Cum să Cum să-i convingeți pe părinți să vă lase să vă mutați atunci când împliniți vârsta de 16 ani

Convingerea părinților că sunteți gata și capabil să trăiți singur când aveți 16 ani poate fi o provocare și majoritatea părinților vor rezista. Instinctul natural al părinților este de a-și păstra copiii aproape și în siguranță, și vă lasă să ieșiți la o vârstă fragedă merge împotriva acestui instinct. Dacă ați gândit bine cât de greu va fi să trăiți singur fără asistență din partea părinților sau a oricui altcineva și încă doriți să faceți față provocărilor, convingerea că părinții dvs. vor începe să le arate că sunteți suficient de maturi și responsabili să ai grijă de tine. Acest lucru poate necesita luni de comportament pentru adulți în numele dvs., dar dacă părinții dvs. nu simt că sunteți capabili să trăiți pe cont propriu, atunci nu vor accepta să vă lase să vă mutați.

Cap 1
Afișarea părinților dvs. sunteți gata

 1. Ia-ti o slujba.
  1
  Ia-ti o slujba. A trăi pe cont propriu și de a vă susține pe voi înșivă are nevoie de mulți bani, deci veți avea nevoie de un loc de muncă cu un venit constant. Deținerea unui loc de muncă va arăta, de asemenea, părinților dvs. că sunteți responsabil și matur și că este mai probabil ca aceștia să vă aprecieze nevoia de independență. Căutați un loc de muncă care să ofere ore flexibile și care să poată găzdui timpul pe care trebuie să-l ocupați în continuare ca student. Poate fi dificil să gestionezi munca, școala și temele, deci gândește-te la stabilirea unui buget temporal pentru tine.
 2. Luați mai multe treburi de uz casnic.
  2
  Luați mai multe treburi de uz casnic. Când locuiți pe cont propriu, veți fi responsabil pentru gătit, curățenie, spălătorie, gunoi și întreținere. Pentru ca părinții dvs. să vadă că sunteți pregătiți pentru acest lucru, luați în considerare acceptarea mai multă responsabilitate în jurul casei.
 3. Începeți să călătoriți singuri în jurul orașului.
  3
  Începeți să călătoriți singuri în jurul orașului. Părinții dvs. vă pot conduce la și de la școală, la muncă, la practici și în alte locuri, dar nu veți avea acel lux atunci când trăiți pe cont propriu. Pentru a te obișnui cu asta și pentru a demonstra că ești capabil să fii independent, nu te gândi la părinții tăi pentru călătorii. Transitul public este o opțiune disponibilă în multe orașe și orașe pentru a atrage oamenii de la un loc la altul. Dacă ați reușit să economisiți suficienți bani pentru o mașină și aveți permis de conducere, discutați cu părinții dvs. despre cumpărarea mașinii.
 4. Cercetați-vă.
  4
  Cercetați-vă. Înainte de a vă deplasa afară, vă recomandăm să cercetați cartierele sigure pentru a vedea ce este disponibil acolo. Și dacă veți avea de tranzit public, verificați rutele și asigurați-vă că locuința pe care o căutați este aproape de opriri. Mai mult decât atât, înainte de a se angaja într-o anumită casă sau apartament, cercetați costul locuințelor comparabile pentru a vă asigura că prețul este corect. De asemenea, veți avea nevoie de suficienți bani pentru a vă ajuta, astfel încât va trebui să știți cât de mult să bugetați pentru lucruri precum: [1] Chirie și utilități (căldură, electricitate, apă etc.) Alimente și articole de toaletă propriul vehicul (plăți lunare, asigurare, gaz și întreținere) Îmbrăcăminte Telefon, cablu și Internet
 5. Creați un buget.
  5
  Creați un buget. O mare parte a fi matur și suficient de responsabil pentru a trăi pe cont propriu este înțelegerea câți bani veți ieși, ce veți intra și cât de mult va rămâne la sfârșit. Un buget poate fi extrem de util, deoarece atunci știi exact unde se îndreaptă banii tăi și dacă îți poți permite anumite lucruri sau nu. De exemplu, dacă știi că bugetul îți alocă doar 40 de dolari pentru alimente pe săptămână, imediat stiu ca nu ar trebui sa cheltuiesti 10 $ din asta pe o singura masa de fast-food.
