Cum să câștigi încrederea iepurelui

Nu este o sarcină ușoară să câștigi încrederea iepurelui. Deși sunt creaturi curioși, instinctul lor este să fugă de orice mare și zgomotos, mai ales dacă ceva încearcă să-l ridice. În ceea ce privește personalitatea, așteptați ca iepurele dvs. să fie timid până când voi doi ați reușit să petreceți împreună un timp de calitate. În cele din urmă, va trebui probabil să vă ajustați propriul comportament pentru a vă asigura că iepurele dvs. vine să vă recunoască drept un prieten de încredere. [1]

Cap 1
Cunoașterea iepurelui

 1. Petreceti singuri timpul.
  1
  Petreceti singuri timpul. Iepurii pot fi ușor surprinși sau copleșiți de zgomotul și mișcarea mai multor persoane. În mod similar, alte animale de companie sunt susceptibile de a teroriza un iepure de companie, până când sunt obișnuiți cu prezența lor. Pentru a începe să câștigi încrederea iepurelui, alăturați-vă iepurelui în camera în care trăiește fără alți oameni sau animale prezente. [2]
 2. Deschideți ușa iepurelui la nivelul podelei.
  2
  Deschideți ușa iepurelui la nivelul podelei. O ușă aflată la nivelul podelei este deosebit de importantă. Doriți să evitați intrarea și ieșirea din racita, pentru că acesta este spațiul în care trebuie să se simtă în siguranță. În consecință, dă-i iepurelui libertatea de a alege când ieșesc din bucătărie, alegând o bucată cu o ușă care îi va permite să plece și să reintroducă confortabil.
 3. Lasă-ți iepurele să vină la tine.
  3
  Lasă-ți iepurele să vină la tine. După ce deschideți brațul, faceți pașii câțiva pași. Lie sau crouch pe podea departe de hutch. Așteptați să vă apropiați de iepure. Rămâi calm, pe măsură ce iepurele îți poate simți frustrarea sau nerăbdarea și te înspăimânta. Fiți siguri că curiozitatea iepurelui vă va face să vină să vă salute. [4]
 4. Oferiți un tratament.
  4
  Oferiți un tratament. Pentru a motiva iepurele să iasă și să petreacă timp cu tine, oferi un tratament. Plasați tratamentul în palma mâinii întinse. Du-te cu bucăți mici de morcovi, mere sau banane. O prăjină de ovăz poate fi, de asemenea, atrăgătoare pentru iepurele dvs. [5] Legumele și fructele nu trebuie să reprezinte mai mult de 10% din dieta totală a iepurelui. Iepurii ar trebui să mănânce în cea mai mare parte fân. [6] Nu vă alimentați nimic niciodată cu ciocolată, cofeină sau cantități mari de zahăr sau grăsimi.
 5. Fii răbdător.
  5
  Fii răbdător. La început, acest proces va fi destul de lent. Nu vă așteptați să deschideți urechea, să vă culcați și să aveți imediat un iepure care vă mănâncă din mână. Iepurele trebuie să se simtă suficient de sigur pentru a-și lăsa brațul. În consecință, trebuie să stabilească că nu sunteți o amenințare înainte de a se apropia. Trimiteți mesajul că sunteți un prieten stând calm, cu o postură relaxată și o mișcare lentă, rar. [7] Acest proces poate dura aproximativ o oră. Curiozitatea naturală a iepurelui va obliga în cele din urmă să vină și să investigheze.
 6. Țineți-vă apăsat.
  6
  Țineți-vă apăsat. Pe măsură ce iepurele se apropie, ar fi tentant să vă întoarceți și să-i întâmpinați cu un animal de companie rapid. Donâ € ™ t! Pur și simplu lasă iepurașul să vă miroasă. Ar putea chiar să vă ducă să vă aruncați în jurul corpului pentru a investiga. Lăsați-i să se familiarizeze cu voi, deoarece acest lucru îi va învăța că nu sunteți periculoși. [8] Dacă iepurele începe să mănânce tratamentul pe care vi l-ați oferit, țineți mâna în continuare.
 7. Repetați acest proces zilnic.
  7
  Repetați acest proces zilnic. După ce ați făcut acest lucru de mai multe ori, iepurele dvs. va începe să iasă mai repede de la coadă. Începeți să atingeți cu zgârieturi ușoare și lente pe capul iepurelui. Dacă iepurele se îndepărtează, lăsați-i să meargă și să nu-i atingă din nou în acea zi. Niciodată nu-i urmărește - asta îi va face să se teamă de tine.

