Cum să consolezi un prieten inconsolabil

Având un supărat, un prieten inconsolabil poate fi extrem de stresant. Când cineva pe care îl iubești suferi, vrei să îi ajuți și să repari situația cât mai repede posibil. Folosind tehnicile potrivite pentru ai ajuta pe prietenul tău să-și navigheze durerea și pierderea, te vor ajuta să te simți iubiți și îngrijiți, în ciuda tristeții lor față de situația lor actuală.

Cap 1
Concentrându-vă pe prietenul dvs.

 1. Recunoașteți durerea lor.
  1
  Recunoașteți durerea lor. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă consola pe un prieten este să recunoașteți și să-i legalizați durerea. Chiar spunând ceva la fel de simplu ca "Îmi pare atât de rău pentru pierderea voastră" îi va spune că știi că ei se ocupă de ceva dureros.
 2. Fă-te la dispoziție.
  2
  Fă-te la dispoziție. Pur și simplu spunând că sunteți acolo pentru ei, indiferent de ce au nevoie, este o modalitate foarte bună de a vă consolideze prietenul fără a fi împuțit. Doar informându-le că sunteți acolo dacă au nevoie de tine, cu o invitație deschisă pentru a le asculta sau pentru a plânge, vă pot ajuta prietenul să știe că nu sunt singuri în tristețea lor.
 3. Întrebați cum vă puteți ajuta.
  3
  Întrebați cum vă puteți ajuta. Ceva mic cum ar fi alergat pentru ei, astfel încât acestea nu trebuie să vă faceți griji despre a face acest lucru sau de a urmări copiii lor, astfel încât acestea să poată lua un somn sau au ceva timp pot face minuni pentru perspectivele lor și nivelurile de stres. Dacă întrebați cum vă puteți ajuta și spun că nu puteți, nu vă descurajați. Amintiți-vă că prietenul vostru rănește și faptul că ați oferit chiar și să vă ajutați să nu rămâneți neobservați. [2] Dacă știți despre ceva ce puteți face pentru prietenul dvs. sub radar, atunci faceți-o. De exemplu, dacă prietenul dvs. se luptă cu facturi după ce și-a pierdut locul de muncă, atunci opriți-l cu un pranz o zi. Sub masca de a mânca masa de prânz, puteți petrece timpul cu ei pentru a le înveseli și, de asemenea, ajutați-le subtil oferindu-vă o masă atunci când banii sunt strânse.
 4. Fiți empatici.
  4
  Fiți empatici. Spune-i prietenei tale că te simți împotrivă cu durerea lor. Nu le spuneți să se ocupe sau să o depășească. A-și face rău sentimentele în timp ce se află în jos nu va face decât să-și combine tristețea. Ascultați-le cu atenție și spuneți că, în timp ce nu sunteți în pantofii lor, vă pare rău pentru ceea ce trec prin ele. [3]
 5. Încercați să le înveseliți ușor.
  5
  Încercați să le înveseliți ușor. Gesturi mici cum ar fi oprirea de la prietenul tău acasă cu o masă sau trimiterea de flori pentru a le face să știi că te gândești la ele sunt modalități excelente de a te ajuta să-ți consolezi prietenul. Evitați să fiți împovărați sau sugerați că ei ar trebui să fie recunoscători pentru gesturile voastre. Pur și simplu făcând efortul de a face ceva mic pentru a le lumina ziua poate face o mare diferență. Știind că te gândești la ele și că ți-a păsat suficient de mult pentru a acționa, va însemna mult pentru ei, chiar dacă sunt prea trist să spună așa ceva. Există o linie perfectă între încercarea de a-ți înveseli prietenul cu un gest mic, grijuliu cum ar fi o masă sau flori și bulldozing sentimentele lor cu pozitivitate forțată. Este posibil ca ei să nu se afle într-un loc în care să se simtă fericiți, așa că nu forțați problema dacă încă păreați trist după efortul dumneavoastră și nu-l luați personal.