 6. Aveți un plan pentru viitorul imediat.
  6
  Aveți un plan pentru viitorul imediat. Nu este suficient să-i spuneți părinților că doriți să vă mutați: trebuie să vă dați seama unde vă îndreptați, dacă veți trăi cu oricine altcineva și dacă veți avea colegi de cameră responsabili. Luați în considerare posibilitatea de a vă deplasa cu alt membru al familiei dacă simțiți cu adevărat că trebuie să vă îndepărtați de părinți. Un alt membru al familiei poate să vă ofere un spațiu de la părinți, dar ei încă vor putea să vă ajute când aveți nevoie. Mulți proprietari vor fi reticenți să închirieze un loc pentru cineva care are doar 16 ani, deoarece sunt preocupați de daune, zgomote și comportamente iresponsabile. [4]
 7. Aveți un plan de viață.
  7
  Aveți un plan de viață. Restul vieții și obiectivele dvs. nu se vor opri doar pentru că vă mutați, dar aceste lucruri pot fi mai greu de gestionat. Poate fi bine să aveți un plan de cinci sau zece ani stabilit. Nu numai că acest lucru va demonstra părinților dvs. că sunteți preocupat de viitor, dar vă va ajuta, de asemenea, să vă călăuzești în următorii câțiva ani. De exemplu, ați putea dori să ia în considerare lucruri cum ar fi: Aveți de gând să mergeți la facultate sau universitate după ce ați absolvit liceul? Cum plănuiți să plătiți pentru școala dvs.? Doriți să continuați să lucrați la același loc de muncă în următorii ani? Dacă nu, ce fel de slujbă sperați să găsească în schimb? Aveți vreun scop financiar pentru viitorul apropiat? Va trebui să cumpărați propria mașină? Dacă da, vă puteți permite un vehicul sigur și fiabil?
 8. Înțelegeți riscurile.
  8
  Înțelegeți riscurile. Parte a fi un adult este înțelegerea și gestionarea riscurilor, și trăirea departe de părinții dvs. atunci când sunteți un minor poate fi riscant. Pentru unul, oamenii pot crede că pot profita de tine din cauza vârstei tale. Deoarece veți lucra cu jonglarea și școala, poate fi dificil să vă gestionați timpul în mod corespunzător. Dacă aveți de gând să trăiți pe cont propriu și nu cu familia sau cu prietenii, cunoașteți-vă drepturile și responsabilitățile în calitate de chiriaș. Dacă apar urgențe medicale, este posibil să aveți nevoie de bani pentru a acoperi cheltuielile.
 9. Economisiți-vă banii.
  9
  Economisiți-vă banii. Multe contracte de închiriere necesită un depozit sau prima și ultima lună de închiriere în față, ceea ce vă poate costa câteva mii de dolari. Este posibil să aveți nevoie de bani pentru un depozit pentru a obține anumite utilități înființate și ar trebui să aveți întotdeauna bani scosi pentru o urgență. Este o idee bună să aveți suficienți bani pentru a vă acoperi cheltuielile lunare timp de trei până la șase luni, în cazul în care se întâmplă ceva și nu puteți lucra sau aduceți bani.
 10. Cercetarea procesului juridic.
  10
  Cercetarea procesului juridic. Chiar dacă părinții dvs. sunt de acord, este posibil să nu li se permită în mod legal să se mute, în funcție de locul în care locuiți. De exemplu: În Regatul Unit, vă puteți muta doar la 16 cu consimțământul unui părinte. [6] În Statele Unite, trebuie să devii emancipat înainte de a putea părăsi în mod legal acasă la acea vârstă. Emanciparea înseamnă că sunteți legal considerat un adult pentru a avea grijă de voi înșivă, iar părinții dvs. nu mai sunt responsabili pentru bunăstarea voastră. Puteți deveni emancipat la vârsta de 16 ani, dar fără a vă abuza de abuzuri sau de alte circumstanțe, veți avea nevoie de consimțământul părinților dvs. [7] În Australia, nu există nici o vârstă legală pentru a pleca de acasă, dar autoritățile vă pot duce înapoi acasă dacă consideră că nevoile dvs. de bază nu sunt satisfăcute. [8] Luați act de faptul că, dacă aveți nevoie de permisiunea părintească de a pleca de acasă și nu o aveți, ați putea pune alți adulți în probleme legale dacă vă deplasați cu ei.

