Cum să crească gura

Plantele Gaura sunt destul de ușor de stabilit și de îngrijit. Există soiuri anuale, bienale și perene pentru a alege, deci dacă doriți să păstrați gaura ca un plus permanent în grădina dvs., asigurați-vă că selectați o varietate de pene înainte de a începe.

Cap 1
Pornind de la semințele din interior

 1. Semănați semințele în interior.
  1
  Semănați semințele în interior. Planificați începerea semințelor în interior cu cinci până la nouă săptămâni înainte de data la care intenționați să transferați răsadurile în grădina dvs. exterioară. [1] Pentru varietățile anuale, semănați semințele cu cinci până la șase săptămâni înainte de ultimul îngheț anticipat. Pentru soiurile perene, semănați semințele cu opt până la nouă săptămâni înainte de ultimul îngheț anticipat. Asigurați-vă că fața pe care o alegeți în interior poate menține o temperatură între 70 și 75 de grade Fahrenheit (21 și 24 de grade Celsius).
 2. Umpleți tăvile de pornire cu pământ.
  2
  Umpleți tăvile de pornire cu pământ. Umpleți fiecare compartiment dintr-o tavă de plastic de pornire în partea superioară cu un strat steril de ghiveci. Luați în considerare utilizarea unor pământuri de "început de semințe" amestecate, pentru rezultate mai bune.
 3. Apăsați semințele în sol.
  3
  Apăsați semințele în sol. Utilizați degetele pentru a presa ușor o semințe în fiecare compartiment de sol. Semințele ar trebui să fie acoperite abia numai cu un strat slab de sol. Nu plantați semințele prea adânc. Solul care acoperă semințele nu trebuie să fie mai adânc decât grosimea seminței. [2]
 4. Păstrați semințele umede și calde.
  4
  Păstrați semințele umede și calde. Așezați tava pentru semințe într-o locație caldă, însorită și în apă cât de des este necesar pentru a menține umezeala suprafeței solului. Solul trebuie să rămână umed, dar nu trebuie curățat. Evitați lăsarea puddles forma pe suprafața solului. Odată ce semințele germinează, puteți reduce din timp programul de udare. Răsadurile au nevoie doar de apă suficientă pentru a menține solul umed la o adâncime între 2,5 și 5 cm.

