Cum să ajuți copiii fără adăpost

Depășirea lipsei de adăpost este una dintre marile provocări cu care vă veți confrunta ca membru al unei societăți responsabile. Copiii cu vârsta sub 18 ani sunt deosebit de vulnerabili la efectele sărăciei, lipsei de adăpost și abuzului. Învățând cum să vă oferiți voluntar timpul și banii și educându-vă despre luptele de lipsă de adăpost, puteți avea un impact pozitiv asupra comunității dvs. și puteți îmbunătăți viața copiilor fără adăpost.

Cap 1
Educarea ta și a altora

 1. Cercetați-vă.
  1
  Cercetați-vă. Unul dintre primii pași de a empatiza cu copiii fără adăpost este să înveți despre evenimentele din jurul circumstanțelor lor. Unii copii părăsesc acasă după ce au fost abuzați în mod repetat, alții au mai mulți membri ai familiei care sunt, de asemenea, fără adăpost. Mulți tineri fără adăpost au început deja să folosească sau să vândă droguri ca pe un mijloc de a face față situației lor. Citiți faptele despre persoanele fără adăpost pentru tineri, astfel încât să puteți fi mai bine pregătiți să vă ajutați. [1] Majoritatea adăposturilor sau bucătăriilor care se ocupă de tinerii fără adăpost vor avea broșuri informative disponibile. Organizații reputate cum ar fi Coaliția Națională pentru persoanele fără adăpost prezintă, de asemenea, informații valoroase pe site-urile lor web. [2]
 2. Deveniți un avocat.
  2
  Deveniți un avocat. Aflați ce resurse sunt necesare în adăposturile fără adăpost sau în bucătăriile de supă și contactați organizațiile de caritate locale sau organizațiile civice pentru a sponsoriza alimente sau unități de îmbrăcăminte. Puteți fi, de asemenea, un avocat eficient pentru tinerii fără adăpost prin participarea la ședințele consiliului municipal și vorbind despre modul în care orașul ar putea să aloce mai bine resursele pentru ai ajuta. [3] O mare parte din pleda pentru persoanele fără adăpost folosește o terminologie respectuoasă. În loc de "copilul din stradă" sau "vagabondul", folosiți fraze ca "copiii care se confruntă cu lipsa de adăpost". [4]
 3. Lupta cu stigmatizarea.
  3
  Lupta cu stigmatizarea. Mulți oameni sunt descurajați să ajute tinerii și familiile fără adăpost din cauza informațiilor incorecte și inexacte despre lipsa de adăpost. Utilizați ceea ce ați învățat pentru a încuraja pe alții să-și regândească prejudecățile atunci când vine vorba de tinerii fără adăpost. Dacă un coleg face o generalizare cum ar fi "Toți oamenii fără adăpost sunt leneși", ați putea contracara cu "O mulțime de tineri fără adăpost nu au resursele necesare pentru a se ajuta, iar alții au probleme de abuz de substanțe sau probleme de sănătate emoționale". ] Aproape 40% dintre tinerii fără adăpost identifică ca LGBTQ - alții constituie minorități rasiale. Fiind sensibil și informat cu privire la provocările speciale cu care se confruntă tinerii minoritari fără adăpost, vă pot ajuta să le serviți mai bine.
 4. Răspândiți singur cunoștințele.
  4
  Răspândiți singur cunoștințele. Utilizați ceea ce ați învățat pentru a influența modul în care alții se gândesc la copii fără adăpost. Începeți prin a înfrunta conversații ocazionale cu prietenii, cu cei dragi sau cu colegii să împărtășiți informații. Pe măsură ce deveniți mai încrezători în abordarea acestor subiecte, vă recomandăm să organizați o sesiune informativă la domiciliu, centru de recreere local sau la locul de cult. Luați în considerare invitarea directorului unui centru de tineret pentru tineri să vină să vorbească la locul de muncă sau la un centru comunitar. Cereți-le să organizeze o sesiune Q și A pentru a aborda provocările cu care se confruntă copiii fără adăpost. Dacă vă decideți să găzduiți o întâlnire informativă, luați în considerare invitarea unei persoane tinere care a trăit fără adăpost să vorbească despre experiențele lor și să educe audiența despre cum să fii sensibil la nevoile tinerilor fără adăpost.
 5. Direcționați-vă prietenii sau colegii spre informații utile.
  5
  Direcționați-vă prietenii sau colegii spre informații utile. Organizații precum Alianța Națională pentru a pune capăt persoanelor fără adăpost deseori organizează conferințe pentru a menține comunitățile informate și angajate. Alții, precum NCH, păstrează fișele de informații pe site-urile lor destinate educării oamenilor despre cauzele adulților fără tineri, precum și menținerii lor la zi cu privire la statistici și probleme speciale. [6] Indiferent de cât de pasiv ați putea să simțiți despre informarea circulantă despre tinerii fără adăpost , încercați cele mai bune pentru a fi tact și sensibil în legătură cu aceasta. Prietenii și colegii pot răspunde mai bine la e-mailurile sau broșurile ocazionale decât o inundație constantă de sugestii și statistici.
 6. Încurajați-i pe alții să participe.
  6
  Încurajați-i pe alții să participe. Mergeți în plus, sugerând că prietenii sau familia dvs. participă la evenimente de advocacy sau întâlniri informative cu dvs. Fiți în căutarea programelor de informare sau a conferințelor în ziare locale sau pe forumuri online. [7] Efectuarea de posturi scurte, cum ar fi sărind peste o masă într-o zi, poate determina oamenii să se oprească și să se gândească la ceea ce este viața pentru copiii care sunt înfometați în mod regulat. Experiențe ca acestea pot adesea să predea mai eficient decât o conferință sau o broșură.

