Cum să fii într-o relație fără ca părinții tăi să știe

Aveți o relație pe care trebuie să o ascundeți de părinți? Părinții tăi sunt nerezonabili, abuzivi sau puțin prea conservatori? Indiferent dacă păstrați-i un secret pentru că sunteți prea tânăr sau pentru că părinții dvs. nu vor aproba datorită valorilor lor, ascunderea relației dvs. poate fi o provocare. În timp ce riscați să pierdeți încrederea părinților în cazul în care vă aflați vreodată, nu doriți să vă puneți în pericol sau să vă compromiți valorile. Comunicarea, onestitatea și încrederea sunt esențiale pentru orice relație, dar uneori trebuie să fii mai puțin adevărat pentru propria sănătate mentală și fizică.

Cap 1
Examinând de ce ar trebui să vă ascundeți relația

 1. Evaluați prioritățile.
  1
  Evaluați prioritățile. Decideți dacă este de fapt o idee bună să vă păstrați relația cu părinții dvs. Părinții dvs. dezaprobă relația dvs. deoarece sunt stricți, protectivi sau îngrijorați? Cultura, religia sau factorul de diferență de vârstă se află în dezaprobarea lor? [1] În timp ce părinții voștri beneficiază de experiența vieții, numai tu știi ce valorează relația ta. Vorbiți cu prietenii și sistemul de asistență. Amintiți-vă că dacă vă păstrați relația secretă, cu atât mai mari vor fi problemele potențiale atunci când vine vorba de lumină. Aveți un sistem de asistență care vă va ajuta să vă călăuzească în direcția cea bună.
 2. Comunicați cu partenerul dvs.
  2
  Comunicați cu partenerul dvs. Dacă doriți să continuați relația dvs., în ciuda faptului că părinții dvs. vor dezaproba, permiteți-i partenerului să înțeleagă de ce credeți că acesta este cel mai bun mod de acțiune. Partenerul dvs. poate să se simtă mai puțin important și să aducă resentimente relației dvs. dacă nu vă clarificați poziția. Cu cât ascundeți mai mult, cu atât mai dificilă va fi. [2] Partenerul dvs. poate avea un argument valid dacă a trecut prin această situație. De exemplu, doar pentru că este prima dvs. relație interrasială, este posibil să nu fie prima dată pentru partenerul dvs. Ea poate avea sfaturi practice care să vă ajute să înțelegeți de unde provin părinții dvs. și, mai presus de toate, sprijinul acesteia vă poate ajuta să vă ușurați stresul.
 3. Luați în considerare opiniile părinților voștri.
  3
  Luați în considerare opiniile părinților voștri. Ar putea fi dificil să auziți opinii negative despre cineva care vă interesează, dar uneori părinții dvs. pot avea o perspectivă mai bună asupra rezultatelor pe termen lung. În funcție de dinamica dvs. cu părinții dvs., pot avea probleme în a-și explica dezaprobarea. Relațiile cu părinții pot fi complicate. Ar putea fi dificil să fii deschis și cinstit, dar să păstrezi respectul pentru comunicare, pentru a nu escalada situația. De exemplu, în timp ce vă puteți gândi că vă ascundeți emoțiile, de fapt, puteți ieși pasiv-agresiv sau snarky.
 4. Amintiți-vă că toate relațiile sănătoase sunt construite pe încredere, respect și comunicare.
  4
  Amintiți-vă că toate relațiile sănătoase sunt construite pe încredere, respect și comunicare. Indiferent dacă încercați să vă consolidați relația cu partenerul dvs. sau să mențineți relația cu părinții, încrederea și respectul trebuie să fie prezente pentru o relație de durată. Dacă intenționați să vă ascundeți relația, întrebați-vă de ce sacrificați încrederea părinților dvs. este singura opțiune. [3] Bunăstarea fizică și emoțională nu ar trebui să fie sacrificată pentru nimeni, inclusiv pentru părinți sau pentru partener. Părinții dvs. devin abuzivi fizic sau verbal dacă au aflat despre relația dvs.? Este orice aspect al relației dvs. un conflict cu credințele părinților dvs.? Dacă dezaprobarea părinților se bazează pe prejudecăți sau dacă reacția lor este abuzivă, solicitați ajutor profesional. Sănătatea dumneavoastră mentală și fizică este prima dumneavoastră prioritate.

