Cum să devii un budist

Budismul este o religie antică întemeiată de Siddhartha Gautama care învață concepte precum cele patru adevăruri nobile, karma și ciclul de renaștere. [1] Budismul este încă o religie populară în zilele noastre, cu milioane de oameni din întreaga lume care o practică. Primul pas pentru a deveni un budist este înțelegerea credințelor budiste fundamentale; aceasta vă va ajuta să decideți dacă budismul este religia pentru voi. Apoi, puteți practica budismul și puteți participa la tradiții vechi de secole.

Cap 1
Înțelegerea conceptelor budiste de bază

 1. Aflați terminologia budistă de bază.
  1
  Aflați terminologia budistă de bază. Acest lucru va face mult mai ușor să înțelegeți tot ce veți citi, deoarece mulți termeni budiști pot fi foarte necunoscuți, în special pentru occidentali. Termenii de bază ai budismului includ, dar nu se limitează la: Arhat: o ființă care a atins nirvana. Bodhisattva: o ființă care se îndreaptă spre iluminare. Buddha: o ființă trează care a obținut o iluminare perfectă. [2] Dharma: un termen complicat care se referă de obicei la învățăturile lui Buddha. Nirvana: fericire spirituală. Nirvana este scopul final al budismului. Sangha: comunitatea budistă. Sutra: un text budist sacru. Venerabil: Titlul unui călugăr sau călugăriță hirotonit, văzută purtând haine specifice colorate ale tradiției și sectei lor. WH.performance.mark ( 'step1_rendered');
 2. Familiarizați-vă cu diferite școli budiste.
  2
  Familiarizați-vă cu diferite școli budiste. Cele două cele mai populare școli budiste sunt astăzi Theravada și Mahayana [3]. Deși aceste două școli au aceleași convingeri de bază, există diferențe în învățăturile pe care se concentrează asupra lor: Mahayana se concentrează foarte mult pe a deveni un bodhisattva, Theravada se concentrează asupra practicării dharmelor ș.amd Există multe alte școli de budism, cum ar fi Budismul Zen, Budismul Pământului Pur și Budismul Ezoteric. Indiferent de ce școală te interesează, învățăturile de bază ale budismului sunt aceleași. Deoarece budismul este o religie atât de veche, există multe diferențe complicate între toate școlile, care nu pot fi detaliate aici; petrece timpul cercetând budismul pentru a afla mai multe.
 3. Citiți despre viața lui Siddhartha Gautama.
  3
  Citiți despre viața lui Siddhartha Gautama. Există multe cărți care vorbesc despre fondatorul budismului, iar o căutare simplă online va dezvălui multe articole despre viața sa. Siddhartha Gautama a fost un prinț care și-a părăsit palatul și stilul de viață generos pentru a căuta iluminarea. Deși nu este singurul Buddha care există, el este fondatorul istoric al budismului.
 4. Aflați despre cele patru adevăruri nobile.
  4
  Aflați despre cele patru adevăruri nobile. Unul dintre cele mai fundamentale concepte ale budismului este un rezumat al unei învățături numite Cele patru Adevăruri Nobile: adevărul suferinței, adevărul cauzei suferinței, adevărul sfârșitului suferinței și adevărul căii care duce la sfârșit de suferință. [5] Cu alte cuvinte, suferința există, are o cauză și un scop și există o cale de a aduce sfârșitul suferinței. Cele patru adevăruri nobile nu sunt negative; ele sunt de fapt menite să reducă suferința prin contemplarea lor. Cele patru adevăruri nobile subliniază faptul că urmărirea plăcerii nu este importantă. Dacă te vei confunda cu cele patru adevăruri nobile, nu te simți singur; este nevoie de mulți ani pentru a înțelege pe deplin această învățătură.
 5. Aflați despre reîncarnare și despre nirvana.
  5
  Aflați despre reîncarnare și despre nirvana. Budiștii cred că ființele trăiesc vieți multiple. Odată ce o ființă moare, ei se naște într-o viață nouă, iar acest ciclu de viață și de moarte va înceta numai odată ce nirvana va fi atinsă. O ființă poate fi renăscută în tărâmurile fantomă umană, cerească, animală, iadă, asură sau fantomă. [7]
 6. Înțelegeți karma.
  6
  Înțelegeți karma. Karma este strâns legată de reîncarnare și nirvană, deoarece karma determină unde și când o ființă se va renaște. Karma constă în acțiunile bune sau rele ale vieții anterioare și ale acestei vieți. Karma proastă sau bună poate afecta o ființă imediat, de mii de ani de acum sau în cinci vieți, în funcție de momentul în care se dorește să se producă efectele. Karma negativă rezultă din acțiuni sau gânduri rele, cum ar fi uciderea, furtul sau minciuna. Karma pozitivă rezultă din acțiuni sau gânduri bune, cum ar fi generozitatea, bunătatea și răspândirea învățăturilor budiste. Karma neutră rezultă din acțiuni care nu au un efect real, cum ar fi respirația sau somnul.

