Cum să te comporți ca un adult

Sunteți de 18 ani și mai mari, dar simțiți-vă ca un copil? Aveți un timp greu să acționați ca un adult față de ceilalți, chiar dacă sunteți legal? Fiind un adult poate fi un lucru dificil de făcut, mai ales dacă nu sunteți sigur ce este vorba despre un adult. Efectuarea de adaptări la stilul tău de viață și la atitudinea ta generală față de ceilalți îți poate aduce un pas mai aproape de a acționa ca un adult.

Cap 1
Ajustarea stilului tău de viață

 1. Rochie ca un adult.
  1
  Rochie ca un adult. Acționați partea investită în îmbrăcăminte care vă face să vă simțiți ca un adult. Comercializați cămăși de trupă pentru cămășile cu nasturi, mergeți pentru un blazer frumos în loc de jacheta de denim și investiți într-o pereche frumoasă de pantofi. [1] Du-te la cumpărături cu un adult și cereți-le părerea despre selecția ta. Căutați îmbrăcăminte de înaltă calitate și bine realizate. Moda rapidă sau stiluri la modă pot să arate bine în acest moment, dar este o mișcare mai inteligentă de a investi în bucăți care vă vor dura mai mult de câteva săptămâni. Puneți ceva efort în aspectul dvs. făcându-vă părul, asigurându-vă că hainele sunt curate și punând parfum sau parfum.
 2. Păstrați zona de locuit curată și ordonată.
  2
  Păstrați zona de locuit curată și ordonată. Locurile murdare de viață vă pot face să vă simțiți ca și cum ați trăi într-o cameră de dormit colegiu sau într-o cameră a unui copil. Curăță chiuveta plină de vase murdare sau grămezi de rufe situate în jurul camerei sau apartamentului tău. Reduceți dezordinea reorganizând spațiul pentru a fi mai funcțional. Concentrați-vă pe prezentarea unui spațiu de locuit curat și organizat. [3] Uitați-vă la cum să organizați camera dvs. [4] și cum să vă curățați casa [5] pentru sfaturi și trucuri pentru păstrarea spațiului curat.
 3. Găsiți un mentor.
  3
  Găsiți un mentor. Un mentor este cineva care oferă ajutor și sfaturi unei persoane mai puțin experimentate. [6] Un bun mentor vă va ajuta să vă construiți încrederea în sine și valoarea de sine. Ele vă vor învăța noi abilități sau vă vor ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile pe care le aveți deja și să acționați ca un model sau cineva cu care puteți căuta. Adresați-vă consilierului dvs. de orientare la școală sau conducătorilor comunității. De asemenea, puteți căuta un mentor într-un membru al familiei sau într-un prieten apropiat de familie. Uită-te la programe cum ar fi Boys and Girls Club, care leagă tinerii de modele și de mentori în comunitatea lor [7].
 4. Aflați o nouă abilitate.
  4
  Aflați o nouă abilitate. Aceasta ar putea fi gătit, condus sau chiar croșetat. Concentrați-vă pe construirea încrederii dvs. de sine prin aflarea mai multă despre o abilitate sau o activitate care vă interesează. Obținerea licenței de conducător auto este un pas mare spre a deveni mai responsabil și independent. Nu mai trebuie să depindeți de altcineva, cum ar fi părinții dvs., să vă conduceți sau să aderați la programul altcuiva atunci când trebuie să ajungeți la o întâlnire sau la o întâlnire importantă. Chiar dacă decideți să nu obțineți o mașină, licența dvs. înseamnă că aveți întotdeauna posibilitatea de a închiria o mașină pentru o călătorie sau de a conduce mașina altcuiva ca șofer desemnat după o noapte de afară. Să faci mai bine la gătit este o modalitate foarte bună de a câștiga mai multă independență și de a deveni mai încrezător ca persoană. [9] Începeți mici și abordați mâncăruri mici, cum ar fi un sandwich pentru prânz sau o prăjitură de prăjit pentru cină. Uită-te online la rețete simple care durează mai puțin de 30 de minute pentru a se pregăti. [10] Oferiți-vă bucătăria pentru părinții dvs. într-o seară sau pentru ca un prieten să vă arate noile tale abilități. Cu cât practici mai mult gătitul, cu atât vei avea mai multă încredere în bucătărie.
 5. Preia controlul asupra finanțelor tale.
  5
  Preia controlul asupra finanțelor tale. Acesta este unul mare, dar majoritatea adulților au finanțele lor sub control și în ordine. Înființați o întâlnire cu un consilier financiar pentru a discuta modalități inteligente de a investi banii. Creați un buget, defalcat pe lună. Concentrați-vă pe plasarea cât mai multor bani în contul dvs. de economii. Acești bani ar putea merge la alte lucruri foarte adulte, cum ar fi o mașină, o casă sau o călătorie mare. [11] Evitați spargerea pe articole de îmbrăcăminte sau alte obiecte inutile. Acest lucru va arăta adulților din viața dvs. că sunteți serios că sunteți responsabili în legătură cu cum și când vă cheltuiți banii. Luarea controlului asupra finanțelor dumneavoastră vă va fi de asemenea benefică ca persoană și vă va oferi mai multă încredere în compania altor adulți.

