Cum să desenezi o hartă a unui loc imaginar

Desenarea hărților imaginare este o distracție minunată; acest lucru vă poate inspira imaginația și este, de asemenea, o formă neexplorată de artă. În acest tutorial veți găsi sfaturi despre cum să desenați hărți care să arate natural, viu și atrăgătoare.

Paşi

 1. Faceți o imagine mentală a locului pe care doriți să îl desenați.
  1
  Faceți o imagine mentală a locului pe care doriți să îl desenați. Concentrați-vă pe caracteristicile care leagă harta împreună, cum ar fi linii de coastă, munți sau alte caracteristici majore pe care doriți harta dvs. să se concentreze asupra.
 2. Desenează liniile principale ale compoziției tale.
  2
  Desenează liniile principale ale compoziției tale. Poate fi o idee bună să începeți cu linii de coastă, dacă harta dvs. are să aibă corpuri de apă în ea. Nu vă așteptați ca desenul dvs. să arate ca imaginea dvs. mentală, chiar și cu cea mai simplă idee.
 3. Lasati loc pentru multe caracteristici pe care le puteti gandi mai tarziu.
  3
  Lasati loc pentru multe caracteristici pe care le puteti gandi mai tarziu. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți harta mai interesantă și vă va ajuta să echilibrați imaginea în fazele ulterioare ale desenului.
 4. Deveniți inspirați de desenul gratuit!
  4
  Deveniți inspirați de desenul gratuit! Dacă nu sunteți sigur ce doriți ca harta să arate, începeți să desenați linii orientate în jurul unor forme și linii.
 5. Rețineți că, dacă doriți o hartă cu aspect natural, harta trebuie să fie împărțită în regiuni în diferite moduri.
  5
  Rețineți că, dacă doriți o hartă cu aspect natural, harta trebuie să fie împărțită în regiuni în diferite moduri. Apoi adăugați detaliile mai târziu pe măsură ce definiți diferitele regiuni; aceasta include și colorarea.
 6. Rețineți detaliile hărților.
  6
  Rețineți detaliile hărților. Dacă știți suficient despre hărți, veți vedea că fiecare zonă are caracteristici unice, păstrează o minte deschisă și nu vă limitați la hărți care arată la fel peste tot. Lucrurile pe care trebuie să le adăugați includ (unele dintre acestea sunt elaborate în următoarele etape): Munții Canyons Coastlines Râuri, lacuri Insule, insule Păduri Drumuri majore Orașe, orașe, sate, avanposturi, locuințe de pustnici, ferme etc. .
 7. Aveți grijă să detaliați zonele de coastă.
  7
  Aveți grijă să detaliați zonele de coastă. Atunci când desenele de coastă încearcă să fie deosebit de detaliate și variate, faceți anumite zone cu multe peninsule și golfuri, și altele care sunt mai drepte. Insulele și lacurile pot fi oriunde, dar încercați să faceți o compoziție pașnică. Faceți mai întâi forma generală a terenului dvs., apoi adăugați mai multe caracteristici excentrice, trebuie să trageți coastele spre interior și spre exterior, în caz contrar harta va arăta nefiresc.
 8. Creați munți.
  8
  Creați munți. Munții sunt, în mod normal, în clustere sau lanțuri mici. Dacă faceți un cluster mare, acesta trebuie conectat la alte zone. Munții pot fi absolut oriunde și nu ar trebui să fie limitați, deoarece ele sunt, de asemenea, o parte foarte importantă din compoziția dvs.
 9. Adăugați unele râuri.
  9
  Adăugați unele râuri. Râurile pot fi de asemenea oriunde, asigurați-vă că cele mai multe dintre ele sunt ondulate, dar nu trebuie întotdeauna să fie. Râurile din zonele montane sunt de obicei mai drepte decât râurile din zonele plate. Încercați să le faceți să provină din lacuri (în orice dimensiune) sau din zone cu o altitudine mai mare.
 10. Includeți insule.
  10
  Includeți insule. Faceți arhipelaguri și clustere, dar pot fi folosite și insule singuratice. Dacă liniile de coastă și terenurile dvs. încă vă confundă, încercați să vă extindeți desenul pentru a include înălțimi subacvatice.
 11. Continuați să împingeți compoziția.
  11
  Continuați să împingeți compoziția. Includeți dealuri, vegetație și populație. Adăugați în efectivele de animale. Fiți creativi și urmați-vă inima. Adăugați detalii care să facă să pară mai realiste.
 12. Terminat.
  12
  Terminat.