Cum să obțineți protecție împotriva dezastrelor naturale

Când grevele dezastrelor naturale, uneori amploarea dezastrului face dificilă aprecierea devastării pe care o vizitează un proprietar individual sau un chiriaș. Nimeni nu vrea să se trezească dimineața după un dezastru pentru a-și distruge toate bunurile lumești distruse și fără asigurare pentru a le înlocui. Pe termen scurt, achiziționarea asigurărilor împotriva dezastrelor naturale poate fi un lucru foarte ușor de înstrăinat și se pare că politica proprietarului ar trebui să acopere dezastrele naturale oricum. Deși este adevărat despre incendii și tornade (cel puțin cu cele mai multe politici din SUA), nu sunt acoperite pagubele cauzate de cutremure, alunecări de teren și inundații. Dacă locuiți într-o zonă care prezintă un risc ridicat pentru oricare dintre dezastrele de mai sus, asigurarea de protecție împotriva inundațiilor sau cutremurelor este crucială.

Cap 1
Asigurarea de inundații

 1. Accesați site-ul Programului Național de Asigurări de Inundații.
  1
  Accesați site-ul Programului Național de Asigurări de Inundații. Situat la http:
  www.floodsmart.gov, Programul Național de Asigurări de Inundații este locul unde puteți începe căutarea de asigurări de inundații în SUA. Acolo puteți afla despre asigurarea împotriva inundațiilor în general, puteți determina riscul de inundații în zona dvs. și chiar puteți găsi agenți locali care vinde asigurarea de inundații.
 2. Determinați nivelul de risc din zona dvs.
  2
  Determinați nivelul de risc din zona dvs. Puteți afla care este profilul de risc al proprietății pe pagina de pornire a floodsmart.gov. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa dvs. - vă va spune nivelul de risc pentru adresa dvs. și prima dvs. anuală. [1] Dacă locuiți într-o zonă cu risc ridicat, înseamnă că există cel puțin 25 % șanse de inundații apărute în timpul vieții unui credit ipotecar de treizeci de ani. Dacă locuiți într-o zonă cu risc sporit și aveți o ipotecă garantată federal, asigurarea de inundații este obligatorie. Deși creditorii din zonele cu risc scăzut nu sunt obligați să cumpere asigurări de inundații, daunele provocate de inundații din aceste zone reprezintă peste 20% din toate creanțele și 30% din toate ajutoarele pentru dezastre. Dacă doriți să vedeți o hartă a riscului de inundații din zona dvs., accesați https:
  msc.fema.gov/portal și introduceți-o în adresa dvs.
 3. Asigurați-vă că știți ce este acoperit.
  3
  Asigurați-vă că știți ce este acoperit. Există două tipuri de bază de asigurare împotriva inundațiilor, asigurări structurale și asigurarea conținutului. Structurile sunt asigurate până la 250.000 de dolari, iar conținutul este asigurat până la 100.000 $. [2] Asigurarea structurală acoperă proprietatea în sine, inclusiv fundația, pereții, acoperișul, aparatele grele, podele, sistemele electrice și sanitare și sistemele HVAC. Cuprinsul de asigurare acoperă ceea ce este în interiorul casei, cum ar fi bunurile dvs. personale, șaibe și uscătoare, lucrări de artă până la 2.500 dolari, unități AC fereastră, mașini de spălat vase și microunde.
 4. Alegeți o deductibilă rezonabilă.
  4
  Alegeți o deductibilă rezonabilă. Standardul deductibil pentru asigurarea inundațiilor este de 500 de dolari pentru case noi și de 1.000 de dolari pentru case mai vechi. Această deductibilă se aplică separat pentru acoperirea structurii și acoperirea conținutului casei. Puteți alege o sumă deductibilă mai mare (până la 5.000 USD) într-un efort de a vă reduce plata lunară. Amintiți-vă, totuși, o deductibilă mai mare nu vă economisește cu adevărat bani în sensul că veți obține mai mult pentru a plăti mai puțin. Tot ceea ce este mai deductibil nu este obligat să plătiți mai mult din buzunar atunci când dezastrul intră. [3] Dacă sunteți tentat să optați pentru o deductibilitate mai mare, gândiți-vă lung și greu la asta. Creșterea medie a provizioanelor de inundații este de 30.000 de dolari, iar în cazul unui dezastru major, poate fi mult mai mare. Un inundații majore ar putea distruge casa, dar poate devasta și întreaga regiune. Dacă nu sunteți în slujba dvs. și banca dvs. a fost distrusă chiar împreună cu casa dvs., plata a 4.500 de dolari suplimentar poate fi mult mai dificilă decât pare. Efectuarea ajustărilor la deductibil este modul principal în care oamenii influențează plățile lunare de asigurare împotriva inundațiilor. Primele sunt altfel determinate de Programul național de asigurări de inundații; purtătorii de asigurare nu influențează prețul într-un fel sau altul.
 5. Retrofitează-ți casa.
  5
  Retrofitează-ți casa. Există mai multe renovări pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă protejați împotriva inundațiilor, iar majoritatea acestora vă vor reduce prețurile. Unele dintre acestea pot fi destul de scumpe, astfel încât s-ar putea să nu plătească singuri pentru mai mulți ani. Cu toate acestea, s-ar putea să găsiți că merită să mergeți înainte și să faceți renovări. Acestea vă vor salva de daune și nu va trebui să treceți prin dificultatea de a repara daunele poate fi recompensa proprie. Unele dintre aceste renovări includ ridicarea casei dvs., ridicarea cuptorului sau a unității de curent alternativ, până pe pereți și deplasându-vă întrerupătorul la un etaj superior. Dacă vă ridicați casa, asigurați-vă că ați obținut certificarea elevației. Certificatele de înălțime pot fi achiziționate de la arhitecți sau inspectori de teren din zona dvs. Pentru a găsi un inspector, vizitați site-ul asociației de stat a inspectorilor și găsiți unul în zona dvs. [5]
 6. Vorbește cu un agent.
  6
  Vorbește cu un agent. Programul Național de Asigurări în Inundații are un director de agenți care vând asigurări de inundații în zona dvs. Pentru a achiziționa o politică, accesați https:
  www.floodsmart.gov/floodsmart/pages/residential_coverage/agent_locator.jsp și introduceți adresa dvs., apoi discutați cu un agent din apropierea dvs. [6]

