Cum să te alături gânditorilor literali

Gânditorii literali sunt oameni care iau în considerare ceea ce vorbesc și vor auzi în termeni concreți. Ei tind să fie gânditori simpli care văd majoritatea sarcinilor ca o listă de pași, aplică sensul cel mai literal cuvintelor și au probleme în a vedea imaginea de ansamblu deoarece se vor concentra asupra detaliilor fiecărui cuvânt. Gânditorii literali nu pot, de asemenea, să ia în considerare utilizările figurative ale cuvintelor [2]. Majoritatea oamenilor utilizează atât folosirea literală, cât și cea figurativă a cuvintelor și astfel poate fi frustrant pentru ambele părți atunci când încercați să comunicați cu un gânditor literal. Uneori, se simte ca și cum ați vorbi două limbi diferite; Cu toate acestea, cu o mai bună înțelegere a modului în care gânditorii literali implică cuvinte și printr-o comunicare atentă, este posibil ca o persoană care este capabilă să folosească atât limbajul literal cât și figurativ să comunice și să se alăture unui gânditor literal.

Cap 1
Împreună cu gânditorii literali

 1. Stabiliți că oamenii diferiți au moduri diferite de gândire.
  1
  Stabiliți că oamenii diferiți au moduri diferite de gândire. Creierul fiecărui om operează diferit. Gânditorii literali nu încearcă să gândească literalmente; este pur și simplu modul în care creierul lor este structurat. Acest lucru poate provoca atât de multă frustrare pentru un gânditor literal care vă cauzează. [3] Înțelegeți că un gânditor literal nu dorește să fie frustrat și că nu încearcă nici să vă frustreze. Gândiți-vă la modul în care puteți găzdui un gânditor literal, mai degrabă decât să vă supărați că nu se gândesc la același lucru pe care îl faceți. Respectați și sărbătoriți diverse moduri de gândire. Fiecare dintre noi are punctele forte și provocările proprii. Poate că unul dintre prietenii tăi, un gânditor literal, este un mare matematician, în timp ce ești poet. Ca societate, ar trebui să sărbătorim strălucirea matematică și arta ta cu cuvinte. Fii bun. Pe lângă celebrarea diferențelor, ar trebui să fii plin de compasiune și generos în comunicarea cu un gânditor literal.
 2. Identificați punctele forte ale gânditorului literar.
  2
  Identificați punctele forte ale gânditorului literar. Deoarece un gânditor literal gândește în termeni concreți, este posibil să înțeleagă mai bine regulile, să utilizeze informații concrete, să vizualizeze informații și să lucreze prin gânduri și acțiuni care se bazează pe reguli, cum ar fi problemele de matematică, decât mulți alți gânditori neurotipici. ] Având în vedere acest lucru, devine mai ușor pentru o altă persoană să ia în considerare modalități de a comunica cu un gânditor literal care ar juca pe acele puncte tari, ceea ce ar îmbunătăți procesul de comunicare pentru ambele părți. Când vorbim cu un gânditor literal, încercați să identificați punctele forte personale și să utilizați practici de comunicare în conformitate cu aceste puncte forte.
 3. Acceptați ciudățenii unui gânditor literal.
  3
  Acceptați ciudățenii unui gânditor literal. Mai degrabă decât să privim în jos un gânditor literal pentru a gândi în termeni concreți, sau pentru nuanțe lipsă, sarcasm sau ironie, luați în considerare aceste lucruri în mod ciudat. Un gânditor literal vă angajează în noi și provocatoare căi și poate necesita puțină muncă suplimentară pentru a vă asigura că comunicarea dintre voi doi curge fără probleme, dar aceasta este o experiență atât pozitivă, cât și informativă. De exemplu, în loc să faci o remarcă sarcastică, un gânditor literal are nevoie de tine să-ți faci o declarație într-o manieră clară și concisă, fără sarcasm, ca să o înțeleagă. Acest lucru te obligă să te gândești la modalități alternative de a spune ceva, care la rândul tău îți extinde vocabularul și te face să fii un comunicator mai eficient. Acest lucru demonstrează, de asemenea, gânditorului literal că sunteți investit în comunicarea cu el.

