Cum să devii musulman

La peste un miliard de membri și în creștere, Islamul este, prin anumite măsuri, cea mai rapidă creștere a religiei din lume. [1] Unic printre religiile lumii în ușurința cu care noii membri se pot alătura rândurilor, Islamul cere doar o declarație simplă și sinceră de credință pentru a deveni musulman. Declarația nu trebuie făcută cu ușurință, totuși - dedicarea unei vieți ghidate de principiile islamice este unul dintre cele mai importante (dacă nu cele mai importante) acte pe care le veți face vreodată.

Cap 1
Conversia la islam

 1. Asigură-te că știi ce înseamnă să fii musulman.
  1
  Asigură-te că știi ce înseamnă să fii musulman. Prima regulă a faptului de a fi musulman este credința în singurul Dumnezeu. Allah este singurul Dumnezeu, singurul Creator și Atotputernicul. El este singurul care trebuie să vă faceți bunele fapte bune și singurul care va fi venerat. N-ar trebui să fie nimic lângă locul lui. Mesagerul lui Allah Muhammad (pacea lui este) este mesagerul și ultimul Profet care a coborât pe Pământ și nu vor mai fi niciodată prooroci după el. Islamul se consideră a fi modul natural al întregii creații. Adică Islamul este starea originală și perfectă a ființei. Deci, atunci când o persoană "convertește" la islam, el / ea se întoarce la propria sa natură originală. Islamul consideră că oricine urmează învățăturile sale este musulmană, indiferent de momentul sau locul unde a trăit. De exemplu, Islamul crede că Isus era musulman, deși a trăit cu sute de ani înainte de întemeierea istorică a Islamului. Allah, cuvântul arab pentru Dumnezeu, se referă la același Dumnezeu pe care l-au închinat creștinii și evreii (așa numitul Dumnezeu "Abrahamic"). Astfel, musulmanii îl prețuiesc pe profeții creștinismului și iudaismului (inclusiv pe Isus, Moise, David, Ilie etc.) și consideră că Biblia și Tora sunt inspirați divin.
 2. Citiți scripturile islamice.
  2
  Citiți scripturile islamice. Coranul este cartea religioasă centrală a islamului, considerată a fi cuvântul neclintit al lui Dumnezeu și culminarea tuturor scripturilor creștine și evreiești anterioare. [2] O altă scriere foarte importantă religioasă este Hadith, cuvintele și conturile lui Mohamed. Colecțiile Hadith constituie baza multor legi islamice [3]. Citirea acestor scrieri vă va oferi o înțelegere a poveștilor, legilor și învățăturilor care alcătuiesc credința islamică.
 3. Vorbește cu un imam.
  3
  Vorbește cu un imam. Imamii sunt învățători religioși islamici care conduc servicii religioase în interiorul și în afara moscheii (Masjid). Imamii sunt aleși pentru cunoștințele lor despre scrierea islamică și caracterul lor bun. Un bun imam vă va oferi sfaturi atunci când decideți dacă sunteți gata să vă dedicați islamului. Rețineți că descrierea de mai sus se aplică imamilor majorității sectă sunniene a islamului. Imamii au roluri oarecum diferite în secta minorității Shia. [4]
 4. Spune Shahada.
  4
  Spune Shahada. Dacă sunteți absolut sigur că doriți să deveniți musulman și să vă supuneți pe deplin voinței lui Allah, tot ce trebuie să faceți este să reciți Shahada, o scurtă declarație orală de credință. Fiți conștienți de faptul că odată ce ați spus Shahada, sunteți angajat să urmați Islamul pentru viață. Cuvintele lui Shahada sunt "La ilaha ill allah, Muhammadur Rasullu llah
 5. Pentru a deveni membru legal al comunității musulmane, aveți martori prezenți la recitația dumneavoastră.
  5
  Pentru a deveni membru legal al comunității musulmane, aveți martori prezenți la recitația dumneavoastră. Martorii nu sunt strict obligați să devină musulmani - Dumnezeu știe toate lucrurile, astfel încât un Shahada a spus singur, cu convingere, vă va face un musulman în ochii lui Dumnezeu. Cu toate acestea, pentru a deveni recunoscuți legal de către moscheea musulmană, trebuie să faceți, în general, Shahada dvs. în fața martorilor - doi musulmani sau un imam (lider religios islamic), care este autorizat să vă certificați noua credință.
 6. Spală-te.
  6
  Spală-te. Imediat după ce deveniți musulman, ar trebui să luați un duș sau o baie ca o formă de purificare. Acesta este un act simbolic care semnifică spălarea trecutului și ieșirea din întuneric la lumină. Păcatele nimănui nu sunt prea grave pentru a interzice puritatea nouă. După ce ați făcut Shahada, păcatele din trecut sunt iertate. Începeți simbolic o nouă viață centrat în jurul încercării de a vă îmbunătăți starea spirituală prin fapte bune.

