Cum să elaborați un acord de despăgubire

Un acord de indemnizație acționează pentru a transfera costurile de la o parte la alta și reprezintă o parte esențială a gestionării riscurilor. Când începeți o afacere de afaceri printr-un contract cu altcineva, riscul poate veni cu orice număr de lucruri dăunătoare care s-ar putea întâmpla. Deși pot apărea în mai multe contexte diferite, în mod obișnuit doriți să elaborați un acord de despăgubire pentru a acoperi riscurile pe care cealaltă parte este într-o poziție mai bună de a preveni decât dvs. (1) [2]

Cap 1
Configurarea acordului

 1. Căutați eșantioane.
  1
  Căutați eșantioane. Este posibil să puteți găsi un eșantion online pe care îl puteți utiliza ca ghid pentru acordul dvs. de despăgubire. Multe companii de servicii juridice oferă de asemenea formulare sau șabloane pentru a crea un contract de despăgubire, deși, de obicei, trebuie să plătiți o taxă pentru a le accesa. [3] Eșantioanele utilizate de alte companii vă pot ajuta, de asemenea, să decideți cum să vă pronunți clauzele sau să vă dați o idee a felului de informații pe care trebuie să le includeți. Asigurați-vă că toate acordurile pe care le priviți se ocupă de situații similare cu ale dvs. Acordurile de despăgubire sunt folosite în multe scopuri diferite, iar una scrisă dintr-un singur motiv nu poate funcționa pentru altul. Dacă credeți că vă aflați peste cap, vă recomandăm să consultați un avocat care vă va elabora acordul. Un avocat tranzacțional cu experiență va elabora în mod tipic un acord de despăgubire pentru dvs. pentru o taxă fixă ​​relativ mică.
 2. Adună informații.
  2
  Adună informații. Înainte de a vă așeza pentru a vă elabora acordul, trebuie să aveți suficiente informații cu privire la desfășurarea activității și posibilele pretenții care ar putea apărea ca rezultat al acelei activități. [4] [5] Scopul acordului dvs. este de a avea alte persoane vă despăgubesc împotriva acestor riscuri sau pierderi, transferând astfel riscul de la dvs. către ei. Un acord puternic ar trebui să includă o descriere detaliată a acestor riscuri, astfel încât cealaltă persoană să înțeleagă răspunderea pe care o asumă.
 3. Identificați părțile.
  3
  Identificați părțile. Începeți-vă acordul de despăgubire introducând numele părților la acord, inclusiv denumirile juridice ale întreprinderilor, dacă este cazul, și adresele fiecărei părți de reședință sau locului principal de activitate. [6] [7] În anumite situații, puteți identifica persoana care va va despagubi prin folosirea pronumei "I." Acest lucru apare, de obicei, atunci când o singură persoană semnează acordul, iar activitatea nu are un caracter reciproc. Aceste tipuri de acorduri de despăgubire sunt elaborate în mod obișnuit cu ideea că mulți oameni diferiți vor semna o copie a acordului înainte de desfășurarea activității. Aceste acorduri mai generice, de prima persoană, sunt adesea folosite de întreprinderi care invită publicul să participe la activități cu risc relativ ridicat, cum ar fi săriturile de bungee și, de regulă, includ și eliberarea răspunderii. În situațiile în care elaborați acordul de despăgubire pentru a corespunde unui alt contract sau unei întreprinderi comune, identificați ambele părți după nume și scrieți acordul în terțe persoane, în loc să folosiți pronume de tip "I" și "tine" .“
 4. Precizați scopul acordului.
  4
  Precizați scopul acordului. Înainte de a ajunge la inima acordului, scrieți câteva paragrafe care descriu motivele pentru care părțile intră în acord și orice fundal necesar pentru a înțelege riscurile implicate. [8] În cercurile juridice, acestea sunt adesea cunoscute ca "în timp ce "deoarece fiecare clauză începe de obicei cu acel cuvânt. Cu toate acestea, acest jargon legal nu este, de obicei, necesar într-un acord de despăgubire. Aceste clauze sunt adăugate pentru a pune acordul de despăgubire în context și a explica motivațiile părților. Întrucât, în mod obișnuit, acestea nu sunt considerate operabile sau obligatorii din punct de vedere legal, aceste clauze ar trebui să includă doar informații de bază sau declarații - nu se referă la nimic referitor la despăgubiri. Dacă există riscuri deosebite în participarea la activitate, aici puteți enumera aceste. Dacă și în ce măsură anumite riscuri trebuie enumerate, depinde în mod specific de legile statului dvs.

