Cum să adaugă straturi în gimp

Programul de manipulare a imaginilor GNU (denumit în mod obișnuit "GIMP") este o aplicație de editare a imaginilor gratuite și open source. Software-ul este plin de funcții, permițând atât modificări de bază, cât și modificări complexe ale imaginilor digitale. Ca aplicația populară de editare a imaginilor Adobe Photoshop, GIMP permite utilizatorului să construiască imagini în mai multe straturi. Fiecare strat este alcătuit din 3 canale de culoare și un canal alfa care guvernează transparența. În acest fel, imaginile pot fi compuse din straturi "stivuite" care conțin fiecare o mică bucată din imaginea generală, cum ar fi o linie de text. Învățarea cum să adăugați straturi în GIMP este esențială pentru a putea utiliza programul la întregul său potențial.

Paşi

 1. Deschideți GIMP.
  1
  Deschideți GIMP. Faceți acest lucru navigând la pictograma GIMP din meniul Start Windows sau faceți clic pe comanda rapidă de pe desktop. Pe Mac OS X, faceți dublu clic pe pictograma GIMP din dosarul "Aplicații".
 2. Creați o imagine nouă.
  2
  Creați o imagine nouă. Pentru aceasta, faceți clic pe meniul "Fișier" din bara de activități a aplicației, apoi faceți clic pe "Nou". Va apărea o casetă de dialog care vă va cere să specificați dimensiunile noii imagini. Specificați-le după cum doriți, apoi faceți clic pe "OK" pentru a crea imaginea.
 3. Asigurați-vă că stația de andocare a straturilor este vizibilă.
  3
  Asigurați-vă că stația de andocare a straturilor este vizibilă. Pentru a gestiona straturile imaginii cu care lucrați, trebuie să utilizați stația de andocare Layers. Implicit, acest doc este deschis și situat în partea dreaptă a ferestrei aplicației. Dacă nu este deschis, faceți clic pe "Windows" din bara principală de activități și selectați "Dialoguri care pot fi apelate". Selectați "Straturi" din meniul care apare. În mod prestabilit, se creează imagini noi cu un singur strat numit "Fundal". Ar trebui să vedeți acest nivel afișat în docul Layers.
 4. Adăugați un strat nou pe imagine.
  4
  Adăugați un strat nou pe imagine. Acest lucru se poate face fie făcând clic pe pictograma mică "New Layer" din docul Straturi, fie selectând "New Layer" din meniul "Layer" de pe bara de activități. Oricare dintre opțiuni va genera o casetă de dialog care vă cere să specificați numele, dimensiunea și culoarea stratului. Rețineți că toate aceste caracteristici pot fi modificate mai târziu. Faceți clic pe "OK" pentru a adăuga stratul.
 5. Adăugați conținut pentru fiecare strat.
  5
  Adăugați conținut pentru fiecare strat. Plasând fiecare bit al conținutului imaginii dvs. pe un strat separat, puteți muta sau edita acești biți de conținut independent unul de celălalt; acesta este motivul pentru care straturile sunt atât de utile. Pentru a face acest lucru, selectați mai întâi stratul dorit dând clic pe numele acestuia din docul Straturi. Apoi, adăugați conținutul (text, gradient și altele) în spațiul de lucru principal. Conținutul va fi apoi asociat cu acel strat.
 6. Comandați straturile imaginii după cum doriți.
  6
  Comandați straturile imaginii după cum doriți. Ordinea straturilor dvs. este importantă. De exemplu, dacă un strat complet opac acoperă un alt strat, stratul inferior nu va fi vizibil deloc. Pentru a reordona straturile imaginii, faceți clic pe numele lor din docul Straturi și glisați-le într-un loc diferit din listă. Straturile din partea de sus a listei vor apărea în prim-planul imaginii dvs., în timp ce straturile din partea de jos formează fundalul.
 7. Terminat.
  7
  Terminat.