Cap 2
Transplantarea în aer liber

 1. Transplantul în primăvară.
  1
  Transplantul în primăvară. Pregătiți-vă să transplantați răsadurile gaura într-o locație în aer liber după ce amenințarea cu îngheț a trecut în primăvară. Dacă alegeți să cumpărați un răsad de găină stabilit sau o plantă dintr-o pepinieră de grădină în loc să creșteți una din semințe, se aplică în același timp aceleași orientări privind transplantarea. Rețineți că multe varietăți perene de gaura pot fi plantate după ce amenințarea cu îngheț trece în primăvară sau chiar la începutul toamnei, înainte ca gerul să devină o problemă. Soiurile anuale trebuie să fie plantate în primăvară, totuși.
 2. Alegeți un loc însorit.
  2
  Alegeți un loc însorit. Gaura face cel mai bine atunci când este plantată în zone care primesc soare plin, dar poate tolera și pete care primesc soare parțială și umbra luminii.
 3. Furnizați o cantitate mare de drenaj.
  3
  Furnizați o cantitate mare de drenaj. Trebuie să alegeți un loc cu pământ bine drenat. În cazul în care grădina dvs. este plină cu pământ greu, trebuie să o modificați înainte de a transplanta răsadurile gaura. [3] Arbuștii Gaura dezvoltă o fundație lungă, deci va trebui să modificați solul la o adâncime între 30,5 și 61 cm ). Răspândiți 15 cm (15,24 cm) de materie organică ușoară - mușchi de turbă, compost sau nisip în partea superioară a zonei de plantare. Utilizați o lopată pentru a săpați aditivul în sol la adâncimea corespunzătoare. Asigurați-vă că solul și materialul organic sunt amestecate uniform. Pământul ar trebui să pară mai slăbit când este terminat. Rețineți, de asemenea, că solul nu trebuie să fie dens, dar trebuie să fie destul de neutru, cu un pH cuprins între 5,5 și 7,2.
 4. Săpați o gaură de două ori mai largă decât recipientul.
  4
  Săpați o gaură de două ori mai largă decât recipientul. Utilizați o lopată sau o mistrie pentru a săpa o gaură de plantare pentru răsad. Găurile de plantare pentru fiecare răsad trebuie să fie de două ori mai largi decât containerul actual al răsadului. Adâncimea orificiului de plantare ar trebui să fie la fel de adâncă ca și recipientul actual. Evitați plantarea puieților prea adânc. Suprafața rădăcinii trebuie să se afle chiar sub suprafața solului.
 5. Apă răsadul bine.
  5
  Apă răsadul bine. Înainte de a scoate răsadul din containerul său curent, dați solului o udare aprofundată. Îndepărtarea solului îl face mai compactă și mai ușor de mutat.
 6. Transferați răsadul din container în gaura de plantare.
  6
  Transferați răsadul din container în gaura de plantare. Îndepărtați cu grijă răsadul din recipient și centrați-l în gaura de plantare. Țineți planta în siguranță la baza tulpinii principale, chiar deasupra suprafeței solului și a masei rădăcinii. Învârtiți ușor recipientul până când acesta este înclinat în diagonală în jos. Strângeți părțile laterale ale recipientului cu cealaltă mână sau atingeți recipientul cu mânerul măcelei sau lopatei. Aceasta ar trebui să slăbească planta și să o elibereze din recipient. Prindeți partea inferioară sau laterală a masei îndepărtate. Puneți cu grijă planta în partea dreaptă în gaura de plantare. Continuați să o mențineți constantă deasupra masei rădăcinii cu o mână.
 7. Împachetați solul în jurul acestuia.
  7
  Împachetați solul în jurul acestuia. Utilizați mâna liberă pentru a umple restul găurii de plantare cu sol. Odată ce planta este stabilă, lăsați-o și folosiți ambele mâini pentru a patui ușor pământul în jos. Solul din jurul plantei ar trebui să fie destul de slab, dar încă ambalat suficient de bine pentru a ține planta în loc. Dați întregului sit de plantare o udare aprofundată pentru a ajuta la așezarea solului.
 8. Plante separate gaura răsaduri aproape împreună.
  8
  Plante separate gaura răsaduri aproape împreună. Gaura se descurcă bine atunci când este plantată în clustere din apropiere sau plantată în jurul altor arbuști perene. Soiurile mici ar trebui să fie distanțate de la 8 la 12 inci (20 până la 30 cm) în afară. Soiurile mari trebuie să fie distanțate de la 20 la 36 inchi (50 până la 90 cm). Plantarea gaura aproape împreună poate împiedica rădăcinile și tulpinile să devină prea picioare.