Cap 2
Ajustarea atitudinii și a respectului

 1. Utilizați-vă manierele.
  1
  Utilizați-vă manierele. Spuneți vă rog și vă mulțumesc, spuneți-mi să mă scuzați într-o cameră aglomerată și să vă binecuvânteze când cineva strănește. Trimite cărți de mulțumire, cheamă mama înapoi și mestecă cu gura închisă. Afișarea bunelor maniere arată respect față de ceilalți, ceea ce va face ca alții să vă respecte ca pe un adult. [12]
 2. Ia responsabilitatea pentru acțiunile tale.
  2
  Ia responsabilitatea pentru acțiunile tale. Dacă intri într-un argument cu cineva, să-ți asumi responsabilitatea pentru partea ta în confruntare și să-mi ceri scuze persoanei respective. Dacă dați accidental mașina părinților dvs. într-o noapte, luați responsabilitatea pentru acea acțiune și spuneți-le ce sa întâmplat. Deținerea la greșelile dvs. este o mare parte a faptului că sunteți adult, chiar dacă aceasta înseamnă a se confrunta cu consecințele. [13]
 3. Nu vă fie teamă de feedback-ul negativ, atâta timp cât este constructiv.
  3
  Nu vă fie teamă de feedback-ul negativ, atâta timp cât este constructiv. O mare parte din faptul că sunteți adult este dispus să lucreze la îmbunătățirea dvs. în fiecare zi. Feedbackul unui profesor, al unui manager sau al unui coleg vă poate ajuta să vă dezvoltați într-un adult mai bun, atâta timp cât este constructiv și nu este rănit sau insultător. Mulți adulți se confruntă cu critici în munca lor și acasă. Manipularea criticii cu harul și deschiderea arată că sunteți o persoană matură și sigură [14]. Dacă primiți un feedback negativ, concentrați-vă asupra modului în care vă puteți îmbunătăți activitatea pe baza acelui feedback. Nu analizați negativ comentariile negative sau nu vă faceți griji despre rezultatul negativ. În schimb, uitați-vă la modul în care puteți utiliza feedback-ul într-un mod pozitiv pentru a obține mai bine la locul de muncă sau la studii.
 4. Fii încrezător, dar nu arogant.
  4
  Fii încrezător, dar nu arogant. Abordați situațiile cu încredere și scop, mai ales dacă are legătură cu școala sau cu locul de muncă. Dar evitați să acționați sau aroganți față de ceilalți. Acest lucru te va înstrăina de ceilalți oameni și vei conduce la confruntare. [15] Fiind încrezător, nu arogant, îți va permite să iei în considerare și alte puncte de vedere ale popoarelor și să arăți că poți să acționezi ca un bun lider și model pentru alții .