Cap 2
Prioritizarea sentimentelor lor

 1. Evitați să faceți situația despre dvs.
  1
  Evitați să faceți situația despre dvs. Indiferent de propriile dvs. experiențe personale cu durere sau pierdere, nu încercați să vă consolezi prietenul vorbind despre tine. De exemplu, dacă ați pierdut un bunic și prietenul dvs. a pierdut-o pe mama ei, nu încercați să o faceți să se simtă mai bine vorbind despre cum ați făcut față după propria pierdere. Situațiile dvs. nu sunt aceleași și fiecare dintre dvs. are probabil diferite mecanisme de adaptare. [4]
 2. Nu încercați să remediați acest lucru.
  2
  Nu încercați să remediați acest lucru. Una dintre cele mai grave metode de a încerca să consolezi un prieten este să le spui cum să rezolvi cu ușurință problema lor. Dacă prietenul tău este inconsolabil, șansele sunt că au luat deja în considerare posibile opțiuni sau scenarii înainte de a ajunge la acest punct. Chiar dacă credeți că aveți o soluție clară, trebuie să vină singuri. [5]
 3. Nu reduceți modul în care simte prietenul tău.
  3
  Nu reduceți modul în care simte prietenul tău. Este imperativ ca tu să nu-i spui prietenului tău că crezi că reacția lor la durerea sau pierderea lor este prostie sau irațională. Indiferent de modul în care vă puteți confrunta cu o situație similară, nu trebuie să îi spuneți prietenului dvs. că răspunsul lor este necorespunzător. [6] Spune pur și simplu prietenului dvs. că ceea ce simt este complet valabil va face un drum lung în a le mângâia. Validarea sentimentelor le va ajuta emoțional și îi va ajuta să se simtă ca cineva să înțeleagă ce trece prin ele.
 4. Fiți prezentați emoțional.
  4
  Fiți prezentați emoțional. Nu-ți evita prietenul. Evitarea contactului cu un prieten care suferă nu ajută situația lor și va afecta chiar și mai mult sentimentele. A trece printr-o pierdere poate fi o experiență izolantă, singuratică. Asigurați-vă că sunteți acolo, chiar dacă nu trăiți lângă prietenul dvs. Un apel telefonic, un apel Skype sau un mesaj text pot merge mult pentru a le face să știe că te gândești la ele și ai grijă de durerea lor. [7]
 5. Fiți prezenți fizic, dacă este posibil.
  5
  Fiți prezenți fizic, dacă este posibil. Oamenii nu vor să vorbească întotdeauna despre ce-i supără. Uneori, dacă trăiți destul de aproape de prietenul dvs., pur și simplu fiind fizic lângă cineva poate fi liniștitor. Dacă este cazul, o îmbrățișare sau un braț în jurul unui prieten poate vorbi volume. Șederea liniștită în prezența lor ar putea fi dificilă, ci doar prezența fizică și șederea cu ei în timp ce strigă este o formă pozitivă de consolare.

Cap 3
Consolând după fapte

 1. Continuă să te autentifici.
  1
  Continuă să te autentifici. Dacă prietenul tău pare să fi trecut mai departe de pierderea sau durerea lor, atunci probabil asta înseamnă că vindecă din cauza durerii lor. Cu toate acestea, este important să le verificați pentru a vedea cum fac ei. Nu presupuneți că se fac mai bine doar pentru că vă spun că sunt.
 2. Acordați o atenție deosebită indiciilor subtile.
  2
  Acordați o atenție deosebită indiciilor subtile. Prietenul tău ar putea spune că se descurcă mai bine, dar se simt bine? Sau acoperă depresia și încearcă să evite milă sau judecată? Este important să se determine care este situația. Când urmăriți cu prietenul dvs. căutați indicii despre modul în care acestea fac cu adevărat. Își păstrează spațiul sau locuința în mod rezonabil curat? Sunt duși? Se descurcă atât la școală, cât și la locul de muncă așa cum au făcut-o înainte de durerea lor? Dacă nu, s-ar putea să nu fi trecut pe deplin. [8]
 3. Amintiți-vă că nu există timp pentru a trece mai departe.
  3
  Amintiți-vă că nu există timp pentru a trece mai departe. Nu vă împovărați prietenul cu așteptările personale pentru a trece peste durerea. Indiferent dacă își pierde o persoană iubită sau își pierde un loc de muncă, toată lumea se comportă diferit și necesită perioade diferite de timp pentru a trece de la o pierdere. Lasă-i prietenului tău să știe că e perfect bine să îți ia cât mai mult timp ca să-i trăiești. Acest lucru este reconfortant, deoarece nu forțați o așteptare de care trebuie să "depășească", ceea ce îi va ajuta să se simtă susținut în timpul procesului lor de îndurare.
 4. Sugerați căutați ajutor profesional.
  4
  Sugerați căutați ajutor profesional. Dacă ați încercat să vă consolezi prietenul în mai multe ocazii pe o perioadă lungă de timp, ar putea fi momentul să sugerați că aceștia caută consiliere profesională. Acesta este un subiect sensibil, deci este esențial să evitați sondarea judecății atunci când faceți această sugestie. În schimb, vă exprimați îngrijorarea că nu se pare că se îmbunătățesc. Consultați acest articol pentru sfaturi despre cum să alegeți un terapeut. [9]
 5. Oferta de a ajuta la logistica terapiei.
  5
  Oferta de a ajuta la logistica terapiei. Asistența cu orice obstacole în calea întâlnirilor cu terapia, cum ar fi transportul sau îngrijirea copiilor în timpul numirii, este o modalitate excelentă de a vă ajuta pe prieten. Dacă aceste îngrijorări sunt luate în considerare, sunt mult mai probabil să-și programeze și să-și păstreze numirea.