celule din vulva cățelului, le pătrunde pe un diapozitiv de microscop și le examinează sub microscop. Proba este obținută pur și simplu prin rularea unui mugur de bumbac peste membrana mucoasă a vulvei. Un anumit tip de celule va fi mai răspândit chiar înainte de ovulație. Testul de sânge - Cel mai frecvent test se referă la nivelurile sanguine ale hormonului progesteron. Testarea începe cu aproximativ cinci zile în căldură și odată ce nivelul sanguin ajunge la 2,5 ng / ml, femelele trebuie să fie împerecheate trei zile mai târziu (timp în care nivelurile ar trebui să fie de aproximativ 5 ng / ml la apariția ovulației). Dacă este necesar, testele repetate sunt efectuate la fiecare două până la trei zile pentru a ridica această creștere a nivelului de hormoni. [11]
 4. Îndrăgostiți buldogii după ce femelele termină porțiunea de proestru a ciclului ei.
  4
  Îndrăgostiți buldogii după ce femelele termină porțiunea de proestru a ciclului ei. Următoarea parte a ciclului de căldură al femeii se numește estrus. Acesta este momentul ideal pentru a-și îmbogăți câinii. Câinele de sex feminin va reveni acum atenția studului și va fi de multe ori în stare să fie cuplat. Dacă frecați baza coada ei, ea poate ține coada într-o parte și vă va prezenta partea din spate ca și cum ar fi gata să fie împerecheată. [12] Ovulația apare, de obicei, în decurs de 48 de ore de la cățea care începe estrusul. Acest timp de împerechere ideal poate dura oriunde de la cinci la nouă zile. [13] [14]
 5. Inseminați artificial dacă este necesar.
  5
  Inseminați artificial dacă este necesar. Datorită picioarelor lor scurte și a corpurilor tari, mulți buldogi englezi au probleme cu împerecherea în mod natural. Dacă ați observat că studul are probleme clare de montare a femelei, adresați-vă medicului veterinar despre inseminarea artificială. Tehnica de inseminare artificială necesită depunerea de material seminal (luat direct de la câine) în vaginul femelei, dincolo de cervix, și în uter prin seringă. [15] Temperatura corectă a materialului seminal este vitală și nu există nici o garanție . Metodele includ spermă proaspătă, material seminal răcit și congelat.
 6. Diagnosticați sarcina.
  6
  Diagnosticați sarcina. Durata medie a sarcinii este de 65-67 de zile, dar poate varia de la o săptămână la alta. [16] Aveți diferite opțiuni pentru diagnosticarea corectă a sarcinii începând cu câteva săptămâni după concepția plină de speranță. Aceste opțiuni includ: [17] [18] Ultrasunete - Examenele cu ultrasunete pot detecta sarcina de la ziua a douăzeci și trei. Aceasta implică tăierea unei blănuri din burtă și lubrifierea zonei cu gel solubil în apă. Veterinarul pune sonda pe burtă și poate adesea ridica lichidul de tip jellybean în uter, care este începutul sarcinii. Palparea - De obicei, este posibil ca un medic veterinar să simtă bucăți distincte în uter, reprezentând embrioni individuali între zilele 28-35 ale sarcinii. Înainte și după aceea, poate fi dificil să identificați uterul gravid cu ușurință. Testul de sânge - Nivelurile de progesteron la o cățea gravidă vor continua să crească în loc de a se substitui. Începând cu douăzeci și opt de zile, un medic veterinar poate prezice diferența. Nivelurile de progestonă pot fi utilizate pentru confirmarea sarcinii la sau după ziua 28 după împerechere. Dacă între sarcină și nivelurile reziduale de progesteron din ciclul de căldură. Radiografie - Dacă alte opțiuni s-au dovedit a fi neconcludente din orice motiv, medicul veterinar poate folosi o mașină cu raze X pentru a verifica sarcina începând cu ziua a patruzeci și cinci de sarcină.

Cap 3
Îngrijirea femeii în timpul sarcinii

 1. Ajustați dieta după cum este necesar.
  1
  Ajustați dieta după cum este necesar. Pentru cea mai mare parte a sarcinii, femela ar trebui să mențină aceeași dietă echilibrată și de înaltă calitate ca înainte de sarcină. Odată ce începe să-și pună în greutate (în ultimele cinci săptămâni ale sarcinii), ajustați dieta în funcție de creșterea în greutate. Aceasta poate însemna până la 35-50 la sută mai multă hrană zilnică în ultimele zile înainte de roșcare. [19] Introduceți mâncarea mărită sub formă de mese mai frecvente, mai mici, decât să adăugați mai multe alimente la orele standard de masă [20].