Cap 2
Conform principiilor islamice

 1. Oferiți rugăciune lui Dumnezeu.
  1
  Oferiți rugăciune lui Dumnezeu. Dacă nu sunteți sigur cum să vă rugați ca musulman, cel mai simplu mod de a învăța este să participați la o Moschee pentru cele cinci rugăciuni zilnice. Rugăciunea ar trebui să fie o activitate relaxantă și plăcută, dar trebuie să știți că cele cinci rugăciuni zilnice sunt obligatorii pentru toți musulmanii maturi. Ia-ți timp când te rogi. Rushing rugăciunea ar trebui să fie evitată pentru a obține beneficii maxime. Amintiți-vă că rugăciunea este o legătură spirituală directă între voi și ființa care vă păstrează inima bătând și care a creat universul. Ar trebui să aducă liniște, fericire și pace. Acest lucru va veni cu și se va îmbunătăți cu timpul. Evitați să fiți excesiv sau ostentativ cu rugăciunea voastră - rugați-vă pur și simplu și cu umilință. Scopul dvs. inițial este stabilirea unui obicei și o experiență plăcută. Structurați-vă ziua în jurul celor cinci rugăciuni zilnice. Asigurați-vă că vă lăsați mult timp pentru rugăciune (dua) după ce ați făcut rugăciunile obligatorii, deoarece acesta este modul în care musulmanii caută ajutor de la Allah. Încercați să adoptați obiceiul de a vă ruga și toate rugăciunile opționale. Rugați-vă lui Allah pentru judecată și succes în viață. Cu toate acestea, aveți în vedere două puncte. În primul rând, trebuie să îndepliniți îndatoririle pe care Allah le-a cerut. Nu este suficient să vă rugați doar pentru succes - trebuie să faceți ceea ce este necesar pentru ao realiza. În al doilea rând, aveți credință în Dumnezeu în toate chestiunile. Succesul tău material este trecătuitor, dar Allah este veșnic - păzește-ți devotamentul în Allah, indiferent dacă ai succes sau nu.
 2. Efectuați obligații islamice (Fard).
  2
  Efectuați obligații islamice (Fard). Islamul cere musulmanilor să-și îndeplinească anumite obligații. Aceste obligații sunt numite "Fard". Există două tipuri de Fard: Fard al-Ayn și Fard al-Kifaya. Fard al-Ayn sunt obligații individuale - lucrurile pe care trebuie să le îndeplinească fiecare musulman dacă el sau ea este în stare, cum ar fi rugăciunea zilnică și postul în timpul Ramadanului. [7] Fard al-Kifaya sunt obligații comunitare - lucruri pe care comunitatea ca întreg trebuie să le facă, chiar dacă fiecare membru nu le face. De exemplu, dacă un musulman moare, unii musulmani din comunitate trebuie să se întâlnească pentru a spune rugăciuni funerare. Nu este necesar ca fiecare musulman să spună rugăciunile. Cu toate acestea, dacă nimeni nu spune rugăciunile funerare, întreaga comunitate este de vină. Convingerea islamică impune, de asemenea, respectarea Sunnei, orientări privind stilul de viață bazate pe viața lui Muhammad, care sunt recomandate, dar nu sunt necesare pentru musulmani.
 3. Respectați eticheta musulmană (Adab).
  3
  Respectați eticheta musulmană (Adab). Musulmanii trebuie să-și trăiască viețile în anumite moduri, evitând anumite comportamente și adoptă altele. Ca musulman, veți păstra următoarele obiceiuri (și altele): Respectați practicile dietetice halal. Musulmanii se abțin de la consumarea de carne de porc, carrion și alcool. În plus, carnea trebuie sacrificată corect de către un musulman, creștin sau evreu autorizat. Spuneți "Bismillah" ("În numele lui Dumnezeu") înainte de mese. Mănâncă și bea cu mâna dreaptă și niciodată cu stânga. Practicați igiena adecvată. Să se abțină de la interacțiunea neesențială cu sexul opus. Amintiți-vă că toate formele de activitate sexuală în afara limitelor căsătoriei sunt interzise în Islam. Femeile căsătorite trebuie să se abțină de la sex în timpul ciclului menstrual. Studiați și urmați codul de îmbrăcăminte islamic, care pune mare accent pe modestie.
 4. Înțelegeți și întruchipați cei cinci piloni ai islamului.
  4
  Înțelegeți și întruchipați cei cinci piloni ai islamului. Cinci piloni ai Islamului sunt acțiuni obligatorii pe care musulmanii trebuie să le ia. Ele reprezintă nucleul unei vieți islamice pioase. Cei Cinci Piloni sunt: ​​Mărturia credinței (Shahada).
 5. Credeți în cele șase articole ale credinței.
  5
  Credeți în cele șase articole ale credinței. Musulmanii au credință în Allah și în ordinea sa divină, chiar dacă nu pot fi percepuți de simțurile umane. Cele șase articole de credință mandatează că musulmanii trebuie să creadă în: Allah (Dumnezeu).

