Cum să devii o persoană mai socială

În timp ce socializarea este, în general, considerată o activitate plăcută și plăcută, diferite angajamente și neliniști pot să scadă bucuria din viața dvs. socială și să facă mai greu să interacționați cu ceilalți. Abordarea problemelor cu stima de sine, respingerea și alte rezerve vă pot ajuta să vă măriți dorința de a socializa, îmbunătățind în același timp modul în care comunicați cu alții și profitând de prietenii sau de oportunitățile sociale similare vă poate ajuta să deveniți o persoană mai socială în ansamblu.

Cap 1
Rezolvarea rezervelor

 1. Fiți atenți la nesiguranța dumneavoastră.
  1
  Fiți atenți la nesiguranța dumneavoastră. Toată lumea se simte din când în când timidă sau nesigură, dar dacă vă simțiți inhibată de timiditatea dvs., este probabil pentru că v-ați spus că sunteți oarecum inadecvate. Aceste sentimente de inadecvare sunt întărite zilnic de lucrurile negative pe care le spuneți în mod constant. Învățați să acordați atenție gândurilor negative și să distingeți gândurile raționale de cele iraționale. Îți spui mereu că ești neatractiv? Îți spui că ești plictisitor? Că ești ciudat? Iresponsabil? Gândurile negative ca acestea sunt cele care vă împiedică să vă simțiți suficient de încrezători pentru a fi o persoană socială. Mai important, vă împiedică să trăiți o viață împlinită. Până când ți-ai abordat nesiguranța și ți-ai spus că ești o persoană demnă, nu vei putea să socializezi cu adevărat. Uneori suntem obișnuiți cu aceste gânduri negative pe care nu le mai observăm. Începeți să acordați atenție tipurilor de gânduri pe care le aveți.
 2. Învață să te descurci cu gândurile tale negative.
  2
  Învață să te descurci cu gândurile tale negative. Odată ce ați învățat să recunoașteți când aveți un gând negativ, vă puteți instrui treptat să tăceți aceste gânduri, astfel încât să nu vă mai inhibați viața. Când vă prindeți un gând negativ, încercați unul din următoarele exerciții: În primul rând, recunoașteți că gândul este acolo. Acum, închideți-vă ochii și imaginați gândul în mintea voastră. Etichetați-o ca pe un "gând negativ", apoi lăsați-o să se dizolve încet până când dispare complet. Transformați un gând negativ într-unul constructiv. Să presupunem că sunteți supraponderal, de exemplu. În loc să vă spuneți mereu "Sunt grăsime", spuneți-mi "Aș vrea să pierd și să fiu sănătos, ca să am mai multă energie și să mă simt mai atractivă". În acest fel, puteți transforma un gând negativ într-un scop pozitiv pentru viitor. Pentru fiecare gând negativ, gândiți-vă la trei gânduri pozitive. Fiind o persoană pozitivă vă va face mult mai ușor să socializați și să vă faceți prieteni. Nimeni nu vrea să fie prieteni cu o negativă Nancy.
 3. Faceți o listă a calităților dvs. pozitive.
  3
  Faceți o listă a calităților dvs. pozitive. Din nefericire, petrecem atât de mult timp încercând să ne îmbunătățim pe noi că uităm să recunoaștem realizările noastre, talentele noastre și natura noastră bună. Întrebați-vă următoarele întrebări pentru a vă începe: Ce ați făcut în ultimul an de care sunteți mândri? Care este cea mai mândră realizare din toate timpurile? Ce talente unice aveți? La ce oamenii tind să vă complimenteze? Ce impact pozitiv ați avut asupra vieții altor oameni?
 4. Nu te compara cu ceilalți.
  4
  Nu te compara cu ceilalți. O parte din motivul pentru care oamenii se luptă cu nesiguranța se datorează faptului că compară punctele lor "scăzute" cu punctele "înalte" ale altor popoare. Cu alte cuvinte, ei compară calitățile negative ale vieții lor cu calitățile pozitive ale vieții altor oameni. Rețineți că, în spatele ușilor închise, toată lumea suferă din când în când durere sau suferință. Dacă vă aflați întrebat de ce anumiți oameni par mai fericiți decât voi, amintiți-vă că fericirea nu are prea mult de-a face cu circumstanțele externe și totul cu atitudinea. Dacă sunteți prea ocupat îngrijorați de ceilalți, atunci nu veți avea timp să vă faceți o persoană mai interesantă și mai bine rotunjită.
 5. Amintiți-vă că nu sunteți centrul universului.
  5
  Amintiți-vă că nu sunteți centrul universului. În mod ironic, oamenii care se simt invizibili și nesiguri tind să simtă că sunt în permanență supravegheați, criticați și râs. În timp ce cu siguranță nu sunteți invizibil, este irațional să credeți că străinii stau constant la tine și vă așteaptă să vă încurcați. Oamenii sunt atât de implicați în viața lor, încât au puțin timp să observe dacă faceți sau spuneți ceva jenant. Chiar dacă observă, probabil vor uita incidentul într-o oră sau două, în timp ce tu poți să-l ții de ani de zile. Renunțând la sentimentul că sunteți în mod constant urmărit și judecat vă va ajuta să învățați să vă relaxați și să vă relaxați în jurul altor oameni, făcând socializarea mult mai plăcută. Treci peste faptul că toată lumea se uită mereu la tine sau te judecă. Ca și tine, ei sunt mai preocupați de ei înșiși decât de cei din jurul lor.
 6. Treci peste teama ta de respingere.
  6
  Treci peste teama ta de respingere. Deci, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ... întâlniți pe cineva și persoana respectivă nu vrea să mai stea cu voi din nou. Este neplăcut? Sigur. Sfarsitul lumii? Absolut nu. De cele mai multe ori, acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. Dacă credeți că majoritatea oamenilor vă vor respinge și vă este teamă să socializați din cauza ei, veți pierde din întâlnirea cu mulți oameni uimitori. Știți că nu o veți lovi cu toată lumea, sau chiar cu majoritatea oamenilor. Dar gândiți-vă la toate relațiile uimitoare pe care le puteți forma dacă vă puneți mai mult acolo.

