Cum să eviți oameni ciudați

Căutați modalități de evitare a străinilor? Ești deranjat de un prieten sau de un cunoscut care se comportă ciudat în jurul tău? Toți am fost în situații în care dintr-o dată deveniți incomod și simțiți că trebuie să plecați. Nu te prinde într-o situație pe care nu o poți controla; acordați atenție "sensului tău" și învățați cum să evitați oamenii ciudați.

Cap 1
Utilizarea comportamentului evitant

 1. Averti ochii.
  1
  Averti ochii. Avertizarea ochilor dvs. semnalează celeilalte persoane că nu sunteți interesați de o conversație. Chiar dacă cealaltă persoană v-a angajat deja, o mică deviere a contactului vizual poate să le semnaleze că nu doriți să continuați conversația. [1] Restul limbajului corpului poate juca un rol. Îndreptați-vă corpul departe de persoană și traversați-vă brațele sau priviți în jos. Dacă sunteți cu un prieten, întoarceți-vă și angajați-vă în conversație, pentru a evita privirea persoanei cu care nu doriți să vorbiți.
 2. Rămâi anonim.
  2
  Rămâi anonim. Acționând ca și cum ați fi singuri în mediul dvs. face ca oamenii să vrea să vă lase singuri. Dacă există ceva despre tine care iese în evidență, poate acționa ca un starter de conversație nedorit. Îmbrăcămintea vă poate ajuta să vă amestecați sau să ieșiți. Dacă doriți să vă amestecați, încercați să purtați blugi și un vârf de culoare închisă, cu pantofi simpli. Vara, purtați ochelari de soare; în timpul iernii, purtați o haină mare cu o glugă.
 3. Preocupați-vă cu altceva.
  3
  Preocupați-vă cu altceva. Uneori, evitarea ochilor tăi nu este suficient de puternică pentru a semnala celeilalte persoane că nu vrei să vorbești cu ei. În schimb, atrage atenția asupra ceva din mediul dvs. Schimbarea limbajului corpului este un indicator puternic că nu aveți timp să conversați. Căutați ceva în sac, dacă aveți unul. Opriți-vă și uitați-vă la ceva în jurul vostru. Încercați cumpărăturile de ferestre dacă sunteți pe stradă sau citiți un semn care este afișat pe hol. Pretindeți-vă că ceva nu este în regulă cu încălțămintea dvs. și opriți-vă să o remediați.
 4. Utilizați telefonul.
  4
  Utilizați telefonul. Nu trebuie să-ți folosiți telefonul, ci doar să pretind că vorbești cu cineva. Întoarceți ușor persoana care vă urmărește și începeți o conversație unilaterală; ei nu vor fi cei mai înțelepți. Pretindeți-vă că răspundeți la un apel telefonic. Vorbiți în timp ce plecați de la persoana pe care doriți să o evitați. Asigurați-vă că telefonul dvs. este silențios sau vibrat; ar fi un dăunător mort dacă ați primi un apel în timp ce vă prefaceți că vorbiți despre el!
 5. Asculta muzica.
  5
  Asculta muzica. Purtați căști sau căști, astfel încât să pară că ascultați ceva. Pretinzând că ascultați în mod intenționat, puteți semnala celeilalte persoane că nu doriți să fiți deranjați. Dacă pari că te-ai pierdut în ceea ce asculți, poți chiar să fugi fără a recunoaște cealaltă persoană.
 6. Pretindeți că întârzii.
  6
  Pretindeți că întârzii. Chiar înainte de a fi destul de aproape pentru a discuta cu cineva, puteți semna nonverbal pentru ei că sunteți prea ocupat pentru a vorbi. Verificați frecvent ceasul și arătați că vă grăbiți. Spune-le "îmi pare rău, mă întorc târziu", dacă încearcă să te angajeze.
 7. Utilizați o aplicație.
  7
  Utilizați o aplicație. Există multe aplicații acum disponibile pentru utilizatorii de telefoane inteligente, pentru ai ajuta să evite altele pe care nu doresc să le vadă.

Cap 2
A fi proactiv

 1. Izolați comportamentul care vă deranjează cel mai mult.
  1
  Izolați comportamentul care vă deranjează cel mai mult. Ar putea fi faptul că persoana pe care doriți să o evitați este, de fapt, foarte drăguță, dar au un obicei special, care vă ruinează în mod greșit. Gestionați-vă interacțiunile cu această persoană particulară pentru a păstra obiceiul enervant la bay. Dacă este vorba de obiceiurile de igienă ale celuilalt (miros rău, dinți, etc.), care îi fac să pară ciudați, stați mai departe atunci când vorbiți cu ei sau păstrați conversațiile la un nivel minim. În cazul unui miros rău, purtați haine libere pentru a trage peste nas (discret), astfel încât să nu fiți distrasi de ea. Încercați să schimbați conversația dacă aduce în mod constant un subiect cu care vă simțiți incomod. Interacționați cu această persoană numai în cazul în care există alții în jurul valorii, astfel încât să nu fi blocat cu cealaltă persoană de unul singur și puteți face o evadare ușoară. Setați parametrii pentru interacțiunile dvs. Dacă observați că comportamentul apare doar în anumite momente (de exemplu, laudă după ce ați făcut un examen) sau în jurul anumitor persoane, evitați acea persoană în acele vremuri.
 2. Fii ferm.
  2
  Fii ferm. Pentru unii, comportamentul evitant (non-social) nu va funcționa. Va trebui să fii mai evident în intențiile tale. Nu vă fie teamă să fiți direct; aceasta ar putea fi singura modalitate de a lasa cealalta persoana sa stie ca esti incomod. Dacă cineva cu care nu vrei să vorbești insistă să te apropii de tine, e bine să faci o scuză și să pleci. Dacă vrei să fii mai direct, spune-le: "Îmi pare rău, nu vreau să vorbesc acum."
 3. Pleacă.
  3
  Pleacă. Dacă totul eșuează, pleacă. Nu trebuie să stați într-o situație care te face să te simți inconfortabil. Chiar dacă s-ar putea să se simtă nepoliticos la acea vreme, dacă cineva vă păzește într-un mod care nu vă place, este mai bine să plecați. Acest lucru este valabil mai ales dacă persoana este străină. Mergeți în direcția opusă pentru a dezactiva. Dacă este cineva pe care-l cunoști, poți folosi o scuză pentru a scăpa sau doar să începi să te plimbi.
 4. Căutați ajutor din afară.
  4
  Căutați ajutor din afară. Dacă comportamentul ciudat traversează o linie, cereți sfatul unui prieten de încredere. Ar putea fi capabili să arunce o lumină asupra situației. De asemenea, puteți să vă adresați unei autorități pentru ajutor dacă persoana vă continuă să vă deranjeze. Dacă comportamentul unei persoane ciudate constituie hărțuire, adresați-vă unui profesor sau unui supraveghetor pentru a discuta ce acțiuni trebuie luate. Dacă simțiți că vă aflați în pericol fizic, căutați ajutor de la autoritățile de aplicare a legii.