Cap 3
Maturându-ți credința

 1. Continuați să citiți Coranul.
  1
  Continuați să citiți Coranul. Puteți învăța mult din traducerile Coranului. Unele dintre aceste traduceri pot fi mai greu de înțeles decât altele. Abdullah Yusuf Ali și Pickthall sunt cele două cele mai comune traduceri ale Coranului. Cu toate acestea, este chiar mai bine să căutați îndrumări de la oameni care sunt instruiți în studiul Coranului, decât să vă bazați pe propria capacitate de a interpreta Coranul. Moscheea locală va avea probabil oameni care vor fi mai mult decât dispuși să vă ghideze și să vă ajute în învățarea mai mult despre islam și mulți au cercuri de studiu "noi musulmani", care adesea sunt un loc bun pentru a începe. Fii atent, dar relaxat, pentru a găsi pe cineva cu care te simți confortabil și care ești convins că are destule cunoștințe pentru a învăța bine. Mulți musulmani dedică mult timp memorării Qu'ranului, deoarece aduce o mare răsplată. Când vă îmbunătățește limba araba, începeți să învățați pe de o parte unele dintre sura dvs. preferate. Acestea pot fi apoi recitate în timpul rugăciunii sau ori de câte ori simțiți că aveți nevoie de un lift.
 2. Studiați legea islamică și alegeți o școală.
  2
  Studiați legea islamică și alegeți o școală. În Islamul sunnit, legea religioasă este împărțită în patru școli de gândire. Uitați-vă la școlile diferite și alegeți cel care vă adresează cel mai mult. Abonarea la o școală va informa interpretarea ta a legii islamice după cum reiese din sursele primare ale islamului [Quran și Sunnah]. Observați că toate școlile sunt la fel de valide. Deși Shariahul poate părea foarte strict la început, legile și pedepsele sunt daruri de la Allah pentru a asigura o societate sigură și corectă. Faceți tot posibilul pentru a încerca să implementați ceea ce învățați în viața voastră. Școlile recunoscute oficial sunt: ​​Hanafi. Școala Hanafi a fost înființată de Imam Al A'dham Nu'man Abu Hanifa și este cea mai practicată școală și are cele mai multe informații disponibile în limba engleză, variind de la turcii foarte seculari la ultra-ortodocși Deobandis și Barelvis. Majoritatea lui Hanafis trăiesc în subcontinentul Indo-Pak, Turcia, Iranul de Est, părți ale Egiptului și multe țări non-musulmane cu majoritate Shafi'i. Școala Shafi'i a fost înființată de Imam Abu "Abdillah Muhammad Al-Shafi'i și este a doua școală cu cea mai mare populație și este majoritatea în Egipt și Africa de Est, precum și Yemen, Malaezia și Indonezia. Școala Shafi'i este cunoscută pentru sistemul lor juridic complex. Maliki. Școala Maliki a fost fondată de Imam Abu Anas Malik, student la Imam Abu Hanifa; este școala majoritară din Africa de Nord și de Nord-Vest, precum și o viziune rezonabilă în Arabia Saudită. Imam Malik și-a luat practicile de la oamenii din Madinah; un cunoscut savant Maliki este Hamza Yusuf. Hanbali. Școala Hanbali a fost înființată de Imam Ahmad Ibn Hanbal și este practicată aproape exclusiv în Arabia Saudită, cu unii adepți în Occident. Hanbalis pune un mare accent pe crez și practică rituală și este considerat cel mai conservator și mai strict. Nu este obligatoriu să urmați una dintre școlile de gândire menționate mai sus. Acestea nu au existat în timpul profetului și sunt pur și simplu interpretări diferite ale modului de a efectua anumite acțiuni, cum ar fi rugăciunea. Nu vă faceți griji dacă altcineva urmează o școală diferită; Islamul avertizează împotriva împărțirii religiei în secte. Urmați Coranul și sunna, și nu vă veți rătăci.
 3. Mai presus de toate, fi cea mai buna persoana pe care o poti fi.
  3
  Mai presus de toate, fi cea mai buna persoana pe care o poti fi. Indiferent de ceea ce vă poate supăra, vă întrista sau vă deranjează, datoria pe care o aveți pe pământ trebuie să fie cea mai bună persoană pe care o puteți fi, servind pe Allah. Musulmanii cred că Allah ne-a creat să avem o viață bună și să fim fericiți prin serviciul nostru față de El. Utilizați talentele pentru a ajuta pe ceilalți și pentru a vă îmbunătăți comunitatea. Fiți deschisi. Nu face niciodată rău nimănui. Faceți-vă misiunea de a le spune oamenilor despre Islam, subliniind că Islamul este o religie a păcii. Ca multe religii, Islamul susține că credincioșii săi urmează "regula de aur". Urmați sfatul profetului în următoarea Hadis: "Un beduin a venit la profet, și-a apucat cătușele și a spus:" Mesagerul lui Dumnezeu! Învățați-mi ceva să meargă în cer cu ea. "Profetul a spus:" Ca i-ar face ca oamenii sa va faca, sa le faca si ceea ce nu va place sa va faceti, sa nu le faceti, sa lasati sa mearga, aceasta maxima este de ajuns pentru voi, mergeti si activati ​​in conformitate cu aceasta! [8]