Cap 2
Modificarea practicilor dvs. de comunicare

 1. Evitați să folosiți figuri de limbaj și limbaj prea artistic.
  1
  Evitați să folosiți figuri de limbaj și limbaj prea artistic. Limba noastră este complexă și poate fi o provocare uneori pentru cei mai buni vorbitori. Gânditorii literali gândesc în termeni concreți și adesea se concentrează pe "aici și acum". [5] Ei pot pierde nuanțele limbajului și subtextual și pot găsi dificultăți în a relua indicațiile verbale și nonverbale care altfel ar ajuta ei descifrează semnificația unei declarații sau a unei conversații. [6] Când angajați un gânditor literal, nu uitați să folosiți un limbaj simplu care este simplu, ceea ce explică în mod explicit ce înțelegeți. Evitați utilizarea: [7] Metafore Idiome Pune Exagerare / hiperbolă Eufemisme Personificarea obiectelor neînsuflețite / Antropomorfism Sarcasm / ironie Fraze figurative Limba floristică sau artistică Ipoteze implicite
 2. Spune ce vrei să spui.
  2
  Spune ce vrei să spui. Fii direct cu comunicarea ta. Sugestiile pot naviga peste capul unui gânditor literal. De asemenea, evitați indiciile sau subtextele complexe nonverbale atunci când conversați cu un gânditor literal. De exemplu, nu spuneți "Sunt bine", atunci când nu sunteți bine sau tuse și uitați-vă la ceas atunci când doriți să lăsați celălalt partid să știe că trebuie să mergeți. În schimb, spuneți "nu sunt bine", dacă nu sunteți bine sau spuneți, "trebuie să plec acum", când este timpul să plecați. Fiind clar va permite gânditorului literal să prindă mesajul complet, astfel încât să știe cum să răspundă. Utilizați declarațiile "I" pentru a trata sentimentele dificile. De exemplu, în loc de "Ești enervant", spuneți: "Am un timp dificil de focalizare atunci când vă atingeți creionul pe biroul tare." Nu utilizați limbaj prea abstract. În schimb, utilizați cuvinte concrete. De exemplu, în loc să spui: "Sunt astăzi sub vreme", ați putea spune, "Sunt bolnav".
 3. Utilizați reprezentări vizuale pentru a îmbunătăți comunicarea.
  3
  Utilizați reprezentări vizuale pentru a îmbunătăți comunicarea. Deoarece gânditorii literali deseori traduc cuvinte în imagini vizuale în mintea lor, puteți încerca să jucați pe acea caracteristică pentru ai ajuta să înțeleagă ceea ce spui. [8] Oferirea suportului vizual al cuvintelor dvs. ajută la concretizarea limbii dvs. pentru gânditorul literal. De exemplu, dacă vorbești cu un gânditor literal despre vacanța viitoare pe o plajă din Florida și nu a mai fost niciodată pe o plajă, i-ai putea arăta imagini ale plajei pe care intenționezi să o vizitezi pentru ai ajuta să înțeleagă mai bine ce ești zicală.
 4. Fii deschis să explici.
  4
  Fii deschis să explici. Dacă persoana nu o primește prima dată, încercați să reformulați cuvintele dvs. într-un limbaj mai concret. Urmăriți expresia gânditorului literar pentru a vedea dacă încă se luptă sau dacă îl obțin acum. Lăsați ritmul conversației să fie fluid, pe baza nevoilor fiecărei persoane. Explicați ce înțelegeți până când sunteți siguri că ați ajuns la o înțelegere comună.

Cap 3
Practicarea comunicării kind și conștiincioase

 1. Evitați sarcasmul.
  1
  Evitați sarcasmul. Stat lucrurile așa cum sunt, fără a se baza pe subtext. Adesea gânditorii literali nu înțeleg sau chiar recunosc sarcasmul. [9] [10] Explicați lucrurile în mod clar și cu bunătate. Dacă doriți să utilizați sarcasmul pentru efect, gândiți-vă la o modalitate prin care puteți reformula răspunsul tău sarcastic în termeni diferiți pe care gânditorul literar l-ar putea înțelege. De exemplu, în loc să spui "Băi Oh, chiar iubesc asta", când aștepți pe o linie lungă, spune ceva care îți face sentimentele clar, cum ar fi "Aceasta nu este ideea mea de distracție. deja!"
 2. Rugați-vă de interferență dacă observați o comunicare neadecvată între un gânditor literal și o altă persoană.
  2
  Rugați-vă de interferență dacă observați o comunicare neadecvată între un gânditor literal și o altă persoană. Dacă altcineva încearcă să fie subtil și prietenul tău lipsește cuvintele, intră pentru a rezolva lucrurile. Puteți face o sugestie blândă gânditorului literal, astfel încât să aibă informațiile necesare pentru a ști cum să răspundă. Spuneți ceva de genul: "Iosua pare că se grăbește. De ce să nu mai vorbim despre asta mai târziu?" sau, "sarcasmul lui Marisol poate fi destul de subtil. Nu te critică, critică profesorul tău pentru că e atât de hotărâtă". Ar putea fi util să-l luați pe celălalt și să-l informați că vă ajută să fiți mai clari cu gânditorul literal. De exemplu, "poate fi greu pentru Maya să descifreze sugestii subtile și cred că se străduia să ghicească ce a fost în mintea ta. Data viitoare ar putea ajuta să-i spui cum te simți".
 3. Lucrați cu răbdarea și înțelegerea.
  3
  Lucrați cu răbdarea și înțelegerea. Diferitele stiluri de gândire și de învățare sunt o parte a diversității umane, iar luptele cu limbajul nuanțat nu fac pe cineva mai puțin util sau important. Faceți-vă clar că nu credeți că mai puțin din gânditorul literal pentru că aveți un stil de comunicare diferit.
 4. Recunoașteți că modul în care comunicați este la fel de important ca și ceea ce spuneți.
  4
  Recunoașteți că modul în care comunicați este la fel de important ca și ceea ce spuneți. Acest lucru este adevărat atunci când vorbești cu oricine - dar se aplică și gânditorilor literali în special - bunătatea și comunicarea atentă pot face totul. [11] Când manifestați o bunătate a gânditorului literal și sunteți atent la modul în care vorbiți cu ei, îi încurajați să vă încredințeze, să manifeste respect față de ele și stilul lor de comunicare și să vă sporească interacțiunile de comunicare cu acea persoană.