Cap 2
Stabilirea termenilor

 1. Cercetarea legii aplicabile statului.
  1
  Cercetarea legii aplicabile statului. Deoarece fiecare stat are legi care pot restrânge situațiile în care pot fi folosite acorduri de despăgubire sau termenii care ar putea fi incluși, trebuie să aveți o înțelegere aprofundată a legii statului dvs. pentru a vă asigura că acordul dvs. de despăgubire va fi executoriu. care se aplică și guvernează în mod obișnuit acordul va fi legea statului în care va avea loc activitatea sau proiectul - de vreme ce aceasta este legea care ar guverna orice proces care a apărut ca urmare a unei vătămări sau a unei pierderi. În plus față de legislația de stat, există, de asemenea, dreptul federal care se aplică în funcție de activitatea în cauză sau de industria în care operează. Rețineți că dacă includeți o clauză interzisă în statul dvs., o instanță va considera că este nevalidă. În unele cazuri, acest lucru ar putea conduce la imposibilitatea legală a întregului acord. În schimb, dacă ați neglijat să includeți ceva legiferat de stat, instanța va citi în mod normal ca și cum ar fi fost acolo. Acest lucru poate avea ca efect negaționarea altor clauze sau limitarea funcționării acestora. Aceasta este o altă situație în care vă recomandăm să consultați un avocat dacă simțiți că sunteți prea departe în buruieni și nu înțelegeți exact ce trebuie inclus sau cum se aplică legea situației dvs.
 2. Definiți în mod clar domeniul de aplicare al indemnizației.
  2
  Definiți în mod clar domeniul de aplicare al indemnizației. Dacă sunteți partea care despăgubește celălalt, doriți ca domeniul de acoperire al acestei indemnizații să fie cât mai restrâns posibil. Cu toate acestea, dacă sunteți parte despăgubită, veți dori ca acest domeniu să fie cât mai larg posibil. Un acord puternic de indemnizație este un compromis între aceste două poziții care le respectă pe amândouă [10]. [11] Acesta este un alt domeniu în care legea statului poate intra în joc. nu puteți avea decât o altă parte să vă despăgubească împotriva atâtor lucruri. De exemplu, de obicei, cineva nu vă poate despăgubi pentru răniri sau pierderi care apar ca urmare a acțiunii intenționate sau penale a unui terț. Când cineva despăgubește pe altcineva, în esență, ei spun că își vor asuma răspunderea pentru leziuni sau pierderi. Cu toate acestea, leziunile sau pierderile pot apărea ca urmare a acțiunilor altcuiva. Sfera de acoperire a indemnizației nu trebuie să se extindă dincolo de persoana care semnează acordul sau de persoanele care acționează în numele lor și care sunt sub controlul lor, cum ar fi angajații. În special în sectorul construcțiilor, abordați responsabilitatea contractorilor și subcontractanților. Deși nu este neobișnuit ca contractorii să fie obligați să despăgubească constructorul sau proprietarul împotriva acțiunilor sau neglijenței din partea subcontractanților, acest lucru ar trebui evaluat de la caz la caz. Dacă persoana care semnează acordul nu are controlul efectiv asupra acțiunilor altcuiva, de obicei nu ar trebui să li se ceară să-și asume responsabilitatea pentru acele acțiuni. Pe de altă parte, făcând contractorul responsabil pentru acțiunile subcontractanților poate încuraja contractantul să se angajeze într-o mai mare supraveghere a proiectului în ansamblu.
 3. Descrieți situațiile care dau naștere la despăgubiri.
  3
  Descrieți situațiile care dau naștere la despăgubiri. În funcție de domeniul de aplicare pe care l-ați definit, pot exista doar cazuri specifice în care cealaltă parte va fi chemată să vă apere sau să vă despăgubească. [12] [13] Țineți minte că obligația de apărare este separată de obligația de a despăgubi și are propriile cerințe legale. Pot exista situații în care persoana este obligată să vă despăgubească, dar trebuie să vă apărați propria apărare. În aceste situații, persoana care vă despăgubește, de obicei, nu poate fi trasă la răspundere pentru costurile apărute. În unele cazuri, un proces trebuie să fie judecat și încheiat înainte ca indemnizația să poată fi stabilită.
 4. Adresați-vă achiziției de asigurare de răspundere civilă.
  4
  Adresați-vă achiziției de asigurare de răspundere civilă. În industriile variate, cum ar fi producția de producție și de film, solicitarea părții compensatoare de a achiziționa o asigurare de răspundere care să acopere neglijența până la o anumită sumă specifică este standard. [14] [15] În mod obișnuit denumită "asigurare de erori și omisiuni" partea de despăgubire în caz de neglijență proprie. Întrucât majoritatea persoanelor fizice și întreprinderilor mici nu au de fapt banii pentru a acoperi un proces în cazul în care este depusă sau pentru a acoperi integral pierderile sau vătămările care apar, asigurarea de răspundere garantă că acestea vor putea să-și îndeplinească îndatoririle în baza acordului de despăgubire .
 5. Luați în considerare introducerea unui plafon pentru daune.
  5
  Luați în considerare introducerea unui plafon pentru daune. În special, dacă aveți de-a face cu un antreprenor independent sau dacă ați solicitat achiziționarea unei asigurări de răspundere civilă, inclusiv o sumă maximă de daune pentru care răspunderea este răspunzătoare, este rezonabilă și prudentă. partea de despăgubire cu suma maximă pentru care vor fi responsabili, astfel încât să poată bugeta și planifica în consecință. Puteți, de asemenea, să doriți să includeți diferite limite pentru situații diferite. Rețineți că scopul acordului de despăgubire este transferul sau redistribuirea riscului de implicare într-o anumită activitate. O clauză de neglijență contributivă poate să trateze situații în care atât dvs., cât și partidul de despăgubire ați fost neglijenți într-o oarecare măsură.