Cap 2
Voluntariat timpul tău

 1. Voluntar la un adăpost fără adăpost.
  1
  Voluntar la un adăpost fără adăpost. Căsuțele fără adăpost și bucătăriile de supă au nevoie de ajutor. Acest lucru poate însemna să faceți ceva de la munca clericală, cum ar fi depunerea documentelor și răspunsul la telefoane, pentru a se adresa direct copiilor de la adăpost. Indiferent dacă spălați vase, împletiți hainele sau serviți o masă, donarea timpului la adăpost va influența pozitiv viața tinerilor fără adăpost și vă va îmbogăți și viața. Lucrul cu copii fără adăpost necesită, în mod obișnuit, cel puțin 18 ani și treceți printr-un control de fond. Dacă planificați voluntariatul la un adăpost fără adăpost, fiți pregătiți să îndepliniți aceste criterii.
 2. Folosiți-vă abilitățile.
  2
  Folosiți-vă abilitățile. Dacă aveți orice competențe juridice, de secretariat, medicale, de consiliere, de instalații sanitare, de tâmplărie sau de alte competențe profesionale, puneți-le să se folosească pentru un adăpost sau o bucătărie de supă. Oferiți-vă serviciile la adăpostul local sau oferiți-le altora.
 3. Obțineți alții implicați.
  3
  Obțineți alții implicați. Invitați un prieten sau un coleg să se angajeze voluntar la un adăpost fără adăpost sau să-i ceară să participe la o masă de hrană sau îmbrăcăminte. În curând pot găsi că au o pasiune pentru a ajuta tinerii fără adăpost, așa cum faceți! Atunci când îi recrutează pe alții să-și doneze timpul sau resursele, respectă limitele lor. Nu toată lumea este confortabil petrecând perioade lungi de timp în adăposturi sau oferind abilitățile lor profesionale, așa că nu cereți să facă acest lucru imediat.

Cap 3
Donarea către organizațiile caritabile

 1. Alegeți o caritate de renume.
  1
  Alegeți o caritate de renume. Există numeroase organizații caritabile care ajută tinerii fără adăpost, dar este important să găsești unul care să-și aloce bine resursele și care nu se ocupă de poziționarea politică sau de corupția financiară. Cercetați instituția caritabilă pe care intenționați să o patronați pentru a vă asigura că au interesul cel mai bun al tinerilor fără adăpost, în centrul tuturor lucrurilor pe care le fac. [8] Organizații bine cunoscute, cum ar fi Stand Up For Kids, Habitat for Humanity sau Familii de locuințe au experiența necesară să utilizeze în mod eficient donațiile lor. Când sunteți îndoieli, donați unei instituții bine respectate. Multe organizații de caritate oferă posibilitatea de a sponsoriza un copil. Această metodă de donație poate fi deosebit de utilă deoarece permite unui copil să beneficieze de un patron cu care poate căuta. Sponsorizați cercetarea pentru a vedea dacă este potrivit pentru dvs.
 2. Oferiți-vă mijloacele.
  2
  Oferiți-vă mijloacele. Nu toată lumea își poate permite să scrie mari cecuri către organizații de caritate. Uneori, tot ceea ce este nevoie pentru a face o diferență este donarea câtorva dolari pe lună sau colectarea de conserve de bunuri pentru a lua la o bancă de alimente. Nu este nimic în neregulă cu acordarea generosului, dar asigurați-vă că rămâneți cu propriile mijloace și că sunteți financiar responsabil. O altă modalitate excelentă de a da copiilor fără adăpost este donarea de haine, scutece, încălțăminte și obiecte de igienă. Donați mână-coborâșuri la o unitate de îmbrăcăminte sau faceți un cadou de periuțe de dinți noi către un centru de tineret fără adăpost pentru a crește resursele caritabile și potențialul lor de a ajuta copiii fără adăpost.
 3. Fii consistent.
  3
  Fii consistent. Oricare ar fi metoda de donație pe care o alegeți, este important să fiți consecvenți în sprijinul dvs. Faceți donații regulate, incrementale către o organizație de caritate și veți începe să vedeți îmbunătățirile aduse de sprijinul dvs.