Cum să vă ocupați de un prieten care invită pe alții să vină fără să vă spună

În cele din urmă ați rezervat o masă pentru patru la o înălțime uimitoare, imposibil de intrat în restaurant, și dintr-o dată prietenul tău Mary apare cu un anturaj. Deși ați putea încerca din când în când să ignorați acest comportament, cum puteți face față unui prieten care invită cronic pe alții la evenimente sau la petreceri, fără să vă dau chiar și un heads-up?

Paşi

 1. Explicați că locul de desfășurare poate găzdui numai numărul de persoane convenite anterior.
  1
  Explicați că locul de desfășurare poate găzdui numai numărul de persoane convenite anterior. Deși unele restaurante sau petreceri pot găsi câteva scaune în plus pentru oaspeți, faceți-o să pară ca și cum în cazul în care mergeți nu poate găzdui mai mulți oameni. Spuneți prietenului dvs. că toată lumea a fost de acord cu lista de oaspeți atunci când ați făcut rezervarea. Lista a fost stabilită în zile de piatră sau săptămâni înainte și aducerea mai multor persoane nu este posibilă. Amintiți-vă prietenului dvs. că, dacă ați fi știut în prealabil, ați putea găzdui mai mulți oameni, totuși mâinile dvs. sunt legate în acest moment. Explicați-vă prietenului dvs. că dacă situația ar fi diferită și ați fost la o petrecere de casă sau la filme, probabil că oricine ar putea să se alăture, însă aceste planuri vor permite numai oaspeților conveniți anterior.
 2. Întrebați-vă prietenul înainte de a face planuri dacă el / ea va aduce pe alții la locul de desfășurare.
  2
  Întrebați-vă prietenul înainte de a face planuri dacă el / ea va aduce pe alții la locul de desfășurare. Faceți o grevă preventivă, amintiți-vă că acest prieten îi place să adauge mai mulți oameni la întâlnirile dvs. și să întrebe în prealabil. Reamintiți-i că ori de câte ori vă întâlniți și / sau faceți planuri, lista de oaspeți pare să se schimbe întotdeauna. Poate că prietenul tău nu este pe deplin conștient de comportamentul său. Amintiți-vă prietenului dvs. că acesta este ceva care a fost făcut în trecut și în loc de a fi surprins, vă întrebați în față în cazul în care alții vor veni de-a lungul astfel încât să puteți găzdui extras și să fie pregătită. Dacă prietenul tău apare cu câțiva participanți suplimentari, dar ți-a spus înainte că nu va aduce mai mulți oameni, spune-i prietenului tău că oamenii extra nu vor putea să participe și că l-ai întrebat / înainte de timp. În timp ce acest lucru vă poate pune într-o poziție ciudată, amintiți-vă prietenului dvs. că ați deschis ușa pentru mai mulți oaspeți, dar el / ea a spus că nimeni altcineva nu a venit. Ți-ai făcut partea, dar el nu a făcut-o. Dacă timpul permite, adresați-vă prietenului dvs. chiar înainte de eveniment dacă va aduce o persoană suplimentară. Dacă v-ați cerut zile / săptămâni înainte și prietenul dvs. a spus că acesta zboară solo, încercați ultima dată imediat înainte de a vă întâlni sau de a merge la petrecere pentru a oferi o oportunitate suplimentară prietenului tău de a adăuga un " (sau mai mult)
 3. Spune-i prietenului tau cum comportamentul lui are impact asupra seara.
  3
  Spune-i prietenului tau cum comportamentul lui are impact asupra seara. De la nevoia de a adăposti mai mulți oameni la rujul simplu de a nu vă deranja să vă spunem, asigurați-vă că prietenul înțelege cum comportamentul lui face ca seara să fie ciudată. Dacă nu vă placeți oamenii pe care prietenul dvs. le aduce în mod obișnuit, permiteți-i să fie cunoscuți. Prietenul tău poate să nu-și dea seama că tu și prietenul lui / ei nu se amestecă bine, ceea ce îl poate ajuta să ia o decizie mai bună în viitor. Lăsați prietenul tău să știe că vrei să ții seara sau să te întâlnești exclusiv cu lista de prieteni. Poate că e ziua ta de naștere și ai vrut doar să vezi fețele pe care le cunoști în mulțime în loc de străini pe care prietenul tău a decis să le aducă. Încercați să explicați situația din perspectiva dvs. pentru a vă face prietenul să vadă lumina. Fă-l pe amicul tău să înțeleagă că a se vedea cu oameni extra pune pe toți într-o situație ciudată. De la petrecerea gazdă la dinamica grupului, uneori oamenii ar dori să știe cine petrec ziua sau seara, în loc să fie surprinși. În plus, adăugarea de oaspeți în ultimul moment pune locația sau restaurantul într-o poziție proastă, încercând să găzduiască persoane suplimentare în zbor.
 4. Revedeți-vă prietenia dacă prietenul dvs. aduce în mod constant persoane suplimentare la evenimente fără a vă spune.
  4
  Revedeți-vă prietenia dacă prietenul dvs. aduce în mod constant persoane suplimentare la evenimente fără a vă spune. Poate că poți trece cu vederea o dată sau de două ori, dar dacă detectezi un model, poate fi timpul să re-gândești la nivelul tău de prietenie. Nu-ți invita prietenul înainte de evenimente. În schimb, informați-o chiar în ultima clipă. Dacă prietenul tău poate participa, grozav. Dacă nu, cel puțin nu trebuie să vă faceți griji cu anturajul. Numai invitați-vă prietenii la petreceri mari sau evenimente unde nu va avea importanță dacă aduce mai mulți oameni. Evitați o situație incomodă în care trebuie să fiți cea mai potrivită persoană și doar să extindeți o invitație la un eveniment în care numărul participanților nu va avea importanță. Încetează să faci lucruri sociale cu acest prieten, mai ales dacă el / ea apare cu oameni pe care nu-ți place. Situația ar putea deveni mai acră dacă vă confruntați în mod constant cu persoane care nu vă place. Spune-i prietenului tău că-l vezi în direcția rău cu "influența" în jurul lui și apoi înapoi. Sperăm că prietenul tău va realiza că grupul cu care se asociază este o veste proastă și îi aruncă.