Cum să decorezi o masă de bufet

Configurarea unei mese tip bufet necesită planificare atât pentru confort cât și pentru recurs. În esență, bufetul dvs. este elementul central al evenimentului dvs., astfel încât ar trebui să acordați o mulțime de timp și efort pentru a-l face angajat. Alegeți o temă, obțineți o grămadă de decorațiuni, creând o progresie logică pentru oaspeții dvs. și făcând o alergare de probă, vă puteți asigura că masa dvs. va fi decorată frumos și convenabil pentru evenimentul dvs.

Cap 1
Selectarea unei teme

 1. Alegeți o temă de culoare.
  1
  Alegeți o temă de culoare. Tabelul dvs. va fi mult mai coerent dacă există o temă pentru decorațiunile dvs. Tema poate fi fie o culoare, fie un eveniment, cum ar fi o zi de naștere, un sezon sau o sărbătoare specifică. Dacă tema este o culoare în loc de un eveniment, limitați-vă la 2-3 culori care merg bine împreună. [1] Dacă tema este o sărbătoare, alegeți culorile care corespund acelei sărbători. De exemplu, dacă este un bufet de Crăciun, utilizați decorațiuni care sunt roșii, verzi și aur.
 2. Cumpărați sau creați articole legate de tema dvs.
  2
  Cumpărați sau creați articole legate de tema dvs. Creați o piesă centrală care încorporează tema folosind fructe, flori, elemente de recuzită sau lumânări. Apoi puteți alege elemente care indică acea temă pentru restul mesei, cum ar fi garnitura comestibilă, flori, fructe, frunze sau bastoane de scorțișoară. Unele alte idei pentru decorarea meselor, în funcție de tema dvs., sunt panglici sau scoici. [2]
 3. Evitați supraîncărcarea decoratiunilor.
  3
  Evitați supraîncărcarea decoratiunilor. Vreți ca decorațiunile să fie clare, nu greoaie sau copleșitoare. În mod ideal, mâncarea va fi afișată și orice décor din jurul mesei va spori aspectul mâncării, nu-l ascunde sau nu îl va copleși. De asemenea, evitați să stropiți masa cu sclipici sau alte decorațiuni necomestibile, deoarece acestea se termină adesea pe plăcile oamenilor sau în gură.
 4. Coordonați masa de masă, un alergător de masă, șervețele și postere.
  4
  Coordonați masa de masă, un alergător de masă, șervețele și postere. Alegeți fie o față de masă, fie un alergător de masă, pentru a plasa sub hrana de pe masa de bufet. Serile sunt de asemenea o necesitate. Plăcile de mâncare sunt opționale, dar pot fi o atingere plăcută pentru a avea sub vasele dvs. de servire. Când alegeți aceste elemente, asigurați-vă că acestea se încadrează în schema dvs. de culori și că acestea se potrivesc bine unul cu celălalt. Luați în considerare servetele de dimensiuni mari în culori care se potrivesc cu tema. Pentru un bufet mai casual, șervețelele de hârtie sunt bine. Indiferent de ce, furnizați o mulțime de șervețele de schimb în caz de dezordine. [3] Elevii de masă ar trebui să stea aproximativ 6 cm (15 cm) în jos pe masă pe ambele părți.
 5. Pregătiți o etichetă pentru fiecare produs alimentar.
  5
  Pregătiți o etichetă pentru fiecare produs alimentar. Efectuați etichete pentru fiecare fel de mâncare pe care o veți avea la masă. Utilizați cardul sau hârtia pliată în jumătate, cu numele antetului scris pe o parte. Scrieți sau tastați într-un font aldine și clar, suficient de mare pentru ca orice invitat să poată citi. Scrieti daca un fel de mancare este vegetariana, vegana sau fara gluten pe eticheta, sub numele vasului.
 6. Luați în considerare crearea unui meniu pentru afișare.
  6
  Luați în considerare crearea unui meniu pentru afișare. Pentru o atingere suplimentară, puteți crea un meniu cu toate alimentele care vor fi servite. Afișați meniul fie utilizând un șevalet de meniu mic pe masă, fie un stand lângă începutul mesei. În acest fel, oaspeții vor ști ce vor găsi mai jos pe masă și pot face alegeri alimentare mai informate. [4]

