Cum să devii stângaci când ai dreptate

Antrenamentul pentru a deveni stângaci atunci când ești cu mâna dreaptă este o provocare interesantă și interesantă. Dacă reușiți să o realizați, veți deveni ambidextru (o persoană care poate folosi ambele mâini cu facilități egale), la fel ca multe figuri istorice mari precum Einstein, Michelangelo, Harry Kahne, Tesla, Da Vinci, Fleming și Benjamin Franklin. Există multe avantaje pentru a fi ambidextroase. De exemplu, ambidexteritatea are un avantaj în snooker deoarece unele fotografii sunt configurate pentru a favoriza mâna dreaptă și altele sunt configurate pentru a favoriza mâna stângă; și are un avantaj în tenis, deoarece lovirea mingii de fund este mult mai probabil să-l scoateți din limite și nu puteți alerga întotdeauna la minge suficient de repede pentru a ajunge pe partea dvs. dominantă și a lovi-o cu mâna dvs. dominantă. Învățând să-ți folosești mâna stângă, îți va lua timp și răbdare, dar se poate realiza cu puțin efort și cu o minte deschisă!

Cap 1
Practica de scriere

 1. Practicați-vă zilnic mâna stângă.
  1
  Practicați-vă zilnic mâna stângă. A deveni expert cu mâna stângă nu se va întâmpla peste noapte - este un proces care ar putea dura luni sau chiar ani pentru a finaliza. Deci, dacă doriți să învățați cum să vă folosiți mâna stângă, va trebui să vă angajați să practici zilnic. Setați o parte din zi în fiecare zi pentru a vă exersa scrisul mâinii stângi. Nu trebuie să fie prea mult; chiar și 15 minute pe zi vă va ajuta să vă îmbunătățiți într-un ritm satisfăcător.
 2. Poziționați-vă corect mâna.
  2
  Poziționați-vă corect mâna. Când vă antrenați să scrieți cu mâna stângă, este important să țineți stiloul sau creionul confortabil. Mulți oameni sunt înclinați să prindă stiloul prea strâns, dându-și mîna într-o gheară în jurul lui. Cu toate acestea, aceasta creează tensiune în mână, determinând-o să se crape și să devină obosită cu ușurință. Când se întâmplă acest lucru, nu veți putea să scrieți bine.
 3. Practicați-vă ABC-urile.
  3
  Practicați-vă ABC-urile. Începeți prin a scrie ABC-ul dvs. cu mâna stângă, atât în ​​capital cât și în litere mici. Du-te încet și cu atenție, concentrându-se pe a face fiecare scrisoare cât mai bine formate posibil. Precizia este mai importantă decât viteza pentru moment. Ca punct de comparație, ar trebui să scrieți și ABC-ul dvs. folosind mâna dreaptă. De atunci, vă puteți concentra pe obținerea scrisorilor pe care le scrieți cu mâna stângă cât mai perfectă decât cele pe care le scrieți cu dreapta.
 4. Practica scrierea propozițiilor.
  4
  Practica scrierea propozițiilor. Când te-ai săturat de ABC-urile, poți progresa în scrierea propozițiilor. Începeți cu ceva simplu, cum ar fi "scriu această propoziție cu mâna stângă". Amintiți-vă să mergeți încet și să vă concentrați pe puritate, mai degrabă decât pe eficiență.
 5. Utilizați registrele de lucru pentru scriere.
  5
  Utilizați registrele de lucru pentru scriere. Atunci când copiii învață să scrie pentru prima dată, folosesc cărți de lucru de scris, unde pot să parcurgă literele formate din linii punctate. Acest lucru îi ajută să controleze mișcarea mâinilor și să obțină precizie. Când învățați să scrieți cu mâna stângă, în mod esențial, învățați atât mâna, cât și creierul dvs. cum să scrieți din nou, astfel încât utilizarea acestor cărți de lucru nu este o idee proastă.
 6. Încercați să scrieți înapoi.
  6
  Încercați să scrieți înapoi. În limba engleză, împreună cu multe alte limbi din întreaga lume, oamenii scriu de la stânga la dreapta sau de la "degetul mare la pinky". Acest lucru este normal pentru persoanele drepte. De asemenea, vă ajută să împiedicați cernelurile să devină murdare, pe măsură ce mâna dvs. se deplasează pe pagină.
 7. Faceți niște desene.
  7
  Faceți niște desene. Deși scopul este de a învăța cum să scrieți cu mâna stângă, puteți beneficia de asemenea de desen cu mâna stângă. Acest lucru vă va oferi o practică valoroasă în controlul mâinii stângi, construind, de asemenea, rezistență. Începeți cu ceva simplu, cum ar fi desenarea unor forme de bază cum ar fi cercuri, pătrate și triunghiuri. Apoi treceți pe schița elementelor pe care le vedeți în jurul dvs., cum ar fi copaci, lămpi și scaune, atunci dacă vă simțiți în mod deosebit încrezători, oameni și animale.
 8. Ai rabdare.
  8
  Ai rabdare. După cum sa menționat mai sus, învățarea cum să scrieți cu mâna stângă este un proces care va necesita timp și dedicare. Veți avea nevoie să fiți răbdători cu dvs. și să vă împiedicați să renunțați prea ușor. Amintiți-vă că a trebuit ani să vă stăpâniți scrisul cu mâna dreaptă ca un copil și chiar dacă nu ar trebui să vă duc destul de mult timp să scrieți cu stânga dvs. (deoarece unele dintre abilități sunt transferabile) procesul de învățare va dura ceva timp.

