Cum să aplică fundația și pulberea

Expert revizuit

Cap 1
Aplicarea fundației

 1. Începeți cu o față curată, apoi aplicați un toner și un hidratant.
  1
  Începeți cu o față curată, apoi aplicați un toner și un hidratant. Aplicați mai întâi tonerul folosind o minge de bumbac, iar hidratantul folosind degetele. Tonerul va ajuta la echilibrarea pH-ului pielii. De asemenea, va ajuta să strângeți porii și să le faceți mai puțin vizibili. Crema de hidratare vă va ajuta să vă mențineți pielea senină și moale. De asemenea, va ajuta la împiedicarea fundației (în special a celor bazate pe pulberi) de aspectul înfloritor.
  Dacă aveți piele foarte sensibilă, încercați să utilizați un toner pe bază de apă de trandafir, alunecos sau un toner fără alcool. Acest lucru va face mai puțin. Dacă aveți piele grasă, luați în considerare utilizarea unui hidratant ușor sau fără ulei.
 2. Luați în considerare aplicarea unui grund la fața dumneavoastră.
  2
  Luați în considerare aplicarea unui grund la fața dumneavoastră. Nu aveți nevoie de multe; un pic merge un drum lung. Grundul va ajuta la umplerea porilor mari și a liniilor fine. Acest lucru va face ca pielea să pară mai fină. De asemenea, va face ca fundația să fie mai ușor de aplicat și să se amestece.
 3. Aplicați agentul de încleiere acum dacă utilizați un tip de fundație cremă-pulbere.
  3
  Aplicați agentul de încleiere acum dacă utilizați un tip de fundație cremă-pulbere. Acest lucru va ajuta la prevenirea problemelor de amestecare. Țineți minte, totuși, că fundația poate, de asemenea, să șterge concealerul. [1] Dacă utilizați orice alt tip de fundație, țineți-l pe concealer acum. Aplicați agentul de îngroșare după ce puneți fundația pentru cea mai bună acoperire.
 4. Scoateți o pensulă de praf sau un burete de spumă de machiaj dacă utilizați pudră.
  4
  Scoateți o pensulă de praf sau un burete de spumă de machiaj dacă utilizați pudră. În cazul în care fundația este apăsată, măture un burete de machiaj peste ea. De asemenea, puteți turna o perie de pulbere peste ea. În cazul în care fundația este liberă, împingeți ușor peria în pudră. Scoateți ușor mânerul de pe tejghea pentru a scutura praful suplimentar. Nu utilizați buretele de machiaj pentru a aplica pulbere liberă.
 5. Scoateți un burete de spumă de machiaj sau o pensulă de fundație dacă utilizați fundație lichidă.
  5
  Scoateți un burete de spumă de machiaj sau o pensulă de fundație dacă utilizați fundație lichidă. Agitați mai întâi flaconul. Acest lucru va ajuta la amestecarea pigmenților din interiorul fundației. Apoi, turnați o fundație pe spatele mâinii sau pe un vas mic. Acest lucru vă va împiedica să luați din greșeală prea multe fundații. Dacă utilizați un burete de machiaj, luați în considerare înmuierea buretelui în apă și apoi stoarcerea acestuia pentru a scăpa de excesul de apă. Acest lucru va împiedica buretele să înmuie prea mult fundație și să irosească. Evitați utilizarea unei perii de pulbere cu părul moale. Încercați să obțineți o perie de fundație. Acesta va avea peri mai rigizi care pot menține greutatea fundației lichide. De asemenea, puteți aplica fundație lichidă dacă vă grăbiți. Folosiți-vă degetele pentru a ajuta amestecul fundației, deoarece căldura de la degete vă va încălzi fundația și vă va da un aspect mai fin. Acest lucru nu vă va oferi o acoperire completă, dar va da un aspect frumos, natural.
 6. Scoateți un burete de spumă de machiaj sau o pensulă de fundație dacă aveți de gând să aplicați cremă fundație.
  6
  Scoateți un burete de spumă de machiaj sau o pensulă de fundație dacă aveți de gând să aplicați cremă fundație. Crema de fundație vine de obicei într-un caz compact. Poate să vină și într-un tub, asemănător unui ruj. Pur și simplu mișcați buretele sau peria peste suprafața fundației. Dacă fundația dvs. vine într-un baston, puteți roti stick-ul peste frunte, nas, obraji și bărbie. Utilizați degetele sau un burete de spumă pentru al amesteca. Nu folosiți o pensulă pentru a aplica cremă. Părul se va lipi numai împreună. Utilizați o perie de fundație. Părurile sale rigide vor rezista până la greutatea fundației cremelor.
 7. Aplicați fundația în centrul feței.
  7
  Aplicați fundația în centrul feței. Indiferent de tipul de fundație pe care îl utilizați sau de ce tip de instrument folosiți pentru ao aplica, este întotdeauna o idee bună să începeți din centru în cazul în care vă confruntați cu fața. Pur și simplu periați fundația pe centrul feței.
  Dacă utilizați degetele, luați în considerare crearea de puncte în schimb. Combinați aceste puncte cu degetele sau cu un burete de machiaj spumant.
 8. Îndepărtați fundația pe părțile laterale ale nasului și pe părțile laterale ale feței.
  8
  Îndepărtați fundația pe părțile laterale ale nasului și pe părțile laterale ale feței. Vreți ca fundația să devină mai subțire, pe măsură ce vă apropiați de laturile feței. Dacă devine prea subțire pe obraji și doriți mai multă acoperire, dați mai mult fundație pe obrajii voștri și amestecați-o spre exterior.
 9. Răspândiți fundația pe frunte.
  9
  Răspândiți fundația pe frunte. Puneți fundația în sus spre linia de păr. Apoi, periați-o la stânga și la dreapta deasupra sprâncenelor.
 10. Răspândiți fundația pe bărbie și pe linia maxilarului.
  10
  Răspândiți fundația pe bărbie și pe linia maxilarului. Utilizați peria, degetele sau buretele pentru a trage fundația în jos spre bărbie. Apoi, răspândiți-o lateral de-a lungul maxilarului.
 11. Amestecați fundația utilizând un burete de spumă sau o pensulă.
  11
  Amestecați fundația utilizând un burete de spumă sau o pensulă. Întotdeauna amestecați din centru spre exterior. Vreți ca fundația să se estompeze mai aproape de linia de păr și de părțile laterale ale feței. Acest lucru va crea cea mai silențioasă tranziție și va împiedica toate liniile dure.
 12. Luați în considerare aplicarea fundației la gât.
  12
  Luați în considerare aplicarea fundației la gât. Acest lucru este grozav pentru cei care au pielea plictisitoare sau cenușie pe gât.

