Cum să devii un căpitan de navă de croazieră

Un căpitan de navă de croazieră este stăpânul unei nave de croazieră. Căpitanii au de obicei o diplomă de colegiu, împreună cu ani de experiență în navigație sau navigație navală. Ei trebuie să fie foarte experimentați în analizarea vitezei, a condițiilor meteorologice și a altor factori care afectează navigația navei, controlând un personal de ofițeri. Aptitudinile necesare unui căpitan includ comunicarea, serviciul clienți, delegarea și organizarea. Departamentul american de Statistică a Muncii se așteaptă ca cererea de căpitani de nave să crească cu 17% până în 2016, dar concurența pentru pozițiile de căpitan de nave de croazieră va rămâne competitivă. De fapt, este posibil să trebuiască să terminați 4 până la 8 ani de școlarizare și să obțineți zeci de ani de experiență pentru a vă califica. Dacă visul dvs. este de a deveni căpitan de navă de croazieră, începeți pregătirile acum și creați un plan de rezervă pentru carierele alternative care folosesc același set de calificări.

Cap 1
Primirea educației corecte

 1. Participă la liceu.
  1
  Participă la liceu. Învățământul dvs. de liceu pune bazele unei experiențe de învățământ superior de succes, care este necesară pentru o carieră de căpitan de navă de croazieră. Există mai mulți factori care trebuie păstrați în minte pentru o experiență de liceu: În Statele Unite, mulți căpitani aspiranți participă la o liceu maritim, care se află, în general, pe coastele sau marile lacuri. Școlile de învățământ maritim sunt competitive în admitere și urmează un curriculum special stabilit de Administrația Maritimă a SUA, subliniind limbile engleză, matematică și științe, cu cursuri suplimentare de competențe maritime, drept și formare profesională. Deoarece este o astfel de linie de lucru competitivă, o diplomă de la un liceu maritim este foarte recomandată pentru a crește șansele de a deveni un căpitan de navă de croazieră.
 2. Concentrați-vă studiile de liceu.
  2
  Concentrați-vă studiile de liceu. Indiferent de locul în care frecventați liceul, concentrarea studiilor în școală vă poate ajuta să obțineți admiterea la o Academie Maritimă și să vă pregătiți pentru tipurile de cursuri de care aveți nevoie. Guvernul SUA recomandă trei unități de matematică (algebră, geometrie și trigonometrie); trei unități de limba engleză; o unitate de fizică sau chimie; și alte opt unități în matematică și / sau științe suplimentare, în limbi străine, în economie și în studii sociale [2]. Dacă vă aflați în Statele Unite și nu puteți participa la o liceu maritim, vizitați http:
  www.marad.dot.gov/wp-content/uploads/pdf/Maritime_High_School_Curriculum.pdf pentru prezentarea generală a curriculum-ului pentru cursuri în General Maritime Studies și cariere, introducerea în competențele maritime, studiile generale avansate în domeniul maritim și pregătirea carierelor în domeniul maritim. Dacă este posibil, căutați o muncă cu fracțiune de normă (în timpul seriilor, weekend-urilor și pauzelor de vară) într-o șantier naval sau la bordul navei sau navei de orice fel. Veți învăța despre componentele navelor, rolurile muncitorilor, lanțul de comandă și repararea navelor, precum și experiența pe mare, care vă va ajuta să aflați sigur că o carieră de căpitan este ideală pentru dvs. Dacă nu locuiți lângă mare sau lacuri mari, încercați să găsiți o muncă de vară la bordul unei nave.
 3. Primiți diploma de liceu.
  3
  Primiți diploma de liceu. Dacă nu terminați liceul, puteți obține un certificat de dezvoltare generală a educației (GED) sau echivalentul acestuia în alte țări decât Statele Unite. Fiți conștient de faptul că un GED va face mai greu, dar nu imposibil, ca să obțineți o carieră ca căpitan de navă de croazieră. O diplomă și o medie a punctului mediu superior în liceu sunt necesare pentru admiterea la o Academie Maritimă și chiar dacă nu alegeți să participați la o academie sau la un colegiu, trebuie să aveți o echivalență liceală pentru a obține o experiență suplimentară în carieră la cârma unei nave.
 4. Solicitați și participați la o Academie Maritimă.
  4
  Solicitați și participați la o Academie Maritimă. US Academies Marine Marine vă permite să obțineți de patru ani de licență de grade de știință. Aceste grade sunt monitorizate de către Garda de Coastă și predau inginerie, drept maritim și construcții navale. Participarea la o Academie Maritimă este cea mai rapidă cale de a vă deplasa pe scara unei nave maritime. Academiile maritime din Statele Unite includ California, Marea Lacuri, Maine, Massachusetts, Texas A & M și Academia Merchant din SUA. Acestea sunt finanțate de Administrația Maritimă a Statelor Unite pentru a se asigura că guvernul are un flux continuu de ofițeri de marină comercială instruiți corespunzător. [3] În cazul în care nu puteți găsi o poziție de căpitan de navă de croazieră (care, din păcate, este o șansă ridicată, având în vedere cât de competitivă este industria), o diplomă din una dintre aceste școli vă poate ajuta să găsiți locuri de muncă în guvernul american sau în comerț căpitanul maritim. Dacă vă aflați într-o altă țară, căutați o educație sau o experiență navală, în conformitate cu cea mai bună cale din regiunea dvs.

