Cum să vă schimbați numele în Illinois

Indiferent dacă v-ați căsătorit sau ați divorțat recent, sunteți obosit de persoane care îți scot greșit numele sau simți că ai mers cât de mult poți în viață ca "John Smith", poate că te interesează schimbarea numelui tău. În statul Illinois, aveți mai multe opțiuni pentru a finaliza acest proces. După schimbarea legală a numelui dvs., cu toate acestea, trebuie să vă amintiți și să vă actualizați diferitele forme de identificare, conturi financiare și de asigurare și așa mai departe.

Cap 1
Schimbarea numelor prin căsătorie sau divorț

 1. Nu vă presupuneți că numele dvs. sa schimbat prin căsătorie sau prin divorț.
  1
  Nu vă presupuneți că numele dvs. sa schimbat prin căsătorie sau prin divorț. În timp ce devine mai puțin obișnuit dintr-o varietate de motive, tradiția unei mireasă care ia numele de familie al noului soț este încă așteptarea multora după căsătorie. Acest tip de schimbare de nume (sau orice alt tip) după căsătorie nu este automat și necesită unele acțiuni relativ simple dar necesare din partea dvs. De asemenea, divorțul nu revertește în mod automat numele de familie trecut la numele de familie din Illinois. Din nou, trebuie făcut un proces simplu, dar necesar.
 2. Utilizați licența de căsătorie ca dovadă valabilă pentru o schimbare de nume.
  2
  Utilizați licența de căsătorie ca dovadă valabilă pentru o schimbare de nume. O copie oficială, certificată a permisului de căsătorie este o cauză suficientă în Illinois pentru a fi supusă unei schimbări de nume. Nu sunt necesare decrete separate sau ordine judecătorești. Până de curând, în multe state, numai miresele ar putea prelua numele de familie al soțului (sau o combinație cu despărțire de ambele nume) utilizând certificatul de căsătorie ca singura autorizație legală. Cu toate acestea, din cauza diferitelor provocări juridice și mai ales a legalizării în creștere a căsătoriilor între persoane de același sex (valabile în Illinois începând cu iunie 2014), aceste politici sunt în flux. În Illinois, ambii soți sunt "conștienți de o schimbare unică a numelui lor de familie" [1], care include despărțirea sau ia numele celuilalt soț. Nu este însă necesară nicio modificare. Legea din Illinois pare să indice faptul că o persoană căsătorită poate lua un nume cu totul nou prin acest proces (nu numele soțului sau decăderea), dar din nou este o zonă care este oarecum vagă într-un câmp în schimbare rapidă [ 2]
 3. Schimbați numele dvs. ca parte a decretului dvs. de divorț.
  3
  Schimbați numele dvs. ca parte a decretului dvs. de divorț. În Illinois, ca în cele mai multe state, cel mai simplu mod de a-ți schimba numele din cauza divorțului este să îl transformi într-o parte din decretul divorțului însuși. Când ați făcut acest lucru, nu sunt necesare acțiuni sau taxe separate. În cazul formularelor generale de divorț care sunt valabile în majoritatea, dacă nu în toate statele americane, în mod normal există o secțiune (la numărul nouă din exemplul citat aici) care autorizează o schimbare de nume ca parte a decretului [3]. Acest proces, totuși, vă dă dreptul doar să reveniți la numele dvs. de fată sau pe alt nume legal. În caz contrar, va trebui să întreprindeți un proces juridic separat.
 4. Folosiți-vă autorizația oficială de căsătorie sau decretul de divorț ca autorizație legală pentru a lua măsuri suplimentare de schimbare a numelui.
  4
  Folosiți-vă autorizația oficială de căsătorie sau decretul de divorț ca autorizație legală pentru a lua măsuri suplimentare de schimbare a numelui. Unul dintre aceste documente, împreună cu dovada denumirii legale anterioare, ar trebui să fie tot ceea ce este necesar pentru a vă schimba numele pe cartela dvs. de securitate socială, permisul de șofer / cartea de identitate a șoferului Illinois și alte astfel de modificări. Consultați Metoda relevantă din acest articol pentru informații utile despre efectuarea acestor modificări.

