Cum să faci baie unei pisici

Expert revizuit

Cap 1
Obținerea pisicii tale pregătite pentru o baie

 1. Îndreptați ghearele pisicii.
  1
  Îndreptați ghearele pisicii. Pisica ta poate deveni emoționată atunci când este acoperită cu apă, pentru a reduce daunele pe care le poate provoca, tăiați unghiile înainte de a le da o baie. Încercați să faceți acest lucru câteva ore sau chiar o zi sau două înainte de baie, astfel încât acestea să aibă timp să se calmeze la scăldat. Aveți grijă să tăiați într-un punct care nu va provoca durere sau sângerare. Dându-ți pisicul tău trata ca o răsplată pentru a-ți obtine unghiile tăiate va face mereu să se simtă mai bine și mai calmi.
 2. Pisica ta pisica.
  2
  Pisica ta pisica. Nu treceți peste acest pas.
 3. Luați șamponul pisicii potrivite.
  3
  Luați șamponul pisicii potrivite. Puteți obține șampon pentru pisici de la veterinar sau la magazinul local de animale de companie. Verificați instrucțiunile pentru a vedea dacă este potrivit pentru pisica dvs. și diluați-o cu apă, dacă este necesar. Folosirea unui șampon uman obișnuit nu numai că poate usca pielea pisicii dvs., dar poate fi toxică pentru pisica ta. De asemenea, nu utilizați șamponul pentru câini. Este mai bine să utilizați mai degrabă apă decât un produs care vă poate afecta pisica. [3] Poate doriți o pânză de masaj pentru masarea șamponului pe corpul pisicii dvs., dar mâinile pot fi de fapt mai bune pentru acest lucru.
 4. Asigurați-vă că pisica voia să se scalde.
  4
  Asigurați-vă că pisica voia să se scalde. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă plictisiți pisicuta, astfel că ei sunt cei mai dulci înainte de a intra în apă. Acest lucru le va face mai puțin probabil să mușcă, să zgârie sau să încerce să scape. Alegeți un moment în care pisicuta dvs. este cea mai calmă - de multe ori după ce a fost hrănită. Dacă ei încă acționează hiper, joacă cu ei cât de mult poți până când sunt epuizați. Iată câteva alte modalități prin care să-i ajustați pe băieți înainte de a le îmbăi: [4] Puneți niște jucării de pisică în cada goală. Puneți pisica în ea și jucați câteva minute. Apoi opriți și adăugați puțină apă înainte de ao reda. Procedând astfel, veți folosi pisica pentru cada și apă. Ora de baie va fi în curând asociată cu ceva plăcut și fără amenințări. Ați putea avea și o jucărie specială doar pentru timpul de baie, cum ar fi un șoarece pe un șir sau ceva care plutește. Doar permiteți pisicii dvs. să se joace cu această jucărie în cada și-l va inspira să aștepți cu nerăbdare la scăldat, în loc să vă temeți de ea.

Cap 2
Pregătirea băii

 1. Închideți ușa băii.
  1
  Închideți ușa băii. Acest lucru va împiedica pisica dvs. să scape și, dacă aveți mai mult de o pisică, îi veți ține pe ceilalți afară. O pisică de yowling poate sperie pisica dvs. de scăldat, făcând probabil să se zgârie sau panică. Menținerea ușii închise va împiedica, de asemenea, pisica dvs. să se rătăcească și să rupă lucrurile din frică. Dacă pisica ta nu a mai fost în baie înainte, poate vrei să-l obișnuiești în zonă. De asemenea, dacă baia are o toaletă, țineți scaunul toaletei jos în orice moment. Pisica ta ar putea să sară în toaletă într-o panică complet! De asemenea, dacă aveți o cutie de gunoi în aceeași cameră pe care o îmbătați, îndepărtați-o. Dacă pisica dvs. scapă din baie, aceasta poate face o linie beeline la cutia de gunoi și să facă o mizerie uriașă.
 2. Asigurați căzura în siguranță.
  2
  Asigurați căzura în siguranță. Așezați o cârpă de cauciuc sau un prosop în cada, astfel încât pisicul tău să nu alunece și să aibă o picior mai confortabil. Va trebui să puneți niște prosoape pe podea, deoarece se umează. [5] De asemenea, aveți la dispoziție cel puțin două prosoape pentru a vă usca pisicile când vine timpul. Puteți plasa, de asemenea, un mic rafturi de răcire sau suport pentru cuptor în cada pentru a da pisicii ceva deținut. Acest lucru reduce șansa de a vă zgâriat și face pisica să se simtă mai sigură.
 3. Aranjați cada.
  3
  Aranjați cada. Umpleți cada cu câțiva centimetri de apă caldă și nu fierbinte înainte de a aduce pisica în baie, deoarece unele pisici pot fi distruse prin scurgerea apei. Umpleți două cupe mari sau, în mod ideal, vase de udare, care vă permit să îndreptați fluxul de apă în timp ce clătiți pisica. Acest lucru este astfel încât nu aveți nevoie pentru a rula mai multă apă în timpul băii, care ar putea sperie pisica ta. [6] Nu utilizați cap de duș deasupra capului sau robinet pentru a vă scălda kitty. Acest lucru va face ca apa să se toarne prea tare și să vă copleșească pisica. Baia trebuie să fie cât mai blândă și mai liniștită posibil și să nu se simtă ca un atac de apă. Nu vei avea timp să fugi pentru nimic în timp ce pisica ta este în baie, așa că trebuie să ai totul gata. Fii pregătit și calm.
 4. Purtați echipament de protecție.
  4
  Purtați echipament de protecție. Acest lucru vă va ține în siguranță de orice zgârieturi posibile, minore sau majore. Trebuie să fie purtat un jumper, un pulover sau o cămașă cu mâneci lungi, astfel încât pisica să nu aibă pielea goală până la zgârieturi. Poți purta mănuși cu mâneci lungi, dar acestea sunt voluminoase și pot intra în cale. Fiți atent și blând când vă frecați capul și burta, deoarece acestea sunt zone sensibile. Este, de asemenea, o idee bună să purtați haine care nu sunt noi și că nu vă deranjează să vă udați.

