Cum să recolteze trifoiul roșu

Trifoiul roșu este o plantă de înflorire populară, dar subevaluată, utilizată pentru o varietate de scopuri din întreaga lume. Recoltarea trifoiului roșu, totuși, este oarecum complicată și ar trebui făcută numai cu cunoașterea plantei. Fără a lua măsuri pentru a recolta trifoiul roșu în mod corespunzător, puteți dăuna plantei și puteți scădea randamentele în viitor. Din fericire, prin timp, recoltarea și tăierea și depozitarea trifoiului roșu în mod corespunzător, veți stăpâni recoltarea acestei plante utile.

Cap 1
Timpul tău de recoltare

  1. Recolta trifoiul rosu la începutul zilei.
    1
    Recolta trifoiul rosu la începutul zilei. Cel mai bun timp pentru a tăia trifoiul roșu este dimineața devreme, imediat după ce roua sa uscat. În acest fel, va fi încă oarecum răcoroasă și planta va avea ceva timp să se recupereze înainte de cel mai fierbinte punct al zilei. Dacă tăiați târziu în timpul zilei, este posibil să slăbiți și să răniți planta. [1]
  2. Realizați prima ta tăiere înainte de prima plantă a mijlocului.
    2
    Realizați prima ta tăiere înainte de prima plantă a mijlocului. Mid-bloom este atunci când jumătate din plantele trifoi roșii într-o locație dată (un câmp, grădina sau curtea) au cel puțin o floare. Recoltarea în acest moment ar trebui să producă flori dulci și flori trifoi roșii. Acest lucru nu ar trebui să rănească randamentele pentru recoltele viitoare. Prima primăvară a anului va fi de obicei în primăvară. [2]
  3. Tăiați la a doua jumătate de floare.
    3
    Tăiați la a doua jumătate de floare. În funcție de regiunea dvs., veți fi în măsură să obțineți o altă recoltă în aproximativ șase săptămâni de la prima recoltare. Pentru a face acest lucru, așteptați până când planta înflorește pe deplin și apoi ajunge la o altă floare de mijloc. A doua jumătate a anului va fi de obicei în vară, în funcție de regiune. [3]
  4. Nu tăiați la sau după plină floare.
    4
    Nu tăiați la sau după plină floare. Bloomul plin este atunci când marea majoritate a plantelor într-o anumită locație (un câmp, grădina dvs. sau curtea dvs.) au flori care înflorește. Decuparea la sau după inflorescență ar putea dăuna plantei și, eventual, o producție mai mică pentru sezonul următor. Ca rezultat, dacă intenționați să recoltați continuu un anumit plasture de trifoi roșu, nu ar trebui să recoltați târziu într-o floare. [4]
  5. Evitați recoltarea în timpul vremii fierbinți și uscate.
    5
    Evitați recoltarea în timpul vremii fierbinți și uscate. Recoltarea atunci când condițiile de mediu sunt slabe ar putea afecta plantele trifoi roșii și ar putea avea un impact negativ asupra producției. Ca urmare, nu recolta in timpul secetei si nu recolta daca este cald neobisnuit. Asigurați-vă că ploaia a fost oarecum regulată înainte de recoltare. [5]