Cap 3
Asigurarea aplicabilității

 1. Includeți orice informații de bază necesare.
  1
  Includeți orice informații de bază necesare. În anumite situații, trebuie să dezvăluiți riscurile specifice pentru care partea responsabilă cu despăgubirea își asumă responsabilitatea. Aceste informații fac ca ambele părți să fie informate în mod egal cu privire la riscurile pe care le implică eforturile lor. [17] În mod obișnuit, aceste dezvăluiri sunt necesare atunci când partea despăgubitoare se angajează voluntar în anumite activități cu risc sporit, cum ar fi săriturile de bungee sau scufundarea în cer și furnizați cu mijloacele de a face acest lucru. Scopul acestor dezvăluiri, dintre care multe sunt cerute de legea statului, este de a asigura că partea care asigură despăgubirea este conștientă de riscuri înainte de a desfășura activitatea. Prin semnarea acordului, partea de despăgubire recunoaște că este conștientă de riscurile specifice pe care le-ați divulgat. Din acest motiv, ar trebui să luați în considerare și dezvăluirea riscurilor pe care cealaltă parte nu le-ar putea lua în considerare, chiar dacă acestea au o șansă relativ rară de a se întâlni.
 2. Adăugați dispoziții diverse.
  2
  Adăugați dispoziții diverse. Acordurile mai lungi și mai complicate includ în mod obișnuit o listă de dispoziții diverse - cunoscute sub numele de "boilerplate" în jargonul legal - care fac diverse afirmații contractuale pe care legea le cere ca un contract să fie valabil din punct de vedere legal. incluse în aproape orice contract, ar trebui să fie relativ ușor pentru dvs. să găsiți limba aplicabilă de care aveți nevoie. Dispozițiile diverse diverse se referă la situațiile în care trebuie soluționate problemele cu acordul, inclusiv cerința ca părțile să participe la soluționarea alternativă a litigiilor (ADR). ADR implică soluționarea litigiilor prin mediere sau arbitraj mai degrabă decât prin intermediul instanțelor. De asemenea, doriți să includeți o prevedere care să identifice care lege a statului guvernează acordul dvs. de despăgubire.
 3. Oferiți timp suficient pentru examinare.
  3
  Oferiți timp suficient pentru examinare. Înainte de a cere celeilalte părți să semneze un acord de despăgubire, asigurați-vă că au ocazia să citească și să cerceteze situația temeinic, precum și să consulte un avocat dacă doresc. [19] Evitați să presați cealaltă parte să semneze acordul în timpul acestei timp. Vă puteți aminti de orice termen limită, dar aveți grijă de limba dvs. și rețineți că dacă un contract este semnat sub presiune, acesta nu este executoriu în instanță.
 4. Semnează acordul.
  4
  Semnează acordul. Acordul dvs. de despăgubire trebuie, în mod obișnuit, să fie semnat atât de dvs., cât și de celălalt, pentru a fi legal și executoriu din punct de vedere legal. În unele situații, poate doriți ca semnătura să aibă loc în fața unui notar public. [20] [21] De obicei, puteți găsi un notar public la tribunal. Majoritatea băncilor oferă de asemenea servicii notariale clienților lor. În funcție de modul în care ați structurat acordul dvs., acesta poate necesita doar semnătura părții care îl despăgubește pe celălalt. Cu toate acestea, dacă acordul de despăgubire este reciproc sau a fost creat împreună cu un alt acord sau contract care a fost semnat de ambele părți, ambele părți ar trebui, de asemenea, să semneze acordul de despăgubire. După semnarea acordului, faceți cel puțin două copii - unul pentru dvs. și unul pentru cealaltă parte - și păstrați originalul într-un loc sigur împreună cu orice alte acorduri sau contracte referitoare la aceeași tranzacție sau proiect.