Cum să fii expert în matematică

Există mai mult pentru matematică decât ecuații, teoreme, algebră și construcții. Crezi că nu poți excela în matematică? Simțiți-vă nervos înainte de un test de matematică? Doar aruncați toate aceste temeri! Urmați pașii și nu puteți înțelege numai diversitatea matematicii reale, ci deveniți, de asemenea, un expert la ea! Citește mai departe.

Paşi

 1. Studiu de vacanță.
  1
  Studiu de vacanță. Vacanța este un moment pentru a vă bucura, într-adevăr. Dar dacă aveți de gând să vă îmbunătățiți matematica, sunt necesare unele schimbări. Împreună cu bucuria, găsiți ceva timp (cel puțin 2 ore) pentru a vă revedea lecțiile anterioare. Dacă aveți vreo îndoială, ștergeți-o imediat cu ajutorul bătrânilor sau prietenilor dvs. (puteți lua, de asemenea, ajutorul Internetului). Dacă ați terminat cu recenzia dvs., faceți o pauză de 1-2 zile (nu fiți prea fericiți, există mai mult). Până la sfârșitul vacanței, ați fi îmbunătățit (cel puțin puțin) și veți fi pregătiți pentru școală.
 2. Concentraţie.
  2
  Concentraţie. - Aceasta este cea mai importantă parte pe care ar trebui să o aveți în timp ce vă ocupați de matematică. Fiți atent și nu vă lăsați mintea să rătăcească în clasă. În timpul orelor de curs, goliți-vă mintea și concentrați-vă asupra subiectului. Nu te distra în nici un fel (sau altceva îți vei pierde concentrarea). Dacă prietenii dvs. sunt prea distrag atenția găsi un alt loc bun, care este relativ tăcut. Spune prietenilor tăi să vorbească altfel dacă invită să vorbească cu tine.
 3. Ia notite.
  3
  Ia notite. În clasă, aveți un notebook special pentru Math. Notați toate ideile matematice importante care au fost discutate în clasă (și înțelegeți-le). Ar fi minunat să scrieți fiecare cuvânt pe care la spus profesorul dvs., dar acest lucru este practic imposibil. Aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că notele dvs. sunt lizibile și ușor de înțeles, dar încercați să scrieți rapid, lăsând cuvinte scurte și lipsite de sens. Dacă profesorul dvs. este destul de drăguț pentru a arăta ce anume va fi testat, utilizați acest lucru în avantajul dumneavoastră. Scrieți-l și lăsați în apropierea acestuia, dacă este necesar, un simbol (ca o stea, semn de exclamare etc.).
 4. Clarificați-vă îndoielile.
  4
  Clarificați-vă îndoielile. Îndoielile ar trebui să fie eliminate imediat dacă aveți vreunul. Dar încercați să nu deranjați clasa sau profesorul în timp ce vă clarificați îndoielile.
 5. Nu te lasa in urma in clasa.
  5
  Nu te lasa in urma in clasa. În matematică, mai ales în algebră, lecțiile se construiesc unul peste celălalt, astfel încât, dacă dormiți prin septembrie, s-ar putea să vă confruntați cu adevărat probleme atunci când vine vorba de octombrie. Încearcă să fii disciplinat în legătură cu realizarea temelor tale de matematică și să le acordi atenție la orele de curs. Dacă vă obișnuiți cu aceste lucruri, clasa va părea în general mai ușoară.
 6. Obțineți un partener de studiu.
  6
  Obțineți un partener de studiu. Găsiți pe cineva din clasă care are grijă atât de mult să se descurce bine în clasă, așa cum faceți. Faceți obiceiul de a vă reuni pentru a vă face temele sau de a vorbi despre temele de la telefon. Matematica poate părea mai puțin înfricoșătoare atunci când nu trebuie să o faci singur. De fapt, atunci când tu și un prieten lucrezi împreună pentru a rezolva probleme, poate fi un fel de distracție.
 7. Faceți o rutină de a studia la un moment dat.
  7
  Faceți o rutină de a studia la un moment dat. Găsiți un anumit timp în fiecare zi când puteți studia. S-ar putea să fie doar 30 de minute, dar dacă poți spune "Voi studia în fiecare zi la 4:30", va fi o diferență enormă. Oamenii nu le place să se schimbe, dar dacă poți să-ți faci obiceiul de a studia în timpul tău în locul tău special de studiu, va fi mai ușor să stai jos și să lucrezi.
 8. Găsiți un tutore după școală.
  8
  Găsiți un tutore după școală. Acesta poate fi un tutore plătit sau oricare dintre prietenii tăi. Nu așteptați până când nu reușiți să obțineți un tutore, dar găsiți unul la primul semn de probleme. Nu vă fie frică să profitați de orice ajutor disponibil.
 9. Stai calm.
  9
  Stai calm. Mulți oameni suferă de "anxietatea matematică", unde doar gândesc la matematică, îi face să se simtă mai puțin încrezători și mai nervoși. Acest lucru îi face să renunțe la studii și la teme până când este prea târziu. Nu lăsa Math să te sperie sau să te facă să te simți rău. Matematica poate fi greu de învățat, dar o puteți face.
