Cum să scalzi o pisica suparata cu daune minime

Deși există câteva pisici care se bucură de băi, există o mulțime care urăște să fie scăldată. Bătaia unei pisici care urăște apa poate duce deseori la zgârieturi sau mușcături și o pisică foarte stresată și supărată. Pentru a vă menține timpul de baie fără stres, este important să vă pregătiți în avans și să aveți un set suplimentar de mâini pentru a vă ajuta.

Cap 1
Pregătirea pentru baie

 1. Colectați-vă materialele.
  1
  Colectați-vă materialele. Când încerci să scuipi o pisică supărată, este important să ai totul gata înainte de a începe. Pisica furioasă va căuta probabil orice ocazie de a scăpa de baie, lăsându-l singur pentru a lua o aprovizionare pe care ați uitat-o ​​va duce probabil la o pisică umedă și săpată ce rulează liber. Înainte de a vă lua pisica la baie, luați șamponul, prosoapele și o pânză de pâine. Aveți aceste lucruri la îndemână lângă cada [1]. Luați în considerare introducerea unui covor de baie de cauciuc pe podeaua chiuvetei sau cada pe care o veți păsa pisica. Aceasta poate ajuta pisica să se simtă mai fermă și să țină pisica să nu alunece și să alunece în jur. Utilizați numai șampon făcut special pentru pisici. Șamponul destinat oamenilor este prea uscat și nu va fi bun pentru pisică. Puteți cumpăra șampon de pisică la magazinul local de aprovizionare cu animale sau chiar la biroul vetului. Utilizați un prosop care este mare și moale. Vrei să fie suficient de mare pentru a înfășura pisica după baie. Puteți chiar să aruncați prosopul în uscător timp de câteva minute pentru ao încălzi înainte de a începe să faceți baie. Luați în considerare purtarea unei perechi de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de zgârieturi. Luați o pensulă și uneltele de tăiat unghiile pentru a mânca pisica înaintea băii.
 2. Trimteți unghiile pisicilor și curățați blănurile.
  2
  Trimteți unghiile pisicilor și curățați blănurile. Înainte de a încerca să faceți baie, asigurați-vă că unghiile sunt curățate proaspăt. Acest lucru va ajuta la prevenirea zgârieturilor nedorite când faceți baie. De asemenea, înainte de scăldat, dați pisicii o periaj minuțioasă. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror incurcări în blănuri, precum și a eventualelor murdări sau resturi. De asemenea, puteți folosi o sesiune de periere ca o modalitate de a calma și de a calma pisica înainte de a încerca să-l scaldeți. [2] Dacă pisica dvs. nu tolerează să aibă unghiile tăiate, vă recomandăm să vă faceți medicul veterinar sau un îngrijitor profesionist pentru aceasta .
 3. Evitați urmărirea sau sperii pisica.
  3
  Evitați urmărirea sau sperii pisica. Este cel mai bine să încercați și să vă scăldați pisica atunci când este cea mai calmă. Dacă speriat pisica prin prinderea sau urmărindu-l, s-ar putea să fie mai greu să treci prin baie în sine. O sesiune de periaj liniștitoare, o mulțime de mâncare și vorbire ușoară cu pisica va ajuta pisica să se simtă mai relaxată înainte să o luați pentru baie. Puteți încerca, de asemenea, să vă plictisiți pisica înainte de baie, jucând cu ea pentru un timp.
 4. Adresați-vă unui prieten pentru ajutor.
  4
  Adresați-vă unui prieten pentru ajutor. Când vine vorba de îmbăierea unei pisici dificile, este întotdeauna o experiență mai ușoară atunci când aveți un set suplimentar de mâini pentru a vă ajuta pe parcurs. Întrebați-i pe un prieten sau pe un membru al familiei să vă ofere ajutor pentru scăldarea pisicii. Vă ajută dacă persoana pe care o cereți este confortabilă cu manipularea pisicilor, în special a celor supărați. [4] De asemenea, poate ajuta dacă pisica este familiarizată cu cealaltă persoană, astfel încât acestea să nu fie subliniate de prezența unui străin.

