Cum să fii o soție bună

Fiind o soție bună nu este ușoară, chiar dacă aveți un soț aproape perfect. Pentru a fi o soție bună, trebuie să fii capabil să comunici eficient, să-ți păstrezi viața în dragoste și să fii cel mai bun prieten al soțului tău, păstrând în același timp identitatea ta. Dacă doriți să știți cum să faceți acest lucru, urmați acești pași.

Cap 1
Comunicați eficient

 1. Exprimați-vă sentimentele și nevoile în mod eficient.
  1
  Exprimați-vă sentimentele și nevoile în mod eficient. Soțul dvs. nu are puteri clarvăzătoare. Dacă vrei ceva, întreabă. Dacă ceva nu este în regulă, spuneți așa. Nu renunța la sugestii sau la figura că se va "apropia" sau nu veți face niciodată nimic. Dacă doriți să puteți exprima cum vă simțiți, ar trebui să puteți vorbi cu un ton pozitiv și să ascultați ceea ce spune soțul dvs. în loc să fie acuzator. Iată câteva modalități de a face acest lucru: Trimiteți mesajele "Eu". În loc să îl acuzați de neîndeplinirea nevoilor dvs., concentrați conversația asupra dvs. înșivă. De exemplu, spune-i: "Mă simt ignorat când nu te văd până la 6:30 în fiecare noapte." Ascultați ce spune el. Când vă spune ceva, repetați ce ia spus el înapoi, astfel încât să știe că înțelegeți. De exemplu, "Am auzit spunând că sunteți îngrijorat de finanțe și de aceea ați lucrat târziu". Evitați judecarea. Lăsați-l să termine ceea ce spune înainte de a răspunde. După ce a vorbit, oferiți o soluție. De exemplu, spuneți: "Sunt dispus să trăiesc într-un buget mai strict, dacă asta înseamnă că mă văd mai des."
 2. Alegeți bătăliile.
  2
  Alegeți bătăliile. Unele probleme merită să fie combătute, iar altele nu. Dacă vă petreceți tot timpul înfundând soțul dvs. în legătură cu probleme minore care nu contează, atunci nu vă va asculta atunci când apar probleme majore. Critica poate distruge o relație. Atâta timp cât felurile de mâncare sunt curate și neîntrerupte, de exemplu, nu vă îngrijiți soțul cu privire la modul de încărcare a mașinii de spălat vase "în direcția corectă". Lasă-l să facă lucrurile în felul lui. Nu transpirați lucrurile mici. Evitați critica soțului dvs. fără să o faceți în mod constructiv. Amintiți-vă să încercați să fiți calm și rațional, deoarece emoțiile puternice pot transforma cu ușurință o discuție într-un argument. Dacă criticați fiecare lucru mic pe care-l face, atunci el vă va răsfoi rapid. Ar trebui să-ți lăudați soțul pentru lucrurile pe care le face bine mult mai mult decât vă certați cu el despre lucrurile pe care le face greșit. Acest lucru îl va face mult mai probabil să vă asculte și mult mai fericit să fiți în jurul vostru.
 3. Fiți înțelepți când discutați o problemă cu soțul dvs.
  3
  Fiți înțelepți când discutați o problemă cu soțul dvs. Lupta dreapta. Nu lăsați mânia să preia, pentru că vă poate face să spuneți lucruri pe care le veți regreta mai târziu. Chiar și atunci când nu sunteți de acord cu soțul dvs., trebuie să-i respectați părerea și punctul de vedere. Pentru a fi o soție bună, trebuie să înțelegeți că este posibil să nu fiți de acord niciodată cu privire la anumite probleme. Nici un cuplu nu are un set identic de moravuri și credințe, ceea ce înseamnă că ambii vor trebui să învețe să facă față situațiilor în care nu vă puteți rezolva opiniile. Vorbește cu el la momentul potrivit. Nu-ți izbesc doar problemele. Evitați să ridicați probleme înainte de cină, în timp ce plătește facturi sau când este scufundat într-o situație stresantă, cum ar fi rezolvarea unei probleme cu mașina dvs. Și niciodată nu începe vreodată un argument în fața copiilor dvs. [1] Când te înșeli, recunosc. Trebuie să învățați să răspundeți la argumente și să rămâneți rațional, astfel încât să puteți recunoaște și să vă scuzați când ați făcut o greșeală.
 4. Vorbește cu soțul tău, nu despre el.
  4
  Vorbește cu soțul tău, nu despre el. Nu vorbiți niciodată cu prietenii sau cu familia și nu spuneți lucruri negative despre soțul dvs., dacă nu comunicați mai întâi cu el. Vorbind despre soțul tău în spatele lui, este neloial. Când vă căsătoriți, prima dvs. loialitate este pentru partenerul dvs., nu pentru familia dvs. de naștere sau pentru grupul dvs. social. Plângerea despre soțul dvs. prietenilor și familiei nu va rezolva numai problemele dvs., ci și le va face să vă vadă relația într-o lumină mai negativă. Prietenii și familia dvs. se pot gândi că știu ce este mai bine pentru dvs., dar nu cunosc relația dvs. la fel de bine ca dvs. și vă pot da neintenționat sfaturi proaste.

