Cum să evitați durerile de stomac când luați antibiotice

Expert revizuit

Cap 1
Luarea antibioticelor cu înțelepciune

 1. Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră exact.
  1
  Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră exact. Când medicul dumneavoastră vă scrie o prescripție pentru antibiotice, ea vă va oferi instrucțiuni specifice privind modul de administrare a medicamentelor. Urmând aceste instrucțiuni, exact puteți contribui la reducerea șanselor de a dezvolta dureri de stomac, deoarece cel mai probabil medicul dumneavoastră vă va oferi sfaturi despre cum să evitați acest efect secundar neplăcut. Instrucțiunile dvs. pot include un anumit timp în care trebuie să luați antibioticele, astfel încât acestea să aibă cel mai puțin efect asupra stomacului. Cu excepția cazului în care eticheta indică altfel, depozitați-vă antibioticele într-un loc întunecos și uscat. Este posibil ca unele antibiotice să fie stocate în frigider. Dacă da, depozitați medicamentul în compartimentul pentru alimente proaspete. Nu îngheați niciodată antibioticele.
 2. Determinați dacă antibioticele trebuie luate cu alimente.
  2
  Determinați dacă antibioticele trebuie luate cu alimente. Unele antibiotice trebuie luate cu alimente. Acest lucru se datorează faptului că alimentele acționează ca un neutralizator sau scut împotriva antibioticelor, protejându-vă stomacul de suferința gastrointestinală. Dacă instrucțiunile dvs. includ luarea antibioticelor cu alimente, asigurați-vă că faceți acest lucru de fiecare dată când trebuie să vă luați medicamentul sau altfel ați putea ajunge cu un stomac deranjat. [2] Unele antibiotice sunt menite a fi luate pe stomacul gol. Aceste tipuri de antibiotice includ ampicilina și tetraciclina. Nu trebuie să luați alimente cu aceste medicamente deoarece mâncarea afectează viteza cu care aceste medicamente pot acționa asupra corpului dumneavoastră. Dacă este necesar să vă luați antibioticele pe stomacul gol, cel mai bine este să le luați înainte de micul dejun, Setați o alarmă pentru dvs. dacă aveți nevoie de ajutor să vă amintiți. Unele antibiotice pot provoca dureri de stomac atunci când sunt luate anumite alimente. De exemplu, tetraciclina poate provoca dureri de stomac atunci când este luată cu produse lactate. Pentru a evita durerea de stomac atunci când luați tetraciclină (sau omologii săi, doxiciclină și minociclină), stați departe de produsele lactate pentru perioada în care luați antibioticul.
 3. Asigurați-vă că ați luat cantitatea corectă de antibiotic în fiecare zi.
  3
  Asigurați-vă că ați luat cantitatea corectă de antibiotic în fiecare zi. Fii exact în luarea de antibiotice; nu supradoza, supradozajul sau doza dublă. În timp ce subdozarea va avea un efect mai mic asupra infecției bacteriene pe care încercați să o luptați, supradozarea poate crește potența medicamentului, făcând mult mai probabil că veți avea un stomac deranjat. [3] Dacă aveți un timp greu să vă amintiți dacă ați luat deja medicamentul pentru această zi, închideți un calendar în care vă păstrați medicamentele. Când vă luați antibioticele pentru această zi, treceți ziua în calendar cu un stilou. În acest fel, nu veți dubla accidental doza. Reteta ta va fi scrisă pentru cantitatea de timp pe care o va lua antibioticul pentru a lupta împotriva infecției bacteriene. Dacă nu luați antibioticul așa cum este prescris, probabil că bacteriile rămase pot reîncepe o infecție sau antibioticele pot să nu funcționeze la fel ca atunci când vor fi necesare.
 4. Creșteți cantitatea de bacterii bune din organism.
  4
  Creșteți cantitatea de bacterii bune din organism. În afară de lupta împotriva bacteriilor rele din corpul tău, antibioticele pot ataca, de asemenea, bacteriile bune din corpul tău. Când această bacterie bună este atacată, este posibil să aveți dureri de stomac. Încercați să vă restaurați nivelurile sănătoase de bacterii bune pentru a aborda durerea de stomac. [4] Iaurtul este o excelentă sursă de probiotice sau bacterii bune. În timp ce, în mod normal, trebuie să mănânci doar o porție de iaurt pe zi, pentru a profita de beneficiile sale, luați în considerare trei până la cinci porții de iaurt pe zi, când luați antibiotice pentru a vă reface depozitele de bacterii bune. Căutați iaurt care conține culturi vii și active pentru obținerea celor mai bune rezultate. Usturoiul este o bună sursă de prebiotice. Prebioticele oferă hrană pentru probiotice (găsite în, de exemplu, iaurt, varză brută). O porție de trei cuișoare mari pe zi poate ajuta la protejarea nivelului sănătos de bacterii sănătoase (trebuie doar să fiți conștienți că acest lucru poate provoca respirația urâtă). Alte surse de bacterii bune includ miso, varza, kombucha și kefir. [5]
 5. Spuneți medicului dumneavoastră despre experiențele anterioare pe care le-ați avut cu antibioticele.
  5
  Spuneți medicului dumneavoastră despre experiențele anterioare pe care le-ați avut cu antibioticele. Dacă aveți o istorie cunoscută a durerii de stomac cauzată de antibiotice, ar trebui să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate administra un medicament alternativ [6]. Medicul dumneavoastră poate ajusta doza astfel încât să fie mai puțin probabil ca medicamentul să vă ducă la dureri de stomac sau poate prescrie medicamente antiemetice pentru a diminua tulburările gastrointestinale cum ar fi greața sau vărsăturile. Anumite antibiotice pot provoca o reacție alergică. Dacă începeți să observați erupții cutanate sau mâncărime la administrarea unui nou antibiotic, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Cap 2
Durerea peste stomac