Cap 3
Asistență generală

 1. Apa în perioadele uscate.
  1
  Apa în perioadele uscate. Gaura este destul de rezistentă la secetă, dar este posibil să trebuiască să le udați în perioadele de secetă severă, deoarece planta prosperă cel mai bine în sol moderat de umed. Ar trebui să păstrați planta udată în mod regulat în timpul primului sezon de creștere. Asigurați-vă că primește cel puțin 1 cm (2,5 cm) apă săptămânal în acest timp. Îndepărtarea temeinică în timpul primului sezon va ajuta planta să se stabilească mai eficient. Din cel de-al doilea sezon, nu trebuie să fiți la fel de stricți în ceea ce privește programul dvs. de udare. Doar vă faceți griji cu privire la udarea plantei atunci când ați petrecut mai mult de o săptămână fără ploaie sau când frunzele arbustului de gaura par să slăbească.
 2. Fertilizați fiecare primăvară.
  2
  Fertilizați fiecare primăvară. Dacă se dorește, se poate aplica un îngrășământ general de plante general la sol la începutul primăverii, înainte de începerea unei noi creșteri. Căutați un îngrășământ care conține părți egale de azot, fosfor și potasiu. Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a determina cea mai bună sumă și metoda de aplicare. Rețineți că îngrășămintele pot da gura un ajutor util, dar aceste plante sunt, de obicei, destul de rezistente și pot prospera chiar și fără adăugarea de îngrășăminte.
 3. Deadhead flori.
  3
  Deadhead flori. Scoateți florile așa cum vor și mor sau tăiați orice vârfuri de flori petrecute după ce petalele au scăzut în mod natural. Acest lucru poate prelungi perioada de inflorire a plantei.
 4. Aplicați mulci în toamnă sau iarna.
  4
  Aplicați mulci în toamnă sau iarna. Dacă locuiți într-o zonă care primește în mod regulat îngheț peste iarnă, ar trebui să extindeți 2 cm (5 cm) de mulci de lemn în jurul bazei plantei și peste solul înconjurător, înainte de primele lovituri de îngheț în toamnă sau iarna. Mulchul asigură izolație și protejează rădăcina plantei de la atingerea temperaturilor foarte scăzute. Plantele Gaura vor supraviețui, în general, dacă porțiunea superioară îngheață, dar ele pot slăbi și muri cu ușurință dacă rădăcinile se îngheață.
 5. Tăiați planta în fiecare an.
  5
  Tăiați planta în fiecare an. Începând cu cel de-al doilea an de creștere, ar trebui să tăiați planta gaura înapoi la jumătate din dimensiunea sa. [4] Dacă planta a suferit daune de la îngheț de iarnă, puteți să-l tăiați înapoi chiar mai sever, până când este de numai 8 la 10 inch (20 până la 30 cm) înălțime. Planta creste repede si trebuie sa se stabileasca pe deplin pana la mijlocul sezonului de crestere. Tăierea plantei înapoi va încuraja arbustul să devină stufos și plin. Dacă nu tăiați planta înapoi, ea poate să crească înaltă. Tăiați planta înapoi în mijlocul până la sfârșitul primăverii, de preferință după ce amenințarea cu îngheț a trecut pentru sezon. Tăierea plantei înapoi prea devreme poate să o slăbească și tăierea acesteia oricând mai târziu poate întârzia perioada de înflorire.
 6. Feriți-vă de boala ocazională.
  6
  Feriți-vă de boala ocazională. Gaura rareori are probleme cu insectele sau bolile, însă există câteva boli despre care se știe că lovesc planta. Rădăcina rădăcinii este cea mai frecventă și apare atunci când gaura este cultivată în soluri grele cu drenaj slab. [5] Rustul, fața de frunze de cercospora, fața de frunză de septorie, mucegaiul și mucegaiul sub formă de pudră sunt următoarele boli cele mai frecvente. Dacă oricare dintre acestea se formează pe planta dvs., tratați planta cu un fungicid adecvat.
 7. Lasă planta să se scurgă singură.
  7
  Lasă planta să se scurgă singură. Dacă doriți să vă umpleți grădina cu mai multe găuri, cea mai ușoară cale este să lăsați arbarul să lucreze prin procesul de auto-însămânțare sau de auto-însămânțare. [6] Lăsați câteva vârfuri de flori petrecute pe plantă, în loc să le smulgeți . Aceste vârfuri de flori ar trebui să producă sămânță, iar sămânța ar trebui să se răspândească fără nici o interferență din partea voastră.
 8. Împărțiți gaura îngroșată.
  8
  Împărțiți gaura îngroșată. Dacă arbutul de gaura devine prea mare, puteți săturați și împărțiți rădăcina în clustere separate. Clusterele pe care le îndepărtați pot fi utilizate pentru propagarea altor arbuști de gaura. Faceți acest lucru în primăvară pentru rezultate optime. Tratați gaura împărțită cum ar fi răsadurile când le transplantați. Pentru a împărți planta îngroșată: Aplicați planta cu o zi înainte de a intenționa să o împărțiți. Găsește-te din fund, păstrând cât mai mult din ea intactă și intactă. Dacă nu puteți dezlipi rădăcinile cu degetele, utilizați un cuțit steril pentru a împărți rizomii îmbinați. Separați planta astfel încât fiecare cluster să aibă trei-cinci lăstari sănătoși care vin din ea. Replantați găura stabilită și grupurile sale divizate cât mai curând posibil.