Cap 2
Vorbind cu părinții tăi

 1. Planificați discuția.
  1
  Planificați discuția. Părinții dvs. vor fi probabil foarte rezistenți la ideea că vă deplasați afară, așa că este important să abordați subiectul în mod corect. Va trebui să aveți o comunicare deschisă și onestă cu aceștia, pentru a explica ce vreți și de ce credeți că ar trebui să fie de acord. Programați o întâlnire de familie cu părinții dvs. și spuneți-le că aveți ceva important pe care doriți să-i vorbiți despre ele. Alegeți un timp liniștit atunci când părinții dvs. sunt calm și gata să vorbească. Nu lăsați această conversație pe ele în mijlocul unei lupte, a unei vacanțe sau a călătoriei de familie.
 2. Porniți conversația.
  2
  Porniți conversația. Când tu și părinții tăi stați să discutați, începeți să le explicați că sunteți responsabili și capabili să trăiți pe cont propriu. Spuneți-le despre toate lucrurile pe care le-ați făcut în ultimul timp pentru a vă pregăti pentru a trăi pe cont propriu și pentru a le explica cum a făcut să vă dați seama că trăirea pe cont propriu va fi dură, dar că sunteți gata. Spune-le despre cum merge treaba și cum economisiți destui bani. Arătați-le bugetul pe care l-ați creat și cheltuielile pe care le-ați cercetat. Discutați cu ei despre felul în care gestionați școala împreună cu responsabilitățile suplimentare pe care le aveți la locul de muncă și în jurul casei.
 3. Explicați de ce doriți să vă mutați.
  3
  Explicați de ce doriți să vă mutați. Părinții dvs. vor dori să știe de ce copilul lor vrea să plece și este mai bine dacă aveți un răspuns gata. Poate că te simți ca și cum ai nevoie de mai multă libertate, sau poate că te-ai luptat foarte mult în ultima vreme. Oricare ar fi motivul, fii gata să răspunzi deschis și sincer. Partea de a fi un adult își asumă responsabilitatea pentru acțiunile dvs. și pentru a-ți îndeplini opțiunile. Dacă au existat probleme la domiciliu care vă fac să vă mișcați, poate că acum este momentul potrivit pentru a le discuta cu părinții dvs. Este posibil să puteți ajunge la un acord, astfel încât să puteți obține ceea ce aveți nevoie și să trăiți în continuare acasă. [10] O altă opțiune pentru a aborda problemele familiei este consilierea și medierea, care ar putea ajuta pe voi și pe părinții voștri să lucrați prin anumite probleme și să ajungeți la compromisuri care să vă permită să trăiți împreună cu aceștia în timp ce obțineți mai multă libertate.
 4. Fiți gata să răspundeți la întrebări și să vă explicați planul.
  4
  Fiți gata să răspundeți la întrebări și să vă explicați planul. Mai presus de toate, părinții dvs. ar dori să știe unde mergeți și cu cine veți trăi. Acum, mai mult ca niciodată, este important să comunici deschis. Nu păstrați secrete sau nu încercați să ascundeți nimic. Amintiți-vă că părinții voștri vor să știe, pentru că ei au grijă de tine și vor să știe că vei fi în siguranță. Explicați-vă că ați gândit prin planul dvs. și că sunteți gata să faceți această provocare. Pentru a vă ușura mintea, creați o listă a numelor și numerelor de urgență pe care le-ați contacta în situații diferite, astfel încât să știe că sunteți pregătiți. [13]
 5. Pregătiți-vă pentru modul în care ar putea reacționa.
  5
  Pregătiți-vă pentru modul în care ar putea reacționa. Fiecare persoană este diferită, dar este sigur să spui că te poți aștepta ca părinții tăi să fie răniți, furioși, trist și confuzi de dorința de a pleca de acasă. Răspundeți la sentimentele lor cu înțelegere și calm: mâniați în schimb nu vor ajuta cauza dvs. și nu va ajuta deloc discuția. Oferiți-le timp părinților dvs. să proceseze cererea dvs. și să reprogrameze o altă întâlnire familială în câteva zile pentru a urmări și a discuta despre reacțiile lor.