 2. Adresați-vă medicului veterinar despre o secțiune C.
  2
  Adresați-vă medicului veterinar despre o secțiune C. Problemele cu whelping-ul sunt atât de comune cu buldogii englezi, încât este de obicei potrivit să planifici o secțiune C electivă. De fapt, medicul veterinar ar trebui să vă ofere o examinare completă a cățelului tău, pentru a-l șterge pentru a-ți da naștere naturală înainte de a lua în considerare și o secțiune C. Consultați medicul veterinar cu privire la data ideală pentru a efectua secțiunea C bazată pe momentul în care ați îmbogățit buldogii și ați programa procedura în avans. De asemenea, verificați în prealabil că veterinarul dvs. va efectua o secțiune C electivă.
 3. Furnizați o cutie de păr.
  3
  Furnizați o cutie de păr. Ar trebui să începeți să vă obișnuiți bulldogul cu o cutie cu câteva săptămâni înainte de data așteptată a gunoiului. Furnizați o cutie spațioasă cu laturi joase. Liniați-o cu o mulțime de ziare și asigurați-vă un mic raft pe care cățelușii îl pot rula în jos pentru a evita să se rostogolească de către mamă. [21] Așezați cutia într-un mediu cald, uscat, liniștit, liniștit și departe de ceilalți câini . Este normal ca femeia să înceapă să cuibărească în ziarul căpătat, în timp ce se obișnuiește cu cutia de păr. Chiar dacă ați planificat o secțiune C cu medicul veterinar, este benefic să permiteți femelei să cuibărească într-o cutie de păr.
 4. Păstrați alte lucruri necesare la o parte mai aproape de sarcină.
  4
  Păstrați alte lucruri necesare la o parte mai aproape de sarcină. Ar trebui să păstrați alte câteva elemente la îndemână pentru a vă pregăti atunci când buldogul dvs. intră în muncă. Aveți o lampă de încălzire sau o trusă de încălzire cu setare scăzută, sticle de hrănire și un lapte artificial adecvat pentru catelus (în cazul în care mama respinge căței) și o mulțime de prosoape și lenjerie de pat curată. De asemenea, ar trebui să păstrați foarfece curate dacă aveți nevoie să tăiați cordonul ombilical, ața dentară fără cusătură pentru a lega cordoanele ombilicale și iodul pentru a curăța abdomenul catelusului după tăierea cordonului.
 5. Informați-vă procedurile de urgență ale medicului veterinar înainte de livrare.
  5
  Informați-vă procedurile de urgență ale medicului veterinar înainte de livrare. Dacă medicul dumneavoastră veterinar face referire la situații de urgență la o clinică de urgență, asigurați-vă că știți unde este și cum să sunați dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă personalul spitalului veterinar își acopera propriile situații de urgență, este încă important să cunoașteți procedura de contactare a unei persoane înainte de a fi nevoie. Asigurarea unui mediu sigur pentru catelusi este important.
 6. Urmăriți primele semne de muncă.
  6
  Urmăriți primele semne de muncă. Etapa de primă etapă durează în medie douăzeci și patru de ore și implică cățea este neliniștită, incapabilă să se stabilească și să-și dea mâncarea. Ea se poate culca și se uită la flancurile ei și apoi se ridică din nou.
 7. Pregătiți-vă pentru sosirea căței.
  7
  Pregătiți-vă pentru sosirea căței. A doua etapă de muncă este faza de împingere a muncii atunci când puii ar trebui să se nască. Apa ei se va sparge, iar ea se va culca și se va împovăra din greu, împingând cu flancurile, pentru a încerca și a scoate catelul. Dacă munceste din greu timp de două ore și nu apare catelul, sună-l pe medicul veterinar. [24] Mama se odihnește după livrarea fiecărui catel. 20-30 de minute sunt acceptate. Dacă știți că are o mulțime de cățeluși și se odihnește mai mult de o jumătate de oră, sunați-l pe medicul veterinar. Buldogele au capete mari și este comun ca un cap de catelus să nu se potrivească prin canalul de naștere și să se blocheze. Singura modalitate de a elibera catelusul este o sectiune C, care necesita o actiune urgenta. Dacă cățea durează mai mult de o oră între pui, sună-l pe veterinar. Țineți cont atât de numărul de pui, cât și de placentă, pentru a vă asigura că mama oferă tot ce are nevoie în timpul sarcinii. Ar trebui să existe o placentă pentru fiecare catelus. Păstrați numărul de telefon al medicului veterinar, precum și cel al clinicii locale de urgență pentru animale de companie, aflat în apropiere, în timpul întregului proces.