Cap 3
Îți cumperi pisica

 1. Mențineți controlul asupra pisicii dvs.
  1
  Mențineți controlul asupra pisicii dvs. Discutați cu pisica voastră cu voce calmă și liniștită în timp ce spălați. Uneori pisicile vor încerca să iasă din cada. Dacă preferă să aibă numai două picioare în apă, îi îndreaptă spre spatele cămășii și le lasă să stea pe două picioare. S-ar putea să trebuiască să țineți pielea liberă sau pielea liberă a pisicilor ușor în timp ce faceți baie pentru a păstra pisicile în cada. Dacă aveți cu adevărat dificultăți în a face acest lucru, puteți lua în considerare obținerea unui ham de pisică, atâta timp cât nu rănește pisicul. Este mai ușor să vă scăldați pisica dacă sunt implicați doi oameni, mai ales dacă pisica ta este destul de puternică și poate să-ți dai drumul și să-ți scoți din mâini. O singură persoană se poate împiedica să se agațe, iar cealaltă își scaldă pisica. Ar trebui să vă planificați să faceți cât mai repede posibil, fără să vă grăbiți. Asigurați-vă că pisica dumneavoastră poate respira confortabil în timp ce este imobilizată.
 2. Evitați lupta cu pisica ta.
  2
  Evitați lupta cu pisica ta. În nici un moment nu este recomandat să lupți cu pisica ta. O pisica speriata de 10 lire poate face o multime de daune unui om (sau doi). S-ar putea să trebuiască să începeți doar să vă umeziți picioarele și picioarele și apoi să vă opriți. Încearcă încă o altă zi și mergi până la o baie completă. Dacă sunteți nervos sau încântat de acest proces, pisicul dvs. va ști și va răspunde și prin faptul că este nervos.
 3. Savurăți pisicuta de pe gât.
  3
  Savurăți pisicuta de pe gât. Utilizați puțin șampon și apă pentru a spăla gâtul, corpul, picioarele, burta și coada pisicii. Începeți la gât și lucrați la coada lor, în direcția creșterii blănii. Spălați pisica într-o mișcare de masaj, astfel încât acestea să se simtă liniștite, nu speriate. Acționați ca și cum v-ați mâncat și îngrijit pisica și că această călătorie la cada nu este nimic special.
 4. Păstrați șampon din pisicile dvs. ochii, nasul, gura și urechile.
  4
  Păstrați șampon din pisicile dvs. ochii, nasul, gura și urechile. Pentru a minimiza riscul de a crea o infecție a urechii, puneți o minge de bumbac - o batistă mică de material moale pentru a opri o rană sau o deschidere - în fiecare ureche. Nu uitați să le scoateți la sfârșitul băii. De asemenea, bumbacul poate reduce zgomotul și poate ușura munca ta. Dacă îți dai pisicii o baie de purici, umezi mai întâi zona din jurul gâtului. Flăcările vor încerca să scape în zonele uscate ale pisicii, ceea ce poate însemna un exod în masă de purici la cap și față în timp ce faceți baie. Un gât umed îi va ține departe de cap și în contact cu apa și șamponul de purici.
 5. Clătiți șamponul de la pisicuță.
  5
  Clătiți șamponul de la pisicuță. Clătiți cu atenție pisicile folosind apa din cada. Apoi, evacuați cada și clătiți încă de două ori cu apă din găleată sau apă caldă din robinet. Este esențial să eliminați toate săpunurile din haina. Continuați clătirea până când apa este complet clară și nu prezintă semne de bule sau săpun. Diluarea samponului înainte să începeți va ajuta la prevenirea folosirii prea multor săpunuri sau detergenți care vor avea nevoie de clătire suplimentară mai târziu. Dacă pisica dvs. are o haină lungă, groasă, acest proces va dura chiar mai mult.
 6. Spălați-vă fața cu pisica cu apă și un prosop.
  6
  Spălați-vă fața cu pisica cu apă și un prosop. Nu este nevoie să vă riscați să vă supărați și să vă răniți pisica, obținându-vă șampon sau săpun în ochi. Luați o cârpă umedă și rulați-o ușor de-a lungul feței pisicilor, perindându-și blana departe de ochi și nas, până când fața, capul și urechile sunt frumoase și curate. [7] Ați putea să vă gândiți să lăsați acest lucru o altă dată și sună-l după ce a făcut baie fără succes. Nu forțați niciodată fața pisicii dumneavoastră sub apă. Acest lucru este garantat pentru a le face să intre în panică.
 7. Urmăriți-vă pisica pentru semne de panică și primejdie.
  7
  Urmăriți-vă pisica pentru semne de panică și primejdie. Aceste sunete includ: șuierarea, mârâitul, respirația tare, strănutul, plânsul și mâncarea. Acordați atenție pisicii dvs. în tot timpul băii. Dacă pisica ta este prea speriată de orice faci, oprește-te. Nu există niciun motiv pentru a continua dacă unul sau ambii vă vor fi răniți sau pisica este extrem de stresată. Fii ușor pe pisica ta pentru prima sa baie. Nu faceți nimic care să-i tulbure foarte mult și să-l facă să se teamă de următoarea baie. Este mai bine să luați lucrurile încet, astfel încât să puteți încerca din nou data viitoare.
 8. Dacă pisica dvs. protestează într-adevăr o baie, folosiți o cârpă umedă în schimb.
  8
  Dacă pisica dvs. protestează într-adevăr o baie, folosiți o cârpă umedă în schimb. Îndepărtează murdăria exterioară și curăță bine. Puteți găsi țesături tratate la magazinele de animale de companie care nu au nevoie de apă pentru a mire pisica. Ei chiar au un miros plăcut.