 1. Beți o ceașcă de ceai de musetel.
  1
  Beți o ceașcă de ceai de musetel. Musetelul este un remediu usor pe bază de plante care poate funcționa ca un antiinflamator. Dacă mucoasa stomacului este deranjată de dezechilibrul bacteriilor ca rezultat al medicamentelor dvs., ceaiul de musetel poate ajuta să vă calmeze stomacul. [7] Aduceți apă la fiert, apoi turnați peste o pungă de ceai de musetel. Acoperiti ceasca de ceai sau oala si lasati ceaiul sa absoarba timp de 15-20 de minute. Cu cât ceaiul tău este mai lung, cu atât mai puternic va fi. Adăugați o linguriță de miere sau alt îndulcitor dacă doriți, dar ceaiul în sine este destul de dulce fără îndulcitor suplimentar.
 2. Aplicați un pachet "fierbinte" pe burtă.
  2
  Aplicați un pachet "fierbinte" pe burtă. Plasarea unei sticle cu apă caldă sau a unui dispozitiv electric de încălzire vă poate ajuta să vă relaxați și să vă simțiți mai bine. Dacă durerea dvs. se datorează unor crampe cauzate de antibiotice, senzația de căldură împotriva pielii vă poate ajuta să vă relaxați și să vă simțiți mai bine. [8] Dacă nu aveți un pachet fierbinte, încercați să umpleți un recipient cu o cârpă curată ) cu boabe uscate de pinto sau orez. Asigurați-vă că recipientul este închis (puteți să-l legați închis sau să utilizați un clothespin) și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde (sau până când ingredientele sunt calde la atingere). Nu lasati ca pachetul fierbinte sa se incalzeasca prea mult. Vrei să te simți călduroasă pe pielea ta. Găsiți un loc confortabil pentru a vă culca, unde puteți echilibra pachetul fierbinte împotriva stomacului. Lăsați-o la loc timp de cel puțin 15 minute. Puteți repeta cât de des doriți.
 3. Beți puțin apă de orez.
  3
  Beți puțin apă de orez. Orezul de apă este o apă rămasă după orezul de gătit. Consumul de apă din orez vă ajută la calmarea stomacului, făcând un fel de barieră liniștitoare peste căptușeala stomacului. [9] Aduceți-vă propria apă de orez gătită cu 1/2 ceașcă de orez (orezul alb simplu este bine) cu o cantitate dublă de apă necesar - în acest caz, o jumătate de cești de orez trebuie fierte cu 2 căni de apă. Aduceți amestecul de orez-apă la fierbere, apoi opriți-l și lăsați-l să se fierbe timp de 20 de minute sau până când orezul este licărit. Se toarnă orezul și apa printr-o sită, rezervându-se orezul pentru o masă delicată. Prindeți apa din orez într-un vas sau o oală de bucătărie. Umpleți un pahar de băut cu apă de orez și bucurați-vă de apă caldă din orez. Puteți adăuga o lingură de miere dacă doriți.
 4. Savurați o ceașcă fierbinte de ceai de ghimbir proaspăt
  4
  Savurați o ceașcă fierbinte de ceai de ghimbir proaspăt Ghimbirul relaxează mușchii care aliniază calea intestinală și este un remediu bine cunoscut pentru crampele stomacale. Ghimbir rădăcină este, de asemenea, mare pentru ameliorarea greață. Sipping pe o infuzie calda de ceai de ghimbir poate ajuta la ameliorarea durerii de stomac cauzate de antibiotice. [10] Spălați, coaja, și tăiat aproximativ 1 - 2 cm de rădăcină de ghimbir. Aduceți 1 - 2 căni de apă la fiert, apoi adăugați ghimbirul. Cu cât folosiți mai multă apă, cu atât va fi mai diluat ceaiul; cu toate acestea, dacă aburiți ghimbirul în apă, ceaiul dvs. va fi mai puternic. Se fierbe timp de trei până la cinci minute, apoi se lasă să se scurgă timp de trei până la cinci minute. Scoateți ceaiul de ghimbir din căldură, împrășați bucățile de ghimbir și turnați ceaiul de ghimbir proaspăt într-o cană sau ceainic. Puteți adăuga o lingură de miere sau alt îndulcitor, dacă doriți. Unii oameni se bucură de o felie de lămâie cu ceaiul lor de ghimbir fierbinte, care poate ajuta și la dureri de stomac.