Cum să vă împletiți părul

O panglică poate adăuga un accent distractiv părului dvs. și este minunat atunci când aveți puțin timp să vă dedicați stilului părului. Este nevoie de practică pentru a obține o panglică netedă și uniformă. Există multe tipuri diferite de împletituri pe care le puteți încerca. Ia ceva timp pentru a învăța cum să îți împleți propriul păr folosind trei stiluri de păr comune împletite.

Cap 1
Crearea unui braid tradițional

 1. Perie părul tău.
  1
  Perie părul tău. Acest lucru vă ajută să păstrați îmbrăcămintea dvs. netedă și curată. [1] Folosiți orice fel de pensulă sau pieptene, periile sunt mai bune pentru a netezi parul. Periajul părului înainte de a începe împletitul va împiedica formarea nodurilor în părul dvs. ca împletitură. Nu începeți să vă împletiți părul când este ud. Se va extinde pe măsură ce se usucă și se poate rupe în panglica. Evitați să folosiți multe produse de păr atunci când începeți acest proces, dar puteți încerca un șampon uscat pentru a vă ajuta cu textura dacă aveți nevoie de ea. Încercați să utilizați un șampon uscat dacă aveți probleme cu părul. Parul curat și uscat poate fi prea șlefuit pentru a rămâne pe loc în timp ce efectuați pașii. Șamponul uscat adaugă textura care vă ajută să vă mențineți pe fire. [2]
 2. Decideți unde vreți ca panglica dvs. să cadă.
  2
  Decideți unde vreți ca panglica dvs. să cadă. Înainte de a putea să vă porniți panglica, trebuie să vă decideți unde vreți să aveți panglica. Plasarea împletiturii pe cap vă poate transforma coafura pentru multe tinute și ocazii. Poate fi convenabil, casual sau elegant în funcție de locul în care îți plasezi panglica. Trageți părul în ambele părți pentru a crea o panglică laterală. Periați-vă tot părul în partea pe care o alegeți pentru a vă asigura că nu va apărea niciun umflat. Acest lucru creează un aspect mai elegant, pus împreună, care poate accentua o seară sau zi la birou. Începând cu o panglică laterală poate fi benefică dacă sunteți începător. Este mai ușor să vezi și să controlezi ceea ce faci cu o panglică laterală. Poți să te îmbrățișezi în spate într-o coadă de coadă scăzută. Aceasta oferă o panglică clasică mai elegantă și este mai relaxată și mai puțin structurată. Puteți, de asemenea, începe prin a face o coadă de cal în mijlocul sau deasupra capului. Acest lucru va adăuga stabilitate la o panglică din spate, dar este un aspect mai casual.
 3. Împărțiți-vă părul în trei secțiuni.
  3
  Împărțiți-vă părul în trei secțiuni. Strângeți și țineți-vă părul în mâini. [3]
  Veți avea o secțiune de păr din stânga, una în centru și una în partea dreaptă. Țineți secțiunea de păr din stânga între degetul mare și degetul arătător. Țineți secțiunea de păr pe partea dreaptă între degetul mare și arătătorul drept. Permiteți ca secțiunea centrală să se prăbușească pentru moment.
 4. Începeți-vă panglica.
  4
  Începeți-vă panglica. Începeți împletirea prin traversarea părții drepte a părului peste secțiunea centrală. [4]
  Luați secțiunea dreaptă a părului, odată ce ați trecut-o peste secțiunea centrală, între arătătorul stâng și degetul mijlociu pentru a-l asigura. Luați secțiunea centrală a părului între degetul mare și arătătorul mâinii stângi. Trageți secțiunile părului în ambele mâini pentru a strânge panglica. Acest lucru va asigura că panglica va fi chiar fără goluri. Dacă aveți părul mai lung, rulați degetele pe părul părului pentru a vă asigura că nu se încurcă în timp ce mergeți.
 5. Continuați să împletiți restul părului.
  5
  Continuați să împletiți restul părului. Acum ar trebui să vă rotiți încheietura mâinii stângi pentru a traversa partea stângă a părului peste noua secțiune centrală a părului. [5] / / Prindeți partea stângă a părului între arătătorul drept și degetul mijlociu, după ce îl treceți peste secțiunea centrală. Asigurați secțiunea centrală a părului între degetul mare și arătătorul mâinii stângi. Trageți secțiunile părului în ambele mâini strâns pentru a vă asigura că tensiunea pe panglică este chiar în timp ce mergeți.
 6. Repetați cei doi pași anteriori.
  6
  Repetați cei doi pași anteriori. Faceți acest lucru până când ajungeți în partea de jos a secțiunilor de păr. [6] / / Crucea secțiunii din dreapta peste centru, apoi stânga peste centru până când panglica se deplasează pe lungimea părului. Asigurați-vă că continuați să trageți părul înfundat în timp ce urmați panglica. Dacă îmbrăcămintea este prea lungă în timpul împletirii spatelui, trageți-vă părul peste umăr și continuați pașii cu părul din fața dvs. Se leagă cu o cravată de păr în partea de jos. Asigurați-vă că legătura de păr este strânsă. În cazul în care este prea slab secțiuni de panglica dvs. va ieși.

