Cum să păstreze salată verde

Salata este o hrana nutritiva pentru a pastra mana, dar poate deveni usor limpede, fara gust sau putrezita. Utilizați aceste metode pentru a păstra proaspăt capul de salată proaspăt sau o salată aruncată (fără dressing).

Cap 1
Păstrarea unui cap de salată crocant

  1. Luați salata din ambalajul original.
    1
    Luați salata din ambalajul original. Cu excepția cazului în care afirmă că este sigilat pentru prospețime și care este destinat să protejeze salata de rătăcire, va trebui să fie mărunțită înainte de depozitare.
  2. Umpleți o chiuvetă sau un castron mare cu apă rece din robinet.
    2
    Umpleți o chiuvetă sau un castron mare cu apă rece din robinet.
  3. Separați frunzele de miez.
    3
    Separați frunzele de miez. Puneți-le în baie de apă rece timp de 5 minute. Dacă salata ta era deja limpede, asta ar trebui să o facă din nou clară.
  4. Scoateți frunzele unul câte unul.
    4
    Scoateți frunzele unul câte unul. Agitați-i pentru a îndepărta apa de-a lungul coamei.
  5. Așezați frunzele într-un spinner de salate.
    5
    Așezați frunzele într-un spinner de salate. Puteți cumpăra un spinner de salate on-line sau la magazine, cum ar fi Target și Walmart. Asigurați-vă că nu împachetați prea mult frunzele; poate fi necesar să faceți mai multe loturi.
  6. Rotiți manivela pe rotița salatei.
    6
    Rotiți manivela pe rotița salatei. Acesta va forța apa suplimentară de pe frunze și în bazinul de jos. [1]
  7. Așezați frunzele pe un prosop de bucătărie uscat.
    7
    Așezați frunzele pe un prosop de bucătărie uscat. Stabilește-le în una sau două rânduri. Se toarnă apa din bazin în partea inferioară a vasului de salată.
    Repetați procesul până când toată salata dvs. este uscată. De asemenea, puteți folosi prosoape de hârtie dacă nu aveți un prosop de bucătărie pe care îl puteți rezerva.
  8. Rolați sau înfășurați salata în prosop.
    8
    Rolați sau înfășurați salata în prosop. Introduceți frunzele de salată învelite într-o pungă de congelator cu dimensiuni de galoane. Sigilați-o. [2]
  9. Puneți-l în sertarul crocant în frigider.
    9
    Puneți-l în sertarul crocant în frigider. Îndepărtați frunzele după cum este necesar.
    Lăsați restul să se păstreze timp de una până la două săptămâni.

Cap 2
Păstrarea unei salate crocante

  1. Urmați instrucțiunile din prima metodă pentru curățarea și croirea salatei.
    1
    Urmați instrucțiunile din prima metodă pentru curățarea și croirea salatei.
  2. Împărțiți frunzele în secțiuni mai mici și puneți-le într-un castron mare.
    2
    Împărțiți frunzele în secțiuni mai mici și puneți-le într-un castron mare. Aruncați diferite tipuri de salată, cum ar fi verde, roșu și varză pentru o salată de salate chiar mai sănătoasă.
  3. Așezați un prosop de hârtie îndoit deasupra salatei aruncate.
    3
    Așezați un prosop de hârtie îndoit deasupra salatei aruncate. Prosopul de hârtie va absorbi excesul de umiditate, păstrând salata de la vânătoare.
  4. Acoperiți vasul cu folie de plastic.
    4
    Acoperiți vasul cu folie de plastic. Puneți-l în frigider până când sunteți gata să-l utilizați.
  5. Scoateți vasul din frigider.
    5
    Scoateți vasul din frigider. Puneți niște salate într-un alt vas. Aruncați-l separat.
    Asigurați-vă că nu-l sezon în timp ce itâ € ™ s în bolul de depozitare. Sarea va face salata mai uscata mai repede, pentru ca va scoate umezeala din frunzele de salata.
  6. Înlocuiți prosopul de hârtie la fiecare câteva zile și păstrați salata rămasă timp de până la o săptămână.
    6
    Înlocuiți prosopul de hârtie la fiecare câteva zile și păstrați salata rămasă timp de până la o săptămână. [3]