Cap 2
Obținerea experienței și a certificărilor necesare

 1. Găsiți un stagiu pe o navă în timp ce sunteți în școală.
  1
  Găsiți un stagiu pe o navă în timp ce sunteți în școală. Cei mai mulți studenți din marină sunt obligați să obțină experiență practică înainte de absolvire, iar Academiile Maritime au relații de lucru cu guvernul și marinarii locali, pentru a vă ajuta să găsiți un stagiu ideal pentru interesele dvs. Dacă este posibil, încercați să obțineți un stagiu pe o navă de croazieră. Acest lucru vă va ajuta să câștigați experiență și să determinați că aceasta este alegerea corectă a carierei pentru dvs. Dacă aveți ocazia să faceți mai mult de un stagiu în timpul colegiului, încercați să obțineți unul pe o linie de croazieră și unul pe o navă comercială sau guvernamentală. Acest lucru vă va ajuta să vedeți diferența în aceste căi de carieră.
 2. Aplicați pentru un loc de muncă ca un al treilea coleg sau ofițer de punte pe o navă aflată în largul coastelor.
  2
  Aplicați pentru un loc de muncă ca un al treilea coleg sau ofițer de punte pe o navă aflată în largul coastelor. Majoritatea academiilor maritime oferă servicii de plasare pentru a vă ajuta să găsiți primul loc de muncă și să vă dezvoltați calificările de-a lungul carierei tale. Puteți solicita, de asemenea, pentru o funcție de ofițer Rezervorul Marinei Comerciale din SUA, Rezervația de Pază de Coastă sau Rezervă Navală. Deși obiectivul dvs. de carieră este căpitanul, trebuie să începeți pe punte pentru a obține experiența necesară. Dacă nu ați obținut o diplomă de licență, va trebui să petreceți mii de ore - și mulți ani - câștigând experiență ca un deckhand înainte de a vă putea ridica ierarhia de pe navă și deveniți un ofițer de punte sau un al treilea partener, ceea ce vă califică să ia examenele pentru a deveni căpitan. Dacă ați obținut diploma de licență, puteți trece cu ușurință etapa de deckhand. [4] Examenele vă testează cunoștințele și pregătirea și implică, de asemenea, un control aprofundat al situației, inclusiv o examinare a cazierului judiciar și a cetățeniei, precum și un examen fizic și evaluări ale viziunii și auzului. Există taxe asociate cu aceste acreditări, variind de la 50 USD la 100 USD. [5]
 3. Obțineți o diplomă de masterat în inginerie maritimă, știință maritimă sau un domeniu conex.
  3
  Obțineți o diplomă de masterat în inginerie maritimă, știință maritimă sau un domeniu conex. Înainte de a aplica un program, asigurați-vă că școala oferă cursuri special despre căpitanul unei nave de croazieră. Obțineți note de top în timpul studiilor, deoarece multe nave de croazieră angajează doar căpitani care se află în primele 5 sau 10 procente din clasa lor de absolvent. O diplomă de master nu este întotdeauna necesară pentru a obține o poziție, dar pentru că pozițiile navei de croazieră sunt foarte căutate, ar putea face o diferență în căutarea dvs. de locuri de muncă. Mulți căpitani ai navelor de croazieră nu au o diplomă de masterat. Va trebui să decideți dacă experiența dvs. este suficientă sau dacă puteți beneficia de o diplomă de master în CV; de exemplu, dacă nu ați participat la o liceu maritim sau la Academia Marină și / sau dacă nu ați avut mulți ani de experiență pe o navă, este posibil să aveți nevoie de educația suplimentară pentru a fi un candidat viabil pentru o poziție pe o navă de croazieră [6].
 4. Obțineți certificările dvs.
  4
  Obțineți certificările dvs. Dacă intenționați să lucrați din Statele Unite, vi se va solicita să obțineți un certificat de identificare a lucrătorilor de transport (TWIC) și un certificat de comerciant marinar (MMC). În afara Statelor Unite, consultați organele locale de conducere pentru a determina ce certificări aveți nevoie. Certificările de certificare necesită examene fizice, teste vizuale, proiecții de droguri și examene scrise și practice. Marile academii comerciale își antrenează studenții în subiectele care vor fi prezentate pe aceste examene. Persoanele care își obțin calificările prin experiență pot necesita cursuri pregătitoare de examen pentru a se asigura că trec examenele. Există taxe asociate cu aceste acreditări, variind între 50 și 100 USD. [7]
 5. Luați examenele de licență ale căpitanului marin.
  5
  Luați examenele de licență ale căpitanului marin. Acest test este administrat de către Garda de Coastă a SUA sau agenția de licențiere a unei alte țări. După aproximativ 10 ani sau mai mulți ani de experiență, puteți fi calificat să faceți acest examen. Licența căpitanului maritim vă califică, de asemenea, pentru posturi cu guvernul Statelor Unite, inclusiv Garda de Coastă. [8]