Cap 2
Depășirea părinților aroganți

 1. Fii matur.
  1
  Fii matur. Părinții dvs. vor fi întotdeauna protectori, astfel încât să le arătați că sunteți suficient de bătrâni pentru a vă ocupa de responsabilitățile unei relații. În primul rând, arătați părinților dvs. că sunteți responsabil și că puteți respecta toate regulile. Dacă părinții dvs. consideră că sunteți prea tineri pentru o relație, fiți la timp, faceți treburile și studiați. Dacă puteți câștiga încrederea părinților dvs., atunci părinții dvs. vă vor da seama în curând că sunteți suficient de matur pentru a trata o relație.
 2. Înțelegeți riscurile sexului premarital.
  2
  Înțelegeți riscurile sexului premarital. Părinții interzic adesea relațiile de teamă de sarcini neplanificate și de infecții cu transmitere sexuală. Asigurați-vă că dumneavoastră și partenerul dvs. înțelegeți cu adevărat aceste riscuri. Există o posibilitate reală ca, dacă nu sunteți pregătiți și aveți o sarcină nedorită sau un contract de std, părinții dvs. ar putea să nu fie acolo pentru a vă susține. [4] Este posibil să nu fiți de acord cu regulile părinților, ci să comunicați cu partenerul dvs. și respecta limitele celeilalte pentru a vă asigura că sunteți pregătiți și în siguranță. Știți că ar trebui să fiți respectați de ceilalți semnificativi și că trebuie să vă ascultați alegerile. Compromisul este vital într-o relație, dar acesta este un domeniu în care nici unul dintre părți nu trebuie să-și compromită credințele. Știți că, dacă sunteți dornici să luați relația la un alt nivel, dar partenerul dvs. nu este gata, aveți datoria de a respecta alegerea lor. Nu vă presați niciodată partenerul.
 3. Evitați momentele PDA.
  3
  Evitați momentele PDA. Fii discret despre afecțiunea ta. Nu știi niciodată cine se uită. Un prieten de încredere poate să-i spună părinților în mod accidental, fără să știe că relația ta este secretă. Furtul de sărut în public și alte forme de PDA poate părea inofensiv, dar amintiți-vă că, dacă părinții dvs. află că pot crede că relația dvs. a trecut deja mai departe în pragul de intimitate.
 4. Cumpărați un nou telefon mobil.
  4
  Cumpărați un nou telefon mobil. Dacă este posibil acest lucru, deținerea unui telefon mobil separat vă poate ajuta să ascundeți informații, dar vă rugăm să rețineți că trebuie să vă ascundeți telefonul în mod corespunzător sau veți avea probleme. Dacă nu reușiți să cumpărați un nou telefon, puneți o parolă în telefonul mobil original și pe computer. Dacă părinții dvs. vă cunosc parolele, schimbați-le astfel încât să puteți comunica partenerului dvs. cu impunitate. Cu toate acestea, dacă utilizați un computer de familie fără parolă, va fi suspicios dacă îl puneți brusc. Ștergeți toate mesajele de pe telefon atunci când dormiți sau lăsați telefonul nesupravegheat. Ștergeți istoricul navigării după ce ați fost online. Cu toate acestea, acest lucru poate părea suspicios dacă istoricul browserului nu a fost șters niciodată pe un dispozitiv partajat. În cazul în care părinții dvs. vă verifică telefonul, nu puneți numărul partenerului dvs. pe telefonul dvs. sau utilizați porecla sau numele de familie al partenerului dvs. în locul primului său nume real. Este, de asemenea, posibilă utilizarea formei masculine sau feminine a numelui lor. De exemplu, Brian devine Brianna, iar Stephanie devine Stephen.
 5. Spuneți partenerului dvs. să nu postați nimic pe site-urile de social media sau să trimiteți mesaje instantanee.
  5
  Spuneți partenerului dvs. să nu postați nimic pe site-urile de social media sau să trimiteți mesaje instantanee. Dacă aveți un cont social media sau utilizați alte aplicații de mesagerie instantanee, părinții dvs. ar putea să vă verifice sau să audă de la altcineva accesul la contul dvs. Creați un cont alternativ pe care îl puteți folosi pentru a fi romantic cu partenerul dvs. Acesta este un instrument foarte util atunci când se ocupă de relațiile de lungă distanță.
 6. Aveți o copertă.
  6
  Aveți o copertă. Puteți cere unui prieten de încredere să confirme povestirile părinților dvs. dacă sunteți la o întâlnire. Un astfel de prieten poate fi, de asemenea, o mare acoperire pentru apeluri telefonice sau texte. Dacă prietenul tău are îngrijorări cu privire la partenerul tău sau refuză să rămână alibiul tău, ia în considerare sfatul. Este ușor să credeți că o sursă este greșită, dar dacă mai multe surse vă spun să nu vă continuați relația, poate că este mai bine să le ascultați logica.
 7. Ascundeți cadouri.
  7
  Ascundeți cadouri. Ascundeți toate darurile pe care le primiți de la partenerul dvs. sau păstrați daruri la locul ei. Vei atrage atenția părinților tăi dacă blochezi brusc dulapul sau camera ta. Puteți, de asemenea, să fiți de acord să vă tratați reciproc la prânz sau filme, în loc să acordați daruri fizice.