Cap 2
Aplicând concealer și pulbere

 1. Aplică niște concealer.
  1
  Aplică niște concealer. Utilizați o perie sau degetele pentru ao atinge în zona care trebuie ascunsă. Apoi, amestecați-l în fundație folosind lovituri ușoare, cu pene. Întotdeauna amestecați în afară, departe de centrul locului de concealer. [2]
  Dacă aplicați concealer sub ochi, utilizați degetul inelar. Acesta este cel mai slab deget pe mâna ta și deci cel mai blând. Aplicarea agentului de îngroșare după înfundare ușurează amestecarea. De asemenea, reduce șansele ca fundația să fie șters.
 2. Lăsați fundația să se usuce.
  2
  Lăsați fundația să se usuce. Acest lucru poate dura de la 1 la 5 minute. Unele baze, cum ar fi crema, sunt pe bază de ulei și nu se vor usca niciodată pe deplin. Alte baze, cum ar fi pudra, sunt deja uscate pentru început.
 3. Luați în considerare efectuarea restului machiajului.
  3
  Luați în considerare efectuarea restului machiajului. În acest moment, puteți aplica restul machiajului, inclusiv rujul, blushul și machiajul ochilor.
 4. Deschideți cazul de pulbere.
  4
  Deschideți cazul de pulbere. Puteți folosi o fundație de pulbere sau o pulbere de setare. Ambele vă vor ajuta să vă oferiți pielea un finisaj mai fin și să scăpați de strălucire. De asemenea, acestea vor ajuta la absorbția oricăror uleiuri în exces.
 5. Răsuciți o pensulă în pulbere.
  5
  Răsuciți o pensulă în pulbere. Cele mai multe pulberi vor fi compacte sau presate. Dacă utilizați o pulbere liberă, înmoaieți brushul în pudră.
 6. Apăsați ușor pe perie pentru a scăpa de orice pulbere în exces.
  6
  Apăsați ușor pe perie pentru a scăpa de orice pulbere în exces. Puteți, de asemenea, să atingeți mânerul periei de pe contur. Acest lucru vă va împiedica să aplicați o cantitate prea mare de pulbere la un moment dat, ceea ce poate determina aspectul tortului. Puteți aplica întotdeauna mai multă pulbere mai târziu. [3]
 7. Pulverizați praful pe fața dumneavoastră.
  7
  Pulverizați praful pe fața dumneavoastră. Începeți de la mijloc sau pe fața dumneavoastră și periați în afară. Dacă este necesar, înmuiți peria în pulbere și păstrați-vă praful de pe față. Îndepărtați întotdeauna pulberea excesivă înainte de a atinge peria de pe față.
 8. Utilizați o perie curată pentru a curăța orice pulbere în exces.
  8
  Utilizați o perie curată pentru a curăța orice pulbere în exces. Uită-te cu grijă în oglindă. Dacă vedeți vreun exces de pudră, luați o pensulă curată și lăsați-o ușor.