Cap 2
Forță de formare

 1. Faceți totul cu mâna stângă.
  1
  Faceți totul cu mâna stângă. Abilitatea sa transferat automat de la mâna ta dreaptă la mâna stângă, într-o oarecare măsură în toți acei ani anteriori ai vieții tale, astfel încât nu va fi extrem de greu să începi să faci lucrurile cu mâna stângă la început. Deoarece abilitatea, de asemenea, transferă automat dintr-o sarcină într-o altă sarcină într-o oarecare măsură, veți obține abilitatea mai rapidă de a face o anumită sarcină cu mâna stângă dacă faceți toate sarcinile cu mâna stângă decât dacă faceți doar acea sarcină cu mâna stângă. Fii răbdător. Unii oameni spun că cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât mai greu este să vă schimbați la stânga, dar acest lucru este înșelător. Iluzia că schimbarea îndemânării este mai ușoară la o vârstă mai tânără provine din faptul că cu cât mai mare este abilitatea pe care o ai cu mâna dreaptă, cu atât mai mică este răbdarea pe care o ai pentru o anumită cantitate de îndemânare în mâna stângă. De fapt, cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât este mai puțin necesar ca mâna stângă să câștige o anumită cantitate absolută de pricepere. Cel mai ușor, dar cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă întări mâna stângă este să-l utilizați pentru a finaliza toate acțiunile și activitățile pe care le-ați face în mod normal cu mâna dreaptă. Efectuați un efort pentru a vă peria dinții ținând periuța de dinți în mâna stângă. De asemenea, vă puteți piepteni părul, ridicați ceașcă de cafea, ardeți pâinea și deschideți ușile cu mâna stângă, printre multe alte activități zilnice.
 2. Ridicați greutățile cu mâna stângă.
  2
  Ridicați greutățile cu mâna stângă. Una dintre cele mai bune modalități de a vă întări brațul și mâna stângă și de a corecta orice dezechilibru al forței între părțile dvs. dominante și non-dominante este ridicarea greutății. Țineți o gantere în mâna stângă și faceți exerciții cum ar fi bucle, bucle, bucle de ciocan și prese pentru dumbell.
 3. Aflați cum să jonglezi.
  3
  Aflați cum să jonglezi. Învățați cum să jonglezi folosind trei și apoi patru bile este o modalitate excelentă de a vă întări mâna stângă și brațul, oferindu-vă, de asemenea, un impresionant truc de partid!
 4. Practicați bilele de bouncing.
  4
  Practicați bilele de bouncing. Un mare exercițiu pentru îmbunătățirea ambidexterității și întărirea mâinii dvs. non-dominante este să luați două rachete de tenis de masă și două bile și să le aruncați simultan cu ambele mâini. Odată ce ați stăpânit acest lucru, puteți trece la utilizarea de rachete mai mici, sau chiar și cu ciocane largi.
 5. Ridicați un instrument muzical.
  5
  Ridicați un instrument muzical. Mulți oameni care joacă instrumente muzicale (care necesită folosirea ambelor mâini) sunt deja oarecum ambidextroase. Ca rezultat, luarea unui instrument muzical - cum ar fi pianul sau flautul - și practicarea zilnică vă va ajuta să vă întăriți mâna stângă. [1]