Cap 2
Acceptați

 1. Au așteptări realiste.
  1
  Au așteptări realiste. Nici unul dintre voi nu ești perfect. Nevoile nesatisfăcute tind să frustreze pe toată lumea. Dacă așteptările dvs. sunt într-adevăr prea mari sau nerealiste, atunci trebuie să setați standardele care pot fi obținute. De exemplu, este nedrept să aștepți posesiunile bogate și să aveți dragostea vieții voastre acasă pentru fiecare masă. Dacă doriți mai mult timp împreună, atunci fiți pregătiți pentru a avea această dorință îndeplinită cu anumite cheltuieli. Amintiți-vă că nici o relație nu este perfectă. Dacă vă așteptați să vă întâlniți cu soțul dvs. și să fiți fericit 100% din timp, acesta nu va funcționa pentru dvs. Au și așteptări financiare reale. Poate că tu și soțul tău nu ești la fel de departe de-a lungul financiar cum ai sperat că vei fi cinci sau zece ani în jos - este perfect normal. Lucrați pe aprecierea a ceea ce aveți în loc să așteptați mai mult.
 2. Nu încercați să vă schimbați soțul.
  2
  Nu încercați să vă schimbați soțul. Acceptați-l așa cum este el și lăsați-l să știe că nu veți dori niciodată să se schimbe în nici un fel pentru dvs. Are atâtea lucruri de oferit dacă numai tu îi dai spațiul pentru a fi el însuși. El este un individ în creștere, la fel ca și tine. Iubește-l pentru cine este și te va iubi necondiționat în schimb. Acceptați că tu și soțul tău nu sunteți aceeași persoană. El nu va vedea întotdeauna lumea în același mod ca și voi, și asta este un lucru bun. Fiind cu cineva care nu este exact ca tine vei face ca relatia ta sa fie mai bogata. Există o diferență între a cere soțului tău să curățească mai mult în jurul casei și să-l facă să devină un fanatic de drumeție când urăște în aer liber. Îi poți cere să se îmbunătățească în diferite zone, dar nu-l poți forța să-i placă toate aceleași lucruri pe care le faci.
 3. Rulați cu modificările.
  3
  Rulați cu modificările. Veți întâmpina crize împreună, de la pierderea unui loc de muncă până la moartea unui părinte. S-ar putea să suferiți dificultăți financiare sau să vă aflați în mod neașteptat de bogați și nesiguri de ce să faceți. Căsătoria dvs. poate supraviețui schimbărilor dacă sunteți dispus să păstrați comunicarea și să fiți flexibil. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte pe măsură ce învățați să acceptați schimbarea: Amintiți-vă că orice schimbare se întâmplă, tu și soțul tău lucrați cu ei ca o echipă, nu ca oameni din partea opusă unei bătălii. Asumarea schimbărilor împreună le face mult mai ușor de gestionat. Rulați-vă cu schimbările din viața iubirii. Deși tu și soțul tău încă mai ești îndrăgostit de pasiune, nu te dezamăgești dacă nu dorește să facă dragoste în fiecare seară sau să te sărute de douăzeci de ori pe zi ca și cum ai fi fost când ai fost mireasă. Încă mai puteți să vă păstrați dragostea puternică fără să doriți ca ea să fie exact aceeași ca atunci când v-ați căsătorit. Rulați cu schimbările cu corpul. Deși puteți lucra din greu pentru a rămâne în formă și pentru a mânca sănătos, trebuie să acceptați că sinele vostru de 50 de ani, probabil, nu sunt la fel de puține ca sinele tău de 25 de ani, și asta e în regulă.
 4. Acceptați că schimbarea de către copii a unei relații.
  4
  Acceptați că schimbarea de către copii a unei relații. Tu și relația soțului tău se vor schimba, fără îndoială, și vor evolua odată ce vei aduce copiii în ecuație. Acest lucru nu înseamnă că se va schimba pentru mai rău, dar va însemna că vă veți petrece mult timp liber concentrându-vă asupra copiilor dvs. în loc de unul pe celălalt. Acceptați că acest lucru va schimba relația dvs. și de a lucra pentru a face să prospere în noi moduri. Pentru a ajuta la această tranziție, lucrați împreună pentru a vă petrece timpul cu copiii, atunci când puteți, în loc să vă izolați prin rotiri. Găsiți noi activități distractive pe care întreaga familie o poate face împreună pentru a vă ajuta pe voi și pe soțul dvs. să rămână puternici pe măsură ce vă ridicați copiii. Consolidați-vă relația, acționând ca un front unit cu soțul dvs. Trebuie să fiți de acord cu cum să vă ridicați și să-i disciplinați pe copii, astfel încât să nu ajungeți în modul "bun polițist" și "rău polițist" și să vă poziționați unul împotriva celuilalt când este timpul să vă controlați copiii.
 5. Acceptați-vă greșelile reciproce.
  5
  Acceptați-vă greșelile reciproce. Dacă vrei să accepți ca soție, atunci trebuie să poți accepta greșelile soțului tău și să-i respecti cu sinceritate scuzele pentru că ai făcut ceva greșit (atâta timp cât nu te compromite într-un mod mare). Dacă aveți o încurcătură prea lungă, nu veți putea aprecia lucrurile bune despre soțul dvs., deci este mai bine să acceptați scuzele sale, să discutați despre modul în care nu vă va mai supăra în acest fel și să vă deplasați înainte în locul încurajând resentimentele despre trecut. Acceptă și greselile tale. Nu vă concentrați asupra faptului că sunteți soția perfectă pe care nu o puteți recunoaște când vă înșelați. Recunoscând când greșiți vă va ajuta pe amândoi să creascăți ca un cuplu.