 10. Efectuați orice lucrare pe care ați pierdut-o sau ați eșuat.
  10
  Efectuați orice lucrare pe care ați pierdut-o sau ați eșuat. Indiferent dacă sau nu, profesorul vostru vă cere să refaceți acea sarcină pe care ați uitat-o ​​(știți - câinele dvs. a mâncat-o), nu există nici un substitut pentru a face de fapt munca. Cu siguranță nu veți trece testul materialului de marți dacă nu înțelegeți lecția de luni, deoarece ați fost ocupat vineri seara. Realizarea testelor vechi și a temelor poate servi, de asemenea, ca o revizuire bună înainte de un test mare! De asemenea, rețineți că testele și examenele vechi vă pot ajuta să obțineți mai mult la matematică.
 11. Nu cheat.
  11
  Nu cheat. Dacă o faceți, întoarceți-vă și faceți-vă singur lucrarea până când o înțelegeți. Poate arata grozav daca ai 95% din acel test, dar inca vei bomba urmatorul test. Sigur că este o metodă veche, dar singura persoană pe care ați rănit-o prin înșelăciune este dumneavoastră.
 12. Pregătiți-vă pentru teste.
  12
  Pregătiți-vă pentru teste. Asigurați-vă că știți ce va fi la fiecare test și că veți practica astfel de probleme. Adresați-vă profesorului pentru un test de probă. Studiați testele cu "prietenul tău de studiu". Luați un somn bun înainte de fiecare test.
 13. Nu așteptați până în ultima clipă.
  13
  Nu așteptați până în ultima clipă. Încercați să studiați puțin în fiecare noapte până la test. Dacă încerci să studiezi noaptea trecută, probabil vei uita totul și vei fi obosit și nepregătit. Cea mai bună idee este să revedeți doar ideile cheie și cu o zi înainte și în dimineața zilei.
 14. Matematica nu este la fel de grea cum crezi.
  14
  Matematica nu este la fel de grea cum crezi. Matematica nu este ca și alte discipline, cum ar fi limba engleză și știința sau alte limbi. Nu este un subiect de a fi cu inima, are nevoie de practică. Practicați matematica zilnic timp de o oră. Concentrați-vă și acordați atenție ceea ce faceți și înțelegeți ce este cu adevărat Math.
 15. Nu folosiți calculatoarele pentru a face temele de la matematică.
  15
  Nu folosiți calculatoarele pentru a face temele de la matematică. Calculatoarele ar trebui utilizate numai pentru a vă verifica răspunsurile. Dacă utilizați calculatoare, creierul dvs. nu gândește să facă această problemă, calculatorul face totul. Dacă folosiți un calculator, este greu să devii bun la Math. Utilizați calculatoarele numai pentru a vă verifica răspunsurile. Dacă nu este o geometrie, cum ar fi găsirea unghiului unui triunghi sau găsirea rădăcinii unui număr mare.
 16. Întotdeauna fă-ți temele la timp.
  16
  Întotdeauna fă-ți temele la timp. Fă-le imediat după cursuri sau chiar după școală, atunci când lecția este încă proaspătă în mintea ta. Sunt o modalitate excelentă de a practica matematica.
 17. Aflați mesele la o vârstă fragedă.
  17
  Aflați mesele la o vârstă fragedă. Tabelele de înmulțire sunt foarte importante în timpul claselor superioare. Este mai bine să le înveți pe inimă la o vârstă fragedă de cel puțin 1-11 mese. Trebuie spus chiar și atunci când dormi.
 18. Aflați și amintiți formulele.
  18
  Aflați și amintiți formulele. Formulele sunt foarte importante în timpul unor lecții. Dacă o uiți, întreaga lecție ar putea fi de nici un folos. Deci, este important să înveți formule prin practicare și nu prin inimă. Nu doar învățați formulele, ci înțelegeți conceptual de ce formulele funcționează.
 19. Matematica ar putea fi ușoară dacă înțelegeți ce este cu adevărat.
  19
  Matematica ar putea fi ușoară dacă înțelegeți ce este cu adevărat. Înțelegeți ce încearcă să vă spună fiecare lecție. Algebra constă numai în folosirea limbajului matematic pentru a găsi un număr. Numerele negative sunt doar sub zero și au nevoie de un semn minus. Geometria este doar de a desena câteva cifre. Toate acestea sunt simple. Aflați fiecare lecție complet fără nici o îndoială. Vezi că știi și înțelegi totul.
 20. Matematica este distractivă prin jocurile și activitățile Math.
  20
  Matematica este distractivă prin jocurile și activitățile Math. Încercați să învățați matematica prin diferite jocuri și activități de matematică cu prietenii și însoțitorii. S-ar putea să vedeți că acesta este un mod interesant și distractiv de a învăța Math. Există și diverse site-uri care oferă gratuit jocuri și activități de matematică. Încearcă-le.
 21. Luați-o ușor și învățați-o ușor.
  21
  Luați-o ușor și învățați-o ușor. Matematica este distractivă și interesantă pentru toate celelalte subiecte, și una dintre cele mai importante.