Cap 2
Luând refugiu

 1. Găsiți un templu la care vă simțiți confortabil să vă alăturați.
  1
  Găsiți un templu la care vă simțiți confortabil să vă alăturați. Multe orașe mari au un templu budist, dar fiecare templu va proveni dintr-o școală diferită (cum ar fi Theravada sau Zen) și fiecare va oferi cu siguranță diferite servicii, clase și activități. Cea mai bună modalitate de a afla despre templele din apropierea dvs. este să le vizitați și să discutați cu un devotat venerabil sau laic. Întrebați ce servicii și activități oferă templului. Explorați diferitele adăposturi. Participați la câteva servicii și vedeți dacă vă place atmosfera.
 2. Faceți parte din comunitate.
  2
  Faceți parte din comunitate. La fel ca majoritatea religiilor, budismul are un sentiment puternic de comunitate, iar adepții și călugării sunt primitori și informatori. Începeți să participați la cursuri și să faceți prieteni la templul vostru. Multe comunități budiste vor călători împreună cu diferite temple budiste din întreaga lume. Acesta este un mod distractiv de a te implica. Dacă la început vă simțiți timid sau nervos, acest lucru este perfect normal. Budismul este religia cea mai populară în multe țări precum Japonia, Thailanda, Myanmar, Nepal, Coreea, Sri Lanka, China etc.
 3. Încercați să vă refugiați în Triple Gem.
  3
  Încercați să vă refugiați în Triple Gem. Triple Gem constă din Buddha, Dharma și Sangha. [8] Când vă veți refugia în Triple Gem, probabil veți fi supus unei ceremonii în care vă promiteți să respectați cele cinci precepte, care nu trebuie să ucidă, să nu furi, să nu comiteți abatere sexuală, să vă abțineți de la discursul fals și să nu consumați intoxicanți. Aspectele specifice ale ceremoniei vor varia de la templu la templu. Nu vă simțiți obligați să luați cele trei refugii, deoarece menținerea moralității budiste este cea mai importantă parte a acestei religii. Dacă nu puteți lua cele trei refugii din motive culturale sau dacă nu puteți găsi un templu lângă dvs., puteți să vă mențineți în continuare cele cinci precepte. Odată ce vă veți refugia în budism, sunteți oficial budist.

Cap 3
Practicarea budismului în viața zilnică

 1. Păstrați legătura cu comunitatea budistă.
  1
  Păstrați legătura cu comunitatea budistă. Participarea la cursuri la templul unde ați fost refugiu este o modalitate excelentă de a vă menține legătura cu comunitatea budistă. O notă rapidă cu privire la templele care vizitează, nu stați cu picioarele picioarelor spre altare, statui Buddha sau călugări. Femeile nu pot atinge călugării în nici un fel, nici măcar nu se pot scutura mâinile, iar bărbații nu pot face același lucru cu călugărițele. Un simplu arc va face. Majoritatea templelor oferă lecții de yoga, meditație sau diverse lecții de sutra. Petreceți timp cu prietenii și membrii familiei care sunt și budiști.
 2. Studiați în mod regulat budismul.
  2
  Studiați în mod regulat budismul. Multe sutre traduse sunt disponibile online, templul dvs. poate avea o bibliotecă sau puteți cumpăra sutre. Există, de asemenea, numeroși călugări venerabili și budiști care au scris explicații despre sutre budiste. Unele dintre cele mai populare sutre budiste sunt: ​​Diamond Sutra, Inima Sutra și Marea perfecțiune a înțelepciunii Sutra. Învățați-le celorlalți ce ați învățat despre Buddhism odată ce credeți că ați învățat un concept. Există sute de concepte budiste și de învățături pentru a studia, dar încercați să nu vă simțiți copleșiți sau presați să-l "uitați" imediat. Participați la cursuri învățate de un venerabil sau un devotat la templul vostru.
 3. Mențineți cele cinci precepte.
  3
  Mențineți cele cinci precepte. Când v-ați refugiat în Triple Gem, v-ați promis să susțineți cele cinci precepte, dar acest lucru poate fi dificil uneori. Faceți tot ce este mai bun pentru a nu ucide nici o ființă vie, să fiți cinstit, să nu consumați intoxicanți, să nu furiți și să nu comiteți abatere sexuală. Dacă întrerupeți preceptele, pur și simplu să vă pocăiți și să faceți tot ce este mai bun pentru a le menține.
 4. Practicați calea de mijloc.
  4
  Practicați calea de mijloc. [9] Aceasta este o parte importantă a budismului, care impune ca budiștii să conducă o viață echilibrată care nu este prea generoasă sau prea strictă. Calea Orientului mijlociu este, de asemenea, cunoscută sub numele de "Calea Optă Dublă", care îi învață pe budiști să respecte opt elemente. Petreceți timp studiind toate cele opt: Vedere dreaptă Intenție corectă Discurs dreapta Drept de acțiune Dreptul de subzistență Dreptate Excelentă îndreptare Dreptul de concentrare Dreptul de concentrare