Cum să te comporți într-o țară străină

Dacă ați fost vreodată într-o țară străină, veți ști că instalarea nu este ușoară. Sunt șanse, vor avea un limbaj diferit, un set de obiceiuri, o unitate monetară și un mod de viață. Iată cum puteți înțelege lucrurile înainte de a merge într-o altă țară.

Paşi

 1. Aflați mai multe despre țară.
  1
  Aflați mai multe despre țară. Obțineți o bază de cunoștințe. Unde se află țara? Care sunt alimentele lor tradiționale? Aceste și alte întrebări trebuie să răspundă. Dacă cunoașteți pe cineva care a trăit în / a fost în țara respectivă, cereți-i să vă vorbească puțin despre țară.
 2. Încercați fraze de bază.
  2
  Încercați fraze de bază. Dacă nu știți cum să vorbească limba lor, va fi greu să stăpânești întreaga limbă într-un timp scurt. Dacă ați luat limba în prealabil, spalați-o. Dacă nu ați vorbit niciodată limba, cumpărați un dicționar (de ex. Un dicționar englez-francez, nu un dicționar francez-engleză). Poate doriți să investiți într-un program de limbă pe calculator sau un tutore care vă va ajuta să învățați fraze cheie. Amintiți-vă că nu veți avea timp să învățați întreaga limbă, astfel încât să vă concentrați pe lucruri precum; solicitând indicații de orientare, comandând în restaurante, întrebând și dând timp și tranzacții de bani. Aflați aceste fraze împreună cu cele de bază vă rog, vă mulțumesc, salut, și la revedere. Amintiți-vă că, cu o atitudine politicoasă și un zâmbet, abilitățile dvs. de bază vor fi iertate.
 3. Încercați să întâlniți pe cineva care știe sau a fost în țară.
  3
  Încercați să întâlniți pe cineva care știe sau a fost în țară. Dacă este o țară ca Franța sau Spania, poate doriți să întrebați un profesor francez sau spaniol dintr-un liceu local. Șansele sunt că nu vor cunoaște foarte bine limba, ci vor fi petrecut timp acolo. Dacă este o țară mai puțin cunoscută, este posibil să nu aveți noroc. În acest caz, căutați pe Internet și în bibliotecă. Veți putea să învățați mai bine de la o persoană, dar cărțile pot fi la fel de pricepuitoare!
 4. Au o înțelegere de bază a obiceiurilor.
  4
  Au o înțelegere de bază a obiceiurilor. Dacă sunteți instruiți în limbă, adresați tutorelui dvs. să vă învețe unele dintre obiceiurile sale. Cu toate acestea, atunci când toate celelalte nu reușesc, nu indicați, nu strigați și mereu spuneți vă rog și vă mulțumesc. Dacă ajungeți într-o încurcătură din cauza lipsei de obiceiuri, explicați cu calm că sunteți străini și că a fost un accident. Vestimentele de bază ale limbii engleze nu sunt identice în întreaga lume (mai ales pe măsură ce ajungeți în Asia și Africa), dar le vom oferi ca bază pentru majoritatea țărilor europene.
 5. Manipulați-vă banii bine.
  5
  Manipulați-vă banii bine. Bani pot fi confuze, dar acoperă toate bazele. Înțelegeți numele unității monetare (adică dolari) și cunoașteți numele monedelor / facturilor din cadrul unității (adică factura de zece dolari, sferturi). Faceți acest lucru în propria țară înainte de a pleca. Schimbați-vă facturile cu câteva săptămâni înainte de a merge și practicați-le să le recunoașteți. Cunoașteți conversia de bază (de ex. O lire sterline este de aproximativ doi dolari). Recunoașteți prețurile corecte și știți cum să efectuați tranzacții de bază.