Cap 2
Asigurarea de cutremur

 1. Găsiți un transportator.
  1
  Găsiți un transportator. Înainte de a putea decide asupra unei politici, va trebui să găsiți un transportator de asigurare. Acest lucru este cel mai ușor pe coasta de vest. În California, unde riscul de cutremur este cel mai mare, asigurarea de cutremur este vândută prin intermediul California Cutremur Authority (CEA). În plus, GeoVera și Arrowhead vinde asigurări de cutremure rezidenților de-a lungul întregii coaste a Pacificului. [8] Dacă nu trăiți pe Coasta de Vest, adresați-vă asigurătorului de la domiciliu asigurarea de cutremur. Majoritatea transportatorilor mai mari o vor oferi, iar cei care nu vă vor putea îndruma în direcția cea bună.
 2. Asigurați-vă că știți cum este detaliată acoperirea și ce este acoperit.
  2
  Asigurați-vă că știți cum este detaliată acoperirea și ce este acoperit. În majoritatea politicilor, se aplică limite diferite pentru acoperirea proprietății personale, cheltuielile de viață și acoperirea pentru daune structurale. Oamenii încearcă adesea să economisească bani prin scufundări pe acoperirea proprietății personale, care începe la aproximativ 5.000 de dolari. Doar știți cât de mult merită proprietatea dvs., dar asigurați-vă că nu vă asigurați în mod semnificativ. [9] Aveți grijă de articole cum ar fi certificate de acțiuni, numerar și artă. Majoritatea politicilor limitează acoperirea colecțiilor și nu acoperă deloc articole de bilete, cum ar fi cristalul și China. Cheltuielile suplimentare de trai (ALE) acoperă cheltuieli temporare, cum ar fi camerele de hotel pe care le-ați putea avea dacă un cutremur a făcut locuința dvs. inevitabilă. Planurile de bază pornesc cu o acoperire ALE de numai 1.500 $, dar pot ajunge până la 25.000 $. Dacă locuiești pe o altitudine sau pe fundul unui deal, asigurați-vă că alunecările de teren sunt acoperite de politică.
 3. Alegeți o deductibilă accesibilă.
  3
  Alegeți o deductibilă accesibilă. Șansele ca casa ta să fie distrusă într-un cutremur sunt mici. Cu toate acestea, pagubele cauzate de cutremure sunt adesea grave. Din cauza severității și a costurilor daunelor, primele pentru asigurarea cutremurului sunt ridicate - la fel de mari ca și asigurarea pentru proprietarii de case. Pentru a economisi bani, mulți proprietari păstrează primele scăzute, acceptând o deductibilitate ridicată. [11] Acest lucru poate fi riscant. În loc de un număr, asigurarea deductibilă pentru cutremur este un procent din valoarea casei. Deci, un deductibil de 20% pentru o casa de 500.000 de dolari ar ajunge la 100.000 de dolari. Majoritatea oamenilor nu vor putea să producă 100.000 de dolari la cerere. Poti tu?
 4. Verificați reducerile pentru retro-amenajarea casei dvs.
  4
  Verificați reducerile pentru retro-amenajarea casei dvs. Deoarece riscul unui cutremur și nivelul pagubelor provocate de cutremur este în mare parte din mâinile unui proprietar de locuințe, nu este ușor să obțineți o reducere la asigurarea cutremurului. Acest lucru se datorează faptului că riscul este calculat în funcție de locația, dimensiunea și vârsta locuinței dvs., precum și de tipul de sol pe care acesta se află și de apropierea acestuia de liniile de avarie. Cu toate acestea, puteți încerca să vă faceți casa mai rezistentă la cutremur, ceea ce poate duce la scăderea primelor. [12] Chiar dacă acestea reduc primele, este posibil ca această reducere să nu se plătească singură. Cutremurul care vă protejează locuința va include upgrade-uri cum ar fi împungerea cadrelor în fundație, întărirea zidurilor cu placaj și atașarea încălzitorului de apă caldă pe bolțurile din perete. [13]