Cap 3
Gestionarea garanțiilor

 1. Împiedicați-vă prietenii să nu comenteze despre relația dvs. cu nimeni.
  1
  Împiedicați-vă prietenii să nu comenteze despre relația dvs. cu nimeni. Indiferent dacă îi spuneți oamenilor în trecere sau postarea pe paginile de social media ale fiecăruia, transmiteți cât de catastrofic ar fi dacă comentariul lor nevinovat a făcut drumul către părinții voștri. Social media poate fi deosebit de periculoasă pentru că niciodată nu știți cine este conectat cu cine. Întrebați prietenii tăi politicos să nu postezi comentarii sau poze incriminatoare. Ar putea fi o idee înțeleaptă să nu lași pe nimeni să facă poze atunci când ești într-un grup de lucru cu ceilalți tăi semnificativi.
 2. Utilizați conturi multiple de social media.
  2
  Utilizați conturi multiple de social media. Lucrul minunat despre social media este că site-urile mai mari sunt libere. Configurați cât mai multe conturi pe care trebuie să le acoperiți. Rețineți parola și conectați-vă numai când utilizați un dispozitiv care nu este distribuit părinților dvs. [5]
 3. Configurați un cont de e-mail pentru shell.
  3
  Configurați un cont de e-mail pentru shell. Nu ar fi un cont de e-mail fals avantajos, deoarece părinții dvs. nu o vor recunoaște, dar ar trebui să-l utilizați și pentru a vă configura contul dvs. social media fals. Rețineți că părinții dvs. vă pot căuta pe social media pe baza informațiilor dvs. de e-mail. [6]
 4. Ajustați setările de confidențialitate pe social media.
  4
  Ajustați setările de confidențialitate pe social media. Toate mediile sociale vă vor oferi o opțiune de filtrare a informațiilor pe care le distribuiți publicului. Accesați meniul Setări și configurați-vă profilul astfel încât numai dvs. și partenerul dvs. să aveți acces la acesta. De asemenea, puteți selecta câțiva prieteni pentru a vă putea vizualiza profilul dacă le considerați de încredere. [7] Veți avea posibilitatea de a vă filtra actualizările și postările pentru a vă putea împiedica părinții să vă vadă. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a bloca părinții dvs. de a vedea nu înseamnă să publicați nimic incriminator deloc.
 5. Furnizați informații false când creați conturi sociale media partajate sau când sunteți împreună într-o întrunire publică.
  5
  Furnizați informații false când creați conturi sociale media partajate sau când sunteți împreună într-o întrunire publică. Amintiți-vă că părinții dvs. pot căuta site-uri media sociale prin data nașterii, numărul de telefon, numele de familie, școala sau locul de muncă. Nu faceți greșeala de a crea un cont fals, fără a vă asigura că fiecare detaliu nu va duce înapoi la dvs. [8] Schimbați complet numele dvs. de profil. Nu folosiți numele de mijloc, numele scris înapoi sau numele câinelui dvs. Orice lucru apropiat de tine poate sfârși prin a te da departe pe termen lung. Este mai bine să fiți foarte precauți.
 6. Ascunde-ți emoțiile.
  6
  Ascunde-ți emoțiile. Dacă intri într-un argument cu partenerul tău, încearcă să nu-i arăți părinților tăi cât de supărat sau de trist sunteți. Nu emite în public pentru ca acesta să se întoarcă la părinții tăi. Găsiți o priză pentru a vă elibera emoțiile. Ar putea fi dificil să nu fiți în stare să împărtășiți emoțiile, astfel încât să căutați modalități de a preveni izbucnirile emoționale. De exemplu, luarea de box poate lucra pentru a ventila frustrarea în timp ce ascultați muzică optimă în căști poate fi suficient pentru a vă înveseli după un argument cu partenerul tau. Numai tu știi cum să te ocupi de emoțiile tale.
 7. Urmăriți ceea ce spuneți tuturor.
  7
  Urmăriți ceea ce spuneți tuturor. Dacă minți o mulțime de oameni, va fi dificil să urmăriți toate detaliile. Păstrați-vă poveștile consecvente și încercați să le păstrați cât mai simplu posibil. Cu cât adăugați mai multe detalii, cu atât mai dificilă va fi să vă amintiți pe toate.
 8. Controlați-vă partenerul ca o relație platonică.
  8
  Controlați-vă partenerul ca o relație platonică. Nu lăsați părinții dvs. să se înțeleagă că ascundeți o relație de la ei, permițându-i să știe că aveți o relație platonică cu partenerul dvs. care vă cere timpul. Introduceți-le deschis și discutați despre ele la fel ca orice altă relație platonică din viața voastră. De exemplu, dacă le introduceți în calitate de colaborator, puteți vorbi despre probleme legate de muncă și despre întâlniri și despre modul în care dumneavoastră și partenerul vostru ați sprijinit reciproc termenele limită.
 9. Modificați rutina.
  9
  Modificați rutina. Faceți cunoștință cu partenerul dvs. în locuri în care nu ați merge în mod normal și că părinții dvs. nu știu. Schimbați calendarul dvs. social astfel încât să nu lăsați nici o șansă de a fi prinși de părinții dvs. sau de cineva care ar putea spune părinților dvs. Mai bine, aflați programul părinților. Nu numai că veți putea să vă bucurați de cunoștința părinților dvs., dar veți putea, de asemenea, să vă întâlniți cu partenerul dvs. cât mai departe de ele.

