Cum să aruncați o sticlă

Glassblowing este arta de a crea sculpturi din sticlă prin manipularea sticlei topite într-un cuptor foarte fierbinte. Este un mod distractiv de a-ți exprima creativitatea și de a încerca să lucrezi cu un material nou. Cel mai obișnuit și accesibil tip de sticlă este numit offhand, unde încălziți și modelați sticla la capătul unei țevi goale. Sticla de sticlă necesită o strânsă colaborare cu căldură și sticlă, deci asigurați-vă că luați toate măsurile de precauție necesare înainte de a vă răsturna, sufla și modelați geamul.

Cap 1
Adunarea sticlei pe țeavă

 1. Puneți țeavă în cuptor și strângeți geamul.
  1
  Puneți țeavă în cuptor și strângeți geamul. Puneți un capăt al țevii în cuptor, ținând țeavă drept. Este posibil să aveți nevoie de un asistent pentru a deschide ușa cuptorului pentru tine, astfel încât să puteți pune în țeavă. Apoi, rotiți conducta în cuptor pentru a aduna geamul. Doriți să obțineți cât mai mult din sticlă pe țeavă, astfel încât să puteți lucra mult. [2] Puteți încerca să deschideți ușa cuptorului dacă nu aveți pe cineva care să vă ajute, dar poate fi dificil de făcut dacă sunteți începător de sticlă.
 2. Rolați geamul pe marginea pentru a forma o formă de cilindru.
  2
  Rolați geamul pe marginea pentru a forma o formă de cilindru. Trageți paharul de pe conductă către marver. Rotiți-l pe marver într-o mișcare continuă, rotundă. Marver va ajuta la distribuirea echilibrată a căldurii pe sticlă și vă va permite să modelați sticla într-un cilindru simetric. [3]

Cap 2
Suflarea sticlei

 1. Suflați în țeavă și rotiți-o în același timp.
  1
  Suflați în țeavă și rotiți-o în același timp. Lasă respirații profunde în țeavă pentru a sufla aerul în pahar. Întoarceți țeavă în timp ce suflați în ea, astfel încât aerul să fie uniform dispersat. Suflați în pahar în mod continuu cu respirație uniformă timp de 10-15 secunde. [8] Nu suflați în pahar prea mult timp, deoarece nu doriți să devină prea rece sau să pierdeți prea multă căldură. Suflați-l în intervale de 10-15 secunde, astfel încât să rămână cald.

Cap 3
Răcirea sticlei

 1. Atingeți țeavă pentru a îndepărta geamul fasonat.
  1
  Atingeți țeavă pentru a îndepărta geamul fasonat. Utilizați un bloc de lemn pentru a lovi teava o dată, astfel încât sticla suflată vine de pe conducta în cazul în care sticla a fost tăiat. Asigurați-vă că asistentul dvs. este gata, purtând mănuși rezistente la căldură, pentru a prinde sticla suflată atunci când vine de pe conductă. [12] Încercați să loviți țeavă doar o singură dată cu o lovitură tare și fermă. Făcând-o de mai multe ori poate duce la spargerea sau ruperea sticlei suflate.
 2. Transferați sticla suflată într-un cuptor de recoacere.
  2
  Transferați sticla suflată într-un cuptor de recoacere. Cuptorul de recoacere trebuie păstrat la 960 ° F (516 ° C). Purtați mănuși rezistente la căldură, puneți sticla suflată în cuptor. Cuptorul trebuie apoi răcit peste 14 ore la temperatura camerei. Perioada de răcire lentă va împiedica crăparea sau ruperea sticlei suflate [13].

Cap 4
Păstrați în siguranță când aruncați sticlă

 1. Luați o clasă de sticlă.
  1
  Luați o clasă de sticlă. Căutați o clasă de sticlă în centrul de artă locală sau în studioul de sticlă pentru a vă perfecționa abilitățile și pentru a vă asigura că suflați sticla în siguranță. Luați o cursă cu un balon de sticlă condimentat. Luând o clasă de sticlă vă va oferi acces la toate uneltele și materialele necesare pentru a practica această artă. Veți putea, de asemenea, urmări instructorul dvs. să demonstreze cum să sufle cu succes sticla.