Cap 2
Schimbarea numelor de către petiția curții

 1. Cunoașteți beneficiile și cerințele unei schimbări legale a numelui.
  1
  Cunoașteți beneficiile și cerințele unei schimbări legale a numelui. Ar putea părea prea multă dificultate pentru a trece prin toate documentele, taxele și o apariție în instanță pentru a vă schimba numele, dar merită să faceți schimbarea pe care o preferați oficial. Illinois, la fel ca multe alte state, vă permite să vă schimbați numele pur și simplu folosind acel nume nou, dar acel tip de schimbare nu va fi acceptat de Administrația de Securitate Socială, de instituțiile dvs. financiare sau de Departamentul de Stat al Motorului Vehicule pentru permisul șoferului dvs. Documentația oficială, certificată a unei schimbări de nume este calea de urmat. În Illinois, trebuie să aveți vârsta de 18 ani și ați trăit în stat timp de cel puțin șase luni pentru a cere să vă schimbați numele. Există, de asemenea, restricții dacă aveți un caz de infracțiune sau sunteți un infractor înregistrat sexual [4].
 2. Achiziționați formele necesare.
  2
  Achiziționați formele necesare. La fel ca orice proces guvernamental, există unele documente, unele taxe de plată și ceva timp să aștepți pentru ca numele tău să devină oficial. Cele trei formulare de care aveți nevoie, disponibile online sau de la instanța judecătorească, includ: [5] Solicitarea unei modificări de nume. Aceasta este, în esență, formularul dvs. de cerere, în care furnizați informații despre dvs., motivul pentru care doriți să vă schimbați numele și numele nou pe care doriți să îl aveți. Acest formular trebuie, de asemenea, să fie semnat de un martor cunoscut de dvs.; o semnătură de către un notar este permisă, dar nu este necesară. Notificare privind depunerea unei cereri de modificare a numelui. Acest document oferă informații care urmează să fie publicate, la cererea dvs. și pe cheltuiala dvs., într-un ziar local care circulă în interiorul (sau în afară de aceasta) în județul dvs. de reședință. Acest lucru poate părea ciudat, dar publicitatea pentru schimbarea propusă într-un ziar este impusă prin lege. Ordine pentru schimbarea numelui. Acesta este documentul pe care judecătorul îl va semna și care ordonă ca numele dvs. să fie schimbat legal (sau nu). Dacă este aprobat, acest formular (sau orice copie legalizată a acestuia) va fi cheia pentru schimbarea numelui dvs. la Administrația de Securitate Socială, DMV și așa mai departe.
 3. Trimiteți documentele la instanța de judecată din județ.
  3
  Trimiteți documentele la instanța de judecată din județ. Completați fiecare dintre cele trei formulare indicate (dar nu și zonele specificate pentru funcționar și / sau judecător) și depuneți-le la Circuit funcționar la tribunalul din județul în care aveți reședința. Aduceți trei exemplare suplimentare ale fiecărui formular împreună cu originalele. [6] Grefierul vă va da o audiere (cel puțin opt săptămâni după data depunerii) și vă ștampilați formularele originale și copii. Veți fi obligat în acest moment să plătiți o taxă de depunere, care variază în funcție de județ. Puteți, de asemenea, aplica pentru o scutire de taxe în acest moment, cu toate acestea, dacă aveți o greutate financiară.
 4. Publicați un anunț într-un ziar local.
  4
  Publicați un anunț într-un ziar local. Contactați un ziar din județul dvs. sau, în cazul în care județul dvs. lipsește unul, o hârtie în apropiere. Grefierul trebuie să aibă informații cu privire la documentele disponibile. Furnizați hârtiei o copie ștampilată completă a formularului Notificare pentru depunerea unei cereri de schimbare a numelui. [7] Anunțul trebuie să apară în ziar o dată pe săptămână timp de trei săptămâni consecutive, prima apariție cu cel puțin șase săptămâni înainte de data audierii . Taxele de publicare sunt responsabilitatea dvs. Odată ce notificarea dvs. a fost executată de trei ori, asigurați-vă că ziarul vă oferă un certificat de publicare sau îl trimite direct funcționarului. Dacă vi se va da, depuneți-l la grefier înaintea datei de judecată.
 5. Participați la ședința instanței.
  5
  Participați la ședința instanței. Ajungeți devreme doar în caz, confirmați numărul camerei dvs. și așteptați ca numele și cazul dvs. să fie apelate. Asigurați-vă că vă aduceți următoarele: [8] Copii șterse din Cererea de schimbare de nume, anunțul de depunere a unei cereri de schimbare de nume, certificatul de publicare și comanda pentru schimbarea numelui. Un ID de fotografie cu numele dvs. curent. Toate documentele suplimentare legate de solicitarea dvs., cum ar fi dovezi privind trecerea timpului de la o condamnare penală. Poate fi pus sub semnul întrebării sub jurământul judecătorului, deci răspundeți în mod sincer. Judecătorul vă va semna solicitarea dacă este acordată sau refuzată. Dacă este acordat, puteți solicita din partea grefierului copii suplimentare ale Ordinului pentru schimbarea numelor.
 6. Cunoașteți diferențele minore ale procesului dacă sunteți minor.
  6
  Cunoașteți diferențele minore ale procesului dacă sunteți minor. Dacă aveți sub 18 ani, procesul de schimbare a numelui în sine este destul de similar, dar documentele sunt diferite. De asemenea, cel puțin un părinte sau un tutore trebuie să aprobe schimbarea. Formularele de care aveți nevoie sunt următoarele: Petiția pentru schimbarea numelui (Minor); Decret de schimbare a numelui (minor); Aviz de mișcare [este necesar numai atunci când părinții nu coabită]; Aviz de publicare [este necesar numai atunci când aveți un părinte fără custodie a cărui locație este necunoscută]. Modificările minore ale numelui trebuie să fie anunțate numai dacă un părinte nu poate fi localizat. Un părinte care nu se implică și care nu este de acord, a cărui locație este cunoscută, trebuie să trimită avizul de mișcare și să aibă posibilitatea să participe la ședința de judecată.