Cap 4
Uscarea pisicii tale

 1. Îndepărtează apa de la pisica ta.
  1
  Îndepărtează apa de la pisica ta. Luați un prosop și presați cu ușurință cât mai multă apă din blană. Apoi, împachetați pisica în prosop și frecați ușor. Când prosopul devine prea umed pentru a fi eficient, treceți la un alt prosop uscat. Nu opriți până când numai prosopul este umed. [8] Când blocați apa de la pisicul dvs., faceți-o într-o mișcare ușoară, ca și cum ați fi masat. De asemenea, luați în considerare încălzirea mai întâi a prosoapelor în uscător, deoarece multe pisici găsesc acest lucru reconfortant. Din nou, lucrează cu pisica ta. Dacă nu vă permit să păstrați uscarea cu prosoapele, respectați-o și opriți-vă.
 2. Finalizați uscarea pisicii.
  2
  Finalizați uscarea pisicii. Pisicile cu părul scurt pot termina uscarea în baie, atâta timp cât sunt departe de curenți. Ei vor aprecia o sursa de caldura (incalzitor de spatiu sau aerisire de aer cald) si un prosop uscat pentru a sta pe loc. Cu pisicile cu părul lung, va trebui să folosiți un pieptene și mai multe prosoape. Farurile de păr se umezesc mai ușor atunci când sunt ude, deci este posibil să doriți să vă pieptiniți haina până când se usucă complet. Daca pisica ta nu este speriata de un uscator de par, poti folosi un uscator setat pe cald, nu
 3. Răsplătește-ți pisica.
  3
  Răsplătește-ți pisica. Aceasta este o necesitate. Dacă doriți ca pisica dvs. să vrea vreodată să facă o baie, trebuie să le oferiți o asociere pozitivă cu acest proces. Dați hrana umedă preferată, catnipul sau alte tratamente. Puteți să-i dați chiar și un tratament mai indulgent, pe care îl salvați pentru ocazii excepționale rare. În cazul în care asociază îmbăierea cu primirea unor delicii delicioase, pisica voastră va fi încurcată pentru o altă călătorie în cadă în cel mai scurt timp. [9] De asemenea, ar trebui să vă lăudați pe pisicușul vostru, făcându-le să le spuneți ce sunt o bună pisică și dând o atenție deosebită atunci când baia se termină. Este posibil ca ei să se simtă vulnerabili și speriați dacă nu sunt iubiți, astfel încât afecțiunea dumneavoastră va aduce o mare diferență.