Cap 3
Fii un bun companion

 1. Faceți cunoștință cu nevoile soțului dvs. fără a vă compromite propria persoană.
  1
  Faceți cunoștință cu nevoile soțului dvs. fără a vă compromite propria persoană. Dacă are nevoie de mai mult sex, atunci deschideți-vă mintea posibilităților. Dacă are nevoie de timp cu prietenii sau timp pentru a-și desfășura un hobby, atunci nu fi posesiv. Va fi mai fericit și va fi recunoscător pentru respectul tău. Ar trebui să-i satisfacăți nevoile, sau măcar pe unii dintre ei, fără să faceți ceva care să vă fie inconfortabil. Dacă dorește mai mult sex, atunci gândește-te să ai mai mult sex cu el sau gândește-te de ce nu ți se adresează. Dar nu te obliga sa faci ceva ce nu te simti bine doar pentru binele lui. În schimb, discutați cu el despre el, astfel încât el înțelege modul în care vă simțiți și, împreună, puteți decide asupra a ceea ce vă simțiți amândoi. Dacă își pierde timpul cu băieții, să aibă o noapte de băiat și să aibă o noapte de fată a ta. Dacă dorește timp să-și urmeze hobby-urile, lasă-i să-și petreacă timpul. El va crește ca o persoană de la a-și face propriul lucru, și asta va aduce beneficii relației voastre.
 2. Fii cel mai bun prieten al soțului tău.
  2
  Fii cel mai bun prieten al soțului tău. Dezvoltați intimitatea adevărată și acceptarea necondiționată. Demonstrați dorința de a fi vulnerabil și asigurați-vă că relația dvs. poate rezista conflictelor. Bucurați-vă de istoricul comun și de glumele din interior. Trimite-i articole despre care știi că va găsi interesant sau doar să stea cu el în tăcere însoțitoare. Chiar și tăcerea ta va spune volume atunci când căsnicia ta este întărită de o prietenie adevărată. Deși ar trebui să mențină alte prietenii semnificative, astfel încât viața ta să fie plină de iubire și râs, la sfârșitul zilei, soțul tău ar trebui să fie persoana cu care te întorci. Scopul de a fi persoana pe care soțul dvs. are cea mai distractivă în locul celui mai bun prieten sau a unchiului său favorit. Ar trebui să fii omul său de întâlnire # 1, indiferent dacă are nevoie de un râs bun sau de un strigăt bun.
 3. Creați vise comune.
  3
  Creați vise comune. Nu pierdeți din vedere visele pe care le împărtășiți. Indiferent dacă visezi să te retragi într-un climat cald sau să călătoriți în străinătate pentru aniversarea a douăzeci de ani, să îți îmbrățișezi visele, să vorbești despre ele și să faci pași pentru a le face să se întâmple. Dacă tu și visele soțului tău nu se intersectează, atunci vei crea o ruptură, în timp ce și tu vei merge mai departe spre obiectivele tale, sau dacă unul dintre voi nu obține ce vrea el. [2] Este sănătos să ai visele tale împreună cu soțul tău, dar trebuie să te asiguri că nici unul dintre visele tale nu este în conflict. Chiar dacă visele voastre împărtășite sunt înalte, tot trebuie să vorbiți despre ei pentru a vă menține pasiunea în viață.
 4. Mențineți identitatea proprie.
  4
  Mențineți identitatea proprie. Asigurați-vă că aveți încă o viață distractivă și interesantă. Dacă mâine a plecat soțul dvs., ați avea totuși prietenii pe care îi vedeți cel puțin o dată pe lună, cluburi de hobby sau sport pe care le jucați? Dacă nu, soțul dvs. va lucra mereu pentru a umple un gol pe care nu-l poate umple și se va simți inadecvat. Când te-ai împlinit ca individ, atunci ai mult mai mult pentru a aduce relația. Veți fi un companion mult mai bun dacă puteți trage din propriile interese, experiențe și perspective. Dacă soțul tău crede că e singurul lucru bun care se întâmplă în viața ta, atunci el trebuie să se simtă prins. Continuați să urmăriți hobby-urile sau interesele care au fost semnificative pentru dvs. înainte de relația. Deși este posibil să nu fiți capabil de a ține pasul cu toate sau cu cele mai multe dintre ele, ar trebui să faceți timp pentru cei care au fost cu adevărat semnificativ pentru dvs.
 5. Lucrează împreună pentru a gestiona stresul.
  5
  Lucrează împreună pentru a gestiona stresul. Bărbații și femeile se confruntă cu stres toată ziua și în fiecare zi. Faceți tot ce puteți pentru a vă ajuta să faceți față stresului din viața de zi cu zi. Asigurați-vă că sunteți în măsură să facă față stresului dvs. va suporta presiunea de căsătorie. Dacă unul dintre voi este stresat cronic, în timp ce celălalt nu înțelege de ce, atunci veți avea o problemă. Ajutați-vă soțul să-și gestioneze stresul, vorbind despre el și tratându-l cu o atenție deosebită când a avut o zi dificilă, în loc să-l facă să se simtă mai rău, fiind supărat că este obosit sau retras. Când sunteți stresat, lăsați soțul dvs. să știe cum vă simțiți, astfel încât el să poată ridica pragul din jurul casei și să vă ajute.