Cap 3
Schimbarea documentelor de identificare

 1. Schimbați mai întâi numele dvs. pe cartela dvs. de securitate socială.
  1
  Schimbați mai întâi numele dvs. pe cartela dvs. de securitate socială. Mai întâi, adică după ce ai un certificat de căsătorie, un decret de divorț sau un ordin judecătoresc. Dacă faceți acest pas înainte de a trece la licența șoferului și alte documente de identitate, acest proces face mult mai ușor. Vizitați un birou de administrare a securității sociale și aduceți următoarele: formularul SS-5 completat (cererea pentru un card de securitate socială, disponibil la birou sau online); [9] un document certificat de modificare a numelui (permis de căsătorie, decret de divorț sau instanță Ordin); un act de identitate valabil, valabil de guvern; și dovada cetățeniei (certificatul de naștere, cetățenie sau de naturalizare). Lista completă a documentelor acceptabile este disponibilă online. [10] De asemenea, puteți finaliza procesul prin poștă dacă trimiteți copii certificate ale certificatelor (nu doar fotocopii ale acestora).
 2. Schimbați permisul de conducere al șoferului sau cartea de identitate de stat.
  2
  Schimbați permisul de conducere al șoferului sau cartea de identitate de stat. Acest lucru se poate face numai personal, la un birou de la secretarul de stat din Illinois (SOS). Aduceți următoarele: Licența curentă / actul de identitate curent. Documentul certificat de modificare a numelui (la fel ca în pasul anterior). O formă de plată (taxa este de 5 USD). De asemenea, puteți găsi informații despre modificarea cardului dvs. de înregistrare a alegătorilor și a titlului și înregistrării vehiculului dvs. la biroul SOS sau online. [11]
 3. Schimbați-vă numele în conturile dvs. bancare, apoi treceți la carduri de credit, utilități și așa mai departe.
  3
  Schimbați-vă numele în conturile dvs. bancare, apoi treceți la carduri de credit, utilități și așa mai departe. Cu un document certificat de schimbare a numelui, un nou card de securitate socială și o nouă licență a conducătorului auto, procesul ar trebui să fie simplu - dacă este probabil mai consumator de timp decât v-ați dori. Ar trebui să vă puteți schimba numele în conturile bancare, furnizând documentul certificat de schimbare a numelui și permisul noului șofer; este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de noua dvs. carte de securitate socială, așa că aduceți-o împreună. Lista notificărilor pe care trebuie să le faceți după acest punct depinde de particularitățile vieții. Listele de opriri comune din parada de schimbare a numelui sunt disponibile online. [12] De asemenea, disponibile online sunt numeroasele site-uri care vă oferă pentru a face numele de schimbare drudgery pentru tine, de obicei, pentru aproximativ 30 de dolari și mai sus.