Cap 2
Crearea unui braid francez

 1. Periați-vă bine părul.
  1
  Periați-vă bine părul. Acest lucru va face ca panglica să fie netedă și curată. Acest lucru va reduce, de asemenea, pe încurca în timp ce împletituri.
  Va fi greu să vă trageți părul în secțiuni pentru o panglică dacă este încurcat. Parul mai moale este mai ușor de împletit și acest lucru va împiedica un stil dezordonat. Amintiți-vă pentru a evita împletirea parului umed sau utilizarea unui produs prea mult. Dacă aveți probleme cu părul alunecând din panglică, puteți aplica un șampon uscat deși.
 2. Desprindeți o zonă de păr din partea din față a scalpului de pe coroana capului.
  2
  Desprindeți o zonă de păr din partea din față a scalpului de pe coroana capului. Folosiți un fir de păr sau pieptene pentru a ridica secțiunea părului de pe coroana capului. Panglica franceză este mult mai complicată decât panglica tradițională, deoarece panglica începe în partea de sus a capului tău și adună părul din coroana capului tău. Această primă secțiune ar trebui să se extindă de la temple până la vârful capului. De asemenea, puteți separa această secțiune a părului trăgând părul înapoi de-a lungul capului, de la temple la spate, folosind degetele. Periați această secțiune de păr înapoi de pe față pentru a ne lămuri.
 3. Împărțiți secțiunea la coroana capului pentru a vă împleti.
  3
  Împărțiți secțiunea la coroana capului pentru a vă împleti. Împărțiți părul în trei secțiuni, ținând părul în sus pe cap. Țineți o secțiune într-o mână și una în cealaltă, ținându-le separată de degetul arătător. Este adesea util să țineți două secțiuni în mâna stângă și una în mâna dreaptă. Asigurați-vă că fixarea este fermă pe cele trei secțiuni.
 4. Începeți-vă panglica.
  4
  Începeți-vă panglica. Treceți secțiunea dreaptă peste secțiunea centrală pentru a începe.
  Traversați secțiunea din stânga deasupra secțiunii care se află acum în centru, ca și cum ați face o panglică tradițională. Acesta este începutul panglicii tale. Ar trebui să înceapă de sus pe coroana capului tău și să arate ca o panglică tradițională. Trageți secțiunile strânse pentru a vă asigura că tensiunea pe panglică este uniformă și că nu este prea liberă.
 5. Continuați-vă panglica pe partea dreaptă.
  5
  Continuați-vă panglica pe partea dreaptă. Veți face acest lucru luând mici secțiuni de păr și adăugându-le în partea dreaptă a părului tău divizat. / Ridicați o mică secțiune de păr din partea dreaptă a capului. Adăugați-l la secțiunea de păr pe care o țineți în mâna dreaptă. Apoi treceți această secțiune dreaptă peste secțiunea centrală a părului. Trageți secțiunea strânsă la capătul fiecărei cruci pentru a vă asigura că panglica rămâne bine definită cu o tensiune uniformă.
 6. Continuați-vă panglica pe partea stângă.
  6
  Continuați-vă panglica pe partea stângă. Aceasta va urma aceeași metodă pe care ați folosit-o în partea dreaptă. / Ridicați o mică parte a părului de pe partea stângă a capului. Adăugați-l la părul pe care îl țineți în mâna stângă. Treceți-l peste secțiunea centrală a părului.
 7. Repetați acest proces, alternând între laturile stânga și dreapta.
  7
  Repetați acest proces, alternând între laturile stânga și dreapta. Continuați să ridicați părul înaintea trecerii secțiunilor în panglica. Aceasta încorporează părul care nu se află deja în împletitură, creând o panglică coezivă. Asigurați-vă că luați chiar și fire pe fiecare parte a capului. Acest lucru vă va asigura că panglica dvs. va fi dreaptă și dreaptă în spate. Panglica trebuie să urmeze centrul capului, de la coroana capului până la gât. Dacă aveți părul mai lung, rulați degetele în jos fiecare secțiune de păr pentru a vă asigura că încurcarea nu se produce pe măsură ce mergeți.
 8. Împletiți părul rămas.
  8
  Împletiți părul rămas. Veți folosi o panglică tradițională odată ce tot părul de pe coroana capului dvs. este încorporat în cele trei secțiuni cu care ați început.
  Când nu mai aveți părul la panglică, legați capătul cu o cravată de păr. Dacă aveți părul lung, va trebui să vă aduceți panglica peste umăr pentru a o completa. Încercați variante ale acestei panglici. Poti sa faci panglica franceza prin despicarea parului in 2 sectiuni, cu o alegere a firului de par si imbinarea individuala. De asemenea, puteți să vă împletiți din partea voastră în josul capului. Aceasta se numește panglică de dantelă franceză.
 9. Terminat.
  9
  Terminat.