Cap 4
Îngrijirea puiilor și a mamei după sarcină

 1. Asigurați-vă că mama îndeplinește îndatoririle naturale.
  1
  Asigurați-vă că mama îndeplinește îndatoririle naturale. Fiecare catelus va ieși într-o membrană placentară pe care mama ar trebui să o rupă deschisă înainte să-i distrugă cordonul ombilical. După aceasta, ea ar trebui să înceapă să lingă catelul pentru a-și stimula respirația. Dacă ea neglijează să efectueze aceste acțiuni, atunci va trebui să o faceți pentru a salva catelul. Membrana are suficient oxigen pentru câteva minute, deci nu trebuie să acționați imediat, ci să acorde o atenție deosebită. Dacă trebuie să faceți acest lucru, rupeți sacul aproape de capul catelului și lăsați-l până când puteți îndepărta cu ușurință catelul. [27] Peste orice mucus sau alte lichide din gura și nasul catelusului, apoi frecați catelul cu un prosop cald curat pentru a stimula respirația și circulația. [28]
 2. Scoateți cordonul ombilical.
  2
  Scoateți cordonul ombilical. Utilizați atașamentul dentar fără ceară pentru a lega cordonul ombilical de aproximativ doi centimetri de abdomenul catelusului și iodul de-a lungul tăieturii pentru a evita ca catelul să dezvolte orice infecție.
 3. Permiteți cățelușilor să îngrijească.
  3
  Permiteți cățelușilor să îngrijească. Puii ar trebui să alăpteze de la mamă la puțin timp după naștere. Alăptarea la acest punct oferă colostrului cățelului, care este asemănător laptelui, dar conține, de asemenea, anticorpi ai mamei pentru a ajuta cățelușele să prevină orice infecție pe măsură ce propriile sisteme imunitare se dezvoltă.
 4. Păstrați cățelele calde.
  4
  Păstrați cățelele calde. Puii nou-născuți încă nu pot controla temperaturile corpului, deci trebuie să oferiți un mediu cald. Păstrați spațiul 85-90 ° F pentru primele cinci zile. [31] După primele cinci zile, puteți reduce lent spațiul la 80 ° F în ziua zece și apoi până la 75 ° F până la sfârșitul catelusilor " ™ a patra săptămână. [32]
 5. Urmăriți-i pe mamă în timpul alăptării.
  5
  Urmăriți-i pe mamă în timpul alăptării. Mastita masculină este întotdeauna o posibilitate pentru mamele care alăptează în primele câteva săptămâni de la naștere. Sânii trebuie să fie calzi și extinse, dar cu mastita canină, puteți observa că acestea sunt roșii, întunecate, fierbinți sau produc o reacție dureroasă la mamă. [33] Consultați un veterinar imediat, dacă este cazul.
 6. Oferiți mamei o dietă postnatală.
  6
  Oferiți mamei o dietă postnatală. Ea nu poate mânca prea mult timp de câteva zile după ce a căzut. Odată ce începe să mănânce din nou, asigurați-vă că oferiți o dietă bogată în calciu, fosfor și vitamina D. Acest lucru va împiedica posibilitatea eclampsiei. [34] Dacă îi dați o dietă de înaltă calitate, atunci cantitățile necesare ar trebui să fie deja prezente în produsele alimentare actuale. Simptomele eclampsiei includ nervozitate, un mers instabil, spasme musculare și whimpering. Un veterinar poate interveni cu ușurință în condiție, atâta timp cât îl observați în mod corespunzător și căutați îngrijirea mamei. [35]
 7. Hrăniți cu mâncare orice pui orfani.
  7
  Hrăniți cu mâncare orice pui orfani. Dacă mama respinge oricare dintre puii, atunci va trebui să le hrăniți. Consultați-vă medicul veterinar pentru o formulă comercială de cățel și urmați cu atenție instrucțiunile pentru cantitățile recomandate de hrănire și orele pentru puști. [36] Nu încercați să folosiți laptele de vacă, deoarece acesta face un înlocuitor foarte slab, iar catelul va nu primesc nutriția necesară din acesta. [37]