Cap 2
Aranjarea elementelor de bază pe masă

 1. Planificați-vă aranjamentul înainte de a începe plasarea decoratiunilor.
  1
  Planificați-vă aranjamentul înainte de a începe plasarea decoratiunilor. Acest lucru vă va împiedica să pierdeți timpul rearanjându-l. Decideți ce decorațiuni doriți să folosiți, unde vor merge și în ce direcție doriți oaspeții să urmeze.
 2. Stabiliți o călătorie logică pe masă.
  2
  Stabiliți o călătorie logică pe masă. Imaginați-vă că începeți la începutul mesei, luați o farfurie, luați un aperitiv și o salată, apoi mergeți la vasul principal. Gândește-te la ordinea în care să mănânci o masă și să pregătești felurile de mâncare în ordinea aceea.
 3. Mutați masa de bufet într-o locație convenabilă.
  3
  Mutați masa de bufet într-o locație convenabilă. Trebuie să fie vizibil, dar nu în calea oamenilor. Dacă aveți mulți oaspeți și camera dvs. este mare, puneți masa departe de pereți, astfel încât oaspeții să aibă acces la masă de pe ambele părți. În cazul în care camera este mai mică, plasați masa pe un perete, din drum. Dacă este posibil, lăsați-i pe oameni să stea pe fiecare capăt al mesei pentru a evita aglomerarea prea mult în față.
 4. Așezați masa de masă sau alergătorul mesei.
  4
  Așezați masa de masă sau alergătorul mesei. Oricare dintre acestea va crea o bază minunată pentru masa de bufet și poate masca o masă pe care probabil că nu doriți să o afișați. Dacă utilizați un alergător de masă, poziționați-l în centrul mesei și asigurați-vă că rulează toată lungimea mesei. [5]
 5. Puneți plăcile și bolurile la începutul mesei de bufet.
  5
  Puneți plăcile și bolurile la începutul mesei de bufet. Plăcile sunt primul lucru pe care îl vor avea oaspeții dvs., deci ar trebui să fie la începutul mesei. Stabiliți mai multe plăci decât credeți că veți avea nevoie, deoarece oaspeții iau adesea o placă nouă de fiecare dată când se întorc la masă.
 6. Plasați ustensilele la sfârșitul mesei.
  6
  Plasați ustensilele la sfârșitul mesei. Având ustensilele de la capătul mesei, oamenii scapă de necesitatea de a le ține în timp ce încearcă să-și țină farfuria și să se servească singuri. Cu doar două mâini, aceasta poate fi o sarcină dificilă! Puteți avea, de asemenea, vase la începutul și la sfârșitul mesei, dacă preferați. Furnizați toate uneltele care vor fi necesare pentru mâncarea pe care o serviți. De exemplu, nu uitați lingurile de supă dacă serviți supă!
 7. Setați servetele lângă vase, sau înfășurați vasele în servetele.
  7
  Setați servetele lângă vase, sau înfășurați vasele în servetele. Înfășurarea ustensilelor poate face mai ușor oaspeților dvs. să prindă întregul pachet deodată, în loc să trebuiască să preia fiecare cuțit în mod individual.
 8. Au mai multe stive de plăci, cupe, ustensile și șervețele.
  8
  Au mai multe stive de plăci, cupe, ustensile și șervețele. Deoarece oamenii flămânzi pot fi foarte dornici să obțină ceea ce au nevoie și să se așeze, este mai bine să ai mai multe stive de plăci, cupe, ustensile și servetele. În acest fel, mulți oameni pot apuca unul în același timp, fără a mai trebui să aștepte într-o linie sau să se împingă una în alta.
 9. Lasati spatiu pentru ca oamenii sa isi faca placuta.
  9
  Lasati spatiu pentru ca oamenii sa isi faca placuta. Acest pas este adesea ratat, dar este foarte important. Dacă un oaspete trebuie să apucă un alt șervețel sau să ajusteze ceva, vreți ca ei să aibă spațiu pentru a-și fixa placa pentru o clipă. Când vă aranjați masa, încercați să lăsați niște buzunare mici de spațiu în care se poate potrivi o placă.
 10. Fă o practică.
  10
  Fă o practică. Acest lucru vă va ajuta să vizualizați rezultatul final și să vedeți dacă ceva trebuie ajustat. Asigurați-vă că masa nu este prea aglomerată și că decorațiile dvs. nu vor bloca niciun fel de mâncare. Faceți un proces de mers pe jos de masă de bufet, de asemenea, pretinzând că vă servesc. Asigurați-vă că totul este plasat logic și la îndemână. În acest stadiu, ajustați orice trebuie să fie fixat și îndepărtați orice decorație care este greoaie sau neatrăgătoare.

Cap 3
Incorporarea decoratiunilor tale

 1. Ridicați niște feluri de mâncare.
  1
  Ridicați niște feluri de mâncare. Adăugarea înălțimii la unele feluri de mâncare este atrăgătoare din punct de vedere estetic și adaugă viață la masă. Puteți ridica cu ușurință zone acoperind obiecte securizate, cum ar fi cutiile și containerele cu capul în jos, cu o cârpă. Nu exagerați înălțimea, deoarece nu numai că arată haotic, dar poate fi periculoasă. Tabelul ar trebui să aibă creșteri subtile și scufundări. Puneți toate felurile de mâncare care vor fi folosite pe masă pe măsură ce decorați. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru tot ceea ce trebuie să fie pe masă.
 2. Aranjați-vă decorațiunile tematice.
  2
  Aranjați-vă decorațiunile tematice. Acum, că felurile de mâncare sunt plasate, continuați și completați spațiile cu decorațiunile pe care le-ați ales. Aveți grijă să nu puneți obiecte în fața mâncărurilor alimentare sau în zonele în care acestea vor fi lovite de coate. Încercați să plasați elemente mai mari în partea din spate a mesei și obiecte mai mici între feluri de mâncare și în jurul marginilor mesei.
 3. Stabiliți lumanari.
  3
  Stabiliți lumanari. Lumanarile sunt un decor minunat pentru orice masa de bufet. Luați în considerare amplasarea unor lumanari înalte în partea din spate a mesei dacă masa este împotriva peretelui, astfel încât acestea să nu fie lovite. În caz contrar, puteți decora borcane mici cu lumanari în interior și le puteți așeza în jurul mesei. Dacă are flăcări periculoase pentru evenimentul dvs., luați în considerare utilizarea luminilor electrice care clipeau.