Cap 2
Dând o baie adecvată

 1. Utilizați apă călduță.
  1
  Utilizați apă călduță. Într-o chiuvetă sau cada de baie, umpleți fundul cu câteva centimetri de apă călduță. Nu vrei ca apa să fie rece, dar nici tu nu vrei să fie prea fierbinte. Apa călduță va fi cea mai confortabilă pentru pisică și nu va fi prea șocantă sau surprinzătoare pentru ea când puneți pisica în apă.
 2. Țineți pisica în jurul ei.
  2
  Țineți pisica în jurul ei. Atunci când puneți pisica în cada, țineți pisica cu grijă de coajă pe spatele gâtului. Adresați-vă prietenului care vă ajută să țineți ușor capătul din spate al pisicilor. Dacă pisica este deosebit de furioasă, va fi deosebit de important să o păstrați cât mai mult posibil. Cu toate acestea, doriți să fiți cât mai blând posibil, astfel încât să nu vă răniți sau să nu vă sperie pisica. Țineți ușa închisă. Ori de câte ori vă îmbătați pisica, încercați să păstrați pisica conținută în acel spațiu, în cazul în care pisica se desprinde din mânerul dvs. și iese din cavitate [6].
 3. Aplicați ușor șamponul.
  3
  Aplicați ușor șamponul. După ce utilizați o duză de pulverizare sau o cană pentru a umezi blana pisicilor, aplicați șamponul. În timp ce prietenul tău vă ajută să țineți pisica în loc, aplicați ușor șampon și masați-l în blană. Dacă pisica ta are blană foarte groasă sau lungă, poți dilua șamponul pentru a ține blana pisicilor să devină prea spumoasă. Încercați să utilizați un șampon cu cinci părți apă, apoi aplicați acea versiune diluată pe blana pisicilor dvs. [7] Evitați să luați apă sau șampon pe fața pisicilor sau în urechi. Când umezi pisica în jos, pulverizați sau turnați apa departe de față. Utilizați curățatul umed pe care îl aveți la îndemână, pentru a șterge cu ușurință fața curată a pisicii.
 4. Clătiți temeinic de la cap la coadă.
  4
  Clătiți temeinic de la cap la coadă. Din nou, aveți grijă să păstrați sapunul și apa departe de fața pisicii când clătiți șamponul. Folosind mâna, împingeți ușor apa și șamponul din blana pisicii în direcția creșterii părului pe măsură ce clătiți. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți elimina toate spumele și, de asemenea, veți ajuta la eliminarea excesului de apă din blana pisicii în timp ce clătiți. [8] Este important să vă asigurați că ați spălat toate săpunurile. Reziduurile rămase din săpun pot irita pielea pisicii dvs., determinând pisica să se simtă mâncândă și să se zgâriască la sine. De asemenea, poate fi un pic lipicioasă și poate face mai multă murdărie să se agațe de blana pisicii chiar și după ce se usucă.
 5. Înfășurați pisica într-un prosop mare și uscat.
  5
  Înfășurați pisica într-un prosop mare și uscat. Odată ce ați clătit bine întregul șampon, încercați să îndepărtați cu exactitate excesul de apă prin rularea mâinii în jos a blănii pisicii în direcția creșterii părului. Utilizați mâna ca o rachetă pentru a vă ajuta să scăpați de apă suplimentară. Apoi, ajutați-vă prietenul să vă ajute să încheiați pisica în prosopul pe care l-ați pregătit. Îl bagă bine, dar nu prea strâns. Asigurați-vă că poate respira bine, dar că nu poate scăpa. Păstrați pisica înfășurată pentru a permite blănurilor să se usuce cât mai mult posibil. În timp ce pisica se usucă, încercați să o păstrați într-o încăpere caldă, fără curenți reci sau brize de la ventilatoare sau ferestre deschise. Dacă doriți să încercați să utilizați un uscător cu suflare pe pisică, asigurați-vă că îl păstrați la cel mai scăzut setări de căldură. Nu veți vrea să ardeți accidental pielea sensibilă a pisicilor. [10]

Cap 3
Menținerea curățeniei dintre băi

 1. Amintiți-vă că pisicile sunt de obicei autocurătoare.
  1
  Amintiți-vă că pisicile sunt de obicei autocurătoare. În cea mai mare parte, pisicile sunt foarte bune pentru a se menține curat. Ar trebui să aveți nevoie doar de baie, dacă acestea sunt foarte murdare sau dacă au o condiție care vă cere să vă scăldați mai des. Veterinarul dvs. vă va sfătui dacă pisica dvs. trebuie să se scalde des. [11]
 2. Păstrați pisica periat.
  2
  Păstrați pisica periat. Periajul pisicii dvs. în mod regulat este o modalitate bună de a menține curat fără a da o baie. Periajul îndepărtează nodurile, covorașele și resturile de pe blana pisicilor. De asemenea, poate îmbunătăți starea de sănătate a pielii pisicii în general, ajutând la stimularea circulației sângelui și eliminarea blănurilor moarte sau în vrac și a excesului de grăsimi și ulei. [12] Folosiți o pensulă pentru pisici și fiti blând. Dacă găsiți un covor sau un nod care nu poate fi ușor de curățat, îndepărtați-le cu grijă. Periajul obișnuit pentru a îndepărta părul moartă sau excesul poate, de asemenea, să vă împiedice pisica să tusească mingi de păr de la auto-îngrijire. La periaj, monitorizați pielea și părul pisicii pentru semne de vărsare excesivă, purici, căpușe sau infecții ale pielii. Dacă observați oricare dintre aceste lucruri sau ceva anormal, discutați cu medicul veterinar.
 3. Utilizați o frișcă umedă pentru a vă curăța atunci când este necesar.
  3
  Utilizați o frișcă umedă pentru a vă curăța atunci când este necesar. În loc să vă puneți imediat pisica în cadă, dacă observați o murdărie pe blană, pur și simplu utilizați un prosop moale pentru al șterge. Nu numai că acest lucru va împiedica drama care poate uneori să vină de la încercarea de a scălda o pisică care nu vrea să fie scăldată, poate, de asemenea, să prevină uscarea excesului de piele de la scălderea pisicii dvs. prea des.