Cap 5
Metode alternative pentru scăldarea pisicii dvs.

 1. Băieți-vă pisica folosind mici găleți de apă.
  1
  Băieți-vă pisica folosind mici găleți de apă. Faceți stații separate de scăldat utilizând două găleți. Umpleți recipientele pe jumătate pline cu apă caldă. Îndepărtați pisica într-o găleată și, folosind un prosop, asigurați-vă că pisica este în întregime umedă. Apoi, masați o cantitate mică de șampon pisică pe toată blaneta. Puneți pisica în cealaltă cuvă pentru a clăti până când nu mai există săpun. Este posibil să aveți nevoie de oa doua cuvă cu apă curată pentru a vă asigura că tot sapunul a dispărut de pe blana pisicilor. Această tehnică poate fi făcută în afara dacă vremea este caldă și însorită. Două persoane vor fi necesare, deoarece pisica ta va încerca cel mai probabil să scape. Această tehnică nu este recomandată pentru pisicile din interior care nu sunt folosite pentru a fi în afara.
 2. Lăsați-vă pisica în duș.
  2
  Lăsați-vă pisica în duș. Asigurați-vă că pisica are o bună tracțiune, cum ar fi un prosop mic sau un covor de cauciuc în cada, și că dușul are o ușă de închidere, nu o perdea, pentru a preveni scăparea pisicii. Asigurați-vă că aveți un furtun lung pentru a umezi complet pisica, apoi lăsați-l, lăsați-l să se clătească și apoi continuați cu uscarea. Folosiți un flux ușor de apă și mențineți presiunea scăzută. Rețineți că unele pisici par să-i placă să fie în duș și poate să nu deranjeze această abordare, dar multe pisici găsesc sunetul apei curente înspăimântătoare. Această tehnică poate duce la rănirea unei persoane, inclusiv a pisicii. Puteți cumpăra un adaptor pentru furtun pentru chiuveta dvs. de baie și un furtun suficient de lung pentru a ajunge peste ușa dușului și înapoi la podeaua dușului. Sau obțineți un duș de pulverizare cu mâna și un adaptor Y pentru a vă conecta la capul normal de duș.
 3. Iubeste-ti pisicuta intr-o chiuveta sau o cada mica.
  3
  Iubeste-ti pisicuta intr-o chiuveta sau o cada mica. Unele pisici se simt mai sigur într-un spațiu închis și pot fi, de asemenea, mai ușor de controlat. Dacă aveți o pisică mică sau speriată, încercați să o îmbacați în chiuvetă sau într-o cada mai mică în cada. Pur și simplu plasați un recipient de plastic mare în partea de jos a cadă de baie. Puteți totuși să umpleți cada mică sau chiuveta cu câteva centimetri de apă, să șamponați pisicul și să continuați ca de obicei. Asigurați-vă că chiuveta pe care o folosiți nu are un gunoi, pentru că, chiar dacă este oprită, labele pot ușor aluneca prin scurgere și pot fi rănite de lame, de mai jos. Acest lucru poate funcționa cu un pisic mai mare care îi place și spații mici. Puneți un prosop de finisaj în partea de jos a cadrului dvs., astfel încât pisica dvs. se poate simți în siguranță prin scufundarea ghearelor în ceva care rămâne constant. De asemenea, puteți aplica lumina la presiune medie la spatele pisicii dvs. și puteți folosi un ton calmant pentru ameliorarea anxietății.
 4. Dă-ți pisica o baie uscată.
  4
  Dă-ți pisica o baie uscată. Dacă pisica dvs. este foarte grasă, luați în considerare utilizarea de amidon de porumb în loc de apă pentru al scăpa. Puneti pisica cu amidon de porumb si pettiti cu pisica pisica pentru a freca amaratul de porumb in blana sa. Lasati ambrul de porumb sa stea timp de aproximativ douazeci de minute si apoi sa-l dati afara. Aceasta tehnica este mult mai putin traumatica decat folosirea apei, dar nu ar trebui folosita pentru a spala ceva otravitor ca pisica ta a intrat pe blana lui.