Cum să echilibrezi ecuațiile chimice

O ecuație chimică este o reprezentare simbolică scrisă a unei reacții chimice. Chimicul (substanțele) reactantului este prezentat pe partea stângă și produsul (substanțele) chimic (e) din partea dreaptă. Legea conservării stărilor de masă afirmă că nici un atom nu poate fi creat sau distrus într-o reacție chimică, astfel încât numărul de atomi prezenți în reactanți trebuie să echilibreze numărul atomilor prezenți în produse. Urmați acest ghid pentru a afla cum să echilibrați ecuațiile chimice în mod diferit.

Cap 1
Soldul tradițional

 1. Notați ecuația dată.
  1
  Notați ecuația dată. Pentru acest exemplu, veți folosi: C3H8 + O2 -> H2O + CO2 Această reacție apare atunci când propanul (C3H8) este ars în prezența oxigenului pentru a produce apă și dioxid de carbon.
 2. Notați numărul de atomi pentru fiecare element pe care îl aveți pe fiecare parte a ecuației.
  2
  Notați numărul de atomi pentru fiecare element pe care îl aveți pe fiecare parte a ecuației. Uită-te la indici de lângă fiecare atom pentru a găsi numărul de atomi din ecuație. Partea stângă: 3 atomi de carbon, 8 atomi de hidrogen și 2 oxigen. Partea dreaptă: 1 carbon, 2 hidrogen și 3 oxigen.
 3. Opriți întotdeauna hidrogenul și oxigenul pentru ultimul.
  3
  Opriți întotdeauna hidrogenul și oxigenul pentru ultimul.
 4. Dacă aveți mai mult de un element la echilibru:
  4
  Dacă aveți mai mult de un element la echilibru: selectați elementul care apare numai într-o singură moleculă de reactanți și într-o singură moleculă de produse. Aceasta înseamnă că va trebui mai întâi să echilibrați atomii de carbon.
 5. Adăugați un coeficient la atomul de carbon unic din dreapta ecuației pentru al echilibra cu cei 3 atomi de carbon din stânga ecuației.
  5
  Adăugați un coeficient la atomul de carbon unic din dreapta ecuației pentru al echilibra cu cei 3 atomi de carbon din stânga ecuației. C3H8 + O2 -> H2O + 3CO2 Coeficientul 3 în fața carbonului din partea dreaptă indică 3 atomi de carbon la fel cum indicatorul 3 din partea stângă indică 3 atomi de carbon. Într-o ecuație chimică, puteți schimba coeficienții, dar nu trebuie să modificați niciodată indicele.
 6. Se echilibrează atomii de hidrogen în continuare.
  6
  Se echilibrează atomii de hidrogen în continuare. Aveți 8 în partea stângă. Deci, veți avea nevoie de 8 în partea dreaptă. C3H8 + O2 -> 4H2O + 3CO2 În partea dreaptă, ați adăugat acum un coeficient de 4 deoarece indicele a arătat că ați avut deja 2 atomi de hidrogen. Când multiplicați coeficientul de 4 ori cu indicele 2, veți termina cu 8. Celelalte 6 atomi de oxigen provin din 3CO2 (3x2 = 6 atomi de oxigen + cealaltă 4 = 10)
 7. Echilibrează atomii de oxigen.
  7
  Echilibrează atomii de oxigen. Pentru că ați adăugat coeficienți la moleculele din partea dreaptă a ecuației, numărul de atomi de oxigen sa schimbat. Acum aveți 4 atomi de oxigen în moleculele de apă și 6 atomi de oxigen din moleculele de dioxid de carbon. Aceasta face ca un total de 10 atomi de oxigen. Adăugați un coeficient de 5 la molecula de oxigen din partea stângă a ecuației. Acum ai 10 atomi de oxigen pe fiecare parte. C3H8 + 5O2 -> 4H2O + 3CO2. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_5ea0287f3e')

Cap 2
Balanța algebrică

 1. Scrieți ecuația după simbol și formulă.
  1
  Scrieți ecuația după simbol și formulă. Spune a = 1 și scrieți baza ecuației pe formula.
 2. Înlocuiți numerele cu variabila lor.
  2
  Înlocuiți numerele cu variabila lor.
 3. Verificați numărul de elemente găsite în partea de reacție și, de asemenea, în partea produsului.
  3
  Verificați numărul de elemente găsite în partea de reacție și, de asemenea, în partea produsului. Exemplu: aPCI5 + bH2O = cH3PO4 + dHCl lasă a = 1 b = c = d = și separă elementele P, Cl, H, O, pentru a obține a = 1 b = 4 c = 1 d = 5. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_b97f6edc27')