Cum să aplici ulei de ricin pentru păr

Expert revizuit

Cap 1
Pregătirea uleiului

 1. Strângeți consumabilele.
  1
  Strângeți consumabilele. Aplicarea uleiului de ricin pe păr pare a fi simplă, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a fi mai eficace și mai ușor de aplicat. Iată o listă a ceea ce veți avea nevoie: [1] Ulei de ricin Alte uleiuri (argan, avocado, nucă de cocos, jojoba, migdale dulci, etc.)
 2. Se diluează uleiul de ricin cu alt ulei.
  2
  Se diluează uleiul de ricin cu alt ulei. Uleiul de ricin este destul de gros. Amestecarea cu un alt ulei poate face mai usor de aplicat. Încercați să folosiți o parte ulei de ricin și o parte dintr-un alt ulei, cum ar fi argan, avocado, nucă de cocos, jojoba sau migdale dulci. [2] Toate aceste uleiuri sunt perfecte pentru păr. De asemenea, puteți încerca următoarea combinație: [3] 3 linguri ulei de ricin (44 ml) 1 lingură de ulei de jojoba (15 ml) 1 lingură de ulei de nucă de cocos
 3. Luați în considerare adăugarea a câteva picături de ulei esențial pentru a masca mirosul.
  3
  Luați în considerare adăugarea a câteva picături de ulei esențial pentru a masca mirosul. Uleiul de ricin poate miroase rău. Dacă vă deranjează acest lucru, încercați să adăugați în două până la trei picături de ulei esențial de miros proaspăt, cum ar fi rozmarinul, menta sau ceaiul. [4]
 4. Se toarnă toate uleiurile într-un borcan mic și se agită borcanul pentru a amesteca totul împreună.
  4
  Se toarnă toate uleiurile într-un borcan mic și se agită borcanul pentru a amesteca totul împreună. Închideți capacul strâns și agitați borcanul timp de câteva minute. Când ați terminat, scoateți capacul.
 5. Umpleți un castron cu apă foarte fierbinte.
  5
  Umpleți un castron cu apă foarte fierbinte. Poți face un "tratament cu ulei de ricin" cu ulei de ricin încălzindu-l în apă fierbinte înainte de utilizare. Încălzirea uleiului o va face mai eficientă și mai ușor de utilizat. Asigurați-vă că castronul pe care îl alegeți este suficient de mare pentru ca borcanul uleiului de ricin să se potrivească în interior. Nu încercați să încălziți uleiul în cuptorul cu microunde.
 6. Puneți borcanul în apă și lăsați-l acolo timp de două până la patru minute.
  6
  Puneți borcanul în apă și lăsați-l acolo timp de două până la patru minute. Asigurați-vă că nivelul apei este la același nivel cu cel al uleiului. De asemenea, asigurați-vă că apa nu intră în borcan sau că uleiul se umezește.
 7. Odată ce uleiul este cald, turnați-l într-un castron mic.
  7
  Odată ce uleiul este cald, turnați-l într-un castron mic. Acest lucru vă va ușura să vă înmoțiți degetele când veți merge să o aplicați. Luați în considerare vărsarea uleiului într-o sticlă mică cu o picătură de ochi. În acest fel, puteți utiliza picăturile de ochi pentru a picura doar ulei pe scalp. Dacă nu aveți o picurător de ochi, puteți folosi o sticlă cu duza. Puteți obține sticle aplicatoare goale de la cele mai multe magazine de cosmetică.

Cap 2
Folosind uleiul de ricin

 1. Îndepărtați părul dacă doriți.
  1
  Îndepărtați părul dacă doriți. Deși puteți aplica ulei de ricin la părul uscat, umezirea părului poate ajuta la absorbția mai bună a uleiului. O modalitate rapidă de a vă umezi părul este să umpleți o sticlă de pulverizare cu apă și să pulverizați doar scalpul. Părul dvs. ar trebui să fie doar puțin umed, fără să picure umed. [5]
 2. Acoperiți-vă umerii cu un prosop.
  2
  Acoperiți-vă umerii cu un prosop. Acest lucru vă va proteja hainele de a fi acoperite cu ulei. Poate fi o idee bună să purtați ceva ce nu vă interesează, în cazul în care uleiul se scurge peste prosop. În acest fel puteți evita petele de ulei pe hainele voastre bune.
 3. Îndepărtați degetele în ulei și masați scalpul timp de trei până la cinci minute.
  3
  Îndepărtați degetele în ulei și masați scalpul timp de trei până la cinci minute. [6] Nu folosiți prea mult ulei; un pic merge un drum lung. Utilizați degetele pentru a răspândi uleiul între rădăcinile părului și pe scalp. Masați-vă capul cu vârfurile degetelor folosind mișcări mici, circulare. De asemenea, puteți utiliza o picătură de ochi pentru a picura uleiul în diferite puncte de pe scalp. Acest lucru poate fi mai ușor pentru dvs. și mai puțin dezordonat. Asigurați-vă că ați masat uleiul în scalp timp de aproximativ cinci minute.
 4. Aplicați uleiul la restul părului.
  4
  Aplicați uleiul la restul părului. Scoateți un pic mai mult ulei pe degete și frecați-l între palme. Apoi, rulați-vă mâinile peste păr. Utilizați degetele pentru a vă pieptene părul; acest lucru ajută la distribuirea uleiului. Din nou, începeți cu o sumă mică. Nu aveți nevoie de mult ulei.
 5. Acoperiți părul cu un capac de duș.
  5
  Acoperiți părul cu un capac de duș. Îți strângeți părul deasupra capului. Dacă aveți nevoie, puteți să-l păstrați la loc cu un clește. Alunecați un capac de duș peste păr. Capacul de duș va prinde căldura din interior și va împiedica uscarea părului.
 6. Înfășurați un prosop fierbinte în jurul capului și capacul de duș.
  6
  Înfășurați un prosop fierbinte în jurul capului și capacul de duș. Încălziți un prosop prin înmuierea cu apă foarte fierbinte. Rotiți prosopul pentru a scoate excesul de apă, apoi împachetați-l în jurul capului. Puteți pune capăt prosopului sub "turban" sau o puteți asigura cu o clipă mare pentru păr. Căldura de la prosop va face uleiul mai eficient. Această tehnică este similară cu tratamentul cu păr fierbinte, dar nu implică utilizarea unui uscător de păr.
 7. Așteptați 30 minute până la 3 ore înainte de spălarea uleiului.
  7
  Așteptați 30 minute până la 3 ore înainte de spălarea uleiului. Puteți, de asemenea, lăsa-o peste noapte, deși există puține dovezi care arată că acest lucru este mai eficient. Când vă duceți să vă spălați părul, știți că poate dura ceva timp înainte să scoateți tot uleiul. Unii oameni constată că spălarea cu balsam doar și sărind șamponul este mai eficientă decât utilizarea șamponului. Dacă părul nu se simte prea uleios sau greu după tratament, puteți alege să lăsați uleiul în loc să îl spălați.
 8. Utilizați acest tratament o dată la două ori pe săptămână pentru rezultate optime.
  8
  Utilizați acest tratament o dată la două ori pe săptămână pentru rezultate optime. Rețineți însă că este posibil să nu vedeți rezultate în ziua următoare. Încercați să folosiți tratamentul cu ulei de ricin timp de patru săptămâni înainte de a trece la altceva. Veți începe probabil să vedeți rezultatele după aproximativ o lună de utilizare. [7] Dacă doriți, puteți folosi ulei de ricin zilnic sau ori de câte ori este necesar.