Cum să a codifica

Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai accesibilă, nevoia de programatori crește mereu. Codificarea este o abilitate învățată și perfecționată în timp, dar toată lumea trebuie să înceapă undeva. Există o varietate de limbi care sunt perfecte pentru începători, indiferent de domeniul în care vă interesează. Consultați Pasul 1 de mai jos pentru a afla cum.

Cap 1
Învățarea unei limbi

 1. Nu vă faceți griji prea mult despre ce limbă alegeți.
  1
  Nu vă faceți griji prea mult despre ce limbă alegeți. Mulți coderi începători se luptă cu ce limbă să aleagă când încep să învețe. Limba actuală pe care începe să învățați nu face o mare diferență atunci când vine vorba de învățare despre structurile de date și logica. Acestea sunt abilitățile care contează cel mai mult și pot fi perfecționate cu orice limbaj. Când alegeți o limbă, trebuie să vă concentrați asupra felului de dezvoltare cu care doriți să începeți și să alegeți un limbaj introductiv de acolo. De exemplu, dacă doriți să învățați dezvoltarea de web, începeți cu HTML5, completat cu CSS, JavaScript și PHP. Dacă doriți să faceți aplicații desktop, începeți cu C ++ sau un alt limbaj de programare de bază. Dacă faceți o carieră de codificare, veți descoperi că este posibil să nu utilizați niciodată limba pe care ați învățat-o pentru a vă codifica. În schimb, veți învăța limbi pe măsură ce treceți prin documentație și experimentare.
 2. Găsiți resurse online gratuite pentru limba pe care o alegeți.
  2
  Găsiți resurse online gratuite pentru limba pe care o alegeți. Internetul este un comori de tutoriale gratuite, clase și videoclipuri, toate adaptate la limba aleasă de dumneavoastră. Puteți începe să obțineți o înțelegere de bază a oricărei limbi introductive într-o zi. Site-urile populare includ Bento, CodeAcademy, Code.org, html.net, Academia Khan, Udacity, W3Schools, School Code și multe altele. Există o varietate de ghiduri de inițiere specifice limbii disponibile aici pe eduCum. Puteți găsi ghiduri pentru aproape orice scenariu de programare de pe YouTube. Stack Exchange este unul dintre cele mai populare site-uri Q & A pentru orice întrebări de programare pe care le puteți avea.
 3. Descărcați un editor de text bun.
  3
  Descărcați un editor de text bun. Multe limbi de programare vă permit să utilizați editori de text extern când scrieți codul. Găsiți un editor de text care vă va permite să vedeți indentări și marcare de cod. Programele populare includ Notepad ++ (Windows), TextWrangler (OS X) sau JEdit (orice sistem).
 4. Descărcați orice compilatoare necesare.
  4
  Descărcați orice compilatoare necesare. Unele limbi de programare necesită un compilator pentru a rula codul pe care îl creați. Compiliatorii traduc codul pe care îl scrieți într-un limbaj de nivel inferior pe care mașina îl poate procesa. Multe compilatoare sunt open-source și sunt gratuite. Limbile care necesită compilatoare includ: C C ++ C # Java BASIC Fortran
 5. Începe primul proiect.
  5
  Începe primul proiect. Alegeți un bun proiect introductiv care vă va ajuta să vă udați picioarele. Există o varietate de sugestii și tutoriale online, dar unele locuri pentru a începe sunt site-uri de bază pentru HTML, baze de date de bază și forme de funcții cu PHP, sau programe simple cu oricare dintre limbile compilator.
 6. Observați tot codul.
  6
  Observați tot codul. Toate limbile de programare au o funcție de comentariu care vă permite să introduceți textul ignorat de compilator. Aceasta vă permite să adăugați comentarii la codul dvs. Aceste comentarii sunt cruciale, atât pentru a lăsa pe alții să știe cum funcționează codul dvs., cât și pentru a vă reaminti ce face codul dvs. De asemenea, puteți utiliza funcția de comentariu pentru a elimina rapid codul din programul dvs. în scopuri de testare. Puneți etichete de comentariu în jurul codului pe care doriți să îl excludeți și apoi eliminați etichetele de comentariu pentru a returna codul.
 7. Alegeți alte programe sau proiecte web.
  7
  Alegeți alte programe sau proiecte web. Când înveți cum te duci, nu-ți este rușine să privești lucrurile și să vezi cum alții au abordat aceleași sarcini. Acordați-i timp pentru a înțelege de ce codul face ceea ce face. Consultați acest ghid pentru detalii privind modul de vizualizare a codului sursă al site-urilor web.

Cap 2
Extinderea cunoștințelor dvs.