Cap 3
Găsirea muncii

 1. Lucrează ca căpitan marin.
  1
  Lucrează ca căpitan marin. Trebuie să dețineți funcția de căpitan marin timp de mai mulți ani înainte de a aplica pentru a deveni căpitan de navă de croazieră. Dezvoltați o experiență excelentă. În marea majoritate a cazurilor, căpitanii marini sunt promovați după ce au servit ca ofițer de punte sau al treilea partener pe această navă. Timpul până la promovare variază de organizație și companie, precum și de performanța proprie în fiecare poziție.
 2. Aplicați pentru posturile de căpitan de nave de croazieră din țara dvs. de origine.
  2
  Aplicați pentru posturile de căpitan de nave de croazieră din țara dvs. de origine. Cele mai multe nave de croazieră angajează persoane din țara lor de origine. De exemplu, majoritatea funcțiilor de ofițer pentru linii de croazieră norvegiană sunt date cetățenilor norvegieni. Excepția este nava lor Pride of America, care doar angajează cetățenii americani. [9] Veți avea nevoie să verificați site-ul companiilor de linie de croazieră pentru a afla cerințele lor de angajare pentru anumite locuri de muncă deschise.
 3. Aveți un plan de rezervă.
  3
  Aveți un plan de rezervă. Deoarece domeniul este atât de competitiv, nu există nici o garanție că veți putea găsi o poziție odată ce ați obținut toate calificările necesare. Există câteva căi de carieră pe care le puteți lua în timp ce așteptați ca un loc de muncă să se deschidă ca și căpitan de navă de croazieră. Continuați să lucrați ca căpitan marin comercial. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, locurile de muncă din această industrie sunt în creștere, cu o rată de creștere estimată la 14% între acum și 2022, depășind numărul de noi căpitani disponibili, astfel că șansele de a găsi o poziție într-o navă de marfă sunt mult mai mari decât șansele de a găsi o poziție de căpitan de navă de croazieră. [10] Luați în considerare aderarea la forțele armate americane sau lucrul pentru guvernul SUA. În special, dacă ați participat la o Academie de stat maritimă, Statele Unite caută căpitani capabili și bine pregătiți care pot satisface nevoile sale de securitate națională.