Cap 2
Tăiere și prelucrare trifoi roșu

  1. Tăiați tulpina deasupra creșterii frunzelor.
    1
    Tăiați tulpina deasupra creșterii frunzelor. Când recoltați flori de trifoi roșu pentru consum personal, tăiați tulpina deasupra creșterii frunzelor. După tăierea tulpinii din plantă, veți dori să eliminați orice ramură rămasă din floarea însăși. [6]
  2. Tăiați frunzele.
    2
    Tăiați frunzele. Frunzele pot fi tăiate din tulpină în grupuri de trei. Atunci când tăiați frunzele (sau floarea), evitați tăierea întregii plante de la baza acesteia. În timp ce planta poate regrow mai multe frunze și tulpini, vă veți răni capacitatea de a produce dacă tăiați prea puțin. Rețineți că nu pierdeți nicio parte a instalației pe care nu o veți utiliza. [7]
  3. Evitați plantele cu flori sau frunze decolorate.
    3
    Evitați plantele cu flori sau frunze decolorate. Plantele cu flori sau frunze decolorate pot fi bolnave. Recoltarea plantelor bolnave sau slabe ar putea nu numai să rănească planta (și să o facă astfel încât planta nu se poate recupera din recoltă), dar ar putea afecta aroma și calitatea a ceea ce produceți cu ea. Permite plantelor cu flori sau frunze decolorate să crească până în sezonul următor. Dacă acestea apar în continuare decolorate, eliminați-le. [8]
  4. Așezați-vă recolta pe tăvi sau rafturi pentru a se usca.
    4
    Așezați-vă recolta pe tăvi sau rafturi pentru a se usca. Cu excepția cazului în care alegeți să mâncați frunzele sau florile atunci când sunt proaspete, trebuie să vă uscați recolta, astfel încât să puteți stoca în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru, plasați rafturi de sârmă sau tăvi cu frunze și flori într-o zonă umbrită. Apoi, permiteți-le să devină clare. Asigurați-vă că oriunde v-ați așezat, recolta nu este prea umedă sau umedă. Recolta ta ar putea mucegai sau mucegai. Dacă doriți să accelerați procesul de uscare, luați în considerare plasarea recoltei într-o instalație de deshidratare. [9]
  5. Puneți trifoiul uscat într-un recipient etanș.
    5
    Puneți trifoiul uscat într-un recipient etanș. După ce ați uscat frunzele de flori sau trifoi, trebuie să le depozitați corespunzător. Așezați-le ușor într-un fel de container etanș. După ce ați terminat, închideți recipientul cât mai strâns posibil. Utilizați borcane de mason, Tupperware sau alte recipiente similare. [10]
  6. Păstrați trifoiul roșu într-o locație umbrită, uscată și rece.
    6
    Păstrați trifoiul roșu într-o locație umbrită, uscată și rece. Luați recipientele pline de trifoi roșu uscat și le puneți într-o parte a casei dumneavoastră, care este rece și uscată. Acest lucru este important, pe măsură ce răcitorul și uscătorul locația, cu atât mai mari sunt șansele ca dvs. să puteți păstra trifoiul pentru o perioadă substanțială de timp. Păstrați trifoiul roșu într-un loc cu temperaturi mai mici de 70 de grade Fahrenheit (21 grade Celsius) și 60% umiditate. [11]

Cap 3
Consumând trifoiul roșu

  1. Utilizați trifoi roșu ca o garnitură.
    1
    Utilizați trifoi roșu ca o garnitură. Puteți folosi trifoiul roșu ca o garnitură pentru o mare varietate de feluri de mâncare. Cu toate acestea, datorită gustului său ușor dulce, floral, este foarte potrivit pentru deserturi și dulciuri. Presați flori de trifoi roșu peste vanilie sau înghețată de căpșuni. Puneți mai multe frunze de trifoi roșii pe o supă dulce, cremoasă. Presărați flori de trifoi roșu și lăsați peste o pâine dulce sau o plăcuță de pește. Degustarea peștilor funcționează cel mai bine. Încercați ca fluturașul, codul, albul, gruparea sau tilapia. [12]
  2. Includeți trifoiul roșu în vasele alimentare.
    2
    Includeți trifoiul roșu în vasele alimentare. Utilizați trifoiul roșu ca bază pentru feluri de mâncare sau înlocuiți-l cu alte ingrediente. Folosind trifoi roșu în gătit, veți face retete aparent plictisitoare interesante din nou. Creați o făină de trifoi roșu și folosiți-o în produse de panificație. De exemplu, utilizați niște făină de trifoi roșu în prăjituri de zahăr, prăjituri de lingă sau prăjituri de cupă. Includeți frunze de trifoi roșii în feluri de mâncare din legume aburite, cum ar fi spanacul cu abur. Adăugați trifoi roșu la supe de primăvară sau de vară. Supele care au mentă, sparanghel sau mazăre vor beneficia de adăugarea de trifoi roșu. [13]
  3. Luați trifoi roșu ca medicament homeopat.
    3
    Luați trifoi roșu ca medicament homeopat. Mulți oameni consumă trifoi roșu ca remediu homeopat pentru o mare varietate de afecțiuni. Printre acestea se numără: Cancerul osteoporoză Colesterol [14]