Cum să vă îmbogățiți într-un an

Înainte de a citi acest articol, rețineți că acest subiect vă educă despre cum să creați un obiectiv general, dar unic timp de un an. Ceea ce faceți după cele douăsprezece luni depinde de cât de multă dedicare ați pus în activități în timpul alocat pe care l-ați configurat pentru dvs. și de acolo puteți evalua dacă doriți să continuați să utilizați aceste metode după ce anul va veni să vă vedeți au crescut în procesul dvs. de îmbogățire. Părțile la acest articol sunt pași specifici care facilitează procesele privind modul în care vă ajută în mod eficient să deveniți un individ mai îmbogățit. Cu toate acestea, aceasta nu este o teorie unică pentru toți, deoarece se referă în mod specific la individul care dorește să-și îmbogățească propria viață și experiențe unice. S-ar putea să aveți un scop diferit de auto-îmbogățire de la o altă persoană care citește acest articol.

Cap 1
Planificați-vă anul de îmbogățire

 1. Decideți ce înseamnă îmbogățirea de sine pentru dvs.
  1
  Decideți ce înseamnă îmbogățirea de sine pentru dvs. Deși cuvântul "bogat" se găsește în această îmbogățire, câștigul de bani sau bogăția nu sunt modalitățile de a vă îmbogăți în acest articol. În schimb, ea se concentrează în a face viața voastră internă și inter-relațională mai bogată. De exemplu, ați putea dori să perfecționați un talent, să învățați o nouă abilitate, o rețea mai largă, să vizitați un loc care are un înțeles special pentru dvs., să vă îmbunătățiți sentimentul de apartenență în lume sau să deveniți mai spiritual. Indiferent ce este, definiți-l înainte de a începe călătoria dvs. de îmbogățire.
 2. Scrieți într-un jurnal sau un jurnal în fiecare zi.
  2
  Scrieți într-un jurnal sau un jurnal în fiecare zi. Utilizați metoda de luare a notei Cornell (a se vedea secțiunea "citări" de mai jos, dacă nu sunteți familiarizați cu notarea Cornell). Când scrieți în jurnal sau jurnal, folosiți următoarele pentru a vă ghida: Înregistrați întotdeauna data înregistrării jurnalului / jurnalului. Scrie despre evenimentele curente. Scrie despre starea ta de spirit și sentimente. Scrieți despre obiectivele pe care doriți să le urmăriți pe tot parcursul anului. Scrieți despre orice altceva despre care vreți să scrieți personal. Luați în considerare cumpărarea unui planificator separat care conține un calendar care să vă ajute să vă organizați cu obiectivele dvs. de îmbogățire. Deși acest lucru este opțional, poate fi util să vă concentrați atenția.
 3. Mergi la biblioteca.
  3
  Mergi la biblioteca. Aceasta este o oportunitate de a explora noi interese și de a afla lucruri pe care nu le cunoașteți încă. Alegeți două cărți: una care vă interesează și una care nu vă interesează. Citiți o carte timp de o lună, scrieți-o în jurnalul / jurnalul dvs.. Consultați-vă opinia despre carte și orice altceva despre care doriți să scrieți despre această carte. În cursul lunii următoare, citiți a doua carte și scrieți despre aceasta în jurnalul / jurnalul dvs. Puteți alege o carte de ficțiune și non-ficțiune (de exemplu, cartea de ficțiune ar putea fi un gen de mister sau science fiction și cartea non-ficțiune ar putea fi o carte de istorie sau o biografie pe o persoană pe care ați dori să o exemplificați într-o zi).

Cap 2
Sugestii pentru activități de îmbogățire

 1. Încercați o nouă activitate fizică timp de două luni.
  1
  Încercați o nouă activitate fizică timp de două luni. Învață cât de mult poți despre activitate sau sport și practică-l pentru a-ți menține corpul sănătos. În timpul tău liber, scrie despre asta în jurnalul tău / jurnal.
 2. Aflați o nouă limbă.
  2
  Aflați o nouă limbă. Cercetați o limbă pe care ați putea-o găsi interesantă și o studiați pentru două luni. Scrieți despre aceasta în jurnalul / jurnalul dvs. și înregistrați-vă vocea pe telefonul mobil sau pe alt dispozitiv de înregistrare pentru a practica. Dacă sunteți într-adevăr interesat de această fază, încercați înscrierea la o clasă în a doua lună care va duce la îmbogățirea educațională a limbii și va folosi jurnalul / jurnalul dvs. pentru a scrie despre limba respectivă.
 3. Îmbunătățiți abilitățile sociale.
  3
  Îmbunătățiți abilitățile sociale. Comunicați cu membrii familiei, cu vechii prieteni și cu noii cunoștințe. Întrerupeți relațiile toxice care otrăvesc sau împiedică îmbogățirea de sine. Scrieți despre relațiile cu oamenii din jurnalul / jurnalul dvs.
 4. Perfecționați-vă pe abilitățile sau activitățile vechi sau uitate.
  4
  Perfecționați-vă pe abilitățile sau activitățile vechi sau uitate. Aveți un fel de abilitate pe care v-ați angajat când erați mai tânăr, dar abandonați în timp ce creșteți? Încearcă să o iei din nou și să o practici timp de două luni pentru a vedea dacă ți-ai amintit de ea și de jurnal dacă ai îmbunătățit această activitate particulară sau abilitate după ce luna a trecut.

Cap 3
Găsirea inspirației pentru timpul liber

 1. Meditați pe citate inspirate sau versuri sau text sacru zilnic timp de o lună.
  1
  Meditați pe citate inspirate sau versuri sau text sacru zilnic timp de o lună. Nu ezitați să scrieți despre acest lucru în jurnalul / jurnalul dvs.
 2. Urmăriți clipuri video de inspirație pe YouTube pe diverse subiecte de inspirație pe care le-ați putea găsi interesante.
  2
  Urmăriți clipuri video de inspirație pe YouTube pe diverse subiecte de inspirație pe care le-ați putea găsi interesante. Iată câteva sugestii: Greg Laurie - Spiritualitate (Creștinism) Deepak Chopra - Neuroscience [Inițiere / Motivație Carol Tuttle - Echilibrarea Chakrelor] Caroline Leaf - Neuroștiința creștină Elliot Hulse - Inspirație / Motivație / filozofia estică Brad Yates - apăsarea EFT.