Cap 3
Alegerea fundației, a pudrei și a instrumentelor

 1. Alegeți o fundație.
  1
  Alegeți o fundație. Există multe tipuri diferite de fundații. Unele sunt mai bune pentru anumite tipuri de piele decât altele. Principalele trei sunt: ​​praf, lichid și cremă. Iată ce trebuie să știți în funcție de tipul de piele: [4] Dacă aveți piele uscată, mergeți la o bază lichidă sau cremă hidratantă. Evitați utilizarea fundației de pulbere. Aceasta va face ca pielea să apară și mai uscată. Dacă trebuie să utilizați o fundație de pulbere, alegeți una hidratantă. Dacă aveți piele grasă, alegeți o fundație ușoară, fără ulei sau pulbere. De asemenea, puteți utiliza fundația pe bază de pulbere minerală; va absorbi mai bine uleiul. Nu utilizați fundația cremelor. Acesta va fi prea greu și gras pentru pielea ta. Dacă aveți piele normală, puteți utiliza orice tip de fundație dorită: pudră, lichid sau cremă. Dacă aveți piele combinată, luați în considerare utilizarea unei fundații de pulbere. Utilizați mai mult pe părțile uleioase și mai puțin pe părțile uscate.
 2. Alegeți fundația finisată.
  2
  Alegeți fundația finisată. Există, de asemenea, diferite tipuri de finisaje de fundație. Unele sunt mai pure, în timp ce altele sunt mai matte. Iată ce trebuie să știți: [5] Utilizați o fundație semi-mată dacă doriți un aspect natural. Cele mai multe fundații sunt semi-matte. Utilizați un finisaj rosu sau iluminat dacă doriți să vă dați pielea o strălucire sănătoasă. Acest lucru este minunat pentru lunile reci și de iarnă. Utilizați un finisaj mat sau plat dacă doriți ca fața să se uite netedă. Acest lucru este grozav pentru imagini. De asemenea, va scăpa de strălucire.
 3. Alegeți acoperirea fundației.
  3
  Alegeți acoperirea fundației. Unele fundații sunt pure și luminoase, în timp ce altele sunt groase și grele. Utilizați o fundație pură dacă doriți doar să vă lămuriți tonul pielii, dar totuși să vă arătați caracteristicile naturale (cum ar fi pistrule și mărcile de frumusețe). Utilizați o fundație de acoperire completă dacă doriți să acoperiți pistrui, pete întunecate și alte pete. Rețineți că pentru lucruri precum cosuri, ar putea fi necesar să utilizați un agent de concealer.
 4. Planificați să aveți cel puțin două nuanțe diferite.
  4
  Planificați să aveți cel puțin două nuanțe diferite. Pielea va fi mai ușoară în timpul lunilor de iarnă, când este mai puțină lumină solară. Acesta va fi mai întunecat în timpul verii, când soarele este mai strălucitor. Ca atare, fundația pe care o utilizați în timpul iernii poate fi prea ușoară pentru pielea dvs. în timpul verii, iar fundația pe care o utilizați în timpul verii va fi prea întunecată pentru tine în timpul iernii. Pentru a evita aceste probleme, obțineți o nuanță mai închisă în timpul verii și o nuanță mai deschisă pe care să o utilizați în timpul iernii. Puteți amesteca cele două nuanțe pe măsură ce tonul pielii dvs. se luminează sau se întunecă în timpul primăverii și căderii. [6]
 5. Cunoașteți că fundația se oxidează pe măsură ce se usucă.
  5
  Cunoașteți că fundația se oxidează pe măsură ce se usucă. Când faceți cumpărături pentru fundație, alegeți câteva nuanțe pe care le considerați potrivite pentru tonul pielii. Aplicați fiecare pe obraz. Așteptați una până la două minute înainte de a privi fundația din nou. Alege culoarea care se potrivește cel mai bine cu pielea ta [7]
 6. Alegeți pulberea.
  6
  Alegeți pulberea. Puteți utiliza fundația de pulbere pentru a absorbi orice surplus de ulei sau stralucire. Puteți utiliza, de asemenea, o pulbere de setare pentru a vă seta machiajul și pentru al împiedica să se deplaseze.
 7. Alegeți instrumentele bazate pe tipul de fundație și acoperirea dorită.
  7
  Alegeți instrumentele bazate pe tipul de fundație și acoperirea dorită. Tipul de fundație pe care îl utilizați va determina ce folosiți pentru ao aplica. Iată ce trebuie să știți: [8] [9] Utilizați o pensulă de pudră pufoasă pentru a aplica fundația de pulbere. Aceasta va funcționa atât pe pulberea presată, cât și pe pulberea liberă. De asemenea, puteți utiliza această pensulă pentru a aplica pulberea de setare când ați terminat de făcut machiajul. Utilizați un burete de spumă pentru a aplica fundație pulbere presată, fundație lichidă sau fundație cremă. Ele sunt, de obicei, albe și vin în formă de pene sau discuri. Acestea vă vor oferi acoperirea cea mai netedă și cea mai uniformă. Utilizați o pensulă de fundație pentru a aplica fundație lichidă sau cremă. Acestea sunt realizate cu păr mai puțin rigid decât o perie de pulbere. Ele sunt plate și au un vârf ușor rotunjit. Acestea vă vor oferi cea mai mare acoperire. Utilizați degetele pentru a aplica fundație lichidă dacă vă grăbiți. Acest lucru nu vă va oferi cea mai bună acoperire sau cel mai fin finisaj.