Cum să identificați rozmarinul

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este un arbust originar din Asia și din Orientul Mijlociu. Această plante se descurcă bine într-un climat mediteranean, datorită faptului că poate supraviețui atât inundațiilor, cât și secetei. Anumite soiuri de rozmarin sunt de asemenea originare din unele părți ale Statelor Unite. Tulpinile și acele plante de rozmarin sunt folosite în principal pentru gătit pește sau carne și ca condimente pentru feluri de mâncare savuroase. Alte utilizări includ medicamente și decorative. Uneori, plantele de rozmarin sunt împodobite astfel încât să semene cu pomul de Crăciun sau sunt tăiate în alte forme pentru a fi utilizate în amenajarea teritoriului. Aflați cum să identificați rozmarin la magazinul local de grădină sau, probabil, cel care crește în mod natural în curtea din spate.

Paşi

 1. Măsurați rozmarinul.
  1
  Măsurați rozmarinul. Formele verticale de rozmarin pot crește până la 5 metri (1,5 m). (1,5 m) în înălțime. Există și forme de tulpină de rozmarin care se dezvoltă și se extind pe teren.
 2. Căutați plante asemănătoare unui copac scurt cu un trunchi de grăsime și ramuri mai mici, mai lungi și mai subțiri, care cresc drept în aer din trunchi.
  2
  Căutați plante asemănătoare unui copac scurt cu un trunchi de grăsime și ramuri mai mici, mai lungi și mai subțiri, care cresc drept în aer din trunchi. Cu toate acestea, ramurile inferioare tind să se prăbușească la sol, cu excepția cazului în care sunt tăiate.
 3. Căutați tulpini care sunt lemnoși și au o coajă cenușie.
  3
  Căutați tulpini care sunt lemnoși și au o coajă cenușie.
 4. Măsurați acele plantelor.
  4
  Măsurați acele plantelor. Lungimile lor variază între 0,8 și 1,6 inci (2 până la 4 cm).
 5. Verificați ca acele lungi, subțiri să se formeze aproximativ un sfert de drum de la baza ramificației și să crească dens, îndreptându-se în sus.
  5
  Verificați ca acele lungi, subțiri să se formeze aproximativ un sfert de drum de la baza ramificației și să crească dens, îndreptându-se în sus.
 6. Căutați ace care au culoarea gri închis la culoare, cu o venă în centrul fiecărui ac.
  6
  Căutați ace care au culoarea gri închis la culoare, cu o venă în centrul fiecărui ac. Soile de rozmarin sănătos rămân verde pe tot parcursul anului.
 7. Uită-te la partea de jos a ace pentru culoarea de argint de dedesubt.
  7
  Uită-te la partea de jos a ace pentru culoarea de argint de dedesubt. Verificați ca marginile să se îndoaie în jos. Partea inferioară a acelor este oarecum neclară la atingere.
 8. Mirosul frunzelor.
  8
  Mirosul frunzelor. Rozmarinul are o aromă amețitoare din lemn. Unii cred că are tonuri de pin și de lamaie. O sugestie de camfor ar putea fi detectată. Există o calitate rășinoasă a parfumului, care este destul de distinctivă și rămâne pe mâinile dvs. atunci când trageți acele de la tulpină.
 9. Căutați flori albe, albastre, roz sau violet în grupuri la vârful ramurilor.
  9
  Căutați flori albe, albastre, roz sau violet în grupuri la vârful ramurilor. Cele mai multe flori de rozmarin infloreste in vara, in climat usor, dar plantele crescand in cazul in care iernile sunt calde pot inflori pe tot parcursul anului.
 10. Încercați să identificați rozmarin proaspăt în magazin.
  10
  Încercați să identificați rozmarin proaspăt în magazin. Uita-te pentru tulpini, uneori încă atașat la rădăcini, în cazul în care ace sunt verzi și au o aromă puternică, care indică prospețime.