 6. Merge la înot.
  6
  Merge la înot. Înotul este o altă activitate ambidextră, care sa dovedit a ajuta la echilibrarea emisferelor cerebrale, permițându-vă să vă utilizați mâna non-dominantă mai fluid. Loviți piscina și faceți câteva lungimi pentru a întări partea stângă a corpului și pentru a obține un antrenament cardio excelent în același timp! [1]
 7. Spălați vasele cu mâna stângă.
  7
  Spălați vasele cu mâna stângă. Spălarea vaselor cu mâna stângă este o metodă sigură și simplă de îmbunătățire a dexterității mâinii dvs. non-dominante. Aceasta poate fi amuzantă și utilă pe termen lung, în afară de curățarea vesela.
 8. Începeți să efectuați sarcini mai fine ale motorului, cum ar fi scrierea oglinzilor, piscina de joc, tăierea corzilor din creveți și aruncarea de săgeți cu mâna dvs. non-dominantă acum că ați făcut-o cu sarcini simple.
  8
  Începeți să efectuați sarcini mai fine ale motorului, cum ar fi scrierea oglinzilor, piscina de joc, tăierea corzilor din creveți și aruncarea de săgeți cu mâna dvs. non-dominantă acum că ați făcut-o cu sarcini simple. A face acest lucru va exercita, de asemenea, de îndemânare generală de a transfera în mod automat de calificare de la o acțiune la imaginea sa oglindă, astfel încât următoarea sarcină pe care o începeți să faceți cu mâna stângă pe care le-ați făcut cu mâna ta dreaptă, va fi un pic mai mult calificat făcând-o cu mâna stângă când porniți mai întâi decât ați fi fost dacă nu l-ați fi făcut niciodată cu nici o mână înainte. Ar putea dura mulți ani pentru ca mâna stângă să vă atingă de calitățile mâinii tale drepte, dar probabil mai puțin de 2 luni pentru ca mâna stângă să devină aproape la fel de pricepută ca mâna dreaptă. Odată ce mâna stângă devine suficient de calificată pentru a face lucrul cu ușurință, nu este nevoie să fiți nerăbdători cu privire la faptul că mâna stângă devine mai calificată doar pentru că mâna ta dreaptă este și mai calificată. Puteți sări peste pașii 2-7 dacă doriți să vă grăbiți și să deveniți ambidextroși și puteți să vă ocupați de plictiseala de a le face mai încet la început.
 9. Nu uitați să utilizați mâna stângă în orice moment.
  9
  Nu uitați să utilizați mâna stângă în orice moment. Folosirea mâinii drepte dominante a devenit atât de înrădăcinată în creier încât o veți folosi automat, fără să vă gândiți. Aceasta poate fi o problemă atunci când încercați să deveniți stângaci. Pentru a depăși această problemă, încercați să veniți cu un sistem care să vă reamintească să utilizați mâna stângă ori de câte ori faceți ceva. De exemplu, scrieți cuvântul "stânga" în partea din spate a mâinii stângi și cuvântul "dreapta" pe partea din spate a mâinii drepte. Acest lucru va funcționa ca un memento vizual ori de câte ori mergeți pentru a ridica un stilou sau pentru a finaliza o altă activitate.