Cum să fierbeți piept de pui

Fierarea unui piept de pui este una dintre cele mai sănătoase modalități de a fi pregătită. Este versatil și poate fi mâncat singur, adăugat la salate sau folosit pentru a face taco și fajitas. Citiți acest eduCum pentru a afla cum se fierbe un piept de pui.

Cap 1
Pregătirea puiului

 1. Clătiți fiecare piept de pui.
  1
  Clătiți fiecare piept de pui. Dacă sânii sunt înghețați, lăsați-i să se dezghețe complet înainte de fierbere. Puteți dezgheța piept de pui în cuptorul cu microunde, în frigider sau prin înmuierea într-un castron de apă rece.

Cap 2
Sare de pui de fier în apă

 1. Umpleți oală cu apă.
  1
  Umpleți oală cu apă. Puneți pieptul de pui în oală (odată ce apa se fierbe), asigurându-vă că fiecare piesă este complet scufundată sub apă. Adăugați mai multă apă dacă este necesar.
  Pentru o gătire mai rapidă, tăiați sânii în jumătăți sau în sferturi. Aceasta este, de asemenea, o modalitate buna de a asigura pieptului interior cu gatit.
 2. Așezați vasul pe aragaz.
  2
  Așezați vasul pe aragaz. Aduceți apă la fierbere și apoi reduceți la o temperatură mai mică. Acoperiți vasul și lăsați puiul să gătească până când interiorul nu mai este roz. Timpul de gătire va varia în funcție de dimensiune și de sân. Sânii de pui cu piele și oase ar trebui să gătească aproximativ 30 de minute. Piept de pui fără piele fără piele ar trebui să gătească timp de 20-25 de minute. Dacă sunt tăiate în jumătate, apoi gătiți timp de 15-20 de minute. Piept de pui fără piele dezosat care a fost tăiat în bucăți de 2 inci ar trebui să gătească timp de aproximativ 10 minute.
 3. Scoateți vasul de la căldură.
  3
  Scoateți vasul de la căldură. Scurgeți lichidul din vas și transferați sânii pe o farfurie. Puiul trebuie să fie alb și ușor de tras cu mâinile sau furculițele.
 4. Serviți imediat.
  4
  Serviți imediat. Adăugați pui fiert la salate, cartofi prăjiți sau fajitas. Se condimentează după cum doriți cu sare, piper, ierburi italiene sau sosuri de gătit.

Cap 3
Utilizarea lichidului aromat

 1. Umpleți oală cu bulion de pui sau de legume.
  1
  Umpleți oală cu bulion de pui sau de legume. Pe o bordură, tăiați o ceapă galbenă și adăugați-o în oală. Puteți adăuga, de asemenea, morcovi, telina, cuișoare de usturoi, suc de lamaie și alte condimente.
 2. Puneți piept de pui în oală.
  2
  Puneți piept de pui în oală. Asigurați-vă că fiecare piesă este complet scufundată în bulion, adăugând lichid suplimentar dacă este necesar.
  Pentru gătit mai repede, tăiați sânii în jumătăți sau sferturi.
 3. Așezați vasul pe aragaz.
  3
  Așezați vasul pe aragaz. Aduceți la fierbere la căldură mare, și apoi reduceți la o fierbe. Acoperiti oala si lasati carnea de pui sa se gaseasca pana cand interiorul nu mai este roz. Timpul de gătire va varia în funcție de dimensiune și de sân. Sânii de pui cu piele și oase ar trebui să gătească aproximativ 30 de minute. Piept de pui fără piele fără piele ar trebui să gătească timp de 20-25 de minute. Dacă sunt tăiate în jumătate, apoi gătiți timp de 15-20 de minute. Piept de pui fără piele dezosat care a fost tăiat în bucăți de 2 inci ar trebui să gătească timp de aproximativ 10 minute.
 4. Scoateți vasul de la căldură.
  4
  Scoateți vasul de la căldură. Scurgeți lichidul și scoateți puiul din vas. Pentru a vă asigura că găina este gătită, trageți-o în afară pentru a vă asigura că interiorul este alb.
 5. Serviți imediat.
  5
  Serviți imediat. Carnea de pui fiartă poate fi adăugată la cartofi prăjiți, fajitas sau salate. Se condimentează după cum doriți cu sare, piper, ierburi italiene sau sosuri de gătit.