Cap 3
Crearea unui breloc pește

 1. Periați-vă bine părul.
  1
  Periați-vă bine părul. Acest lucru elimină încurcările și facilitează împletirea. [7] Acest tip de panglică este mult mai ușor de făcut pe părul mai lung. Dacă nu aveți păr mai lung, puteți utiliza extensii de păr pentru a face acest împletit mai ușor. Asigurați-vă că nu există îndoituri sau noduri în părul dvs. înainte de a porni panglica. Utilizați o perie sau un pieptene pentru a face acest pas. Este mult mai simplu să faci o panglică laterală atunci când învățați prima dată. Construcția cu mai multe straturi face dificilă realizarea în spatele dvs. atunci când nu sunteți familiarizat cu procesul.
 2. Împărțiți părul în două secțiuni.
  2
  Împărțiți părul în două secțiuni. Folosiți un fir de păr sau un pieptene pentru a vă împărți părul în mijloc, împărțind-o în 2 secțiuni mari de la baza craniului dvs. [8] Asigurați-vă că secțiunile dvs. sunt chiar așa încât panglica dvs. va fi la fel de bine. Dacă doriți, puteți șterge fiecare dintre aceste secțiuni pentru a vă asigura că părul este neted și bine divizat. Aceasta este diferită de tricourile tradiționale și franceze, care utilizează 3 secțiuni de păr.
 3. Începeți-vă panglica.
  3
  Începeți-vă panglica. Veți trage mici secțiuni de păr, de aproximativ 1/2 inci de grosime din afara fiecărei secțiuni de păr pentru acest stil de panglică. [9]
  Trageți o cantitate mică de păr din față, în afara secțiunii din dreapta a părului. Utilizați degetul arătător pentru a separa această secțiune mai mică de păr de cea mai mare din partea dreaptă. Traversați această secțiune mai mică a părului deasupra părții drepte a părului și plasați-o în partea din stânga a părului.
 4. Faceți același lucru și pentru partea stângă.
  4
  Faceți același lucru și pentru partea stângă. Va trebui să țineți ambele secțiuni din stânga cu mâna stângă și cu cele două secțiuni drepte cu mâna dreaptă. [10] După ce fuzionați fiecare piesă mică, vă veți întoarce la două ture. Acest lucru este mult mai complicat decât alte panglici. Lucrați încet și aveți grijă să nu scăpați firele mai mici de păr pe măsură ce vă împletiți. Acest lucru variază de la celelalte panglici deoarece lucrați cu două piese stabile în timp ce creați cel de-al treilea fir de fiecare dată, în loc să aveți trei fâșii stabile pe parcursul tuturor pașilor. Pentru o panglică mai complicată, folosiți fire mai mici de păr.
 5. Continuați să împletiți părul după ultimul pas.
  5
  Continuați să împletiți părul după ultimul pas. Suprafețe alternative în timp ce mergeți. [11] Traversați secțiunea mică, din dreapta spre dreapta, care este mai aproape de fața dumneavoastră în centru. Îmbogățiți această bucată de păr cu secțiunea mare din mâna stângă. Traversați secțiunea mică, din stânga spre centru. Mergeți această mică secțiune stângă în secțiunea dreaptă mai mare. Asigurați-vă că trageți firele strânse. Acest lucru va asigura o panglică strânsă și curată. Repetați acest proces până când tot părul este împletit.
 6. Asigurați-vă panglica la capăt cu un elastic de păr.
  6
  Asigurați-vă panglica la capăt cu un elastic de păr. Puteți utiliza elastice mici clare sau un stil de culoare mai groasă, dacă doriți. După ce ați terminat panglica, dați-i un aspect texturate prin întinderea ușoară a secțiunilor împletite pentru a le face să apară mai groase. Fiți atenți pe măsură ce faceți acest lucru, deoarece este posibil să riscați să slăbiți părțile din panglică, făcându-le să cadă în jos. Pentru o panglică mesieră, rulați ușor degetele de-a lungul panglicilor și trageți firuri mici pentru a crea un aspect flyaway. [14]