 1. A lua lecții.
  1
  A lua lecții. Colegii comunitare, școli de tehnologie și programe online oferă certificări și cursuri care vă vor ajuta să obțineți un loc de muncă, precum și să vă predați programarea. O diplomă avansată, cum ar fi Computer Science, nu este întotdeauna necesară, dar ar putea ajuta la obținerea unui program de programare cu normă întreagă. [2] O mulțime poate fi spus pentru a avea unu la un moment dat cu un profesor sau un expert de programare, ceva care nu este disponibile întotdeauna cu surse online. Clasele pot deveni scumpe, deci cântăriți beneficiile. Dacă programarea este doar un hobby, este posibil ca clasele să nu merite timpul și banii. Dacă doriți să transformați programarea într-o carieră, clasele vă pot da un impuls (dar, din nou, este departe de a fi necesar dacă aveți talentul).
 2. Extindeți-vă cunoștințele.
  2
  Extindeți-vă cunoștințele. Dincolo de simpla învățare a limbajelor de programare, veți beneficia foarte mult de cursurile de logică și matematică, acestea fiind adesea necesare pentru programarea avansată. Nu este necesar să învățați acest lucru la școală, dar setările pentru clasă vă pot ajuta. Programarea care implică calcule fizice și alte simulări necesită o înțelegere puternică a algoritmilor și modelelor. Logica este baza fundamentală a programării, astfel încât logica și procesele de înțelegere vă vor ajuta să rezolvați problema atunci când codificați. Cunoașterea matematică avansată nu este necesară pentru majoritatea programelor, dar cunoștințele pot duce la beneficii și optimizări.
 3. Aflați mai multe limbi.
  3
  Aflați mai multe limbi. După ce vă înțelegeți bine limba inițială, puteți începe să fugiți. Găsiți o altă limbă care să o completeze pe cea pe care o cunoașteți sau alegeți o limbă pentru un anumit loc de muncă care vă interesează. Limbile complementare, cum ar fi HTML și CSS, sunt adesea cele mai ușor de învățat. Java este una dintre limbile cele mai populare și există adesea o mulțime de oportunități pentru dezvoltatorii Java. Java poate rula pe o mare varietate de sisteme și are nenumărate aplicații. Java este folosit pentru aplicații Android, una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere. C ++ este recomandat dezvoltatorilor de jocuri video. Învățând cum să codificați în Unitate (un motor de joc utilizat pe scară largă, cu costuri reduse) și UDK (codul pentru motorul popular Unreal) pot ajuta la deschiderea unor porți, deși nu sunt la fel de utile în afara industriei jocurilor video. Dacă doriți să faceți aplicații pentru iPhone, Xcode și Obiectiv-C vor fi instrumentele dvs. principale. Veți avea nevoie și de un Mac, deoarece Xcode se poate compila numai pe Mac. Python este un limbaj de scripting pentru server care este unul dintre limbile mai ușor de învățat. Python este utilizat pentru servicii web, cum ar fi Pinterest și Instagram, și este suficient de simplu pentru a afla elementele de bază în doar câteva zile.
 4. Fii răbdător.
  4
  Fii răbdător. Veți întâmpina adesea provocări în timpul programării, mai ales atunci când vine vorba de vânătoarea de bug-uri sau de implementarea unei noi idei. Va trebui să înveți să fii mulțumit de obținerea de rezultate mici, nu de rezolvarea simultană a unui puzzle întreg. Răbdarea duce la un cod mai eficient, care va duce la programe mai performante și la colegi mai fericiți.
 5. Învață să lucrezi cu alții.
  5
  Învață să lucrezi cu alții. Dacă aveți mai multe persoane care lucrează la un proiect, obțineți mai multe puncte de vedere despre cum să faceți acest lucru. Lucrul pe echipe este practic inevitabil în lumea afacerilor, deci dacă nu intenționezi să dezvolți totul în mod independent, fii pregătit să lucrezi cu ceilalți.
 6. Obțineți un loc de muncă unde vă puteți exersa abilitățile de codificare.
  6
  Obțineți un loc de muncă unde vă puteți exersa abilitățile de codificare. Lucrați ca voluntar proiectând site-uri sau scriind aplicații desktop. Un loc de muncă cu fracțiune de normă cu o companie mică poate duce la posibilitatea de a scrie coduri pentru site-uri web sau aplicații simple.
 7. Conectați-vă cu alți programatori.
  7
  Conectați-vă cu alți programatori. Există numeroase comunități și întâlniri de dezvoltatori care vă pot ajuta și vă pot inspira. Căutați convenții locale de programare, participați la un jam hack-a-thon sau joc (evenimente cu o temă comună) și înscrieți-vă pe anumite forumuri de programare pentru a începe să vă extindeți expunerea și rețeaua.
 8. Practica, practica, practica.
  8
  Practica, practica, practica. Se estimează că este nevoie de aproximativ 15.000 de ore înainte de a putea fi considerat un expert în programarea calculatoarelor. [3] Sunt ani de practică aplicată. Adevărata stăpânire a programării va veni numai după ce ați pus timpul să practici și să deveniți un expert. Încercați să petreceți programarea în fiecare zi, chiar și atunci când nu lucrați. Programarea în timpul liber poate duce la descoperiri și idei noi.