Cum să alegi cea mai bună plantă din grădiniță

Deseori există atât de multe plante la grădiniță, încât vă puteți simți copleșiți în a face o alegere și vă faceți griji că nu ați putea alege unul sănătos. Iată câteva sfaturi pentru a vă ghida prin mini-pădurea plantelor.

Paşi

 1. Fiți conștienți de faptul că cea mai mare plantă nu înseamnă întotdeauna cele mai bune.
  1
  Fiți conștienți de faptul că cea mai mare plantă nu înseamnă întotdeauna cele mai bune. O plantă mare ar putea suferi mai multe șocuri transferate din oală în grădină decât una mai mică. Dacă aveți de gând să crească o plantă mare, cum ar fi un copac de 2-3 ani, obține sfaturi bune, solide de la angajații pepinieră despre șansele sale și situația grădinii dvs., deoarece veți plăti un preț bun pentru acest lucru plante și este important să le ia bine în grădină.
 2. Căutați semne de nesănătate.
  2
  Căutați semne de nesănătate. Când vă uitați la plante pe care doriți să le luați acasă, căutați semne de boală.
 3. Căutați pete, pete, decolorare și alte daune dăunătoare pe frunze, tulpini și ramuri ale plantelor.
  3
  Căutați pete, pete, decolorare și alte daune dăunătoare pe frunze, tulpini și ramuri ale plantelor. Acest lucru este probabil un semn de infestare a dăunătorilor.
 4. Evitați plantele cu buruieni care cresc în vas.
  4
  Evitați plantele cu buruieni care cresc în vas. Aceasta înseamnă că a fost așezat în oală prea mult timp și grija sa a fost neglijată.
 5. Evitați plantele a căror rădăcini cresc în baza vasului.
  5
  Evitați plantele a căror rădăcini cresc în baza vasului. Din nou, nevoile plantei au fost neglijate.
 6. Verificați dacă planta a fost bine ținută sau neglijată.
  6
  Verificați dacă planta a fost bine ținută sau neglijată. Verificați umiditatea solului, tăierea, aspectul general etc. Recoltarea recentă ar putea indica eliminarea creșterii nesănătoase. Fii un inspector atent.
 7. Alegeți dintre cele mai bune plante stânga.
  7
  Alegeți dintre cele mai bune plante stânga. Odată ce ați renunțat la unele plante din motivele de mai sus, este vorba despre o plantă care arată cel mai bine în formă și vă atrage cel mai mult. După un timp, veți avea o "simtură" foarte rapidă pentru a face acest lucru.