Cap 2
Asigurați-vă că iepurele dvs. este confortabil în jurul vostru

 1. Creșteți cuddling la ritmul iepurelui.
  1
  Creșteți cuddling la ritmul iepurelui. Odată ce iepurele îți este confortabil să-ți scarpinți capul, poți să-ți petreci și spatele. Limitați-vă petting la zgârieturi cap și spate freacă până la iepure se culca lângă tine. S-ar putea chiar să urce chiar lângă tine și să se culce cu spatele la braț. Permiteți-i să dicteze cantitatea de contact fizic cu care se simt confortabil. [10]
 2. Oferiți-i ceva pentru ca iepurele dvs. să mestece.
  2
  Oferiți-i ceva pentru ca iepurele dvs. să mestece. În afară de tratamentele comestibile, aveți alte opțiuni pentru a vă ajuta să vă încălziți iepurele. Oferiți un baston pentru a mesteca sau mestecați bureți special conceput pentru iepuri. Iepurii se bucură de mâncare pe lucruri și trebuie să facă acest lucru frecvent pentru a-și menține sănătatea dinților. [11] Alegeți mărturii, salcie, aspen și ramuri de pin. Cherestele netivite de pin pot fi de asemenea folosite pentru a construi un coș de fân. Iepurele dvs. poate mesteca in siguranta pe coșul care isi pastreaza mancarea! Asigurați-vă că lemn de caise sau piersic a fost uscat cu cel puțin o lună înainte de al da iepurelui dumneavoastră să mestece.
 3. Încercați niște năstase.
  3
  Încercați niște năstase. Chiar dacă iepurele dvs. este confortabil în jurul vostru și va ieși să vă salute, ei pot fi surprinși de mișcările mâinilor. Dacă acest lucru pare să fie cazul, se află pe stomacul tău, cu mâinile pe partea ta sau pe spate. Iepurele se poate apropia de fața ta. Hum încet și slab, pentru a imita comunicarea prietenoasă a iepurelui. Iepurele dvs. poate chiar să-și frece nasul și obrajii împotriva voastră. [12]
 4. Păstrați copii excluși.
  4
  Păstrați copii excluși. Până când un copil este dispus să stea liniștit și liniștit în jurul unui iepure, ar fi mai bine să-i țină departe unul de celălalt. În mod sigur, nu permiteți unui copil să dețină un iepure până când iepurele se duce copilului pe cont propriu. Chiar și atunci, asigurați-vă că copilul știe că iepurii sunt fragili și sunt predispuși la abuzuri. [13] Înțelegeți că majoritatea iepurilor nu le place să fie ținute sau manipulate mai mult de câteva momente.

Cap 3
Păstrarea comunicației dvs. de iepure

 1. Ieșiți-vă iepurele.
  1
  Ieșiți-vă iepurele. Cel mai important pas pe care îl puteți lua în creșterea duratei de viață a iepurelui este fixarea acestora. Acest lucru va face, probabil, mai ușor pentru a obține împreună cu iepurele dumneavoastră. Neuterarea unui iepure mascul și spionarea unui iepure de sex feminin va reduce foarte mult riscul bolilor și va împiedica iepurii de ambele sexe să devină agresivi. [14] Au aceste proceduri efectuate odată cu un iepure de patru luni. Asigurați-vă că vă duceți iepurii la un veterinar care are experiență în îngrijirea iepurilor.
 2. Țineți un iepure corect.
  2
  Țineți un iepure corect. Deși doriți să minimalizați timpul pe care îl petreceți pe cei mai mulți iepuri, este sigur să faceți acest lucru pentru o perioadă scurtă de timp. Asigurați-vă că sprijiniți pe deplin greutatea corpului iepurelui. Utilizați întotdeauna brațul sau corpul pentru a oferi o suprafață pentru picioarele posterioare ale iepurelui dvs. [15] Nu ridicați niciodată un iepure în urechi. Nu țineți niciodată un iepure cu burta în sus.
 3. Aveți grijă de semne de rănire sau de boală.
  3
  Aveți grijă de semne de rănire sau de boală. Chiar dacă sunt timizi, iepurele dvs. ar trebui să fie activ și atent. Un iepure sănătos va merge frecvent în jurul cuștii, mănâncă, bea și face zgomote moi. Dacă aceste comportamente nu apar, căutați alte semne, iepurele dvs. poate fi bolnav. Asigurați-vă că respirația este clară și că ochii și blana iepurelor arată sănătoși. Dacă iepurele începe să piardă în greutate sau păr, este letargic sau are descărcare din orice parte a corpului, duce-i la un medic veterinar.