Cum să fii un părinte eficient pentru o fată adolescentă

Fiind un părinte eficient pentru o fată adolescentă (adolescentă) necesită multă înțelegere și răbdare în numele dvs. Iată câteva sfaturi bazate pe teorii și experiență.

Paşi

 1. Iubiți-vă fiica.
  1
  Iubiți-vă fiica. Deși, desigur, nu-ți iubiți fiica, s-ar putea să nu știe întotdeauna asta. Nu numai că uneori se simte nesigură, dar trebuie să știe că o iubești pentru cine este. Amintiți-vă să continuați să spuneți și să îi arătați că este iubită. Este surprinzător de ușor de trecut cu vederea și poate transforma întreaga viziune a fiicei tale.
 2. Ascultă fiica ta.
  2
  Ascultă fiica ta. Deși este firesc să dați în mod constant sfaturi, încurajări, comentarii și să o puneți la îndoială, este mai probabil să obțineți o perspectivă asupra ei, acordând cu adevărat atenție ceea ce spune (sau nu spune) și cum spune ea. Va fi mai probabil să vă asculte dacă simte că se aude. Dacă nu este gata să asculte sfatul și vrea doar să fii acolo pentru ea, nu spune nimic. În cele din urmă, ea va fi gata să vă asculte și acesta este momentul potrivit pentru a vorbi cu ea.
 3. Asigurați-vă mai ușor fiicei voastre să asculte:
  3
  Asigurați-vă mai ușor fiicei voastre să asculte: Câteodată, apropiindu-i de ea printr-o scrisoare scrisă dată în persoană, este o metodă convingătoare de ai face să "asculte" ceea ce trebuie să spui. Poate să ia scrisoarea în spațiul ei și să o citească în timpul ei. Dă-i o zi sau două să o digere și să vină cu răspunsul ei. Când vorbești (sau scrii), adresează-i direct. Nu aduceți informații despre alte persoane sau despre aspecte independente. Ascultați ceea ce are de spus și creați un mediu deschis, fără să o judecați. Nu creați comparații, cum ar fi cu un frate. Acest lucru o va face să se simtă ca și cum ar fi o persoană mai mică decât altcineva. Nu este cinstit. Recunoașteți când vă înșelați, chiar dacă și ea nu avea dreptate. Un adolescent se poate ocupa de un părinte care admite că el sau ea este imperfect. Acest lucru îi oferă spațiu pentru a reflecta asupra propriilor contribuții și îi permite să știe că ești serios în lucrurile prin care lucrezi. De asemenea, ea arată respectul ei.
 4. Apelați la un mentor, dacă este necesar.
  4
  Apelați la un mentor, dacă este necesar. Uneori, mama sau tata nu pot sau nu sunt persoana ideală pentru ca fată dvs. să meargă pentru sfaturi. Asta nu înseamnă că nu te respectă sau crede că nu știi nimic. Respectați alegerea fiicei dvs. de consilier (atâta timp cât persoana respectivă este capabilă, sigură și, altfel, rezonabilă).
 5. Încurajați viața socială a fiicei dvs. într-un mod pozitiv.
  5
  Încurajați viața socială a fiicei dvs. într-un mod pozitiv. Ea va vedea din ce în ce mai mult prietenii ei ca figuri importante în viața ei. Asta nu înseamnă că nu ești important. Aceasta înseamnă că ea dezvoltă o viață socială adultă. Nu permiteți-i viața socială să se împiedice studiile ei. În timp ce nu trebuie să o ții la domiciliu de la fiecare petrecere, asigurați-vă că se descurcă bine la școală. Cu toate acestea, evitați să-i spuneți că are nevoie de o anumită notă pentru a merge la o petrecere. Acest lucru o va face să se simtă stresată și negativă, deoarece viața socială este în pericol. Atâta timp cât face tot ce este mai bun, ar trebui să fii mândru de ea și să o ajuți în zone pe care nu le poate face așa. Utilizează recompense pentru ai ajuta să-și mărească notele. De exemplu: Dacă primește un test B pe următoarea încercare, o veți lua la înghețată sau la restaurantul preferat. Nu vă așteptați prea mult, dar nu o lăsați să fie leneșă.
 6. Fii un model de rol.
  6
  Fii un model de rol. Fiți o persoană decentă care este mereu acolo pentru fiica dvs., gata să asculte și să vă sfătuiască când este nevoie. Dacă intenția dvs. este de a trata pe alții cu respect și demnitate, ea o va alege și o va emula.
 7. Interacționează sensibil.
  7
  Interacționează sensibil. Îi place sau nu, adolescenții au o perioadă dificilă de a interacționa uneori cu părinții. Câteodată doresc să pretindă că nu au părinți. Dar poți să-ți arăți dragostea. Utilizați puterea unei simple minciuni de îngrijire, un zâmbet mic scurt. Poate să distrugă dificultățile dintre tine și să-i lase să știe că ești receptiv la o discuție sau doar acolo pentru o îmbrățișare a ursului dacă ar avea nevoie de ea.
 8. Dacă trebuie să demonstrați simpatie pentru ea, fiți autentici.
  8
  Dacă trebuie să demonstrați simpatie pentru ea, fiți autentici. Sentimentele ei sunt la fel de reale ca a ta. Nu-i slăbiți sentimentele dacă se pare că simte ceva profund, ca o destrămare, o răsturnare la școală sau alte evenimente din viața ei. Dă-i exemple de ceea ce ai trecut prin tine ca adolescent și cum ai reușit să-i ajuți să-și dea seama că există lumină la capătul tunelului și că poate trece mai departe. (Deși ea poate acționa ca ea nu poate crede că ai fost vreodată de vârsta ei!)
 9. Dă-ți alegerile fiicei tale ori de câte ori este posibil.
  9
  Dă-ți alegerile fiicei tale ori de câte ori este posibil. A fi adolescent este greu, așa cum sunteți la mila adulților. Având o anumită putere de a alege aproape întotdeauna ajută.
 10. Deși îi dă spațiu, are nevoie de îndrumare și atenție.
  10
  Deși îi dă spațiu, are nevoie de îndrumare și atenție. Adolescenții trebuie să-și cunoască granițele, chiar de la greșeli și de la disciplină. Ea va acționa și va spune că nu vă dorește atenția, dar, în realitate, implicarea voastră vă ajută să o îndrumați spre a fi o femeie minunată.
 11. Ține minte că, deși fiica ta poate fi la fel de înaltă sau mai înaltă decât tine și arată ca o femeie, creierul ei nu este complet crescut.
  11
  Ține minte că, deși fiica ta poate fi la fel de înaltă sau mai înaltă decât tine și arată ca o femeie, creierul ei nu este complet crescut. Nu se gândește ca un adult. Ea poate face unele alegeri care nu sunt foarte bine gândite, poate fi impulsivă, poate face uneori lucruri bizare. Motivul este că nu își folosește tot creierul. Fiți răbdători; ea va ajunge acolo.