Cap 4
Confruntarea cu o diferență de vârstă

 1. Întreabă-te dacă te simți ca tine în jurul partenerului tău.
  1
  Întreabă-te dacă te simți ca tine în jurul partenerului tău. Partenerul dvs. ar trebui să vă accepte pentru cine sunteți și părinții dvs. pot să nu poată vedea dincolo de diferența de vârstă. Odată ce părinții dvs. văd că relația dvs. este sănătoasă și că sunteți o persoană mai bună pentru aceasta, va fi mai ușor pentru ei să vadă dincolo de diferența de vârstă [9].
 2. Păstrați perspectiva.
  2
  Păstrați perspectiva. Este ușor să te îmbraci în aventura întâlnirii cu cineva mai în vârstă sau mai tânăr decât tine. Priviți în față și vedeți dacă diferența de vârstă vă va afecta în vreun fel. Părinții dvs. se pot teme că diferența de vârstă se poate extinde pe măsura continuării relației dvs. [10] O diferență de vârstă poate fi mai importantă dacă sunteți mai tânăr. Părinții dvs. se tem să crești prea repede sau că un partener mai vechi profită de tine. Luați în considerare perspectiva lor atunci când vă continuați relația.
 3. Înțelege orice dinamică a puterii.
  3
  Înțelege orice dinamică a puterii. Dacă partenerul dvs. este profesorul sau șeful dvs., este prudent să cunoașteți regulile. Părinții dvs. se pot odihni mai ușor, știind că toată lumea este protejată de orice acțiune legală. [11]

Cap 5
Confruntarea cu valorile diferite ale părinților dvs.

 1. Înconjurați-vă cu oameni care susțin.
  1
  Înconjurați-vă cu oameni care susțin. Dacă trebuie să vă ascundeți relația datorită unei diferențe de valori - fie religioase sau culturale - căutați ajutorul unor persoane care se află în situații similare. Timpul pentru a-ți ajuta părinții și partenerii să se adapteze situației. Dacă vă înconjurați cu oameni cu grijă și cu respect, vă puteți ridica deasupra părinților tăi închinați, dacă nu doresc să se schimbe. [12]
 2. Sprijiniți partenerul.
  2
  Sprijiniți partenerul. Asigurați-vă partenerului că sunt îngrijiți și că nu sunteți de acord cu părinții dvs., dar nu doriți să vă pierdeți relația cu ei. Construiți încrederea că opiniile părinților dvs. nu vor avea un impact negativ asupra relației dvs. Lăsați-l să știe că este mai important decât aprobarea părinților dvs. și că secretul este temporar. Nu aveți nevoie să puneți o limită de timp, dar se poate aștepta ca partenerul dvs. să vă dea un ultimatum. Nimeni nu vrea să se afle într-o relație pe care partenerul lor le este rușine să intre. Fii pregătit să alegi să spui părinților tăi sau să-ți piardă partenerul.
 3. Nu iei o parte.
  3
  Nu iei o parte. Nu este vorba despre cine este bine sau rău, ci despre modul în care definiți familia și propriile valori. Toată lumea va trebui să învețe să respecte și să se accepte unii pe alții dacă doriți să le aveți în viața voastră. Fiți tari în propriile valori și comunicați respectuos că nu sunteți dispuși să faceți acest lucru. Ascunderea relației nu ar trebui să fie permanentă. Părinții dvs. pot avea timp să-și dea seama că numai tu știi ce este mai bun pentru tine. Dacă înseamnă să-ți pierzi părinții, asta e pentru ei să decidă. A fi adevărat pentru tine este cel mai important pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică.