Cum să cureți un grătar electric

Un grătar electric este un instrument convenabil de gătit care poate bici până sandwich-uri de brânză la grătar și burgeri de pe blatul de bucătărie sau patio dacă este un stil în aer liber. La fel de ușor ca și gratarul cu unul, poate fi oarecum mai puțin ușor de curățat, deoarece carnea se poate lipi încăpățânat de plăcile de fixare. Urmând câțiva pași simpli, cum ar fi spălarea murdăriei în timp ce grătarul este încă fierbinte pentru a șterge plăcile detașabile în jos cu un burete cu săpun, puteți să vă curățați grătarul electric într-un timp scurt.

Cap 1
Curățarea unui grătar de birou interior

 1. Deconectați grătarul după gătit.
  1
  Deconectați grătarul după gătit. Protejați-vă de șocuri electrice prin scoaterea din priză a grătarului înainte de ao pune oriunde în apropierea unui burete umed.
 2. Lăsați grătarul să se răcească ușor.
  2
  Lăsați grătarul să se răcească ușor. Cel mai bun timp pentru curățarea plăcilor de grătar este atunci când acestea sunt încă calde. După ce deconectați grătarul, lăsați-l să se răcească timp de zece minute. [1]
 3. Utilizați o spatulă din cauciuc pentru a îndepărta alimentele rămase.
  3
  Utilizați o spatulă din cauciuc pentru a îndepărta alimentele rămase. Este important să nu folosiți plăcuțe abrazive de curățat care să poată zgâria plăcile de grilă. Unele grătare electrice sunt dotate cu o spatulă de cauciuc care poate îndepărta mâncarea caked-on, dar orice spatula de cauciuc va face. Răsturnați de-a lungul crestelor și crețurilor suprafeței grătarului. [2]
 4. Ștergeți plăcile cu un burete umed.
  4
  Ștergeți plăcile cu un burete umed. Umeziți un burete moale sau cârpă și răsturnați-l bine. Clătiți frecvent buretele în timp ce ștergeți plăcile în jos, deoarece acesta va deveni gras și murdar rapid. Utilizați o panglică de săpun pe burete pentru a vă face o muncă grea.
 5. Scoateți tava de scurgere și spălați-o cu apă de săpun.
  5
  Scoateți tava de scurgere și spălați-o cu apă de săpun. Demontați grătarul electric prin scoaterea plăcilor și scoateți tava de scurgere. Squirt unele sapun dish și spală-l cu un burete moale, umed sau cârpă.
 6. Uscați toate bucățile cu un prosop de hârtie.
  6
  Uscați toate bucățile cu un prosop de hârtie. Uscați tava de scurgere și dați plăcile de grill o dată cu un prosop de hârtie. Veți elimina orice bucată rămasă și veți obține piesele uscate.
 7. Puneți piese detașabile în mașina de spălat vase.
  7
  Puneți piese detașabile în mașina de spălat vase. Unele grătare electrice au piese detașabile care pot fi curățate în mașina de spălat vase. Urmați instrucțiunile producătorului, dar puneți tava de scurgere și plăcile de gătit în mașina de spălat vase, dacă puteți. [3]

Cap 2
Curățarea unui grătar electric în aer liber

 1. Opriți grătarul.
  1
  Opriți grătarul. Asigurați-vă că grillul dvs. electric este oprit, înainte de a începe să îl curățați. Localizați butonul de alimentare și opriți-l.
 2. Răsturnați grătarele de gătit cu o perie din oțel inoxidabil.
  2
  Răsturnați grătarele de gătit cu o perie din oțel inoxidabil. În timp ce grătarul este ușor cald, răzuiți grătarele de gătit în jos cu o perie de grilă din oțel inoxidabil.
 3. Scoateți garnitura detașabilă.
  3
  Scoateți garnitura detașabilă. Un grătar electric în aer liber va avea probabil o căptușeală detașabilă sub grătare. Luați această piesă și folosiți o spatulă de cauciuc pentru a elimina orice exces, a scăzut bucățile de alimente. Dacă este foarte murdar, spălați-l cu un burete umed cu săpun. [4]
 4. Ștergeți capacul.
  4
  Ștergeți capacul. Utilizați o cârpă umedă pentru a șterge capacul. Asigurați-vă că pânza nu picură și nu scufundați niciodată această parte în apă.
 5. Îndepărtați grătarul pentru spălare cu săpun și apă.
  5
  Îndepărtați grătarul pentru spălare cu săpun și apă. Dacă grătarul dvs. nu este foarte murdar, este posibil să treceți peste acest pas. Dacă este, scoateți grătarele și spălați-le cu un burete umed și un săpun. Răciți cu o perie din oțel inoxidabil, după cum este necesar.
 6. Uscați complet toate piesele detașabile.
  6
  Uscați complet toate piesele detașabile. Înainte de a pune înapoi garnitura detașabilă sau grătarele și folosiți din nou grătarul, asigurați-vă că este complet uscat. Utilizați un prosop uscat sau un prosop de hârtie pentru ao usca complet.
 7. Curăță adânc grătarul anual cu oțet și bicarbonat de sodiu.
  7
  Curăță adânc grătarul anual cu oțet și bicarbonat de sodiu. Pentru a îndepărta toate reziduurile de alimente uscate și arse, utilizați o combinație de oțet și bicarbonat de sodiu prin amestecarea a 2 cești (470Â mL) de oțet în 1 cană (240Â mL) de bicarbonat de sodiu într-o pungă de gunoi. Legați grătarele murdare din sac și lăsați-l peste noapte. Uscate pe reziduuri ar trebui să cadă ușor dimineața.

Cap 3
Folosind o metodă alternativă pentru curățarea unui grătar interior

 1. Deconectați grătarul și lăsați-l să se răcească.
  1
  Deconectați grătarul și lăsați-l să se răcească. Imediat ce gătiți cu gratarul, deconectați-l și lăsați-l să se răcească timp de aproximativ cinci minute. [5]
 2. Așezați prosoape de hârtie umede între plăci.
  2
  Așezați prosoape de hârtie umede între plăci. În timp ce grătarul este încă cald, așezați două sau trei prosoape de hârtie umezite pe placa inferioară. Cât de multe prosoape de hârtie pe care le folosiți va depinde de cât de gros este fiecare. Utilizați suficient pentru a putea lua particulele de alimente fără a le rupe.
 3. Închideți capacul și lăsați hârtia să curăță aburul.
  3
  Închideți capacul și lăsați hârtia să curăță aburul. Lăsați plăcile de gratar calde și prosoapele de hârtie umede să curățească aburul pentru aproximativ 1 minut sau până când plăcile se răcesc complet. Orice lubrifiant caked-on se va desface.
 4. Deschideți capacul și ștergeți plăcile în jos.
  4
  Deschideți capacul și ștergeți plăcile în jos. Utilizați prosoapele de hârtie umede sau umeziți un burete cu apă caldă și săpun. Se curăță gratarul până se curăță.
 5. Uscați grilajul înainte de ao folosi din nou.
  5
  Uscați grilajul înainte de ao folosi din nou. Asigurați-vă că grătarul dvs. este uscat, mai ales în jurul ștecherului, și ștergeți-l de sus în jos cu o cârpă curată și uscată.