Cap 3
Comparând asigurătorii

 1. Verificați stabilitatea lor financiară.
  1
  Verificați stabilitatea lor financiară. Spre deosebire de depozitele dintr-o bancă, primele pe care le plătiți unui asigurător nu sunt garantate de nici o agenție federală. Dacă un asigurător nu reușește, vă pierdeți banii. Deși nu este posibil ca un incendiu al locuinței să fie evenimentul care cauzează falimentul unui asigurător, un dezastru natural poate da faliment unui asigurător pe o bază financiară șubredă. Prin urmare, este important să investigați stabilitatea financiară a unui asigurător înainte de a cumpăra o politică. [14] Puterea financiară poate fi găsită într-un asigurător prin intermediul unei companii de rating financiare. Puterea unei firme este evaluată pe o scară de la AAA la D, cu AAA fiind cel mai bun și D cel mai rău. Unele dintre cele mai cunoscute servicii de rating financiar includ Moody's, Standard and Poor's și Fitch IBCA.
 2. Întrebați comisarul de asigurări de stat despre istoricul lor.
  2
  Întrebați comisarul de asigurări de stat despre istoricul lor. Comisarii americani de asigurări de stat vor avea înregistrări privind reclamațiile, licențele și dacă asigurătorul este sau nu acoperit de stat în caz de neîndeplinire a obligațiilor. [15] Unele comisii de asigurări de stat dețin, de asemenea, înregistrări privind rata pierderilor asigurătorului. Raportul privind pierderile descrie proporția primelor cheltuite în plăți. Orice mai puțin de 50% din plăți este suspect - asigurătorul fie supraîncărcare, fie plăti mai puțin.
 3. Vedeți dacă puteți obține reduceri.
  3
  Vedeți dacă puteți obține reduceri. Nu doare niciodată să vă întrebați dacă puteți obține o reducere a prețului premium. În timp ce ajustați deductibilele și faceți modificări în casa dvs. sunt probabil principalele modalități de a primi o reducere, există și alte câteva modalități de a vă reduce ratele. [16] Dacă utilizați același asigurător pentru mai multe politici, cum ar fi auto, proprietarul casei Și alții, veți fi eligibili pentru o rată redusă. De asemenea, puteți solicita asigurătorului dacă acordă un discount angajatorului dvs.

Cap 4
Obțineți maximum de la polița de asigurare a proprietarului dvs.

 1. Știți ce este acoperit.
  1
  Știți ce este acoperit. Majoritatea politicilor de asigurare ale proprietarilor de case din SUA acoperă două tipuri de dezastre naturale - incendii și tornade. Uraganele sunt mai dificil de clasificat; daunele provocate de vânt și ploaie în timpul uraganului sunt de obicei acoperite, dar inundațiile nu sunt [17]. De exemplu, dacă vântul de la un uragan vă sparge ferestrele și ploaia vă va deteriora podeaua, ambele tipuri de daune ar fi acoperite. În cazul în care ploaia a supraîncărcat furtuna se scurge în cartierul dvs. și a dus la un potop, nu ar fi acoperit.
 2. Alegeți valoarea de înlocuire.
  2
  Alegeți valoarea de înlocuire. În timp ce asigurarea ar trebui să vă protejeze împotriva pierderii, nu toate polițele valorifică rambursările în mod egal. Există câteva moduri diferite în care un asigurător vă va valorifica elementele: valoarea reală a numerarului, valoarea de înlocuire și valoarea de înlocuire extinsă. [18] Valoarea reală în numerar le rambursează pe proprietar pentru valoarea curentă a elementului. Aceasta este, de obicei, cea mai stingătoare metodă de rambursare, deoarece cele mai multe lucruri se depreciază în valoare și nu se apreciază. Deci, dacă salteaua dvs. de 5 ani a fost distrusă într-un incendiu, asigurătorul nu va rambursa costurile pentru a găsi o saltea nouă, ci pentru valoarea unei saltele de cinci ani. Valoarea înlocuirii nu are ca efect deprecierea, adică o metodă mai generoasă de rambursare. Valoarea de înlocuire extinsă este o metodă de rambursare care rambursează costul înlocuirii plus un procent suplimentar.
 3. Încearcă să-ți menții primele scăzute.
  3
  Încearcă să-ți menții primele scăzute. Există o serie de modalități de a vă menține primele mici care nu implică creșterea deductibilității. Acestea includ instalarea dispozitivelor de siguranță, gruparea și modernizarea casei dvs. [19] Dispozitivele de siguranță care pot duce la economii mari includ detectorii de fum, sistemele de aspersoare și stingătoarele de incendiu. Asigurarea de tip Bundling înseamnă efectuarea mai multor tipuri de asigurări cu un transportator. De obicei, puteți obține o reducere cu cât mai multe politici pe care le efectuați la un moment dat. Retrofitele care pot reduce o primă includ înlocuirea geamurilor din sticlă de unică folosință cu geam dublu și a materialelor de acoperire rezistente la foc, cum ar fi acoperișurile metalice.