Cap 4
Faceti timp pentru romantism

 1. Faceți timp pentru "data de noapte.
  1
  Faceți timp pentru "data de noapte. "Indiferent cât de ocupați sunteți, cât de stresant este locul de muncă, sau cât de mulți copii aveți, trebuie să faceți timp să petreceți o seară romantică împreună cu soțul dvs. Dacă nu aveți copii, vizați o dată pe săptămână și dacă faceți asta, încercați să strângeți o dată la fiecare două săptămâni ori cât de des puteți. Deși s-ar putea suna corny, îmbrăcarea și a merge undeva frumos și special poate reînnoi conexiunea dvs. romantică și vă poate oferi o aer suflare departe de casa dvs. Noaptea dvs. de întâlnire nu trebuie să aibă tematică romantică, puteți merge la bowling, puteți juca mini-golf sau chiar puteți merge împreună pentru o noapte.
 2. Programați sexul în viața voastră.
  2
  Programați sexul în viața voastră. S-ar putea să simțiți că sexul trebuie să fie spontan, dar dacă nu îl adăugați la programul dvs., puteți începe să îl neglijați. Fără acceptarea frecventă și iubirea frecventă care vine de la iubirea ta, o persoană poate deveni nemulțumită, îngrozită și, în cele din urmă, suferă de sentimente de respingere și chiar de furie. Amintiți-vă că iubirea dă o intimitate și eliberare fizică care este vitală pentru voi doi. În majoritatea relațiilor, fiecare partener are nevoi și așteptări diferite în ceea ce privește frecvența intimității fizice. Găsiți un mediu fericit împreună cu soțul dvs. Cuplurile care se simt responsabile pentru satisfacerea nevoilor iubitului lor tind să fie mai fericite în relația lor [3].
 3. Saruta cu pasiune.
  3
  Saruta cu pasiune. După un timp, te descurci cu un buzunar pe buze, în loc de cu sărutări franceze pline. Faceți-vă un scop de a împărți cel puțin un sărut de șase secunde cu soțul dvs. în fiecare zi sau în fiecare dimineață și noapte, chiar dacă nu aveți mai mult timp pentru intimitate decât asta. Nu vrei ca sotul tau sa creada ca sarutul tau nu este altceva decat sa-i petreci pe copiii lui - pasiunea ar trebui sa fie prezenta in saruturile tale. Când faceți dragoste, nu mergeți direct la sex. Asigurați-vă că sărutarea este o parte integrantă a dragostei tale. Este un preludiu grozav.
 4. Asigurați-un dormitor sanctuar pentru sex.
  4
  Asigurați-un dormitor sanctuar pentru sex. Ban televizoare, laptop-uri și materiale legate de muncă. Dormitorul tău ar trebui să fie dedicat somnului și sexului. Dacă aduceți jucăriile copiilor dvs., știrile de noapte sau munca suplimentară pe care trebuie să o faceți, atunci nu vă veți gândi la dormitorul dvs. ca pe un loc special și sacru. Menținerea unei zone a casei pentru somn și sex va face dragostea ta - și iubirea - să se simtă mai specială și vitală pentru relația ta. [4] Tu și soțul tău pot lucra împreună pentru a elimina orice elemente irelevante din dormitorul tău. Acest lucru se poate transforma, de asemenea, într-o activitate cuplu divertisment.