Cap 2
Interacționează cu alții

 1. Zâmbet.
  1
  Zâmbet. Toată lumea vrea să se afle în jurul oamenilor care sunt fericiți și entuziasmați de viață. Chiar dacă nu te simți fericit tot timpul, forțează-te să-ți zâmbești din când în când. Nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine, va face ca alți oameni să vrea să fie în jurul tău, să vorbească cu tine și să te cunoască. Zâmbirea este deosebit de importantă dacă încercați să atrageți o persoană, deoarece arată că sunteți o persoană pozitivă care merită să se întâlnească.
 2. Au limbajul trupului primit.
  2
  Au limbajul trupului primit. Dacă vă aflați la o petrecere sau la o altă adunare socială, asigurați-vă că limbajul corpului spune că doriți să fiți abordat. Asigurați-vă un contact vizual cu oamenii, dați-i un mic val sau un semn și priviți în fața ta, în loc de la picioarele tale sau la podea. Uitați-vă fericiți și gata să vorbiți cu alți oameni, astfel încât să fie mult mai probabil să vină la voi. Evitați trecerea brațelor, încruntarea sau în picioare în colț. Aceste gesturi trimit mesajul pe care vrei să îl lași singur și ghici ce? Oamenii te vor lăsa în pace. Puneți telefonul la distanță. Dacă arăți ocupat, oamenii nu vor să te întrerupă. Limba corpului ar trebui să spună că sunteți gata să vă amestecați.
 3. Fii autentic.
  3
  Fii autentic. Indiferent dacă vorbești cu un vechi prieten sau cu cineva pe care tocmai l-ai întâlnit pentru prima dată, ar trebui să ai întotdeauna un interes real în conversație. A fi angajat pe deplin nu numai că arată că sunteți compasiune, ci și pentru interacțiuni mai stimulative și mai satisfăcătoare cu ceilalți. Nu încercați să spuneți oamenilor ce vor să audă sau ce credeți că îi vor face mai mult ca tine. Doar fii tu insuti. Evitați trimiterea textului sau vorbirea la telefon atunci când vă aflați în mijlocul unei conversații, mai ales dacă subiectul este important. Păstrați conversațiile echilibrate. Nu vorbi în mod constant despre tine, pentru că acest lucru se întâmplă ca narcisist. În același timp, a fi prea liniștită arată că nu sunteți interesat de conversație.
 4. Adresați-le oamenilor întrebări despre ei înșiși.
  4
  Adresați-le oamenilor întrebări despre ei înșiși. Hai sa recunoastem. Oamenii iubesc vorbind despre ei înșiși. Și dacă vrei să fii mai socială și să începi să vorbești mai mult cu oamenii, atunci ar trebui să arăți un adevărat interes față de oameni, întrebându-se cum merge ziua lor, cum se simt și ce au venit. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa fiti furiosi sau sa fiti cu adevarat niste despre ceea ce fac si sa va intrebati intrebari super personale. Doar arătați că vă pasă dacă le cereți să se deschidă puțin și așteptați ca ei să vă vorbească la rândul lor. Acesta este, de asemenea, un truc social ușor dacă sunteți timizi și nu vă place să vorbiți despre voi înșivă.
 5. Fiți mai deschisi.
  5
  Fiți mai deschisi. Unul dintre motivele pentru care nu sunteți o persoană socială suplimentară este că sunteți convins că orice persoană pe care o întâlniți nu are nimic în comun cu dvs. Poate crezi că persoana este prea proastă sau prea misto sau prea timidă ca să fie prietenul tău, dar dacă ești mai deschis și ai timp să te deschizi, vei vedea că poți avea mai mult în comun decât crezi. Nu renunța doar la o persoană ca un potențial prieten după o discuție bine. Discutați cu persoana de câteva ori pentru a obține o mai bună citire a personalității sale.

Cap 3
Extinderea cercului dvs. social

 1. Oferiți invitații.
  1
  Oferiți invitații. Dacă sunteți tipul de persoană care așteaptă întotdeauna în jurul valorii de prieteni pentru a apela fără reciproc, atunci nu vă faceți parte. Amintiți-vă că prietenii dvs. nu știu întotdeauna când vă așteptați ca ei să sune, iar ei pot lua timiditatea ca dezinteres în prietenie. Dacă vreți să vedeți pe cineva, atunci contactați-i. Sunați-i pe prietenii vechi pe care nu l-ați mai văzut și ați stabilit un timp pentru a vă reuni. Aruncați o cină sau altă adunare și invitați toți prietenii, colegii și cunoștințele dvs. Invitați un prieten la filme, un joc de baseball, un concert sau altă activitate.
 2. Acceptați și mai multe invitații.
  2
  Acceptați și mai multe invitații. Dacă oamenii vă cer mereu să vă petreceți, sau chiar dacă persoana ocazională vă va cere să ieșiți, ar trebui să începeți să luați în serios invitațiile lor, în loc să le dezactivați. Nu spuneți că nu puteți pleca doar pentru că vă simțiți prea timid sau nu credeți că faceți clic pe cealaltă persoană; în schimb, gândiți-vă la toți ceilalți oameni minunați pe care îi puteți întâlni la evenimentul la care v-ați invitat, indiferent dacă este vorba de o petrecere, de un somn sau de un club de carte. Faceți obiceiul de a spune da de trei ori pentru fiecare dată când spui nu. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să spui da la ceva care pare absolut oribil, dar acceptarea mai multor invitații de a petrece timp cu prietenul tău arată un interes autentic în prietenie și te face o persoană mai prietenoasă și mai îndepărtată. Dacă refuzați fiecare invitație, prietenul dvs. va crede probabil că îl alungați și nu sunteți interesat să petreceți timpul împreună.
 3. Alăturați-vă unui club sau unui grup cu indivizi asemănători.
  3
  Alăturați-vă unui club sau unui grup cu indivizi asemănători. Dacă vrei să-ți faci prieteni noi, trebuie să te uiți dincolo de oamenii pe care îi vezi zilnic la serviciu sau la școală. Dacă aveți un interes sau un interes deosebit, luați-vă un club sau un grup local din zona dvs. dedicată acestei activități. Luați în considerare aderarea la o ligă sportivă locală, un club de carte, un grup de drumeții sau o echipă de ciclism. Dacă nu aveți un hobby, alegeți unul nou. Asigurați-vă că alegeți ceva ce puteți face cu grupuri de oameni.
 4. Faceți cunoștință cu prietenii colegi.
  4
  Faceți cunoștință cu prietenii colegi. Întâlnirea prietenilor prietenilor este una dintre cele mai ușoare căi de a întâlni oameni noi. Încercați să vedeți fiecare persoană pe care o întâlniți în viața dvs. ca "ușă" sau "portal" într-un nou cerc social. Luați în considerare o petrecere și spuneți tuturor prietenilor dvs. să aducă oaspeții. În plus, deja știți că aveți unele lucruri în comun cu acești oameni, deoarece aveți un prieten comun. Dacă un prieten al tău te invită la o petrecere sau la o adunare mare în care nu cunoști pe nimeni, acceptați invitația. Deși ar părea intimidant, este o oportunitate minunată de a întâlni oameni noi.
 5. Nu vă compartmentați viața.
  5
  Nu vă compartmentați viața. Încercați să nu vă vedeți "viața profesională" ca fiind separată de "viața socială" ca fiind separată de "viața de familie" și așa mai departe. În timp ce fiecare dintre aceste domenii diferite ale vieții dvs. cu siguranță solicită comportamente diferite și coduri de comportament, cel mai bun mod de a fi mai social prin natură este să vă trăiți viața ca o creatură socială, indiferent de mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, nu salvați toate petrecerile de socializare pentru petreceri în weekend. Căutați oportunități unice de a fi social. Poate fi la fel de simplu ca să-i întrebi pe bancă cum face el, decât să se uite la telefonul tău și să evite contactul. Familiarizați-vă cu colegii sau colegii, dacă nu ați făcut-o deja. Participați la evenimente sociale cu membrii familiei. Deși acest lucru nu pare să fie distractiv, ați fi surprinși să aflați că puteți face noi prieteni oriunde ați merge, atâta timp cât aveți atitudinea corectă.
 6. Faceți-vă viața socială o prioritate.
  6
  Faceți-vă viața socială o prioritate. Indiferent cât de mult se întâmplă, dacă vrei să fii mai socială, trebuie să stabilești un obiectiv de a te întâlni cu ceilalți cel puțin de câteva ori pe săptămână. Deși toată lumea are nevoie de timp singură sau trece printr-o săptămână foarte stresantă sau chiar o lună stresantă, nimeni nu trebuie să meargă două săptămâni fără să socializeze, cu excepția situațiilor extreme. Spune-ti ca indiferent cat de obosit sau anti-social te simti, ar trebui sa te pui acolo, indiferent de ce.