Cum să depuneți o propunere de nolle prosequi

Atunci când un procuror decide să nu continue urmărirea penală, el poate depune o cerere de nolle prosequi, ceea ce înseamnă că "nu dorește să se pronunțe." [1] Procurorul depune, în general, această moțiune înainte de proces. O propunere de nolle prosequi nu este o achitare, nici nu este o descărcare de gestiune din urmărirea penală. Tu îți păstrezi puterea de a depune taxe mai târziu, atâta timp cât statutul de limitări nu a expirat. Ar trebui să identificați motivul pentru care doriți să opriți urmărirea penală și apoi să elaborați o moțiune completă. Trimite-o cu grefierul.

Cap 1
Elaborarea mișcării

 1. Identificați motivul pentru mișcare.
  1
  Identificați motivul pentru mișcare. Înainte de depunerea mișcării, trebuie să identificați exact de ce doriți să opriți urmărirea penală. Judecătorul va dori să știe și va trebui să includeți motivul în propunerea dvs. În general, procurorii depun această moțiune din următoarele motive: [2] Ai reevaluat dovezile. De exemplu, este posibil să nu credeți că dovezile sunt suficient de puternice pentru a obține o condamnare. Au apărut noi dovezi care au pus la îndoială vina pârâtei. De exemplu, un nou martor ar fi putut merge mai departe. Un martor cheie nu reușește să coopereze. Adesea, în cazuri de violență în familie, de exemplu, nu puteți merge înainte decât dacă victima este de acord să depună mărturie. Alegi să dai pârâtului oa doua șansă.
 2. Formați mișcarea.
  2
  Formați mișcarea. Ar trebui să vă stabiliți propunerea așa cum ați face orice altă moțiune pe care o depuneți la instanță. Asigurați-vă că urmați regulile judecătorului. În calitate de procuror, trebuie să fiți familiarizați cu regulile locale ale judecătorului; totuși, dacă apare în fața unui judecător pentru prima dată, adresați-i pe altcineva din biroul dvs. dacă judecătorul are cerințe specifice de formatare. S-ar putea să ai chiar și un șablon de formă în biroul tău de folosit. De exemplu, statul Michigan are un șablon online. [3]
 3. Introduceți legenda.
  3
  Introduceți legenda. Puteți obține subtitlul de pe acuzația sau informațiile pe care le-ați depus. Informațiile despre subtitrare includ numele instanței, numele părților (statul și inculpatul) și numărul cazului. Acesta poate conține și numele judecătorului. Puteți, de asemenea, să titlați propunerea "Moc pentru Nolle Prosequi" în toate capacele, subliniate. [4]
 4. Explicați de ce vă deplasați pentru nolle prosequi.
  4
  Explicați de ce vă deplasați pentru nolle prosequi. Trebuie să dați instanței un motiv pentru care doriți să opriți urmărirea penală. Deși instanțele judecătorești se vor abține, în general, la judecarea dvs., vor refuza să acorde moțiunea dacă consideră că depuneți moțiunea pentru un răzbunător sau un motiv tactic incorect [5]. În consecință, ar trebui să dați un motiv de bună credință pentru care doriți să încheiați urmărirea penală. Limbajul de probă ar putea citi: "Acum este statul Arkansas, prin și prin intermediul sfatului John Smith, și pentru statele sale de mișcare: (1) După reevaluarea dovezilor, statul refuză să urmărească chestiunea de mai sus. Prin urmare, statul Arkansas solicită Curții să acorde această Propunere pentru Nolle Prosequi. "[6]
 5. Semnați mișcarea.
  5
  Semnați mișcarea. Includeți o linie pentru semnătura dvs. Dacă sunteți un procuror adjunct sau un avocat district, atunci este posibil să fie necesar să includeți denumirea districtului sau procurorului, pe lângă propriul nume. Includeți adresa firmei și numărul de telefon. [7] Apoi semnați mișcarea.
 6. Atașați o comandă.
  6
  Atașați o comandă. În funcție de instanță, poate fi necesar să prezentați o comandă propusă împreună cu moțiunea. Dacă utilizați un exemplar tipărit, "completați-l în forma neagră", atunci comanda este probabil deja atașată pentru semnarea judecătorului. [8] Pentru a schimba propria comandă, deschideți o nouă pagină și introduceți informațiile legendei la top. Titlul ordinului "Ordinul de acordare a statului pentru Nolle Prosequi" sau ceva similar. În corpul mișcării, puteți scrie, "Dacă luați această [introduceți data] pe propunerea statului pentru Nolle Prosequi, este ordonat că mișcarea este acordată, iar cazul este nolle prossed fără prejudecăți." Apoi introduceți o linie pentru dată și o linie pentru semnătura judecătorului.

Cap 2
Depunerea mișcării

 1. Discutați cu avocatul inculpatului.
  1
  Discutați cu avocatul inculpatului. Este comună discuția cu avocatul apărării înainte de a se deplasa pentru a respinge acuzațiile; totuși, trebuie să urmați întotdeauna politica din biroul dvs. Permițând avocatului apărării să cunoască înainte de timp, inculpatul poate discuta dacă doresc sau nu să se opună propunerii dvs. De asemenea, trebuie să discutați despre modul în care avocatul apărării dorește să primească o copie a propunerii dvs. De exemplu, Regulamentul federal al procedurii penale vă permite să notificați în orice mod în instanța civilă, cum ar fi prin poștă sau prin trimiterea unei copii în format electronic. [9] [10]
 2. Trimiteți mișcarea.
  2
  Trimiteți mișcarea. Trebuie să depuneți cererea la grefierul instanței, așa cum ați depune o altă mișcare în dosar. [11] Asigurați-vă că păstrați mai multe copii pentru înregistrările dvs. Funcționarul vă poate ștampila copiile cu data de depozit. Nu uitați să trimiteți avocatului apărării o copie a propunerii. În funcție de judecător, poate fi necesar să oferiți judecătorului o copie de curtoazie atunci când depuneți dosarul.
 3. Participați la audiere.
  3
  Participați la audiere. În cadrul ședinței, ar trebui să fii pregătit să discuți de ce vrei să oprești urmărirea penală. Judecătorul se va abate de la autoritatea dvs., dar va dori să vă asigurați că aveți un motiv de "credință bună" pentru care cereți nolle prosequi. [12] Amintiți-vă să utilizați eticheta bunului instanță atunci când apar în ședință. Stați când judecătorul intră în sala de judecată și vă anunță numele când chestiunea dvs. este chemată, mai ales dacă nu apar în mod regulat în fața judecătorului. În cazul în care judecătorul acordă moțiunea, atunci este posibil să fiți responsabil de distribuirea copiilor ordinului semnat inculpatului, precum și celorlalte birouri relevante.